megnéztem 5-6 bank honlapját, és egyértelmű, hogy a jelzett oldalon található adatok nagyjából pontosak. eszerint pedig valamilyen kártyát 22 bank kínál, 10-nél többet 7, a legtöbbet pedig az otp, 28-at. és ez az ÖSSZES kártya!
0
2005. április 21., csütörtök 14:13
7271
Srácok, vki szokott rendelni senditről? Kellene onnan a Dragonslayer c. film, de attól félek, mire kész lesz a kártyám (már ha egy film miatt érdemes megcsináltatni), addigra elfogy vagy vége lesz az akciónak. Ismerősöm kártyáját meg vmiért nem hajlandó elfogadni a sendit. Ezért kéne s.o.s. segítőkész emberke! 1000 thx előre is!
0
2005. április 21., csütörtök 13:46
2975
ha így érted, akkor tényleg biztos, mert az utóbbi néhány évben próbálják elterjeszteni egyrészt az önálló hitelkártyákat, másrészt pedig az egyéb szolgáltatókhoz kapcsolódó hitelkártyákat (nekem pl. Visa T-Mobile-om van). a hitelkártya lényege egyébként nem az, amire a hozzászólásod alapján te gondolsz, tehát elsősorban nem az áruhitelhez vagy a szabadfelhasználású hitelhez kapcsolódik, hanem egy hitelkeretet ad. itt a bank pénzét szinte ingyen használhatod egy bizonyos ideig (ált. 45 napig), és ha ezalatt nem rendezed a tartozásod, csak akkor fizetsz kamatot. ezzel alapvetően átmeneti, és nem túl nagy összegű likviditási gondokat lehet - ill. érdemes - rendezni vele, pl. valami váratlan kiadás, esetleg nagyobb vásárlás esetére ad segítséget, addig, ameddig a fizetésed megjön, és vissza tudod fizetni. érdemes az egész tartozást visszafizetni, mert ha ez megtörtént, akkor a hitelkeretet újra használhatod, viszont a lejárt tartozást nagyon keményen sarcolják...
bocs, ha szájbarágós voltam, de ez nem csak neked szól, hátha van még olyan, akinek ez nem egyértelmű
0
2005. április 21., csütörtök 13:26
2975
te feltételezel, én utánanéztem. egyébként azt sem teljesen értem, hogy ezt a bankonkénti 20-30 dombornyomott kártyát mire is alapozod, még a saját gondolatmenetedbe sem illik bele: az általad minimumként elkönyvelt 4 kártya mellé szerinted 15-20 (dombornyomott!) prémiumkártya létezik bankonként? 20-30 kártyája szerintem a bankok többségének összesen nincs, nemhogy dombornyomottból... de tudod mit: utánanézek:) az adatok egyébként a http://www.bankkartya.hu/kartyak.shtml oldalról származnak, és 2005.03.24-i frissítésűek, és viszonylag egyszerűen kontrollálhatók
0
2005. április 21., csütörtök 12:36
4201
Statisztikát én sem olvastam. Én abból indultam ki, hogy a legtöbb ember Magyarországon lakossági folyószámlát nyit, és ehhez igényel kártyát, ami túlnyomó többségben elektronikus, illetve akinek több szolgáltatás kell, az igényel Visa Classic-ot, vagy MasterCard-ot. Aki hitelre akar vásárolni, az vesz fel áruhitelt. Persze ha a szabadfelhasználású hitelhez automatikusan hitelkártyát adnak, akkor biztos több kártya van, mint amire én gondoltam.
0
2005. április 21., csütörtök 11:30
187
Ez az adat bizonyára hibás. Bankból van vagy 40, és nyugodtan feltételezhetjük, hogy mind kínál minimum egy VISA és egy MS logós debit és credit kártyát. Ez bankonként 4 kártya. A legtöbb bank az alapkártyán kívül többszintű prémiumkártyát is ajánl. Szerintem az elérhető dombornyomott kártyák száma bankonként van vagy 20-30.
0
2005. április 20., szerda 23:13
2975
hát, nem találtam egyértelmű adatot sem pro, sem kontra. hajlok arra, hogy az igazság középen van, legalábbis erre utal az egyetlen konkrét adat, amit elő tudtam vakarni, miszerint a különböző bankok aktuálisan 42 db dombornyomott debit, ill. 40 db dombornyomott credit kártyát kínálnak. eszerint pedig túlnyomó többségben egyik sincs...
0
2005. április 20., szerda 22:39
2975
szerintem te vagy a kivétel - ill. feltehetően derceto is:) -, de mielőtt közvéleményt kutatnánk, megpróbálok utánanézni, most már kezd tényleg érdekelni
0
2005. április 20., szerda 22:32
2178
a net ördöge közbeszólt. :]
0
2005. április 20., szerda 22:31
2178
Nekem pl. dombornyomott debit kártyám van. Egy Visa Classic, amit csak az interneten használok. Elektronikus használatra pedig van egy Maestro bankártyám.
0
2005. április 20., szerda 22:15
2975
hopp, előbb még a válasz volt előbb:)
0
2005. április 20., szerda 22:14
2975
ez aztán a gyorsaság:)
0
2005. április 20., szerda 22:13
2178
Te a bankszakmában dolgozol egyébként?
0
2005. április 20., szerda 22:13
2975
igen. és írtam ebből a témából szakdolgozatot is...
0
2005. április 20., szerda 21:54
2975
Tudod mit, nekem most nincs időm ennek utána járni, úgyhogy inkább leírom, hogy mire gondolok.
