Keresés

Sony, JVC, Onkyo, Panasonic????

2014. február 24., hétfő 20:27
Ez a Pioneer lejátssza a 3D-s lemezeket? Mert Gyulus olyat keres, ha jól értem.
0
2014. február 24., hétfő 19:54
Esetleg még amit megnézhetsz azok a Pioneer BD lejátszók.
Azokat is nagyon dicsérik a kép és hangminőségét. Én is ezért választottam az LG BD570-es után egy Pioneer BDP-150-et. 40 ezres árszinten a legjobb minőségű lejátszó szerintem. Igaz ezt már nem kapni csak az utódját a 160-ast.
Ebben már van wifi is, igaz az engem nem érdekel, mert LAN-on van összekötve a routerrel. ;)
SuperHeRo
0
2014. február 24., hétfő 17:35
A konkrét típussal kapcsolatban nem tudok segíteni, csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem a Panasonic eddig nagyon bevált, és tudom, hogy Neked is. Úgyhogy szerintem ne szarozz!
0
2014. február 24., hétfő 13:56
BD3D játékos újítása esedékes a közeljövőben. Mivel Panasonic környezetbe kerülne, ebben a márkában gondolkodom. A jelenlegi lejátszó egy DMP-BD60, és sosem volt gondja egy lemezzel se. Most a DMP-BDT130EG típust szemeltem ki. Van vele valakinek tapasztalata?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. október 2., szerda 22:25
Meg a "DivX-érzetet", ha a zajszűrők sem csinálnak vízfestményt a természetesen szemcsés celluloid képéből.
0
2013. október 2., szerda 2:09
jelen = jele
0
2013. október 2., szerda 2:09
A szemcse nem hiba ám! :)
Legfőképpen annak a jelen, hogy nem nyúltak bele mindenféle digitális zajszűrőkkel a képbe. A másik, amivel játszani tudsz, hogy megnézed a TV-d beállításait! Ilyenet lehetne megnézni, hogy sharpness (ezt ajánlatos 0-ra venni) dinamikus kontrasztot kikapcsolni, élkiemelést szintén, tulajdonképpen minden ilyen mesterséges nyavalyát jó kikapcsolni. Ezek csökkenthetik a "szemcse-érzetet".
0
2013. szeptember 25., szerda 23:25
Ez csak aranyozott, de nem  árnyékolt

Alienek és a JP-k szemcsések, meg persze a 300 is, de ezek mind gyárilag ilyenek
Kill Billből még csak belenéztem az első részbe, ott O-renék bevonulójánál volt némi nagyon apró szemcse.

De ma belenéztem a Hobbitba és a Bosszúállókba, mindkettőn tökéletes és abszolút tiszta a kép, úgyhogy nincs baj a kábellel.
És John Rambo is hibátlan.
0
2013. szeptember 25., szerda 22:31
Persze jó, ha nem gagyi a kábel, de meggyőződésem, hogy 2-3eFt-nál drágábbat nem érdemes venni. Ennyiért már megfelelően árnyékolt és zavarszűrt kábelt lehet kapni.

A digitális átvitelnél ha a képminőség rovására megy a kábel minősége, az már nagyon szembetűnő: gyakorlatilag vagy szétesik a kép, vagy teljesen eltűnik.
0
2013. szeptember 23., hétfő 23:08
Kill Bill képe szerintem nagyon jó minőségű, abszolút nem szemcsés, az Aliens-nél viszont nálam is ez a helyzet. Ezektől függetlenül szerintem nem árt befektetni egy jobb minőségű HDMI kábelbe. :)
0
2013. szeptember 23., hétfő 14:46
És valóban, a sample fotók alapján tényleg ilyenek gyárilag :)

Alieneknél egyáltalán nem zavaró (és valóban gyönyörű a képük, a fekete részekben el lehet veszni) egyedül a Jurassic Park 1-nél nagyon feltűnő, a 2-3.résznél már egyáltalán nem.

0
2013. szeptember 23., hétfő 14:26
A Nyolcadik utas képe gyönyörű, mintha nem is ´79-ben készült volna a film. A Bolygó neve egy kicsit gyengébb, az lehet, hogy szemcsésebb.
0
2013. szeptember 23., hétfő 13:19
Az lehet, hogy a film maga olyan szemcsés. Előfordul.
Nézd meg a nagyobb BD tesztelő oldalakon, hogy miket írnak a filmekről.
Az Alien nekem is megvan de nem néztem még meg a filmet, de szerdán beletudok nézni, mert jelenleg nincs otthona  BD lejátszóm.

