Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2005. február 25., péntek 19:16
"az áraik elég jók, de még a postakölséget meg kell néznem."

A postaköltség semennyi, ugyanis nem szállítanak Magyarországra :[
0
2005. február 25., péntek 17:06
Ha már a megbizhatóságról van szó a www.play.com mennyire megbízható? Mert az áraik elég jók, de még a postakölséget meg kell néznem.

Amúgy nekem még egy DVD-mre se tettek vámot, igaz sima postai levélként jött Angliából és ezek között volt egy közel 10000 Ft-os díszdoboz mégis 3 nap alatt megjött.
0
2005. február 25., péntek 16:03
Úgy értettem, hogy NTSC DVD-nél látok-e képet a TV-men. bocsi rossz volt a megfogalamzásom. :)
0
2005. február 25., péntek 16:02
Én a régiókódról beszélek nagyokos! :)))
0
2005. február 25., péntek 15:03
Nekem a Loaded amit feladott múlthét csütörtökön, már hétfőn meg is kaptam. Ha itthon rendeltem volna sem ért volna ide.
Ha pedig tényleg elveszik a csomag akkor szerintem az a lényeg, hogy küldjék el újra. Azért őket is meg lehet érteni, hogy azért mert ír nekik valaki egy levelet, hogy elveszett a csomag az még közel sem biztos, hogy elveszett...
0
2005. február 25., péntek 13:39
"Ez igaz, mert nekem kb. 5 éves Samsung TV-m van akkor az is letudja játszani az NTSC lemezt?"

nem, mert az csak tv :)))) persze ha van beépített lejátszója...
0
2005. február 25., péntek 11:50
Hello mindenkinek,pár vélemény+tapasztat következik:
Ha választani kell  a dvd kiadások között,akkor szerintem  messze az R1 lemezek a legigényesebbek(mind külsőre+belsőre).Legbiztosabb(bár drágább mint a többi említett hely) R1 rendelési hely  az amazon.com.Ha kockáztat valaki és megrendeli egy olcsóbb internetes dvd boltból a lemezeket,akkor vállaja a kockázatát annak,hogy megkapja a csomagot vagy nem(50/50%),mivel az amerikaiak(ha nem kérsz külön dhl-t egyszerü levélpostai küldeményként küldik el ,nem pedig csomagként(se ,ajánlva).Amikor a lev.postai küldemény beérkezik az országba(Ferihegy reptér),nem veszik nyilvántartásba,vagy vámolják(ekkor Orczy tér vámközpontba megy),vagy csak tovább küldik a posta központi elosztójába,onnan pedig a kerületi,megyei stb...,postára.(itt már 3 helyen ment át a csomag.Nem biztos,hogy eltünik,de lehet)Ezek után kapod meg te otthon,amikor kihozza a postás.Nekem már vámoltak le 5200 ft-os tételt is,(egy ezy-s csomag)volt,hogy 20000ft-ost pedig nem,amikor  mondtam a vámosoknak,hogy 22 euróig ajándék,s nem kéne levámolni,jól elhajtottak mondván,hogy fizettem érte így vámolható.(s ez igaz is.lásd a vpop honlapján a törvényt).Vámról ennyit.(Teljesen tőlük függ,amilyen kedvük van.)

derceto-nak igaza van,nem a vám az áfa a sok.
Nem azt mondom,hogy mebízhatatlan hely a Deepdiscountdvd, mert a pénzt  visszautalják,ha eltünik a csomag(vagy újra küldik)csak kicsit kellemetlen 8-10 hetet várni míg újra megérkezik(+ vámolják,vagy megint eltünhet)Akkor már inkább az amazon.com.Azért az érdekes,hogy az ajánlva küldött csomagok(pl.ezydvd 3db/csomagtól így küldi)mindíg megérkeznek,mert ezeknek nyoma van a postán,te pedig aláírod  az átvételnél.(így nem tudják ellopni sem)

optimus:írtam neked.
Bocs,hogy ilyen hosszúra sikerült,de ezek a tapasztalataim:)
0
2005. február 25., péntek 11:27
jó, felesleges vitatkozni, szerintem akkor sem volt teljesen egyértelmű a helyzet, de a lényeg tényleg nem ez

