Keresés

Sony, JVC, Onkyo, Panasonic????

2012. november 7., szerda 17:21
"Jelenleg két jelöltem van.
Sony BDP-S185 vagy Philips BDP2600.
Ha valakinek van tapasztalata valamelyikről örülnék ha megosztaná velem. A Sony-t itt is lehetett kapni BD lemezekkel egy csomagban. Állítólag kicsit hangos a lemez kezelése, van tapasztalata erről valakinek?"

Szerintem halk kis jószág a Sony 185-ös, nem vettem észre, hogy nagyon zakatolna.Nem hangosabb mint a többi. :)

A kép- és hangminőség BD-k esetében kitűnő, a DVD-k felskálázása is rendben van, bár nem minden filmnél vettem észre egetverő javulást (igaz ez erősen forrásfüggő), van amin viszont sokat javított.

Pendrive-okat kezeli, külsö vinyót viszont csak olyat aminek van külön külső tápcsatija és nem az USB-ről tölti magát,mert ahhoz kevés a lejátszóban a nafta.
Eddig minden belepakolt BD korongot kifogástalan minőségben játszott le, relatív gyorsan olvas be (de ez megintcsak lemezfüggő) és a kalózformátumokkal,mp3,XviD,MKV (4.1-es profillal bezárólag) is elboldogul (igaz a régebbi DivX kodekekkel meggyűlt a baja).

Célszerű felpakolni rá a legutóbbi Firmware-t (ami Augusztusi),mert sokat javít a külső srt,sub feliratok ékezetes kezelésén és a BD lemezkompitibilitáson is.

Nekem eddig még kifogástalanul működik (Philipsekről sok rosszat olvastam,főként a gyári BD lemezekkel van sok gondjuk).
0
2012. november 7., szerda 16:52
Nem nagyon passzol sehová sem a kérdésem, de talán itt lesz a legjobb helye kissé módosítva a topik címét.

Sony vagy Philips?

Tervezem, hogy idén még vennék egy blu-ray lejátszót. A legegyszerűbb kell csak, nem kell 3D, de jó minőségű legyen természetesen.
Jelenleg két jelöltem van.
Sony BDP-S185 vagy Philips BDP2600.
Ha valakinek van tapasztalata valamelyikről örülnék ha megosztaná velem. A Sony-t itt is lehetett kapni BD lemezekkel egy csomagban. Állítólag kicsit hangos a lemez kezelése, van tapasztalata erről valakinek?
0
2004. február 29., vasárnap 18:49
Sziasztok az lenne a kérdés hogy milyen dvd lejátszót vegyek ami vissz minden formátumot most egy Thomson -on van de nem játszik le mindent.Van egy Panasonic is az mindent elvitt ami létezik de az sajnos egy komlett házimozi rendszer nekem pedig csak egy asztali kéne.
Előre is köszönöm.
0
2004. február 1., vasárnap 20:49
köszia a tippet utána nézek és igyekszem több erősítőt is meghalgatni!

De jól hangzik amit írsz!.-)
0
2004. január 27., kedd 17:18
Tipp: kifutó Marantz SR-7000 BRUTÁLIS kedvezménnyel 110e-ért a Netdepón...
0
2004. január 27., kedd 15:27
Ja, nem rossz az a Yamaha, bár én csak a DSP-A1-et ismerem, ami pár éve a zászlóshajókuk volt :)
Szerintem zenét is lehet vele hallgatni, de én úgy fogalmaznék, hogy inkább az akciófilmek, effektek az erőssége. Nekem Marantz-om van, ami épp ennek az ellenkezője, de ez nem azt jelenti, hogy filmekkel gyenge lenne, csak azt, hogy amikor megszólal rajta valami zene (akár sztereóban, akár filmben) akkor mintha 2-3 fokkal javulna az amúgy is remek hang. Filmeknél sem annyira az ereje, mint inkább a precízsége, részletessége mutatkozik meg. Alapvetően mindkét márka jó vétel és az árának megfelelő teljesítményt nyújt, szerintem feltétlenül hallgasd meg mindkettőt!
0
2004. január 27., kedd 13:52
Heló!!! Köszi a választ. Egyenlőre még semmi nincs csak tervezem és gyűjtöm a tapasztalatokat. De én is csak jót hallottam a Yamahárol, csak azt mondják 2 csatornás zene halgatással elég gyenge, ez nem tudom mennyire van így mert én elég sokat halgatok zenét is olyan 60/40 arányban film, zene!! Ha erről még tudnál nyilatkozni azt meg köszönném.

üdv. DavE
0
2004. január 27., kedd 13:44
Eladnám csúcskategóriás Sony erősítőmet és egy bolti bemutatódarab DVD-t.

Sony STR-DB925QS csúcskategóriás erősítő, bolti bemutatódarab, fekete színű, beépített Dolby Digital, Dolby ProLogic, DTS dekóderrel, tanítható univerzális távvezérlővel.
Sony DVP-NS700V ezüst színű SACD/DVD/VCD/SVCD lejátszó, új, bolti
bemutatódarab, 12 hó Sony garanciával, CD-R/CD-RW/DVD+-R/DVD+-RW kompatibilis, DTS, Dolby Digital dekóder. Koax és optikai digitális hang kimenet, S-video kimenet, 5.1 hangkimenet, 2 Euro AV Scart csatlakozó.

Mindkettő 12 hó hivatalos Sony garanciával, amely a vásárlás napjától lesz érvényes!!!

