Keresés

24

2010. augusztus 31., kedd 23:52
nekem meg pont ezek miatt nem tetszik. annyi mindennel szívatják meg szegény jacket gyakorlatilag részről részre, hogy az már tényleg a hihetetlen kategória.

a 7. évad szerintem emiatt lett sokkal jobb. valamivel "földhözragadtabb" végre elszakadunk LA-től új a környezet meg az ügynökség, nincs az a bejáratott "gárda" az FBI-nál mint a CTU-nál megvolt jacknek (bill és chloe), ez az elnök nem ismeri személyesen jacket így nem feltétlen bízik meg benne, ráadásul visszatér a legsunyibb karakter is aki azért hozza a formáját. és betörnek a terroristák egy olyan helyre amire álmomban sem gondoltam egyáltalán. mondom egyedül a feketék tetteit nem értettem, meg, mert a Redemptionban történtek így totál feleslegesek lettek.
0
2010. augusztus 31., kedd 23:16
6. évadi SPOILEREK!!!!

Nekem viszont határozottan a 6. a kedvencem. Tudom, sokak meg azt tartják a leggyengébbiknek. Ez volt az az évad, ahol a legtöbb sorscsapás éri Jack-et. Elképesztő volt. Már az évad eleje, ahogy 2 éves kínzás után hazahozzák, mindjárt azzal a kéréssel, hogy akkor most áldozza fel az életét. 2 év alatt nem tört meg, és szó nélkül feláldozná az életét... Aztán pár órával később meg kell ölnie Curtist, majd a képébe robban egy atomboba... Majd abban a tudatban kell élnie egy darabig hogy megölte a saját testvérét, majd fel kell dolgoznia, hogy a saját apja áll a dolgok mögött, és az apja még őt is megölné. Majd rá kell jönnie hogy Audrey halott, később hogy mégis él, csak a kínaiak fogságába van... Kihagytam valamit? Ráadásul a kormány ebben az évadban is akadályozza ahol csak tudja, de ő csak megy előre, és tesz a dolgát. És akkor az évad végén Helleréknél, amikor teljesen kifakad, és végül lemond Audrey-ról... A sorozat egyik legnagyobb jelenete... (Persze a 8.22 mellett! :)
0
2010. augusztus 31., kedd 23:10
Ő bizony! :) Őt nagyon bírom mint színészt, és mint karaktert is.
0
2010. augusztus 31., kedd 23:08
SPOILERMENTES!

nekem a hetedik nap tetszett nagyon, csak én ott a "feketék" tetteit nem értettem.

a 8. nappal kapcsolatban magamat idézem meg egy másik topikból:

"Az újabb helyszín L.A. és Washington után nekem tetszett, de elvártam volna némi "klisés" dolgot. Azért néha megmutathatták volna a Szabadság szobrot vagy a Brooklyn hidat, az Empire State Buildinget, elviseltem volna egy Central Parkon át tartó üldözést, vagy Jack beleverhette volna egy terrorista fejét a WTC helyén lévő emlékmű egyik márványlapjára, amire fel vannak vésve az áldozatok nevei, meg ilyeneket. Gyakorlatilag a hülye ENSZ székházon kívül mást nem is mutogatnak. Az meg a frászt izgat?"

"Őszintén szólva nem volt ez egy rossz évad, nekem kifejezetten tetszett, a végét máshogy képzeltem el, de kell valami amibe a készítők kapaszkodhatnak egy mozifilm kapcsán, de ha lezárják normálisan, akkor viszont nem kell az előzményekre "annyira" nagyon építeni. Ez már a Star Treknél sem sikerült annyira annak idején, hiszen aki nem ismerte a sorozatot, fingja nem volt a mozifilmekről. Ez meg a 24-el kapcsolatban hatványozottan érvényes. Mindenesetre kár Jack Bauer-ért, de emlékezetes marad! Sajnálom, hogy vége lett."

kire gondoltál egyébként akinek nem mondod ki a nevét? ő az aki utolsó pár részben bukkan fel és kavarja meg a kakit?
0
2010. augusztus 31., kedd 22:20
Túl vagyok hát a kedvenc sorozatom útolsó évadján is. Ez csak azért szomorú, mert bár a 24 többször is újranézhető, de csak egyszer üt akkorát mint első látásra. Azt hiszem ez az útolsó évad megadott mindent amit a rajongók szerettek a Jack Bauer kalandjaiban. Most így az összes évadom túl, nekem a 6. volt a kedvencem, és a 7. tetszett a legkevésbé. Alul láthatóak az értékelések.

