Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2008. január 1., kedd 15:05
ez pontosan mit jelent? mert én is pont ilyett akarok most venni. légyszi irj róla!
köszönöm
0
2008. január 1., kedd 14:26
Szép, gratulálok! Annyi helyesbítés, hogy nem a videoproci 108Mhz-es, hanem a video D/A átalakító, és ez csak az analóg video kimenetet (scart/komponens) érinti, a HDMI kimenetet nem.
0
2008. január 1., kedd 9:32
Gratulálok hozzá!  Ha szabad megkérdezni honnan rendelted és mennyi volt????
köszi
0
2007. december 31., hétfő 20:48
Akkor elsőként gratulálok, szerintem jól választottál! Sok kellemes percet kívánok hozzá (és sok jó filmet)!
0
2007. december 31., hétfő 20:30
Döntöttem végre. Mindenkinek köszönöm a tanácsot, aludtam rá egy-két napot, elolvastam minden tesztet, meghallgattam mindenki véleményét, és végülis a Pioneer DV600AV- t választottam. Még a Blu-Ray is megfordult a fejemben, de úgy gondoltam inkább várok még egy vagy másfél évet. Erre a viszonylag rövidebb időtartamra, meg úgy gondoltam nem akarok befektetni egy 80-100 ezres DVD lejátszóba. A Pioneer mindent tud amit a nagyok: 1080p, SACD, DVD-Audio lejátszás, ehez kellő 5.1 analóg kimenet, a videoproci igaz csak 108 Mhz-es, de ezért meg kárpótol a praktikus USB port, mp3 hallgatás, vagy képnézegetéskor... Ja, és kifejezetten olcsó volt. Január első napjaiban érkezik! :)
0
2007. december 26., szerda 21:51

Te tudod :-) ! Már lentebb megírtam, hogy úgyis Te döntesz :-D ! Sok sikert hozzá és még több vizuális élményt :-))))) !
0
2007. december 26., szerda 21:48
Igen... De hangminőségben egy darabig nem akarok fejleszteni. Jó lesz még egy darabig a Denon AVR-1906-osom... Ami viszont komolyabb szempont, az képminőség!
0
2007. december 26., szerda 21:44

Ahogy gondolod :-) ! Ezt azért tanácsoltam, mert egy 100 ezer feletti DVD játékos nem képes olyan hangminőségre CD hallgatásnál, mint egy 50-70 ezer körüli CD játékos! De emlékszem, hogy Nálad ez nem szempont mert térhangzás rajongó vagy :-) !
0
2007. december 26., szerda 20:21
Viszont ha most beruházok egy BD-re, akkor megspórolok magamnak egy készülékváltást mondjuk egy-két év múlva, és már elkezdhetek gyűjteni a Full-HD-s megjelenítőre... :) Most hogy pár órája elájultam hol tartanak a BD lejátszó árak, (Eddig meg sem fordult a fejemben hogy esetleg Blu-Ray-re is válthatok.) egyre jobban azon töröm a fejem, hogy várok még egy hónapig, kicsit megnövelem a keretet, és veszek egyet... Aztán most jobban átböngészem a BD kínálatot, és lehet átmegyek a BD topicba... :)
0
2007. december 26., szerda 19:35

