Keresés

Sci-fi a '40-es/'50-es/'60-as évekből

2004. április 1., csütörtök 14:17
Aki szereti a régi sci-fiket és van egy kis angol nyelvtudása itt van néhány film a TCM műsorából:

április 2. 21:00 Feltámad a vadnyugat
             22:30 Tiltott bolygó
0
2004. március 28., vasárnap 16:59
csak 1 adalék a témához, bár alapvetően horrorokról van szó: http://www.horrormovies.com/product_info.php/cPath/30_26/products_id/802    
50 db!!!!  filmről van szó annyiért, amennyiért nálunk általában 1-et adnak. no comment!
0
2004. március 25., csütörtök 16:53
Hello Xpress!

Szerintem félreérthetted a "hálásan gondolkodni" kifejezést.
A hazai tékás viszonyokat én is jól ismerem;valahol már itt írtam,hogy én is tékatulaj voltam anno.Jól tudom hogy egy film az első technikai cseréjéig csak a saját árát hozogatja vissza.Termelni csak jóval később fog,és vigyázni kell a rétegfilmekkel,főleg egy kisvárosban,ahol élek.
Talán én gondolkodhattam rosszul de tény,hogy néha berendeltem néhány egyáltalán nem populáris filmet.Gondoltam annyian nem marnak rá,de ha elérem hogy egy teljesen más kölcsönzőréteget is oda tudok édesgetni,az mindenképpen üzletileg jobb lesz nekem.(Ez pl. "az Utolsó Tangó Párizsban-rendezői változatánál be is igazolódott.)
Régi sci-fik,Chaplin sorozat,nagy klasszikusok,Meghívás egy Gyilkos Vacsorára,stb...Ezekhez hogyan juthat hozzá az ember,ha csak meg szeretné nézni őket?
És hogy mi a "hálátlan gondolkodás"?
Amikor a hagy együttvásárló cégek,vagy a megatéka tulaj így gondolkodik:"Na,jövő héten jön a Tripla X;rendelek 5 kópiát belőle.3 hét múlva kettőt eladok belőle,már termelt."  vagy
"Na,jövő héten jön a Tripla X..meg mi ez? a Repülő Csészealjak Rejtélye klasszikkus is megjelenik..akkor a Tripla X-ből elég lesz 4 példány,és bepróbálok egyet ebből a kőkori leletből.Ha más nem sci-fi rajongók úgyis kajolni fogják....."
0
2004. március 24., szerda 18:42
Sziasztok!

Gondoltam hozzászólok a problémához, mivel létezik rá megoldás:

Úgy hívják, hogy Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (Pestiek előnyben). Én a Baross utcai főkönytárba jártam régebben, és ott majdnem az összes ilyen jellegű film (ami persze megjelent magyar felirattal - esetleg szinkronnal) kikölcsönözhető DVD-n, nagyon baráti áron (így tudtam megnézni pl.: a 2001 Űrödisszeát, meg a klasszikus, 1960-as Időgépet - az már más kérdés, hogy nekem egyik sem jött be, de legalább nem dobtam ki x-ezer forintot az ablakon látatlanban).

Remélem tudtam segíteni.

Mikey-Soft
0
2004. március 24., szerda 17:53
Abszolút egyetértek. Sajnos ez van.