Akit érdekel, a mifi75@freemail.hu e-mail címen jelentkezhet.
0
2004. január 22., csütörtök 20:18
Hello DavE!
Atreides vagyok! Felfigyeltem az e-mailedre, de tudnom kellene, hogy a többi cuccod milyen. Ha még csak most kezded, akkor a Yamaha RX-V640-es az egyik LEGJOBB VÁLASZTÁS!!! Javasolnám, hogy a többi komponensét is a Yamahától válogasd össze. {DVD-S540 (ez beolvassa a DVD+-R/RW-t!!!), hangfalak:Front: NS45E; center&effect:NSP60-as szett vagy NSP220-as szett, Hátsó center:NSC120; szubbasszus: YSTSW215. Ha most egyben akarod megvenni, akkor kicsit húzós (kb. 350-400ezer), de ez király cucc lehet, ha mondjuk a szomszédokat is szeretnéd az őrületbe kergetni (ahogy én is teszem néha). Nekem is minden Yamaha, de még csak az elején járok.
0
2004. január 12., hétfő 22:06
Köszönöm.
0
2004. január 11., vasárnap 23:36
Marantz 4300 vagy 4400 akciósan HiFi Barlangban 130 ill. 137 ezerért.
0
2004. január 11., vasárnap 22:54
Sziasztok!

Nem biztos h. a legjobb topikba írom de a közel jövőben fokozatossan szeretnék kiépíteni egy házi-mozi rendszert és ehez kérném a segítségeteket. Azt még nem tudom pontosan mire mennyit tudok szánni. Elsőként egy erősítőt szeretnék olyan százharmincezer körül: mit ajánlotok? pl  Ymaha 640-es az jónak számít?

Előre is köszi a segítséget! üdv mindenkinek!
0
2003. december 12., péntek 15:06
Azert azt tegyuk hozza a Pana dvd-khez, hogy - legalabbis tudomasom szerint - nem lehet oket egyszeruen regiofuggetleniteni. Vagy mar valtozott a helyzet ?
0
2003. december 12., péntek 15:03
Azert azt tegyuk hozza a Pana dvd-khez, hogy - legalabbis tudomasom szerint - nem lehet oket egyszeruen regiofuggetleniteni. Vagy mar valtozott a helyzet ?
0
2003. november 24., hétfő 14:23
Igazad van, teljesen el is felejtettem! Az S35-ös is tud DVD-Audio-t, de CSAK SZTEREÓBAN! Mivel nincs rajta analóg 5.1 kimenet, ezért egyáltalán nincs lehetőség az 5.1-es DVDA lemezeket 5.1-ben hallgatni, kivéve ha van rajtuk DD vagy DTS hangsáv és van hozzá megfelelő erősítőnk, ezt viszont minden DVD-Video lejátszó tudja.

A progresszív lejátszás és a progresszív DVD lejátszók definíciójához ajánlom a DVD FAQ-t. Annyi a lényege, hogy progresszív megjelenítőkön (plazma, lcd, projektor, néhány újabb tévé) jobb képet ad.
0
2003. november 24., hétfő 13:02
A 35-ös nem tud DVD audiót, csak előkészítés van benne.
0
2003. november 24., hétfő 11:43
Az S35-ös is tud DVD Audio-t!
Mi az a progresszív NTSC lejátszás?
0
2003. november 24., hétfő 0:36
Hát ez :(
0
2003. november 24., hétfő 0:32
Nem tudnak sajnos :(
Ez mondjuk azért is furcsa, mert a nagyobb Pana PAL tévék tudnak fogadni progresszív jelet. Én bízom benne, hogy jövőre kijönnek végre PALprogresszív lejátszókkal. A Sony, Denon és a Philips már hozott ki ilyen lejátszókat.
0
2003. november 23., vasárnap 23:54
Az európai verziók progresszív pal-t is tudnak vagy rosszul tudom ?
0
2003. november 23., vasárnap 21:30
legfontosabb különbségek az S75 javára:

- progresszív NTSC lejátszás
- beépített DD és DTS dekóder
- DVD-Audio lejátszás
- koax digitális kimenet
0
2003. november 23., vasárnap 20:39
Helló,megtudnátok mondani,hogy mi a különbség a Panasonic S35 és S75 között?
0
2003. november 22., szombat 21:57
jrcsg:

Neked is köszi a tippet, akkor ténylegesen eldöntöttem, hogy ez lesz megvéve két hét múlva fizetéskor (Panasonic DVD-S75).

Hát igen, az írás minősége nagyon sokat számít szerintem is (saját tapasztalatomból tudom, mert: egyszer volt DVD-R kölcsönbe nálam, és kiakadt a film a vége előtt 25 perccel, mert szarul volt a lemez megírva (addig is akadt rendesen), és a gyerek is utólag elismerte, hogy elcseszte egy kicsit).

Na igen, a Dimarson-ról inkább ne is beszéljünk egy igényes filmbarát előtt (értsd: úgy szar, ahogy van, mivel Samsung gyártmány, csak Dimarson néven)!

Mikey-Soft
0
2003. november 22., szombat 21:49
Mikey-Soft:

Nekem is ilyen lejátszóm van és eddig mindenféle lemezt csont nélkül (értsd: DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW), max akkor volt gond, ha valami nem jól lett kiírva.
Egyébként nagyon megvagyok vele elégedve (egy Dimarson után maga az Isten), 2év garancia stb, szóval ennyiért tényleg jó vétel.

bye
0
2003. november 22., szombat 21:43
Nem is beszélve a DVD-Audio kompatibilitásról! :)))

Mikey-Soft
0