Bálint: Mikor megjelent tavaly január végén már akkor megvettem és megnéztem. Annyira tetszett DVD-n, hogy észre se vettem. De tegnap megnéztem ott ahol mondtad és tényleg megakadt, de nálam nem 2 másodpercre, hanem fél másodpercnyire. Ez bizony tényleg rétegváltás. Onnan is lehet tudni, hogy éppen Snipes fejét mutatják, majd mutatják ahogy Chupa bekapcsolja a TV. Ez pont egy nyugis jelenet, zene sincs, csak pindur pandurok mesefilm zaját lehet hallani a tv- ből.
0
2004. február 26., csütörtök 20:22
4201
Bálint: Akkor szimplán csak mázlid volt eddig a lemezeiddel. A rétegváltás ideje nem csak a lejátszótól, hanem a lemez készítésétől is függ, ezért kiadványról-kiadványra változik. 2 mp egyébként még a tűréshatáron belül van. Imho, jobban is megcsinálhatták volna, de ez még nem tekinthető lemezhibának.
0
2004. február 26., csütörtök 18:42
2
derceto! Hidd el, elég sok DVD-t láttam már, és a rétegváltással is tisztában vagyok régóta. Pont ez a hibakód a történetben, hogy egyik sem tartott ilyen "sokáig".
Mikee! Köszi a csekkolást, az a vicces, hogy a kiadó ügyintézője, akivel telefonon beszéltem, elismerte, hogy náluk is megáll 2 másodpercre, szóval szerintem a lemez bibis, nem a lejátszó (persze azért nem cserélték ki). Az én ketyerém Sony DVP-NS405.
Üdv!
0
2004. február 26., csütörtök 12:10
107
Hello Bálint!
Én is kipróbáltam, az általad említett másodpercnél valóban megáll a film. Nekem azonban szerencsére szó sincs 2 másodpercről, gyakorlatilag 1/10 másodpercre áll meg, tényleg csak egy pillanat az egész. Egyébként Onkyo lejátszóm van. Úgy gondolom, valóban ott van a rétegváltás minden Penge II-nél, és lejátszó függvénye, hogy meddig tart a váltás.
Üdv: Mikee
0
2004. február 26., csütörtök 10:14
1447
A legjobb egy olyan jelenet alá betenni, ahol nincs mozgás. Pl. a Heat-ben amikor De Niro és Voight ülnek a kocsiban és távolról mutatják az egészet, akkor szuper. De sokszor nagyon bénán tudják megoldani. Meg kell szokni.
0
2004. február 26., csütörtök 10:00
3495
A Denon DVD játékosok rendelkeznek asszem 2 megás memóriával, így észre sem veszed, hogy volt rétegváltás.
0
2004. február 25., szerda 23:43
4201
Sok DVD-t azért nem láthattál még, ha ez eddig nem tűnt fel. Mondjuk egy jó lejátszó 1 - 1,5 mp alatt elintézi a rétegváltást, de sokkal fontosabb az, hogy a filmben hova sikerül elhelyezni, mennyire feltűnő. Engem általában nem zavar.
Ja, és a kérdésedre válaszolva így látatlanban biztosra mondom neked, hogy igen, minden példány ilyen és ugyanott van a rétegváltás. Ez is hozzátartozik a DVD-hez.
0
2004. február 25., szerda 20:37
2
Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem! A következő a gondom. A lemez 58 perc 55 másodpercnél megakad kb. 2 másodpercre, majd megy tovább. Nem tudom, ki hogy van vele, de ez engem egy cseppet idegesít, elvégre egy párezer forintos DVD-lemezről van szó, nem pedig agyonhasznált videokazettáról. Elküldtem a kiadónak, leírva, mi a gondom, majd ők felhívtak és kedvesen közölték, hogy persze, ez azért van, mert a lemez dupla rétegű, és a rétegek közti váltás szünetet eredményezhet (mondjuk ezt a szöveget már elég régen felfedeztem a tokok hátulján), és csak a lemez megírásának módjától függ, hogy ez a szünet kisebb-e vagy nagyobb, és valószínűleg MINDEN PÉLDÁNY ILYEN, ezért visszaküldték csere nélkül.
Nagy tisztelettel kérdeznék minden Penge II DVD tulajdonost, hogy náluk is jelentkezik-e ez a dolog, mert ha igen, akkor nem szóltam... Szerintem 2 másodpercnyi akadás egy filmnél elég kellemetlen, de szóljatok rám, ha nincs igazam.