"Az nagyon csúnya lenne, ha nem küldenék újra vagy nem utalnák vissza a pénzt. Olyan helyen nem szabad vásárolni."
ez jó:) hát könyörgöm, pontosan ezért írtam ide, nehogy olyan helyről rendeljek, amelyik esetleg nem teszi ezt meg. erre a kérdésre pedig eddig senki nem válaszolt, csak te a digitaleyes vonatkozásában.

a régiókóddal kapcsolatban köszi a választ, ez egy kicsit megnyugtat, bár a tv-m kora a határ közelében van
0
2005. február 25., péntek 11:24
"Bár még akkor mindig ott van a lejátszó..."

Olyan lejátszót meg végképp nem fogsz találni, ami ne tudná lejátszani az NTSC-t, akár natívban akár PAL60-ban. Én eléggé abszurdnak találnám, ha a hardware korlátozna engem abban, hogy honnan tudok filmeket rendelni. Inkább a tévét cserélem le, mint a gyűjteményemet, nem?
0
2005. február 25., péntek 10:14
"Nem hiszem, hogy találsz olyan tévét, amelyik ne lenne NTSC kompatibilis és 10 évnél fiatalabb. Ráadásul a lejátszók nagy része is képes az NTSC lemezt PAL60-ban lejátszani."

Ez igaz, mert nekem kb. 5 éves Samsung TV-m van akkor az is letudja játszani az NTSC lemezt? Bár még akkor mindig ott van a lejátszó...
0
2005. február 24., csütörtök 23:24
"ezek azért ellentétes vélemények, nem?"

Szerintem nem, mert senki sem mondta, hogy valamelyikkel komoly probléma lett volna. Nekem a DigitalEyes is ujraküldte a csomagot.

"ha eltűnik a csomag, azt hajlandóak-e újrapostázni, mint pl. a sendit vagy az ezy"

Az nagyon csúnya lenne, ha nem küldenék újra vagy nem utalnák vissza a pénzt. Olyan helyen nem szabad vásárolni.

"az eltérő rendszerrel nem lesz gond? az tiszta, hogy a lejátszót elvileg ki lehet kódolni, de tudomásom szerint a tv-vel is összeakadhat, ha nem kompatibilis az ntsc standard-al"

Nem hiszem, hogy találsz olyan tévét, amelyik ne lenne NTSC kompatibilis és 10 évnél fiatalabb. Ráadásul a lejátszók nagy része is képes az NTSC lemezt PAL60-ban lejátszani.
0
2005. február 24., csütörtök 23:01
decreto!
nem kötözködni akarok, de:

"Előtte nézz körül, általában a www.digitaleyes.net-en olcsóbbak a filmek. Én tőlük szoktam rendelni és nagyon korrekt cég."

"Nekem a DeepDiscounttal vannak jo tapasztalataim, a DigitalEyes-től viszont még nem jött meg a csomag :("

"Sajna nekem voltak már rossz tapasztalataim amerikai+kanadai olcsó dvd-s oldalakkal (deepdiscountdvd,dvdboxoffice)."

ezek azért ellentétes vélemények, nem?

de nem is ez a lényeg, mivel tényleg nem rajtuk múlik, hogy a postás lenyúlja-e a csomagot, hanem az, hogy ha eltűnik a csomag, azt hajlandóak-e újrapostázni, mint pl. a sendit vagy az ezy.

