Túl vagyok hát a kedvenc sorozatom útolsó évadján is. Ez csak azért szomorú, mert bár a 24 többször is újranézhető, de csak egyszer üt akkorát mint első látásra. Azt hiszem ez az útolsó évad megadott mindent amit a rajongók szerettek a Jack Bauer kalandjaiban. Most így az összes évadom túl, nekem a 6. volt a kedvencem, és a 7. tetszett a legkevésbé. Alul láthatóak az értékelések.
Szigorúan spoilermentes meglátásaim az évadról:
Az évad első felében igazából semmi újat nem láthatunk, szinte minden cselekményszál, fordulat ismerős lehet a korábbi évadokból, de ez bizony még most is működik: Újabb terrorfenyegettség, amibe az újonnan megalakult, és sokkal dizájnosabb, modernebb CTU újra belerángatja Jack-et a sűrűjébe, pedig már tényleg kijárna neki is a jól megérdemelt nyugdíj. Az ismerős szituációkat szerintem remekül sikerült feldobni a New York-i helyszínnel. Talán ez volt a legjobb húzás, szerintem az eddigi leglátványosabb háttér. Jack Manhattan utcáin és a város felett üldözi az ellent, az összetéveszthetetlen felhőkarcolók, és sárga taxik között. Remek új epizódszereplők jönnek a képbe, akik közül Freddie Prinze jr-t, és Jürgen Prochnow-t vagy a Gettómilliomos-ból megismert Anil Kapoor-t emelném ki. Remek meglepetés volt az évad végén, sajnos csak kevesebb epizódban feltűnő Michael Madsen is, de legjobban talán egy olyan vendégszereplő visszatérésének örültem, aki igen fontos szerepet játszott néhány korábbi évadban, és akinek a nevét most nem írhatom le. De remekül hozza a karakterét! Visszatér René Walker ügynök is, tudom hogy sokaknak nagyon bejött a női "Jack Bauer karakter" bár én egy kissé erőtlennek éreztem már a 7. évadban is. De ha már így végigmentünk a mellékszereplőkön, Chloe-t se hagyjuk ki: szerintem ebben az évadban kapja a legnagyobb lehetőséget Jack első számú segítsége.
A 24 igazi mozgatórugója viszont Jack Bauer. Attól igazán drámai ez a sorozat, hogy a hazáért mindent feláldozó embert folyamatos tragédiák érik, amik sokszor saját lehetetlen helyzetekben hozott döntéseinek köszönhet. Ez a vonulat nekem nagyon hiányzott a 7. évadból. Szinte mindig csak A pontból B-be futkozott Jack, eleinte úgy tűnik itt sem lesz másképp, de aztán tudnak fordítani az eseményeken. Jön a 16. és 17. epizód. Mindkettő végén néma számláló. És ami ezek után jön, az minden 24-es képzeletet felülmúl! Jack elindul, és olyan módon pörögnek fel az események, mint még soha. A korábbi évadokban is a végsőkig küzdő Jack-t mindig olyasmi hajtott, hogy meg kell menteni többezer ember életét, vagy az országot egy háború lehetőségétől. Most viszont egész mások a motivációi, és az olyan nagyon cool... :))) A 22. epizód például nálam a legnagyobb kedvenc lett! A lehető legtovább fokozzák az izgalmakat, majd egy kellően drámai zárójelenet után, csak elképzelni tudjuk hogy ezek után hogy nézne ki egy 24 mozifilm!
Ennyit spoiler nélkül! De szívesen megvitatnám valakivel spoilermentesen is ezt a remek évadot.
Akkor tehát az évadok százalékos értékelései, amik csak arra valók hogy a 24 évadjait össze tudjam hasonlítani, hisz maga a sorozat így egészében nézve simán 100%-os, de azért valami rangsort mégis csak állítani kell:
Day 1 - 90%
Day 2 - 95%
Day 3 - 85%
Day 4 - 85%
Day 5 - 90%
Day 6 - 100%
Redemption - 65%
Day 7 - 75%
Day 8 - 95%