Keresés

Sony, JVC, Onkyo, Panasonic????

2014. március 1., szombat 9:10
Köszi! Én is megerősíteni tudom a tapasztalataidat, diszkós koromban a Piok voltak a legjobb playerek (CDJ-100/800/1000), a keverőik sem voltak piskóták, plusz az autórádiónkat is Pio szaküzletben vettük, és csak egyetlen egy alkalommal akadt meg benne a cd, amikor hátulról belénkcsattant egy nőci.
Egyébként sokáig szemeztem Pioneer erősítőkkel, de már régóta kinéztem egy Yamahát, amiről annyira jó teszteket olvastam, hogy nincs szívem elpártolni. :)
0
2014. február 28., péntek 20:58
Gratulálok a Pio-hoz! :) Biztos vagyok benne hogy hosszú távon is elégedett leszel vele. Nekem még az elődje van de azzal is nagyon megvagyok elégedve. Igazság szerint nekem most is több Pioneer berendezésem van és a már több mint 30 év alatt jó néhány készülékem volt ettől a márkától. Emlékeim szerint a PL-6-os bakelit lemezjátszó volt az első készülékem tőlük ami a mai napig tökéletesen működik, de volt több erősítőm, kazettás magnóm is. Ezzel a márkával nem nagyon lehet mellé nyúlni.
0
2014. február 28., péntek 19:54
Hát angyalkáim, én most belenyúltam a tutiba. Megvettem a Pio BDP-160K-t, másnéven csodamasinát. A tesztek szerint ebben az árkategóriában tulajdonképpen verhetetlen. Egyelőre még a régi tv-n (1366*768, 32") próbáltam ki, de ez valami csoda. A beolvasási sebesség az átlagosnál sokkal sebesebb, a lemeztartó tálcát profikhoz méltón óvatosan húzza be és tolja ki a masina (ha hasonlattal kívánnék élni, az előző LG BD550-esem tálcája akkora dirrel-durral záródott, mint a 7E/107E vonalán a régi Ikarusok ajtaja, ez meg olyan finoman teszi, mint a Mercedes Citarok ajtajai). A Prometheus BD-vel, A titánok harca DVD-vel és az Apollo 440 - Electro Glide in Blue CD-vel tesztelgettem és el vagyok ámulva. Egyszerűen csodaszép képet ad HD-forrásból, az 1080p mp4-et is beleértve, a színek mélyek és gyönyörűen kontrasztosak, de ami a legmeglepőbb, hogy a standard felbontású cuccok is ragyognak vele - DVD-ről minimalizálja a digitális zajt, ám teszi ezt úgy, hogy közben nem mossa össze a színeket és éleket, mint az olcsó felskálázó gépek - hiába, most látni, upscaling és upscaling között is szakadéknyi különbségek lehetnek. Hangjára meg azt mondom, szörnyeteget hoztam a lakásba - a magas hangok még a régi, hamarosan lecserélendő, analóg csatlakozású egyberendszeren is élettelik és sokkal tisztábbak, a mély meg olyan helyeken is lelkesen duruzsol, ahol nem is gondoltam volna.
A vezeték nélküli internet beállítása nagyjából másfél perc alatt megvolt, ebből a szempontból ugyan kevés a feature, de a YouTube jól működik, bár a begépelés elég körülményes, de wi-fi csatlakozással a laptop vagy teló kijelzőjéről átlökhető a tévére a tartalom, csak egy párosító számkód kell hozzá. Van még Picasa, amiről annyit tudok, valami képkezelő program, de sebaj.
A divx-fájlokat USB-ről állati gyorsan beolvassa és a fentiekhez hasonlóan színvonalas minőségben vetíti, az összes létező típus futott vele és az srt-t is hiba nélkül kezeli, bár ennek megjelenése kicsit olyan írógép-jellegű, de meg lehet szokni, meg aztán láttam már rendezetlenebb feliratmegjelenítést is.
A térhatással kapcsolatos tulajdonságait természetesen csak az új képi megjelenítővel fogom tudni kipróbálni.
Röviden, nehezen tudok jobb lejátszót elképzelni a piacon jelenleg ebben az árkategóriában, köszi, hogy szóba hoztátok!
0
2014. február 27., csütörtök 16:15
Tud felskálázást nemcsak a BD, de a DVD lejátszó is. :P

Azért nem használom, mert én a "szarból várat" elv alapján úgy gondolom, jobb ezt a tévére bízni. Így a DVD lejátszó eleve PAL felbontásban küldi ki a képet, és ez nekem pont így jó.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. február 27., csütörtök 15:40
A DVD-ket miért nem a BD lejátszóval játszod le?
Hisz az tud 1080p-s felskálázást is nem? Így azoknak is jobb lenne a képe.
A Pioneer tud ilyet. ;)

