Keresés

CSI - A helyszínelők

2013. január 10., csütörtök 16:35
Messze a legjobb epizód a sorozat történetében....pedig már kinn 13.évadot  tapossák az amcsik
0
2009. január 18., vasárnap 14:04
Nálam a Tarantino rendezte dupla rész a toplistás :) Annál klausztrofóbb epizódot még nem nagyon hoztak össze tv-sorozatban.
0
2009. január 18., vasárnap 13:30
Engem Fishburne figurája/alakítása meggyőzött arról, hogy a helyszínelők továbbra is jó kezekben lesznek.
most posts by TM
0
2009. január 18., vasárnap 12:04
kétségbeejt, ahogy a törzsgárda fogyatkozik...
0
2009. január 18., vasárnap 3:53
SPOILER!

most posts by TM
0
2009. január 18., vasárnap 2:07
most éppen SZÍNHÁZBAN színészkedni fog
most posts by TM
0
2009. január 18., vasárnap 2:00
CSI 9/09 "19 Down"
CSI 9/10 "One to Go"

Egy minden eddiginél bonyolultabb duplarész, melynek első felét még december 11-én, a folytatását január 15-én vetítette a CBS.
Ha Star Trek-hasonlattal élnénk, e kétfelvonásos bűnügy a Helyszínelők "Nemzedékekje". Egy közel tízéves korszak lezárása, Gilbert Grissom távozása illetve Raymond Langston érkezése. William Petersent Laurence Fishburne váltja a legnézettebb amerikai sorozatban. A karakterváltást brilliánsan ágyazták be egy szövevényes bűnügybe mely már-már Agatha Christie-i magasságokba ível, ugyanakkor ellenpontként kedves szentimentális érzékenység lengi át a történetet, elvégre mégis a fő-fő figura lép le a színről, s ez egy szereplőt sem hagy közömbösen. Bruckheimer eredeti nyomvadászai annyira magaslanak ki a két rókabőr folytatás figurái közül, mint Gulliver a törpék közül, az eredeti helyszínelők utánozhatatlanok, hiszen itt sokkal több minden van, mint hullák meg bűnözők: érzelmek, humor, humánum. Az epizódok között sok összefüggés van, s itt nem csupán a jellemfejlődéseket kell érteni. A bűnesetek között előszeretettel flashbackelnek az írók, előfordul, hogy nyitva marad egy ügy, amire a következő évadban térnek vissza, míg máskor akár hat-hét - nem egymás utáni - részen keresztül is elhúzódik egy nyomozás. Ezért érdemes minden résznél készenlétben lenni a nézőnek, s ezért is lenne áldásos, ha a nyomok ellenére a külföldi kiadót is nehezen felkutató BuFi után az állítólagos új potenciális hazai forgalmazó jelzője elé immár nem kellene odabiggyeszteni az "im" előtagot, vagyis hogy jönnének a harmadik évadtól kezdődően a további folytatások is a rajongók nagy örömére. Grissomról nem kell végleg lemondanunk, Petersen marad a produkciónál, csaka kamera előtt ritkábban lesz látható, mielőtt végleg belekényelmesedett volna a csodabogár bogaras tudós karakterébe, új kihívásokat keresett magának, most éppen színészkedni fog, ahogy azt már a múltkor is tette, amikor négy rész erejéig egy konferenciára utazott Grissom, s közben Liev Schreiber villámszereplése borzolta a labor mindennapjait. Petersen afféle jutalomfalat lesz a rajongóknak, időnként vissza-visszatér egykori kollégái közé. Persze ez nem mostanában sanszos, de bízzunk benne, hogy találkozunk még a főcím előtti aranyköpéseivel. Addig is sok Helyszínelők dvd-t kívánok magunknak!
most posts by TM
0
2008. május 19., hétfő 14:17
Elvileg holnap jön haza a BUFI képviselője.
0
2008. május 19., hétfő 14:13
A 8. évad szezonzáró jelenete túlment minden eddigi határon. Várható volt, viszont a kivitelezés megdöbbentő így is.
Jut eszembe, hamarosan friss hírekkel kell jönnie BuFinak - Cannes utánra ígérte a sorozatkiadás folytatásának, vagy befejezésének közhírré tételét.
most posts by TM
0
2008. április 3., csütörtök 9:41
ez volt az a két rész (= 1 epizód), ami függővé tett. utána kezdtem el a sorozatot az elejétől a végéig (?) nézni, addig csak mint "guest" láttam :)
0
2008. április 2., szerda 23:13
Pontosabban az 5x24 és az 5x25. :)
Tipikusan Tarantino-stílusú lett ez a két részen átívelő történet. Warrick, aki korábban nem volt az a kimondott "szavak embere" típus, hosszan ecseteli Nicknek két kötekedő orosszal zajlott elmúlt hétvégi afférját. A laboros csodabogár Hodges munka közbeni pihenésképp társasjátékozni hívja Greget (egy későbbi szezonban majd saját Helyszínelős-társast is kifejleszt :) ). Csupa olyan laza dolog jelenik meg ebben a (két)részben, ami addig nem volt annyira jellemző a karakterekre. Tarantino szokás szerint előbányászott két tetszhalott filmveteránt is, az egyik Tony Curtis, aki saját magát alakítja, a másik pedig a leginkább a Bruce Lee-féle Sárkány közbelépből, vagy a Rémálom-szériából ismert John Saxon. A hatvanas évekbeli The Turtles zenekar soundtrackbe ültetése szintén Tarantino-szerű lépésnek mondható.

