Keresés

A kaktusz virága

2004. március 26., péntek 23:30
Szerintem ez már elég sokszor elhangzott, hogy a nagy cégek magyar képviseletei gyakorlatilag csak közvetítik a hazai igényeket, de nem ők döntik el, hogy mire kerüljön magyar szinkron, meg mire nem. (Sőt, még azt sem ők döntik el, hogy egyáltalán magyar felirat kerülhet-e egy-egy lemezre! Ezért maradt ki hazánk már eddig is sok nagyszerű film DVD-s megjelenéséből.)) Tetszik, nem tetszik, a magyar piac tényleg kicsi, bármennyire nő a DVD-zők tábora idehaza is, és egy régi film esetében valóban elég valószínű, hogy a szinkronnal való pepecselés nem érné meg a fáradságot, mert a film szinkronizálva sem fogyna el olyan mennyiségben, ami mellett megérné a külön befektetés. Mondom ezt annak ellenére, hogy ennek a filmnek szerintem is jó volt a szinkronja, és én is jobban szeretem, ha egy vígjáték szinkronizáltan is rajta van a DVD-n.
0
2004. március 26., péntek 23:11
Miért nincs magyar hang? Imádom a régi amerikai filmeket, de nem tudok angolul. Én el olvasgatok, de a család (főleg idősebb) tagjait erősen zavarja a magyar hang hiánya! Egész film alatt mást sem lehet tőlük hallani, mint nem látják a felíratot, és milyen jó volt a magyar szinkron.
0