Igaz eddig amióta megvan a BD lejátszó egy DVD-t néztem rajta csak.
Csak HD anyagokat adok neki, ha már megvan a 42"-os tv is. :).
SuperHeRo
0
2014. február 27., csütörtök 9:37
Hagyhatnám, de mégsem akarom. Nem is nagyon férne már oda. Van ugyanis egy LG merevlemezes DVD/HDD felvevőm és egy Panasonic DVD-S54 DVD lejátszóm is. Utóbbit 576p-re állítva használom, és a DVD-ket ezzel játszom le. Negyedik lejátszó nem fér oda, de a tévé képességei miatt nincs is rá szükség. Egyelőre inkább elcsomagolom, és ha majd lesz a gyerekeknél egy HD tévé, megöröklik. :)
0
2014. február 27., csütörtök 9:00
Nekem sokkal jobban tetszik a lekerekített éleknél, döntött előlapnál, kiálló homlokzatnál az ilyen méltóságteljesen hagyományos kialakítás.
Amúgy szerintem a régi masinádat is hagyhatod beüzemelve, biztosan van a tévén két HDMI-nyílás, így csak bemenetet kell választanod és továbbra is kamerázhatsz vele.
0
2014. február 27., csütörtök 7:38
Mivel a BD60 tudta, eddig nem éreztem rá késztetést, de most megnéztem: a tévé simán le tudja játszani a kamerám felvételeit, így ez is kipipálva. :)
0
2014. február 26., szerda 23:07
Igazán nincs mit. ;)
Hidd el jobban jársz a Pio-val, mint az LG-vel.
Én is azt cseréltem le, mint írtam, igaz az egy BD570-es volt.
SuperHeRo
0
2014. február 26., szerda 22:54
Köszi. Nekem inkább a puritán jelző ugrott be róla. :)

A BD60 tetszetősebb, de ez meg sok szempontból jobb: még nincs sok tapasztalatom vele, de mintha lényegesen gyorsabban töltené be a lemezeket. A 3D pazar: a Gravitációval avattam fel. :)

Okos funkciókban is veri a BD60-at, de ez nem érdekel. Emellett kisebb, könnyebb és olcsóbb is elődjénél. Praktikusabb, hogy balra helyezték a lemeztálcát, mivel vitrinbe van téve, és így könnyebben hozzáférhető. Sajnos a Panasonic kamerám felvételeit SD kártyáról már nem ismeri (a BD60 ezt még tudta), de ez igazából nem volt nagy meglepetés, mivel a kézikönyv alapján sejtettem, hogy így lesz. Igazából nem is különösebben bánom, mert eddig se használtam ki túlzottan ezt a lehetőséget. Ettől függetlenül azért meglepő lépés volt a Panasonictól, hogy kihagyták ezt az elég kézenfekvő funkciót.

Amire vettem, arra viszont kiváló lesz. Holnapra már be is ütemeztük a Szörny Egyetemet (ma eljátszották a gyerekek az esti mozi esélyét).
0
2014. február 26., szerda 19:09
Szép elegáns!
0
2014. február 26., szerda 18:43
Nekem meg ma jött meg a Panasonic DMP-BDT130:

Beüzemeltem, leteszteltem, jó lesz ez. :-)
0
2014. február 26., szerda 17:58
Nagyon köszi, hogy elkezdtetek dumálni a Pioról, mert ha nem teszitek, nem zökkenek ki a kiszemelt LG BP630 mellől, így viszont elolvastam egy-két tesztet, melyek egyöntetűen elmarasztalják az LG-t annak nem túl acélos hangminősége és vibráló képminősége miatt, ugyanakkor maximálisan elismerik BDP-160-ast, mely utóbbit fogok végül venni. Köszi!
0
2014. február 25., kedd 19:06
Ez pontosan így van.
ha inkább mkv és társai vannak a főszempontban, akkor inkább egy média lejátszó, pl ezt mondják, hogy jó:
http://www.av-online.hu/lejatszo/mede8er-med600x3d-medialejatszo-teszt_747

Én is majd ilyet tervezek venni és akkor a Pioneer-en csak BD lesz pörgetve, az amire való. :)
Igaz felvan okosítva a Pio-m mod fw-el és így tudja már az NFS lejátszást, meg elvileg azt a 3D-s feliratot, megnéztem, de még nem próbáltam ki.
Így elvagyok még ezzel egy darabig.