közben eszembe jutott még valami:
az eltérő rendszerrel nem lesz gond? az tiszta, hogy a lejátszót elvileg ki lehet kódolni, de tudomásom szerint a tv-vel is összeakadhat, ha nem kompatibilis az ntsc standard-al

még egyszer a vámról: csomag esetén 22 euro a vámmentesség határa, ha személyesen hozod, vagy magánszemély küldi INGYEN magánszemélynek, akkor 170 euro
0
2005. február 24., csütörtök 22:19
"Az amazon.co.uk-n és a sendit.com-on is árulnak regio 1-es DVD-ket, mindkettő az EU-n belülről jön"

A SendIt-en egyet sem találtam, az amazon.co.uk-n pedig meg lehet rendelni, de USA-ból küldik.
0
2005. február 24., csütörtök 22:18
Wow! Akkor ezekszerint reménykedhetek?:-)
0
2005. február 24., csütörtök 22:14
Én már jeleztem ezzel a módszerrel nekik egy eltűnt csomagot és 1 hét múlva már küldték is újra.
0
2005. február 24., csütörtök 22:06
Mint itt korábban már irtam én a Loaded247co.uk-tól nem kaptam meg egy csomagot. Viszont érdekes eljárással kezelik az eltűnt csomagokat. Nem úgy van, hogy bocsánatkérés és küldik a pótcsomagot szó nélkül... Az order historyban az adott megrendelésre kattintva 15 nap után megjelenik egy "Lost mail form" gomb, amire ha kattint az ember akkor generál pdf formátumu levelet, amiben benne van, hogy te az x dátumú feladású csomagot nem kaptad meg. Ezt a levelet ki kell nyomtatni és saját kezűleg alá kell írni és el kell küldeni az ott megadott címükre.
(Faxot nem fogadnak el) Ezt ők továbbítják a Royal mail-nak, akik állítólag utánanéznek a csomagnak felvéve az adott országgal a kapcsolatot. Ez a folyamat 2-4 hetet is igénybevehet. Tehát a február elején rendelt csomagomat talán nyár elejére meg is fogom kapni....:-(

Aki a Loaded247-től akar rendelni gondolja meg, hogy tényleg onnan akar-e rendelni és kívánja-e ezt a procedúrát....
0
2005. február 24., csütörtök 22:05
Nem tudom miért kell ennyire parázni a vám miatt. Az csak 5%. A nagy tétel az ÁFA. Namármost áfát EU-n belül automatikusan kell fizetni, meg a sarki közértben a párizsira is. Ha hozzávesszük, hogy nálunk csal elvétve vámolnak, még mindig jobban megéri EU-n kívülről rendelni.

"Amúgy a vámmentes határ tudomásom szerint 30000 Ft."

Csak ha ajándék, vagy te személyesen hozod be magaddal.

"nekem eddig az USÁ-ból és Angliából is minden megjött max öt nap alatt, semmi sem veszett el, Angliából inkább 3 nap alatt."

Uhh, nem semmi. Merrefelé laksz?
0
2005. február 24., csütörtök 21:51
"jól összezavartatok, szinte minden oldalról vannak ellentétes vélemények."

Szerintem nincsenek ellentétes vélemények, mindegyik említett bolt megbízható és korrekt. Az Amazonnál kicsit gyorsabban és gördülékenyebben megy az ügyintézés, egyébként sem rajtuk múlik, hogy mikor melyik csomagot lopják el.

"ha már itt tartunk: a német amazonon mennyi a postaköltség, ill. hol lehet megtalálni? a dhl tarifáit megtaláltam, de az enyhén durva, viszont a postai küldemények táblázatát nem "

A sima posta is durva, pontosan nem tudom lemezenként mennyi, de ha csak egyet rendelsz, a posta majdnem 13 euro!