A sok közül ez volt az egyik legjobb sztori!
most posts by TM
0
2008. április 2., szerda 21:37
Erre én is tudok válaszolni, én is nagy CSI rajongó vagyok :) Az ötödik fináléja volt, a 5x25 és 5x25-ös epizód. Nagyon jól sikerült rész, akár CSI, akár Tarantino rajongó az ember, aki mindkettő, annak különösen élvezetes (pl. nekem :P). S nem csak rendezte, hanem írta is, sőt, a fáma szerint ő kérlelte a producereket, hogy forgassák le a részt, amit végül ő maga is rendezhetett meg :))
0
2008. április 2., szerda 21:16
áldozatául esik egy tébolyult őrült ámokfutásának, ahogy korábban Nick Stokes is (utóbbi sztorit egy zseniális duplarészben maga Quentin Tarantino dirigálta)

TM - megírnád légyszi, melyik évad és részek ezek? Köszi
0
2008. április 2., szerda 14:24
Találtam egy alvó topikot, ami a sorozattal foglalkozik, így inkább átkopizom ide a hírt:

William Petersennek májusban jár le a szerződése, amely a Helyszínelők című sorozathoz köti: a színész most igent mondott a meghosszabításra, de a TV Guide értesülése szerint az újabb megállapodást egyelőre csak egy évre írta alá. A 2008-2009-es évadban így még biztosan érkezik a Helyszínelők kilencedik szezonja, de hogy jön-e tizedik is (legalábbis hogy Petersennel jön-e), az már kérdéses.

A nagysikerű sorozat 2000-ben indult: jelenleg a nyolcadik évadjánál tart, amely az írósztrájk miatt félbemaradt, így pár hónap kihagyás után április elején folytatódik. Érthető lenne tehát, ha Petersen belefáradt volna a szerepbe: a rövid idejű szerződés mellett erre utal az is, hogy ősszel a Dublin Carol című színdarabban lép fel, melynek kedvéért már tavaly kihagyott négy epizódot a Helyszínelők-ből. (Csak hármat - TM)

A bűnügyi sorozatokat megreformáló produkciót indulása után egy-két évvel már 30-40 millióan figyelték hetente, a 2002-2003-as szezonban a legnézettebb televíziós produkcióvá lépett elő. A sikerben egyébként Petersennek is nagy szerepe volt, nemcsak azért, mert ő játssza a főszerepet, de a CBS vezetői jórészt az ő véleményére adva vásárolták meg a forgatókönyvet, és az ő határozott fellépése miatt hagyták cenzúrázatlanul a naturális képi megvalósítást.

A történet egy idő után kinőtte önmagát, így az eredeti, Las Vegasban játszódó sorozathoz testvérműsorok is készültek: a Miami helyszínelők 2002-ben, a New York-i helyszínelők pedig két évvel később indult el, előbbi a Reuters jelentése szerint a világ legnézettebb amerikai sorozata volt 2006-ban.

[origo]

SPOILER!!!

