Hát angyalkáim, én most belenyúltam a tutiba. Megvettem a Pio BDP-160K-t, másnéven csodamasinát. A tesztek szerint ebben az árkategóriában tulajdonképpen verhetetlen. Egyelőre még a régi tv-n (1366*768, 32") próbáltam ki, de ez valami csoda. A beolvasási sebesség az átlagosnál sokkal sebesebb, a lemeztartó tálcát profikhoz méltón óvatosan húzza be és tolja ki a masina (ha hasonlattal kívánnék élni, az előző LG BD550-esem tálcája akkora dirrel-durral záródott, mint a 7E/107E vonalán a régi Ikarusok ajtaja, ez meg olyan finoman teszi, mint a Mercedes Citarok ajtajai). A Prometheus BD-vel, A titánok harca DVD-vel és az Apollo 440 - Electro Glide in Blue CD-vel tesztelgettem és el vagyok ámulva. Egyszerűen csodaszép képet ad HD-forrásból, az 1080p mp4-et is beleértve, a színek mélyek és gyönyörűen kontrasztosak, de ami a legmeglepőbb, hogy a standard felbontású cuccok is ragyognak vele - DVD-ről minimalizálja a digitális zajt, ám teszi ezt úgy, hogy közben nem mossa össze a színeket és éleket, mint az olcsó felskálázó gépek - hiába, most látni, upscaling és upscaling között is szakadéknyi különbségek lehetnek. Hangjára meg azt mondom, szörnyeteget hoztam a lakásba - a magas hangok még a régi, hamarosan lecserélendő, analóg csatlakozású egyberendszeren is élettelik és sokkal tisztábbak, a mély meg olyan helyeken is lelkesen duruzsol, ahol nem is gondoltam volna.
A vezeték nélküli internet beállítása nagyjából másfél perc alatt megvolt, ebből a szempontból ugyan kevés a feature, de a YouTube jól működik, bár a begépelés elég körülményes, de wi-fi csatlakozással a laptop vagy teló kijelzőjéről átlökhető a tévére a tartalom, csak egy párosító számkód kell hozzá. Van még Picasa, amiről annyit tudok, valami képkezelő program, de sebaj.
A divx-fájlokat USB-ről állati gyorsan beolvassa és a fentiekhez hasonlóan színvonalas minőségben vetíti, az összes létező típus futott vele és az srt-t is hiba nélkül kezeli, bár ennek megjelenése kicsit olyan írógép-jellegű, de meg lehet szokni, meg aztán láttam már rendezetlenebb feliratmegjelenítést is.
A térhatással kapcsolatos tulajdonságait természetesen csak az új képi megjelenítővel fogom tudni kipróbálni.
Röviden, nehezen tudok jobb lejátszót elképzelni a piacon jelenleg ebben az árkategóriában, köszi, hogy szóba hoztátok!