"A debit kártya nem folyószámlához van kötve, hanem bankszámlához. ... A folyószámla kifejezés csak a hülye OTP szlogenjei miatt lett a bankszámla kifejezés szinonimája..."
Egyfelől bocs, tényleg nem csak folyószámlához van csatolva, de nem is azt írtam, hanem azt, hogy "jobbára folyószámlához van kötve". Másfelől az OTP szlogenjeit nem ismerem, és nem mondanám, hogy a bankszámla = folyószámla, de ettől a folyószámla még bankszámla. Mint a rovar vs. bogár. A folyószámlát a szolgáltatásai miatt hívják kifejezetten így, ettől jól elkülöníthető minden más számlától. És ahogy valaki említette volt, jó ideje a folyószámlához automatikusan adnak bankkártyát, ami jó esetben lehet akár dombornyomott is. Bár nem ez a jellemző.
"A folyószámla nem is a bankszámla egyik alfaja, hanem egyszerűen teljesen más."
Kérlek világosíts fel. :)
"hasonlóan egyszerű a hozzájutás is"
Nem, újra fognak minősíteni, az eddigi hitelkereted is változhat.
"az ujjadat rajta végighúzva érzékeled a "nyomást", az nem jelenti azt, hogy egy kártya dombornyomott"
??
"klasszikus OTPs debit kártyája van "
Valóban. Az electronic.
"Magyarországon igényelhető dombornyomott kártyák többsége hitelkártya"
Amúgy lehet, mivel a csak Mo-n használható kártyák kivonása, kihalása óta inkább az elektronikusak terjedtek el, és mióta elkezdték szórni a hitelkártyákat, amik viszont eleve dombornyomottak, azóta azok lazán többsége kerülhettek.
"miért is nem igaz"
Szerintem elmondtam. Azért nem igaz, mert ez helyi jellegzetesség. Elvileg nyugodtan lehetne fizetni electronic kártyával. Pusztán engedélyezés/döntés kérdése. Nem feltétlenül a csak a kibocsátó banké. Dönthet úgy pl a VISA is, hogy nem lehet. Mint ahogy döntött is. De nem a domborság miatt. Inkább azért, ami a kártya mögött van, illetve ennek a kockázata miatt.
Mindenesetre röviden: Mo-n igaz, hogy nem lehet.