"egyébként meg a t*k*m rendelne az usa-ból, csak éppen sehol máshol nem lehet kapni azt, ami éppen kéne:("

Ami meg nekem kell, annak a 99%-át nem lehet kapni itthon, nekem pedig mindegy, hogy Anglia vagy USA. Akkor már inkább USA.
0
2005. február 24., csütörtök 20:56
Valaki erről az oldalról tud velem tapasztalatot megosztani ???

www.dvdzone2.com
0
2005. február 24., csütörtök 18:40
Az amazon.co.uk-n és a sendit.com-on is árulnak regio 1-es DVD-ket, mindkettő az EU-n belülről jön, szóval nincs vám. Amúgy a vámmentes határ tudomásom szerint 30000 Ft.

nekem eddig az USÁ-ból és Angliából is minden megjött max öt nap alatt, semmi sem veszett el, Angliából inkább 3 nap alatt.
0
2005. február 24., csütörtök 18:27
köszi a próbálkozást, bár sokra nem megyek vele:)
jól összezavartatok, szinte minden oldalról vannak ellentétes vélemények. asszem kipróbálok olcsóbb lemezekkel többet, oszt majd meglátjuk.

a vámnak közben utánanéztem, 22 euroig vámmentes, de ebben benne van a postakőccség is:(

ha már itt tartunk: a német amazonon mennyi a postaköltség, ill. hol lehet megtalálni? a dhl tarifáit megtaláltam, de az enyhén durva, viszont a postai küldemények táblázatát nem

egyébként meg a t*k*m rendelne az usa-ból, csak éppen sehol máshol nem lehet kapni azt, ami éppen kéne:(
0
2005. február 24., csütörtök 17:51
Mégegyszer nagyon köszönöm azoknak akik segítettek a rendelésemben, úgyanis múlthéten kedden rendeltem az Ezy-ről Ausztráliából az Army of Darkness-t és Szerdán (ezen a héten) megjött. Szóval nagyon köszi mindenkinek a segítséget...
Most holnap rendelem a senditről az Élőhalottak éjszakáját amelyiken van magyar sub, de még így is olcsóbb, mint itthon...

na csak ennyitt akartam, amúgy Army of Darkness jó vétel és a film is nagyon tetszett... ajánlom annak aki szereti az ilyesmit :)))
0
2005. február 24., csütörtök 17:17
Ez a 1984-86os 80 részes Marvel sorozat?.Mivel kezdünk off topic lenni e témaval javaslom,folytassuk privátban. Ide írj:cowboy@index.hu.
0
2005. február 24., csütörtök 17:02
derceto:Amazon valóban korrekt,de drága is.Amikor legutóbb  tőlük rendeltem és eltünt a csomagom,elnézést kértek+dhl expressel ingyen újraküldték.4 nap alatt itt is volt,csak hát fizethettem a vámot is:)
A deepdiscount nem tudja(akarja?) elküldeni sem gyorspostával,sem ajánlva a csomagot.(többször próbáltam rávenni őket,de nem ment.E-mailokra sem reagálntak valami gyorsan)
Többször előfordult,hogy nem jött meg tőlük a rendelésem,15-ből 5 esetben,ha megjött az is 4-6 hétbe telt.Igaz a pénzt ,miután írtam nekik, visszatették a számlámra. (gyanítom a csomagok itthon tüntek el)
0
2005. február 24., csütörtök 16:54
Felmerült pár kérdés azokra válaszolnék:

én eddig az angol Sendit.com-tól (volt Blackstar), az angol és az amerkia Amazontól, amerikai Deepdescount-tól, ausztrál EzyDVD-től rendeltem.
Ezek korrektek. A 6 lemezes rendelésemet amit elloptak a Sndit ingyen újraküldte. De ez volt az egyetlen egy elveszett csomagom. Ökölszabályként az tudom mondani, hogy nem szabad túl sok DVD-t egyszerre megrendelni. Ha kicsi a csomag, nem vámolják el, a postán nem dézsmálják meg.
Vámmentesen elvileg olyan 20-22 EUR-ig lehet behozatni vmit külföldről. A pontos összegben nem vagyok biztos, cc. 5000 Ft körül volt, és ez az adat is még az EU-s idők előttről származik (VPOP állásfoglalás)
Ezzel együtt tényleg úgy vámolnak, ahogy puffan.
EU-n beülről pedig nincs vám
0