Az említett oldal pl
blu-ray pont com
SuperHeRo
0
2013. szeptember 23., hétfő 12:50
Megérkezett a Panasonic DMP-BD79, seperc alatt be is üzemeltem, visz mindent. Viszont lenne egy technikai kérdésem:

A szemcsésség függhet a firmwaretől, vagy csak ilyen a filmek minősége?
Mert a Kill Bill, Jurassic Park 1 és az Alien 1-2, bár mindegyik éles, de némileg szemcsés a képük. Legalábbis a filmek, a menük azok nem. A 800ft-os HDMI kábelre gyanakodtam, viszont a pendriveról simán viszi az 1080p-s filmet, szemcsék nélkül.
0
2013. szeptember 20., péntek 12:17
Én a TV távirányítóját félre is tettem, nagyon ritkán kell. A fő funkciókat a lejátszóéról is lehet kezelni.
0
2013. szeptember 20., péntek 11:51
Ezek már nem az én árkategóriámba tartoznak, de köszönöm.

Végül a Panasonic mellett döntöttem, ha már a TV (és a DVD-lejátszó) is az, csak együtt fognak működni :D
0
2013. szeptember 19., csütörtök 18:07
Nálam egy "ősrégi" Sony BDP-S350-es player teljesít szolgálatot már több mint négy éve. Probléma eddig nem volt vele, nincs lefagyás, kezeli az összes lemezt, és nagyon megbízható kis készülék. A Panasonic-ról is csak jókat hallani, nálam a DMP-BDT500 a favorit.
0
2013. szeptember 19., csütörtök 16:32
Az enyém Panasonic DMP-BD60, és maximálisan elégedett vagyok vele. A TV-d mellé csak ajánlani tudom ezt a márkát.

De eddig a Sonykról is jókat olvastam. Bár mintha nemrég valaki pont egy Sony lejátszóval szívott volna...
0
2013. szeptember 19., csütörtök 14:20
Köszönöm.
Most a Panasonic DMP-BD79 és a Sony BDP-S1100-n gondolkodom.
A TV az Panasonic, de arról a lejátszóról nem sok értékelést találtam.
0
2013. szeptember 19., csütörtök 12:41
Én a Panasonicra esküszöm. Az enyém (35-ös) kicsit régebbi és ezért még lassan töltöget, de nagyon megbízható. A mostaniak biztos gyorsabbak már. Az is egy szempont lehet, hogy milyen márkájú a TV-d, mert jobban együtt tudnak működni, közös a távirányító, stb.
0
2013. szeptember 19., csütörtök 11:49
Vagy a Toshiba asztali BD-kel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
A DVD-ROMjaik elég megbízhatóak voltak régebben.
0
2013. szeptember 18., szerda 19:25
Köszönöm,
akkor ezzel kapcsolatban maradok a BD-ROMnál.

De egy asztali lejátszót akkor is vennem kell majd.
0
2013. szeptember 18., szerda 19:14
"Egyébként ezeknek a márkáknak mennyire körülményes a régió függetlenítése? Mert arra szintén szükség lehet :)"

Csak chipeléssel lehet őket régiófüggetlenné tenni őket(azzal is csak külföldön foglalkoznak), azzal meg elbukod a garit. Panasonichoz van vmi házi firmware, de az is fizetős. Szintén garanciavesztéssel jár, ha megveszed és felteszed.
0
2013. szeptember 18., szerda 19:07
Én is azt kérdezném, hogy jelenleg milyen Panasonic vagy Sony asztali BD-lejátszóra lenne érdemes beruházni? (Samsungról és Philipsekről nem olvastam túl jókat - zajos, sokszor lefagy, stb).
Elég a belépőszint, tehát a 20-23ezres kategória, mivel kizárólag csak lemez lejátszásra lenne használva. De arra napi szinten, BD és DVD felváltva, és nem árt ha az MP4/MKVt is lejátssza USBről. Szóval ezen a téren legyen megbízható, strapabíró, és ne kelljen állandóan a firmwaret frissítgetni :D

Egyébként ezeknek a márkáknak mennyire körülményes a régió függetlenítése? Mert arra szintén szükség lehet :)
0
2012. november 8., csütörtök 0:02
Köszi a kimerítő választ, azt hiszem mindenről írtál amire kíváncsi voltam! :)
Kár, hogy csak külső táppal ellátott HDD-t visz, de ez legyen a legnagyobb baja. Továbbra is nagyon szimpatikus kis lejátszó. Nem is téma a Philips, külsőre is jobban tetszik a Sony. :) Már csak azon filózom, hogy kiállítási darabot meg merjek-e venni? 5000-rel olcsóbb lenne, mint egy új. Meg közelebb is lenne az üzlet. Szerinted? Lehet annak valami baja? Mondjuk az új dolgokat jobban szeretem, de nem lenne rossz spórolni egy kicsit.
0