Keresés

Pro-Logic I >>> Pro-Logic II

2011. március 2., szerda 15:43
:)

keresgéltem, hátha van akciófilmes (mármint műfajilag) topik, de nem találtam.

ezért jó néha fórumokon böngészni :)

(kár, hogy nincs az xpressnek egy "rendes" használható fóruma, ahol vissza  lehetne keresni hírekre, bejegyzésekre.)
0
2011. március 2., szerda 15:32
felfutattod a régi topikokat ? :)
0
2011. március 2., szerda 15:32
hol van ez már :)
0
2001. október 29., hétfő 20:08
Logikus ... bár délelőtt voltam, eszembe se jutott :-)
De most már tényleg kipróbálom.
0
2001. október 29., hétfő 16:57
Nem kevered te ezt a dolgot a Dolby Headphone-al?
Nem tudok arról, hogy a Pro Logic II. bármilyen plusz "fejhallgató surround" üzemmóddal rendelkezne. De menj be egy boltba és próbáld ki.
0
2001. október 29., hétfő 16:13
Nekem egy kérdésem lenne, most nézek olyan erősítőt, ami tudja ezt a ProLogic II-t, de az igazat megvallva, én ezt fejhallgatóhoz akarnám használni, egy fórumon olvastam, hogy elméletileg ahhoz is jó. Tehát egy "olyanamilyen" térhatást generál - fejhallgatóban is. Igaz ez ? Még van egy hetem, de ha ez nem működik, akkor számomra tök felesleges, nem erőlködöm ...
Előre is köszi !
0
2001. október 28., vasárnap 19:23
Jártam a minap az ANNEX szervizében, és ott megkérdeztem a srácot az upgrade dologról...
Sajnos neki is az volt a véleménye, amire késöbb rájöttem, hogy csak olyan modelleknél van lehetőség, ami rendelkezik csatlakozóport-al (mint egy soros port a PC-n), azon keresztül lehetne rátölteni az új, bővÍtett szoftvert, pl.: Onkyo TX-DS989 --- röpke 900 ropogós ezresbe kerül...
Házon belüli upgrade lehetőségről nem volt tudomása :(((
0
2001. október 25., csütörtök 1:45
Helo!

Én is néztem a DOlby-t és ott csak az ezzel kapható modellek vannak.
Engem is érdekelne, mert még nincs 1 éves a Onkyo 575X és jó lenne upgradelni. persze csak ezért nem cserélem le.
0
2001. október 23., kedd 1:38
akkor ez tényleg csak egy "effekt" :(
0
2001. október 22., hétfő 23:50
De még milyen jó.És közel sem csak DSP effekt.Ugyan nem mondom,hogy valami hajdeszuper 5.1-et csinál sima Pro Logic-ból,de össze se lehet vetni vele,annyival jobb.Próbáltam DVD-ről meg VHS-ről is,igencsak meggyőző tud lenni.A spanyolviaszt most se találták fel,de amíg akad Pro Logic-os DVD,meghát a kazetta...Amit ugyan ritkán nézünk,dehát van,ami csak ezen van meg...Szóval,nem rossz dolog.Az erősítő Denon AVR3802.De megemlíteném még,hogy kipróbáltuk a dolgot Denon 1802-vel is,és jóval vérszegényebb volt a dolog.Nagyjából annyival,amennyivel az gyengébb is a 3802-nél.Bár még így is igen jó erősítő a kicsi is!Amúgy meg szerintem tökmindegy,mivel fél év múlva nem lesz cég,aminek az erősítője ne tudná,előbb-utóbb jópáran megtapasztalják majd.Csak ezért persze nem érdemes szerintem új erősítőt venni...
0
2001. október 22., hétfő 22:52
Az algoritmus játék. A Dolby Pro logic 2 diszkrét csatornát plusz két aktív mátrix csatornát tartalmaz. Ez a jel. Hogy ebből ki milyen varázslattal mit csinál az teljesen mindegy.
Mikor csak hírből hallottam még a Pro Logic II-őt én naív azt hittem, hogy a Dolby kifejlesztett egy új kódolási formát amely analóg kazettára képes mátrix eljárásokkal 5 csatornát enkódolni. Az valami lett volna. Ez csak egy DSP effekt. Abban lehet, hogy jó.
0
2001. október 22., hétfő 21:25
0
2001. október 21., vasárnap 23:34
Az én véleményem a következő:
nem létezik Dolby Pro Logic II. rendszerben készült kazetta. Sőt nem is tervezik mivel ez nem egy önálló rendszer. Ergó a régi Pro Logic filmeket lehet ezzel térhatásosabban megszólaltatni. Magyarán szólva semmi értelme nincs az egésznek. Attól, hogy mindenféle fázistolással és egyéb mű dolgokkal valamit megpróbálnak jobbá tenni ez ma már kissé értelmetlen.

Nem tudok bővítési lehetőségről, de már több tucat Dolby Pro Logic II-es erősítőt lehet kapni.
0
2001. október 21., vasárnap 21:06
Sziasztok!

Volna vki, aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz?

Olvastam az Októberi Házimozi magazinban, hogy a régebbi erősítők is bővíthetők a DPLII-re, és ehhez megadott egy címet: www.dolby.com
De sajnos itt nem találtam semmit erről (vak lennék?)
Szóval, ha tud vki már olyan bővítési lehetőségről, amivel az Onkyo TX-DS575X erősítőmet fel tudnám frissíteni, kérem írjon!!!

kösz
0