Szigorúan spoilermentes meglátásaim az évadról:

Az évad első felében igazából semmi újat nem láthatunk, szinte minden cselekményszál, fordulat ismerős lehet a korábbi évadokból, de ez bizony még most is működik: Újabb terrorfenyegettség, amibe az újonnan megalakult, és sokkal dizájnosabb, modernebb CTU újra belerángatja Jack-et a sűrűjébe, pedig már tényleg kijárna neki is a jól megérdemelt nyugdíj. Az ismerős szituációkat szerintem remekül sikerült feldobni a New York-i helyszínnel. Talán ez volt a legjobb húzás, szerintem az eddigi leglátványosabb háttér. Jack Manhattan utcáin és a város felett üldözi az ellent, az összetéveszthetetlen felhőkarcolók, és sárga taxik között. Remek új epizódszereplők jönnek a képbe, akik közül Freddie Prinze jr-t, és Jürgen Prochnow-t vagy a Gettómilliomos-ból megismert Anil Kapoor-t emelném ki. Remek meglepetés volt az évad végén, sajnos csak kevesebb epizódban feltűnő Michael Madsen is, de legjobban talán egy olyan vendégszereplő visszatérésének örültem, aki igen fontos szerepet játszott néhány korábbi évadban, és akinek a nevét most nem írhatom le. De remekül hozza a karakterét! Visszatér René Walker ügynök is, tudom hogy sokaknak nagyon bejött a női "Jack Bauer karakter" bár én egy kissé erőtlennek éreztem már a 7. évadban is. De ha már így végigmentünk a mellékszereplőkön, Chloe-t se hagyjuk ki: szerintem ebben az évadban kapja a legnagyobb lehetőséget Jack első számú segítsége.

A 24 igazi mozgatórugója viszont Jack Bauer. Attól igazán drámai ez a sorozat, hogy a hazáért mindent feláldozó embert folyamatos tragédiák érik, amik sokszor saját lehetetlen helyzetekben hozott döntéseinek köszönhet. Ez a vonulat nekem nagyon hiányzott a 7. évadból. Szinte mindig csak A pontból B-be futkozott Jack, eleinte úgy tűnik itt sem lesz másképp, de aztán tudnak fordítani az eseményeken. Jön a 16. és 17. epizód. Mindkettő végén néma számláló. És ami ezek után jön, az minden 24-es képzeletet felülmúl! Jack elindul, és olyan módon pörögnek fel az események, mint még soha. A korábbi évadokban is a végsőkig küzdő Jack-t mindig olyasmi hajtott, hogy meg kell menteni többezer ember életét, vagy az országot egy háború lehetőségétől. Most viszont egész mások a motivációi, és az olyan nagyon cool... :))) A 22. epizód például nálam a legnagyobb kedvenc lett! A lehető legtovább fokozzák az izgalmakat, majd egy kellően drámai zárójelenet után, csak elképzelni tudjuk hogy ezek után hogy nézne ki egy 24 mozifilm!

Ennyit spoiler nélkül! De szívesen megvitatnám valakivel spoilermentesen is ezt a remek évadot.

Akkor tehát az évadok százalékos értékelései, amik csak arra valók hogy a 24 évadjait össze tudjam hasonlítani, hisz maga a sorozat így egészében nézve simán 100%-os, de azért valami rangsort mégis csak állítani kell:

Day 1 - 90%
Day 2 - 95%  
Day 3 - 85%
Day 4 - 85%
Day 5 - 90%
Day 6 - 100%
Redemption - 65%
Day 7 - 75%
Day 8 - 95%
0
2004. április 20., kedd 11:26
valóban!
0
2004. április 20., kedd 9:02
Mivel 24 részes volt (ki hinné? :)), ezért épp 24 héten át ment az m1-en, azaz fél éven keresztül volt látható...
0
2004. április 19., hétfő 13:23
2003 januárjától ment, azt hiszem talán 3 és fél hónapig.
0
2004. április 19., hétfő 11:09
MTV1-en ment, kb. féléve.
0
2004. április 19., hétfő 9:48
Elnézést kérek ha már volt ilyen topic, nem voltam elég figyelmes!
Egyépként melyik csatornán ment?
0
2004. április 18., vasárnap 16:05
Az első szezon-t (ami DVD-n nálunk kapható) leadta a magyar TV pedig.
Íme az én véleményem:
"Izgalmas, lebilincselő sorozat kb. a feléig. Utána mindenféle értelmetlen és felesleges fordulattal állnak elő, mely az addig felépített hiteles világot egycsapásra tönkrevágja. A befejezés egyenesen hervasztóan szar. A szereposztás kiváló: Kiefer Sutherland, Dennis Haysbert és Sarah Clarke. A zene, a vágás mind-mind elsőrangú."

UI: volt már egy ilyen topic, kár volt újat nyitni.
0
2004. április 18., vasárnap 15:47
Sziasztok!

Április 6-án (elég nagy meglepetésemre) nálunk is megjelent a 24 című Golden Globbal kitüntetett sorozat.
A sorozatot tudomásom szerint a magyar TV csatornák egyikén sem játszották, ezért bár már hallottam róla, véleményem nemigazán volt róla.
Mivel az egész sorozat 16 000 Ft-ba kerül és gondolom velem együtt sokan nem tehetik meg hogy ennyi pénz csak úgy kiadjanak, szeretném megkérni azokat akik megvették és megnézték a filmet, hogy írjátok le ide a véleményeteket és ha lehet indokoljátok is meg!

Előre is köszi!!!
0