Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2005. április 20., szerda 17:14
Hú, gyerekek, nagyon köszi a sok hasznos infót!!
Sajna, az ismeretségi köröm (köröm, de hülye szó:-D ) nem igazán tudott ilyen mértékben felhomályosítani!!
Még egyszer 1000 thx!!!!
0
2005. április 20., szerda 17:12
Erre próbáltam utalni. Köszi!
0
2005. április 20., szerda 16:35
Az nem igaz, hogy a dombornyomott kártyák többsége hitelkártya. Magyarországon még kevesen használnak ilyet, a túlnyomó többség debit (dombornyomott) kártyát használ.
0
2005. április 20., szerda 16:03
miért is nem igaz? olvasd már el még egyszer - semmi olyat nem írtál, amivel megcáfolod az általam írtakat!
0
2005. április 20., szerda 3:39
Akkor csak a pontosság kedvéért. Nincs olyan, hogy "bankkártya és hitelkártya", viszont van debit kártya, és van credit (kredit, hitel) kártya. Az előbbi jobbára folyószámlához van kötve, aminek nyilván pozitív egyenleggel kell rendelkeznie, de nem feltétlenül, mert lehet hitelkeret rajta, ami valószínüleg hasonlóképpen a credit kártyák hitelkeretéhez rulirozó típusú. Ez persze nem számít. A credit kártyák pedig lehetnek pozitívban, csak ez nem jellemző, mivel a pozitív egyenleget a bankok nem nagyon honorálják. Nekik az a biznisz a hitelkártyákban, hogy negatívban van az egyenleg. Amúgy mindkét kártya mögött bankszámla van, csak másfajta. Mint említettem, vagy folyószámla, vagy rulirozó hitelszámla.
Dombornyomott kártya lehet credit és debit típusú is. Alapvető különbség a kondiciókban jelentkezik az elektronikus (electronic use only, nem dombornyomott) kártyákhoz képest. Pl. más a "trust" szintjük. És persze offline (terminálon) is használhatók, bár az utóbbi időben ez egyre inkább nem jellemző. (offline terminál = az a huzogatós izé, amibe papírt raknak)
Az sem igaz, hogy nem dombornyomott kártyával nem lehet interneten fizetni. Valójában ez csak szabályozás kérdése, attól függ, hogy az authorizációs hely mit állít be. Jellemzően Mo-n a magas fraud miatt le vannak tiltva ezek a kártyák az ilyen tranzakciókról. De még így is előfordulhat, hogy tudsz vele fizetni "sittes" helyeken, ahol pl. virtuális POS terminálon lehúzzák. Én pl. így jártam Kanadában. Bizonyítani is tudom a kivonatommal. :)) Bárcsak az útlevelemmel is tudnám.
0
2005. április 20., szerda 0:32
"A dombornyomású kártyák az esetek túlnyomó többségében mindezeken túl ún. hitelkártyák: ezekre pénzt rakni nem kell, és legfőképpen nem is lehet - ezek ugyanis tulképpen hitelkeretként működnek."

Ezzel az a bibi, hogy ez így nem igaz! Ugyanis, dombornyomott kártyából is létezik bankkártya és hitelkártya! A bankkártyához bankszámla kapcsolódik. Tehát, annyit költhetsz el, amennyi pénzed van a számládon.
A hitelkártyához viszont nem kell bankszámla, mert ott egy előre meghatározott hitelkeretből (pl. 100e ft) vásárolsz és az elköltött pénzt utólag fizeted ki a banknak.
0
2005. április 19., kedd 23:35
A félreértések tisztázása céljából: a dombornyomott kártya ún. offline kártya - ez azt jelenti, hogy a kártyának nem kell online, folyamatos, elektronikus kapcsolatban lenni a bank/kártyakibocsátó elektronikus rendszerével, ezért lehet internetes vásárláskor használni. Azt a kártyát, amelyen olyan felirat van, hogy: "electronic use only/kizárólag elektronikus használatra" nem lehet internetes vásárláskor használni. Ebben a tekintetben tökmindegy, ki hogyan fenyegeti meg a bankját, kinek melyik banknál van kártyája, stb.
Vannak ezentúl virtuális kártyák, amelyek műanyag kártya formátumot nem is öltenek, csak a tulajdonos rendelkezik azokkal az adatokkal, amelyeket az online vásárláskor kérnek (kártyaszám, lejárat, kibocsátó). Ezek előnye annyiban merül ki, hogy nem lehet elveszteni, ami egy plasztikkártyánál mindig veszélyt jelent.
A dombornyomású kártyák az esetek túlnyomó többségében mindezeken túl ún. hitelkártyák: ezekre pénzt rakni nem kell, és legfőképpen nem is lehet - ezek ugyanis tulképpen hitelkeretként működnek. Amit az ember a részére nyitva álló keretből felhasznál, azt (vagy annak egy bizonyos minimum részét) az elszámolási időszak végén kell visszafizetnie a banknak.