Először a házimozim legyen rendben és utána majd jöhet a médiajátékos. :)
SuperHeRo
0
2014. február 25., kedd 18:38
Nincs tapasztalatom a média lejátszókkal, de azt gondolom, akinek ezek a képességek fontosak, jobban jár egy ilyen célhardverrel, mint egy bármilyen Blu-ray lejátszóval.
0
2014. február 25., kedd 18:15
Á, kösz, nem semmi! Mondjuk agybajt kapok ettől a márkától, de a specifikációk bámulatosak.
0
2014. február 25., kedd 17:11
Ilyesmire ezt javaslom:

http://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo_Android_mini_PC/Sencor_SMP_9000_3D-s_medialejatszo-p345976.html
0
2014. február 25., kedd 16:49
Kösz, egyelőre jól hangzik.
Jaja, szerkesztett térhatású feliratra gondolok sidebyside 3D-s mp4-hez.
Vágom, mi ez :) de ha már veszek, olyat szeretnék, amit mindenre tudok használni.
0
2014. február 25., kedd 16:39
Mp4-et játszik meg mkv-t, természetesen az L5.1 alattiakat. De ritka az ilyen kódolású film szerencsére, ha meg még is belebotlasz egy ilyenbe akkor 2 mp alatt lehet belőle csinálni L4.1-et. :)

Az srt-et kezel, ha ugye az a neve mint a filmnek, USB-ről.
Hálózatról nem látja , de ezt is kiküszöbölhető egy progi segítségével, amivel az mkv-ba tudod tenni a feliratot.
3D-s srt-re gondolsz? Mert én olyat nem néztem még, ha néztem 3D-s filmet akkor azt magyarul néztem, ha itt mkv-ra gondolsz. Mert a gyári lemezről történő 3D-s feliratokkal semmi gondja sincs. ;)
De amúgy ugye ez elsősorban BD lejátszó és csak másodlagosan csak médialejátszó.

mondjuk én csak a 150-esről tudok nyilatkozni mert az van nekem, de jókat hallottam a 160-ról is, hogy ott javítottak ezt-azt a 150-eshez képest.
SuperHeRo
0
2014. február 25., kedd 14:24
Megnéztem ezt a Pioneer BD160-ast, de harmadával drágább a Panasonicnál. A médialejátszó funkciója (főleg, hogy ez a tévében is adott) sokkal kevésbé hoz lázba mint az, hogy passzoljon a tévéhez és az SD kártyás Panasonic kamerámhoz.

A BD60-nal pl. sosem játszottam le a kamera felvételén kívül más média fájlt. A gyári lemezekre sincs elég időm. Lemezzel viszont soha nem volt lejátszási problémám, úgyhogy megrendeltem a Panasonicot. Ha minden jól megy, holnap meg is kapom.
0
2014. február 25., kedd 14:04
Felcsigáztatok. Ez az épp tárgyalt Pio 160K mennyire jeleskedik az mp4 és mkv fájlok lejátszásakor, illetve az srt-k, subok, grafikus (3D-s) feliratok megjelenítésénél?
0
2014. február 25., kedd 13:56
+1

Én is így látom ezt.
Pl a Pioneer jobb médialejátszásban is, mint a Panasonic.
Nekem pl meg sem fordult a fejemben, hogy Panasonic BD lejátszót vegyek.

De a legjobb ha eltud menni plo egy MM-ébe és ott kitudja próbálni, vagy épp egy Panasonic márkaboltba.

Én mielőtt megvettem a lejátszót elmentem egy MM-be és vittem penbdrive-ot, de lehet, hogy külső winyót és megnéztük, hogy mit visz, meg mit nem. És olyan szerencsém volt, hogy pont egy Panasonic ST50-re kötötték rá, amit szintén venni akartam. :D Így 2 in 1 teszt volt. Igaz a tv ugye az bolti beállításokban üzemelt.
Én ezeket teszteltem, mert azt tudtam, hogy a lemezeket jól lejátsza.
Sőt az LG-mtől még a beolvasás sebessége is sokkal gyorsabb, pl a Mátrix-ot az LG kicsit több mint 1 perc alatt olvasta be, addig a Pio kb 20 mp alatt.

SuperHeRo
0
2014. február 25., kedd 13:47
Azért mert TV-ben a Panasonic a nyerő nem jelenti azt hogy BD-játszóban is az. A Panasonic TV-mhez egy pillanatig sem akartam Panasonic BD-t venni. A Pioneer mellett döntöttem több okból kifolyólag is és egyáltalán nem bántam meg.
0
2014. február 25., kedd 10:12
Természetesen!
Én is néztem már rajta olyat. ;)

Én a Piot választanám, amit választottam is. Pedig nekem is Panasonic tv-m van.
SuperHeRo
0
2014. február 24., hétfő 21:13
Jól érted. Szerintem maradok a Panasonicnál. Jó lesz az, és az ára is korrekt.
0