Az, hogy egy kártyába fizikai értelemben belenyomják az adatokat, s az ujjadat rajta végighúzva érzékeled a "nyomást", az nem jelenti azt, hogy egy kártya dombornyomott. Nekem is van pl. két kártyám, mindkettőbe belenyomták az adatokat, s mégis csak az egyik dombornyomott. Ha a kettőt egymás mellé rakod, egyértelmű a különbség.
Sztem a magyar lakosság döntő többségének még mindig a klasszikus OTPs debit kártyája van (sajnos), az pedig nem dombornyomott. Vagy legalábbis én olyat még nem láttam.
Én nem azt mondtam, hogy több embernek van credit kártyája, mint amennyinek debit. Csak annyit mondtam - és azt állítom most is - hogy a klasszikus dombornyomott kártya ma Magyarországon még inkább credit kártya, mint debit. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor valami félreértés van közöttünk, vagy én nem ismerek egy embert sem, aki ahhoz a túlnyomó többséghez tartozna, akinek dombornyomott debit kártyája van.
0
2005. április 20., szerda 21:38
2975
Teccem érteni. Erre mondtam azt, hogy azt nem hiszem el. Én nem néztelek hülyének, nem oktattalak ki, szeretném, ha ez kölcsönös lenne. Javaslom, nézz utána, hogy most Magyarországon hány banknak van egyáltalán dombornyomott debit kártya elnevezésű terméke. Most mindjárt én is ezt fogom tenni, s akkor talán megérted miről beszélek. Egyébként köszönöm szépen, a megértési képességeimmel nincs semmi baj, ha elsőre nem megy, kicsit ülök fölötte, s másodikra már megy.
0
2005. április 20., szerda 21:24
2178
Szerintem te megint félreértésben vagy. Derceto úgy értette, hogy több embernek van dombornyomott debit kártyája, mint dombornyomott credit kártyája! Teccik érteni?
0
2005. április 20., szerda 21:17
235
Nekem is Citibankos VISA kártyám van és én is csak ajánlani tudom, soha semmi probléma nem volt vele és az ügyfélszolgálat is nagyon segítőkész.
0
2005. április 20., szerda 21:04
2975
nincs mit.
0
2005. április 20., szerda 20:36
52685
Így már világos, köszönöm szépen!
most posts by TM
0
2005. április 20., szerda 20:29
2975
1. Nekem Citibankos hitelkártyám van. Ez dombornyomott formát ölt, ezért lehet vele vásárolni neten. Több banknak is van hasonló terméke, pl. Raiffeisen, CIB. Ez itt nem a reklám helye, csak a tapasztalatom: nekem még az életbe nem volt ezzel a kártyával gondom, nagyon kedvelem, csak ajánlani tudom, de bővebb info a bank.lap.hu-n, ott ki tudod listázni a kártyákat, s a preferenciáid alapján (pl. melyiknek a legkevesebb az éves kártyadíja) választhatsz.
2. Kéri a rendszer a következő adataidat: - kártyaszám - kártyabirtokos neve - lejárat - kártyakibocsátó neve (Visa, stb)
majd rákattintasz, hogy OK, vagy vmi hasonló és ennyi volt.
3. szvsz nem árt mobil bankinget kérni, ha interneten vásárolsz (hog kapj smst a terhelésről, s reklamálhass, ha gebasz van - nekem még sosem volt).
0
2005. április 20., szerda 20:22
52685
Tudom, hogy én vagyok a hunyó, de lehetne kérni egy összefoglalót? Melyik társasághoz menjek domború kártyáért és hogy fizetek vele, ha rendelek a netről? Elnézést, de lassú a felfogásom, előre is köszi!
most posts by TM
0
2005. április 20., szerda 20:14
2975
Túlnyomó többség dombornyomott debit kártyát használna??? Vagy nem ugyanaz a fogalmunk a dombornyomott kátyáról, vagy én nem ismerek olyan embert a környezetemben, akinek dombornyomott debit kártyája lenne, s ezzel a túlnyomó többségbe tartozna...
0
2005. április 20., szerda 20:11
2975
A még nagyobb pontosság kedvéért, és a világért sem kötözködésből:
"Nincs olyan, hogy "bankkártya és hitelkártya", viszont van debit kártya, és van credit (kredit, hitel) kártya. Az előbbi jobbára folyószámlához van kötve..."
A debit kártya nem folyószámlához van kötve, hanem bankszámlához. Folyószámla=kb. amit a közüzemi szolgáltatók vezetnek neked, bankszámla pedig az, amit a bank (a megfogalmazásom szándékosan leegyszerűsített). A folyószámla kifejezés csak a hülye OTP szlogenjei miatt lett a bankszámla kifejezés szinonimája, valójában a kettő nem ugyanaz.
"Amúgy mindkét kártya mögött bankszámla van, csak másfajta. Mint említettem, vagy folyószámla, vagy rulirozó hitelszámla."
A folyószámla nem is a bankszámla egyik alfaja, hanem egyszerűen teljesen más.
"az a huzogatós izé"
=imprinter (tulképpen indigós papírral működik, egy lenyomatot készít a dombornyomásról)
"Dombornyomott kártya lehet credit és debit típusú is." Persze.
A virtuális POS terminál az egy egészen érdekes dolog lehet. Az elektronikusan használható kártyák célja az, hogy a POS terminálon lehúzva azonnal kapcsolatba kerüljenek a bankkal, s a lehúzás pillanatában ezért tudja azonnal terhelni a kártyát. Nem tudom ezek után elképzelni azt, hogy ez működhet legálisan "virtuális" módon. Én ezt a helyedben jelentettem volna a bankomnak, és kinyüstöltem volna belőlük a $t.
0
2005. április 20., szerda 19:58
2975
nem végeztem kutatást, de tapasztalataim szerint a Magyarországon igényelhető dombornyomott kártyák többsége hitelkártya, de ezen nem veszünk össze.