Hello mindenkinek,pár vélemény+tapasztat következik:
Ha választani kell a dvd kiadások között,akkor szerintem messze az R1 lemezek a legigényesebbek(mind külsőre+belsőre).Legbiztosabb(bár drágább mint a többi említett hely) R1 rendelési hely az amazon.com.Ha kockáztat valaki és megrendeli egy olcsóbb internetes dvd boltból a lemezeket,akkor vállaja a kockázatát annak,hogy megkapja a csomagot vagy nem(50/50%),mivel az amerikaiak(ha nem kérsz külön dhl-t egyszerü levélpostai küldeményként küldik el ,nem pedig csomagként(se ,ajánlva).Amikor a lev.postai küldemény beérkezik az országba(Ferihegy reptér),nem veszik nyilvántartásba,vagy vámolják(ekkor Orczy tér vámközpontba megy),vagy csak tovább küldik a posta központi elosztójába,onnan pedig a kerületi,megyei stb...,postára.(itt már 3 helyen ment át a csomag.Nem biztos,hogy eltünik,de lehet)Ezek után kapod meg te otthon,amikor kihozza a postás.Nekem már vámoltak le 5200 ft-os tételt is,(egy ezy-s csomag)volt,hogy 20000ft-ost pedig nem,amikor mondtam a vámosoknak,hogy 22 euróig ajándék,s nem kéne levámolni,jól elhajtottak mondván,hogy fizettem érte így vámolható.(s ez igaz is.lásd a vpop honlapján a törvényt).Vámról ennyit.(Teljesen tőlük függ,amilyen kedvük van.)
derceto-nak igaza van,nem a vám az áfa a sok.
Nem azt mondom,hogy mebízhatatlan hely a Deepdiscountdvd, mert a pénzt visszautalják,ha eltünik a csomag(vagy újra küldik)csak kicsit kellemetlen 8-10 hetet várni míg újra megérkezik(+ vámolják,vagy megint eltünhet)Akkor már inkább az amazon.com.Azért az érdekes,hogy az ajánlva küldött csomagok(pl.ezydvd 3db/csomagtól így küldi)mindíg megérkeznek,mert ezeknek nyoma van a postán,te pedig aláírod az átvételnél.(így nem tudják ellopni sem)
optimus:írtam neked.
Bocs,hogy ilyen hosszúra sikerült,de ezek a tapasztalataim:)