Ezek után tehát aki online akar vásárolni, a következőket kell figyelemmel kísérnie.
1. alkalmas-e online vásárlásra a kártyám? Bankkártyánál ez fél pillanat alatt megállapítható, ha nincs rajta a fent idézett felirat, akkor a válasz: igen.
2. ha alkalmas a kártya, és az adatokat is helyesen adtuk meg, akkor valami bibi van, érdemes a banknál érdeklődni, lehetséges pl. hogy egy kártyát csak belföldön lehet felhasználni, de számtalan más oka is lehet annak, hogy a dolog nem működik.

Remélem tudtam segíteni.
0
2005. április 19., kedd 22:41
Nem tudom miért voltam így vele. Talán csak be kellett járatni a kártyát. :)
Meg a banknál azt is mondták, hogy ez új kártya és sok baj van vele.
0
2005. április 19., kedd 21:51
azért az is vicces, hogy elsőre nem sikerül, de másodikra már megy. egy dombornyomott kártyával ilyen nincs! az csak akkor gebaszos, ha valamit rosszul adsz meg, pl. lejárati dátum.
0
2005. április 19., kedd 18:51
Ne add fel! Nekem K&H Visa kártyám van először viszautasította a Sendit a tranzakciót, de másodszorra minden simán ment.
De lehet, hogy azért mert azt mondtam a K&H-nak ha nem megy másik bankhoz megyek. :)
0
2005. április 19., kedd 17:25
Hát, bizony nem mindegy! Egy évre majdnem 15000 annak a számlacsomagnak a díja...
0
2005. április 19., kedd 17:19
Megfontolandó. Drága ez az OTP. Pár DVD-t lehetne venni az árkülönbözetből.
0
2005. április 19., kedd 17:16
Én sem piszálni akarlak! De! Ezekhez én annyit tennék hozzá, hogy a telefonos és internetes ügyintézést azt lehet kérni sima folyószámlához is, sőt a mobilost is! Ha neked megéri a havi 1200-t... Én inkább fizetem a dombornyomott kártyám díját, ami 3500, de nem havonta, hanem egy teljes évre.
0
2005. április 19., kedd 17:04
Arnold, nem reklámozni akarom, de nálam mindenféle netes vásárlásnál gond nélkül működött, és azért tényleg vannak többletszolgáltatásai (honlapjukról ollózva az alábbiak):
Elektronikus számla, Megtakarítási számla, WebKÁRTYA a biztonságos internetes vásárláshoz, havi 4 ingyenes ATM-készpénzfelvétel az OTP Bank, bankjegy-automatáiból, telefonos és internetes ügyintézés, egyenlegküldés mobiltelefonra
0
2005. április 19., kedd 16:48
A helyes szó az "affrancba" lett volna.
0
2005. április 19., kedd 16:47
Ja, affranca, most próbáltam meg, persze nem ment... (:-)
Nagyon köszi.
Asszem, holnap csináltatok egy dombit!
0
2005. április 19., kedd 16:39
Nem mert a Maestro kártyák elektronikusak.
0
2005. április 19., kedd 16:38
Nekem postabankos Maestróm van. Vajon azzal is lehetne akkor? Mondjuk egy próbát megér...
0
2005. április 19., kedd 16:24
Megtakarítási számlát nyithatsz lakossági folyószámla mellé is. Ezen kívül semmi sincs benne.
0
2005. április 19., kedd 16:21
Sajnos ezzel én is így voltam, sehol nem működött és tényleg nagyon drága!
0
2005. április 19., kedd 15:54
Nekem semmi gondom nem volt vele, de tényleg nagyon drága. Elektronikus számlacsomag mellé igényelhető, ami havi 1200 Ft. Mondjuk tartalmaz pár jó dolgot a webkártyán kívül is.
0
2005. április 19., kedd 15:00
Örülök, hogy neked működik, én sokat szívtam vele, és szerintem baromi drága.
0
2005. április 19., kedd 14:28
Nem kell dombornyomott kártya. Nekem OTP webkártyám van, ami nem is igazi kártya, hanem gyakorlatilag csak egy kártyaszám. Nem hogy dombornyomás, még kártya sincs :-) Egy külön webszámla tartozik hozzá, arra utalok annyi pénzt (a biztonság kedvéért egy kicsit többet), amennyiért vásárolok. Megadom a rendelés weboldalán ennek a "kártyának" az adatait (kártyaszám, lejárat dátuma, kártyatípus:MasterCard) és kész is. Ezen felül csak a te adataid kellenek, meg a szállítási cím. Rendeltem már az Ezy-től Ausztráliából, és Angliából a Sendittől, az Amazontól és a Loaded247-től (ingyenes szállítás egész európába) is.
0
2005. április 19., kedd 12:43
Thx a lot!!
0
2005. április 19., kedd 11:30
hát, mindenképpen dombornyomott bankkártya kell hozzá. hogy mennyi pénznek kell lenni a számlán az igényléskor, az valóban bankonként változik.
0