Komolyabb DVD valószínűleg jobb alkatrészekből épül fel! És jobb minőségben adhatja vissza DVD-id mint egy egyszerű BD! Viszont nem játsza  le a BD-ket!
0
2007. december 26., szerda 18:33
Jesszusúristen... Most nézem. A Samsung BD lejátszói már 85.000 és 100.000 forintért is kaphatóak... Így most az új kérdés adott: Mivel járok jobban? Egy komolyabb DVD-vel, vagy egy olcsóbb BD-vel?
0
2007. december 26., szerda 18:21
És ha olcsóbb BD Player-t (100-150 ezer között) vennék, akkor mit látnák a HD-Ready LCD-men, ha DVD-t játszok le, és ha mit, ha BD-t? 10 perce beszélgettem a nagybátyámmal, aki 2 napja boldok tulajdonosa egy PS3-nak, és ő végig a Blu-Ray-re próbált rábeszélni...
0
2007. december 26., szerda 17:57
A Pioneer-t és az Oppo-t ajánlom. A Pioneer mellett szól az, hogy nagyon megbízható, gyors, csendes, felhasználóbarát, nagyon jó az mpeg-dekódere, interlaced kimenete, külső videoprocihoz is ideális. Az Oppo-ban meg nagyon jó videoproci van, kiváló az 1080p kimenete, és kifejezetten high-end kijelzőkre van kalibrálva. Ugyanazt tudja, mint a Denon, csak olcsóbban, jobban beállítva.
0
2007. december 26., szerda 17:50
Hopp, ezt elszúrtam! Olyan gyakori a típusváltás :)
Szóval az előző a DV-696 volt (USB és 1080p nélkül, ez a DV-600!

Klikk a képre!
0
2007. december 26., szerda 17:46
Egyébként DVD-Audiót is játszik...

Klikk a képre!
0
2007. december 26., szerda 17:31
Nem tudom hogy mekkorák az igényeid (és a lehetőségeid), de a Pioneer nagyon jó választás! A közelgő nagy formátum-váltas(?) miatt szerintem nem érdemes kétszer annyiért venni lejátszót egy HD-Ready tv-hez, ha a feleannyiba kerülő is kitűnő képpel-hanggal, nagy formátum-kompatibilitással és bőséges szolgáltatásokkal rendelkezik.
Nekem egy előd-modell a DV-585 van, HDMI nélkül, de egy ismerősöm a nyáron már vett egy 600-ast és tökéletesen elégedett vele. Két komolyabb (de nem mindenkit érintő) hiányosság merült fel: az előlapi USB inkább csak képnézegetésre, MP3-hallgatásra való, az alacsony adatátviteli sebesség miatt bizonyos bitráta feletti DivX-filmmel akad, a másik pedig a DivX-filmek feliratának kicsi betűmérete (ezt egy későbbi firmware-frissítés remélhetőleg orvosolja). Van itt az ismeretségi körben jópár Pioneer lejátszó (454,585,696,600), a képminőséggel, stabilitással (nem fagy le...), kezelhetőséggel mindenki nagyon elégedett! Csak ajánlani tudom.
0
2007. december 26., szerda 17:14