Mivel jelenleg nulla esélye van, hogy idehaza egyszer eljut a megjelentetés a 8. évadig, így talán lehet beszélni arról, hogy a 6. évad záró epizódjának története szerint Gil Grissom és Sara Sidle "összejönnek", ami Grissomot ismerve nem az a "tipikus" viszony. :-) Aztán Sara is áldozatául esik egy tébolyult őrült ámokfutásának, ahogy korábban Nick Stokes is (utóbbi sztorit egy zseniális duplarészben maga Quentin Tarantino dirigálta), s miután túléli, nem találja helyét az életben, a munkában, így egyik pillanatról a másikra lelép a színről. (8. évad 7. rész). Azóta külön petíciós felületen követelik őt vissza a rajongók a sorozatba.
Szóval a fikcióban Grissom párja fáradt bele a helyszínelésbe, míg a valóságban a sorozat motorja, főszereplője, producere.
most posts by TM
0
2005. december 22., csütörtök 23:33
Nemtudom tudjátok-e, de a Viasat3 megint adja a Helyszínelőket! Most is épp az megy!
0
2005. november 23., szerda 20:23
Üdv _calogero!

Engem érdekelne a Grave Danger az említett paraméterekkel. Megvennék egy másolatot, ha megoldató.

cortexx
0
2005. november 15., kedd 19:27
Kösz a gyors választ. Sajnos mindenképpen szinkronosan kellene, mert felirattal nekem is megvan. De látom hogy _calogero kollégának is megvan. Megpróbálok vele üzletelni ;) A segítséget azért köszönöm.

cortexx
0
2005. november 15., kedd 14:21
Lehet, hogy olvastam, de nem nekem kell az a film :]
0
2005. november 15., kedd 9:12
Gamma, Te mintha olvastad volna anno, de lehet, hogy tévedek, szóval nekem megvan a Grave Danger!
Jómagam vettem fel a Viasat3ról, és a tévés ajánló 513-as hsz-ében írtam róla.
Innen az Xpressről eddig csak Torrentének kellett!

A CSI előtt csak hébe-hóba nézegettem éveken keresztül TVt, de mikor láttam egy részt, hát én is ott ragadtam rendszeresen a képernyő előtt! Mióta nincs azóta ismét csak a híradót nézem valamilyen rendszerességgel!
Igazán elkezdhettnék újra leadni a részeket! Nekem is hiányzik! :)

A Grave Danger jellemzői:
7,3 Mbites kép
224Kbit-es stereo MPEG2 hang
26 fejezet
768*576-os kép lett leredukálva 720*576-ra.
Framedrop nem volt 1 sem (egyébként sem jellemző)!
0
2005. november 15., kedd 7:30
Feliratos, de ha érdekel, talán meg tudja szerezni szinkronosan is. Az e-mail címe:
jackiebrown1975@freemail.hu
Itt érdeklődhetsz.
0
2005. november 15., kedd 7:24
Ja, el is felejtettem. Felhívom most.
0
2005. november 14., hétfő 22:47
Üdv Gamma!

Ne haragudj hogy újra érdeklődöm a film felől, de már hetek óta zaklatnak miatta.
Meg tudnád érdeklődni, hogy tényleg szinkronos-e? Mert akkor érdekelne vcd-n a film.

cortexx
0
2005. november 2., szerda 7:24
A DVD meg valahogy így festene :)

0
2005. november 2., szerda 7:20
Látom többen érdeklődtek itt a zenék iránt, ami a sorozatban elhangzott, ill. főcímzene után. Nemrégiben megjelent egy Soundtrack!

Íme:

1. Who Are You - The Who  
2. Everybody Out of the Water (New Frontier) - The Wallflowers  
3. Crystal - New Order  
4. Come Into Our Room - Clinic  
5. Give It Away - Zero 7  
6. Day By Day - Badmarsh & Shri  
7. Inhaler - Hooverphonic  
8. We Luv You - Grand Theft Audio  
9. Hell Above Water - Curve  
10. To Get Down [Fatboy Slim Mix] - Timo Maas  
11. Time Has Come Today - The Chambers Brothers  
12. Little Gem - Euphoria  
13. Song for Olabi - Bliss  
14. Unbound - Robbie Robertson  
15. Investigation Suite - John M. Keane  
16. Grissom s Overture - John M. Keane  

1. The Who - Won t Get Fooled Again  
2. Ill Nino - I Am Loco  
3. Lamb - Gabriel  
4. Oasis - The Masterplan  
5. Massive Attack - Everywhen  
6. FC Kahuna - Hayling  
7. Bent - Invisible Pedestrian  
8. Nitin Sawhney - Say Hello  
9. KY - A Tune For Jack  
10. Citizen Cope - Let The Drummer Kick  
11. Doves - Satellites
12. Martina Topley Bird - Need One  
13. Ian Brown - Forever And A Day  
14. Baxter - Gonna Make It There
0
2005. november 1., kedd 23:39
Valószínűleg szinkronos, de majd megkérdezem.
0