Idén egyébként számíthatunk újabb klasszikus scifi-k megjelenésére?
0
2004. március 24., szerda 15:27
A hála sajnos sem nem politikai, sem nem gazdasági fogalom. Nagyjából ismerem a hazai tékás viszonyokat, és nem éppen szívderítő a sorsuk. A tény az, hogy ezeket a klasszikusokat - meg még jónéhány egyéb rétegfilmet - elsősorban azért nem találni a kölcsönzőkben, mert valószínűleg csak hónapok, vagy inkább évek alatt hoznák vissza az árukat, amit aligha engedhet meg magának egy téka-üzemeltető, hiszen a sárga csekkek nem évente, hanem havonta érkeznek.
Jó lenne, ha ilyen jellegű filmek tartására, vásárlására, kiadására lenne állami támogatás - mint mondjuk Franciaországban - de persze ez is a takaró és az addig nyújtózkodás kategóriájába tartozik.
Annak én is örülnék, ha ezek a klasszikusok jóval olcsóbbak lennének, de itt is bejön a kicsiny, szegény, ráadásul ízlésficamos ország probléma: hiába kerülne fele annyiba egy csomó film, nem fogyna el kétszer akkora mennyiségben, mert egyszerűen nincs rá igény.
0
2004. március 24., szerda 14:58
Igen sajnos árban tényleg olyan szinten vannak ezek a filmek, amiért nekem sem éri meg megvenni őket:(
0
2004. március 24., szerda 13:19
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, hangulat, báj, történet és miegymás ügyében! Meg is venném azt a pár darab ilyen DVD-t ami nálunk kapható, azonban nem 5000-6000 Ft-os áron. Számomra 3500 Ft körüli á lenne max. az elfogadható. Ennyiért ráadásul kintről (tudom hogy unalomig ismételt dolog) gyakran megrendelhető pl akciósan. Ezért kerestem tékában őket (legalább láthassam), ahogyan lentebb említettem hiába.
0
2004. március 23., kedd 12:37
Én egyszerűen imádom a régi sci-fiket sokkal kidolgozatabbak, mint a mai filmek történetileg és a szereplők karakterei szempontjából sőt némely filmben még speciális effektusok megvalósítása is már szinte túl tesz a maiakon vagyis, hogy inkább "életszerűbb" lenyűgözőbb, mint a mai CGI-trükkök.
0
2004. március 23., kedd 9:00
Engem megvalósítás és történet szintjén is érdekelnek. Gyerekkoromban többet is láttam és nekem akkor félelmetesnek tüntek. Emlékszem pl. A Világok harcából, amikor az elégetett emberek után egy emberalakú hamunyomat maradt.:)
Van egy hangulatuk, ami a mai filmeknek már nincs. Persze néha mosolyognivalóak a megvalósítások, de néha viszont elképesztőek.
0
2004. március 22., hétfő 19:36
Én ugyan nem vásárolnék ilyen típusú kiadványt,de bizony igen gyakran megnéznék néhányat közülük.A gond tényleg az,hogy mint alant írták:e filmekről hálátlanul gondolkodnak a leendő tékások.Nem láttam egyet sem közülük a kölcsönzőkbe,sajnos...
0
2004. március 22., hétfő 17:59
Én például szívesen nosztalgiáztam az Orion űrhajó kalandjai-n mostanában. Bár az nem amerikai, és az effektek mai szemmel tényleg megmosolyogtatóak de akkor is. Azzal viszont egyetértek hogy a mai CGI-n felnőtt fiatalokat nem hiszem hogy lekötnének ezek a filmek. Esetleg egy elenyésző kisebbséget akiket tényleg a történet és nem elsősorban a megvalósítás érdekel. (Föleg Sci-Fi őrültekre gondolok akik pl. tudják ki az a H.G Wells,Ray Bradburry, stb...)
0
2004. március 22., hétfő 17:19
kikölcsönzi?? én kerestem a kölcsönzőkben, de egyetlen darabot sem találtam megyeszékhely típusú városkámban!!!
0
2004. március 22., hétfő 14:39
Igen, ez érdekes felvetés. Valószínűleg aki csak röhögni akar és gőze sincs arról, hogy pl. ki az a Ray Harryhausen, az nem veszi meg ezeket a filmeket, max kikölcsönzi.

Nyilván elég vékony réteget lehet ezekkel a filmekkel megcélozni (legalábbis itthon), de mindenképp érdemes. Sokat lehet tanulni belőlük szinte minden szempontból, ami a filmezéssel, a filmezés fejlődésével kapcsolatos. (Meg persze jókat vigyorogni, de az már csak hab a tortán...)
0
2004. március 22., hétfő 14:27
Az nyilvánvaló hogy az ez időtájt megjelent filmeknek most van a reneszánsza a dvdt vásárlók körében.De engem azért érdekelne hogy ki miért is veszi ezeket a filmeket. Nem rossz értelemben értem, csak hogy ki hogy viszonyul ezekhez a filmekhez?Valóban van ezeknek a filmeknek a mai vásárló szemében értékük vagy egyszerűen csak jót mosolyognak, röhögnek rajtuk, vagy egyeseket esetleg nosztalgiával tölt el.Lesz e ezeknek a filmeknek még közönségük, mégha csak a házimozi szinten is, 15-20 év múlva?
Mielőtt bárki is letámadna leszögezném, hogy én ezeket a filmeket szeretem és tisztelem, csak ezek a kérdések merültek bennem föl az egyre szaporodó megjelenéseket és amai fiatal generációt szemlézve........

T
0
2004. március 22., hétfő 13:50
Ja most látom az itt van:) Mindegy akkor modjuk az Alien ősatyja az It! The Terror from Beyond Space, amire kiváncsi lennék.
0
2004. március 22., hétfő 13:45
Jó kérdés! Meg volt egy Időgép is.
De a többi George Pal film is jöhetne. Pl. Világok harca.
0
2004. március 22., hétfő 13:17
Szerencsére 1-2 klasszikus darab (Űrszörny, A repülő csészealjak támadása, stb.) beszivárog hozzánk is DVD-n, de ez a néhány film csak elenyésző része az Amerikában fellelhető (és a mai napig is óriási népszerűségnek örvendő) filmeknek.

Számíthatunk további megjelenésekre?

Kedves Xpress, kedves többiek! Ti tudtok valamit erről?
0