Keresés

Cím csere

2004. április 27., kedd 22:48
Gagyi lovag,Dili diák,,meg nem is tudom,még mi volt ilyen még a napokban,de kiváncsi lennék annak az arcára aki ilyen címeket ad a filmeknek!
Gondolom,hogy ilyenkor büszke magára,hogy ilyen kreatív volt! Az ilyen fantázia dús emberekre mindig szükség lesz! Csak így tovább!!!
0
2004. április 27., kedd 1:34
a cím megváltoztatása nem sérti a szerzői jogokat?
0
2004. április 26., hétfő 16:09
A Gagyi lovag gondolom azért lett Gagyi lovag, mert már volt előtte egy szintén gagyi Gagyi mami. A szerencsétlenek valszeg ugyanazt akarták eljátszani, mint az InterCom a Tök állat, és Tök alsó és Tökös csaj című filmekkel.
0
2004. április 26., hétfő 14:43
A múltkor volt A lány alibije (Her Alibe) az RTL-en viszont ők Bibis alibinek fordították a címét, de ami a legfurcsább volt, hogy a film elején is ugyan ezt a címet mondták viszont a szinkronja meg a régi volt amivel anno még az HBO-n adták.
0
2004. április 26., hétfő 14:32
Talán az RTL Klub magából indult ki a címváltoztatásoknál: Gyagyások serege...

Amúgy az is érdekes jelenség, amikor tucatfilmeket úgy mutatnak be a tévében, mintha az valami emlékezetes sikerfilm folytatása lenne, vagy valami köze lenne ahhoz.

Az se volt rossz, amikor pár éve talán a TV2 "Gigafilmek, megasztárok" címen futó sorozatában olyan alkotásokat tűzött műsorára, melyek még nálunk is legfeljebb csak a zugvideotékákban arattak említésre méltó sikert. E gigafilmekben pedig gyakran olyan megasztárok játszották a főszerepeket, akikről még életemben nem hallottam, pedig nem vagyok egészen járatlan a film világában...
0
2004. április 26., hétfő 13:30
Valaki legyen szíves magyarázza el, hogy miért van az hogy némelyik filmnek megváltoztatják a címét hogyha bekerül a tv-be! A szinkron nem változik, meg semmi sem, csak a cím. De nem értem miért!

Mondok pár példát:

Fekete Lovag (eredeti cím) -> Gagyi Lovag (ala RTL KLUB)
McHale Hadserege (e.c.) -> Gagyások Serege (R.K.)
Még volt több is de ezek szúrták ki nagyon a szememet. :)

Miért kell belebarmolni egy jó cím-be? Tökéletesek voltak az eredeti címek.
Valaki tud erre magyarázatot?
0