Dylan!
Ha csak filmnézésre akarod majd használni, akkor minél jobb videóprocesszort válassz, mert az audiók elvileg majdnem egyformák! Innetől amelyik szimpatikusabb az lesz a nyertes, esetleg jó/rossz tapasztalatod is segíthet, amiket korábban szereztél. És az sem mindegy, hogy mennyit köhögnél ki a dologért!
0
2007. december 26., szerda 14:52
Az utóbbi két napban folyamatosan a netet bújtam DVD ügyben. Végül erre a 8 modellre szűkítettem a kört. Vélemények? Tanácsok?
0
2007. december 25., kedd 20:22
Lehet hülyeségeket írok, mert ennyire komolyan nem értek a technikai részletekhez, de pontosan mire van kihatással ez a videoprocesszor? Valami olyasmit olvastam hogy a videoprocesszor konvertálja át a képi információt digitálisról analógra, majd vissza, ha mondjuk én analóg komponens vezetéket használok. Ekkor tényleg nem mindegy hogy milyen a videoprocesszor, mert a konvertálás során nem mindegy milyen az adatveszteség... Csakhogy én HDMI-t használok, ahol meg elméletileg nem kell konvertálni az infot, mert a HDMI digitálisan továbbítja. Ekkor is lényeges hogy milyen a Video D/A átalakító?
Egy másik kérdés, lehet ez már nem ebbe a topicba tartozik. Nekem egy HD-Ready LCD-m van. (Samsung LE40 R81) HDMI kábelt használok. Ebben az esetben elméletileg felesleges a HDMI-n a kimenő adatot 1080i-re vagy 1080p-re állítani? Mert a HD-Ready 720 soros ugye, tehát az optimális felskálázás a 720p lenne nem? Vagy jobb képet fogok látni, ha 1080-i-re, vagy p-re van állítva?
Most jobban utána akarok olvasni a dolgoknak, hogy okosodjak. :) Van valami magyar oldal ahol jó DVD lejátszó teszteket találok?
0
2007. december 23., vasárnap 20:45
Akkor idéznélek Téged:"Nagyon a Denon DVD-1930 vagy a 1940-es felé húz a szívem, mert egy Denon erősítőm van, amivel azon túl hogy nagyon meg vagyok elégedve, dizájnban nagyon passzolna egymáshoz! :)"Mindkét Denon-ban 216MHz-es videó-proci van:tudod, 216 millió számítási művelet másodpercenként... ;-) Még jó, hogy egy "full"-os Sony LCD-m van, mert így legalább kompenzálva van a játékosom 10bit/27MHz-es konvertere... :-(
0
2007. december 23., vasárnap 20:16
Keresgéltem még... Megnéztem a Pioneer kínálatát is. Ezt találtam: Ez csak 50.000 forint, és nagyon praktikusan hangzik ez az USB bemenet... :) Vélemény?

Pioneer DV-600AV-K DVD lejátszó

Vékony, univerzális DVD-lejátszó HDMI csatlakozással. 1080p felbontás a kép felskálázásával. Lejátszható lemezformátumok: DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-AUDIO, CD-R/RW, MP3, VCD, SVCD, JPEG Photo Viewer (képnézegető/vetítő), WMA, WMV, MPEG-4 AAC, SACD, DivX. SACD és DVD-AUDIO hang a HDMI csatakozón is. Audio D/A átalakító 24 bit / 192 kHz. Video D/A átalakító: 12bit / 108MHz. Pure Cinema Progressive Scan. Beépített Dolby Digital, DTS dekóderek. 7 DSP üzemmód. Bass management. Előlapi USB csatlakozó. Memóriakártyájáról, pendrive-ról lejátszhatja, zenéit, képeit a DVD-lejátszóról vezérelve.Kimenetek: USB, HDMI (1080p), komponens, SCART, digitális koax, optikai, S-video, kompozit, 5.1 csatornás, Méretek (Sz x M x M): 420x49,5x215,5Tömeg: 1,8 kgSzín: fekete és ezüst
0
2007. december 22., szombat 0:29
Össze kellene hasonlítani a kettőt, bár a 12 bites (színmegjelenítés, ugye) video konverternek jobb képe kell, hogy legyen. A 11 bitesben viszont a progresszív megjelenítéshez 2 db ADV7322 chip(?) volt. Illetve interlaced módban a mintavételezése 8-ról 16 x-osra nőtt - elvileg ez is jobb - és van még benne egy Noise Shaped Video funkció, ez szerintem egy képzajszűrő, képzajcsökkentő lehetőség:ha jól emléxem, már a Yamaha is alkalmazta egyes DVD-játékosaiban. ;-)Nos, nagyjából ennyi, méretre, súlyra megegyeznek, válassz! :-D
0
2007. december 21., péntek 23:58
Hát ez tényleg minimális... :) Ami viszont szembetűnt, az az. A dizájn viszont változott egy kicsit...
0
2007. december 21., péntek 23:04
Tessék, az igen minimális különbségeket ITT megtalál6od - szerintem megéri a 6e Ft plusszköltséget! ;-)
0
2007. december 21., péntek 21:17

Tapasztalatom nincs ugyan, de a Denon hírdeti magáról. hogy a lejátszói szünetmentes rétegváltást tudnak produkálni!
0