Keresés

SEGÍTSÉG! Aki univerzális távvezérlőben jártas...

2004. június 10., csütörtök 14:59
Köszi a választ!
0
2004. június 10., csütörtök 9:06
Egy magyar on-line shopban vettem a satellite.co.hu-n. 28k + futar volt az ara. Egy ev garancia van ra.
http://shop.satellite.co.hu/product.php?bid=17e82a3949d62c9463d4b085a0197553&begin=0

Alapban mindent felismert es taviranyitott (sony tv, erosito, video, aiwa dvd lejatsz). Egy dologot rakott szamomra furcsa helyre (a dvdnel a subtitle valtast) de ezt gyorsan atraktam mashova. Elsore kicsit furcsa a merete, de kb fel ora alatt meg lehetett szokni. Makrozhato, szerintem mindent tud (legalabb is amire nekem szuksegem van), kellemesen finomhangolhato, szemelyreszabhato.
Reszletes magyarnyelvu doksi es kodtabla jar hozza, de az internetrol frissitheto maga a taviranyito kodtablaja (ez mondjuk eleg vicces dolog, de tenyleg mukodik :) )
Itt vannak reszletes leirasok rola, ha meg van kerdes megprobalok valaszolni ra :)
http://www.mykameleon.com/product_ofa_euro.html
http://www.mykameleon.com/downloads/user_manuals/OFA_INTL_kameleon6_manual.pdf
0
2004. június 9., szerda 22:54
Hát arra amit leírtam elsősorban!A másik pedig,hogy te hol vetted,és mennyiért?
Mivel fizettél,és mennyi volt a visszajáró?Férfi vagy nő volt az eladó?
Na jó az utolsó két mondat vicc volt,de a többire várom a választ!
Illetve mennyi garancia van ezekre?
0
2004. június 9., szerda 22:51
Igen. Ilyen van nekem is. Mire vagy kivancsi?
0
2004. június 9., szerda 22:33
Ismeri valaki az új kaméleon távírányítót,mert láttam a sendit.com-uk, és elég jól néz ki,de nem tudom,hogy esetleg tudnám-e használni Magyarországon,hogy felismerné-e a jeleket, illetve,hogy működnek ezek?

http://www.sendit.com/accessories/item/5000000001008
0
2004. június 9., szerda 17:22
Igen UPC direct és tökéletesen megy vele:-) De ne akard kóddal megtanítani neki, mert úgy nem fog menni. Egyenként nyomogattam be neki LEARN-el a POWER gombtól kezdve, GUIDE, mindent...
A házimozival meggyűlt a bajom, mert külön kellett rámentenem a távvezérlőre, az erősítőre vonatkozó parancsokat (AMP-hez) és külön a DVD-re vonatkozókat. De megoldottam:-)
Nagyon ajánlom a készüléket, frenetikus kis gépezet. Szép és okos...
0
2004. június 9., szerda 14:48
Szia!
Megy vele a Philips műholdas is? Ez UPC direct-es műholdvevő vagy sem, mert ha igen, akkor én is benevezek egy ilyen kütyüre?

Köszi
0
2004. június 9., szerda 13:39
"Csak azt nem tudom mi lesz az elem cserénél?? Gondolom kezdhetem előlről.."

Nem. Flashbe tarolja az adatokat, tehat ha lemerul szabadsag alatt  akkor se veszti el a beallitasokat, csakugy mint elemcsere idejen se,
0
2004. június 9., szerda 12:06
Köszönöm szépen mindenkinek a segitségét:-)
Annak alapján amit leírtatok és az angol nyelvű használati kibogarászásával, ma reggel sikerült életet lehelnem ebbe a csodába... 3 órán keresztűl babráltam vele de mostmár a lakásban lévő összes szerkezetet tökéletesen irányítja:-)
Szembe állítottam vele a távirányítókat és a LEARN menűvel betanítottam neki a távirányítókon lévő összes gombot és funkciót. Egyenként! Szép feladat volt:-)
Csak azt nem tudom mi lesz az elem cserénél?? Gondolom kezdhetem előlről...
Összességében, nagyon elégedett vagyok ezzel a távvezérlővel, így utólag csak ajánlani tudom mindenkinek.
+1x köszi szépen a segítséget!
Saca
0
2004. június 8., kedd 22:01
Az ciki. Nem mindig lehet megtanitani a tvrol. Tehat alt olyat tud, hogy vegigprobalgatja a kodtablajat es vagy szrencsed van vagy nincs.
De olyan ritkan van, hogy tvrol megtanuljon mindent (pontosabban biztos van csak en nem lattam/hasznaltam meg ilyet)
0
2004. június 8., kedd 21:26
de mivan akkor ha már nincs meg az eredeti tv irányitó?
ezértmindenkép /pl/a tvled felé kel irányitani és onnan leolvastatni a serialt.
0
2004. június 8., kedd 20:39
Atnezve a doksijat azert nem ordongosseg a megtanitasa:
1. egymassal szembe lerakod a ket taviranyitot
2. megynyomod egyszerre a 'commander off' es a 'mute (athuzott hangszoro)' gombokat
3. a kijelzon meg fog jelenni a 'SET' felirat
4. nyomd meg a 'LEARN' gombot
5. valaszd ki, hogy milyen funkciot kivansz tanitani (VCR, TV, DVD, stb..). (Ezt az 'OTHER' nyomkodasaval tudod leptetni)
6. Nyomd meg azt a gombot a sony taviranyiton amire funkciot szeretnel tanitani, ekkor a 'LEARN' felirat elkezd villogni a kijelzon
7. Nyomd meg a masik taviranyiton azt a gombot amit tanitasz es tarts lenyomva amig nem csippan a sony egyet
8. Ekkor a LEARN felirat  abbahagyja a villogast
9. Amikor a sony megtanulta a funkciot kialszik a programozott gomb es csak a tobbi tanithato gomb villog
10. a programozas vegen kapcsold ki a commandert (Commander off gomb tobb mint 2 masodpercig torteno lenyomasaval

Nem sikerul igy se?
0
2004. június 8., kedd 18:06
Szerintem vidd vissza és kérj hozzá magyar leirást.  ami elvileg kötelező lenne.
Ha nincs akkor ott ahol vásároltad kell lennie egy olyan emberkének aki kimegy és állitgat./de szerintem nemlesz/.
-pl megnézhetnéd a Sony magyar oldalát hátha...
-de minden féle kép jó lenne ha te tudnád állitani mert az elem cserénél szerintem újra rá kell mindenre állitani.
-TIPP:próbáld a kód számok beütése után lenyomva tartani a megfelelő gombot /TV=tv gomb,VCR=Videó gomb stb/addig amig az irányitó led-je háromszor elkezd vilogni.Általában akkor ált rá.
részemröl ennyi SOK SIKERT.
0
2004. június 8., kedd 18:02
Altalanossagban nekem a Cameleon6 nagyon bevallt, bar csak sony es aiwa termekeket iranyitok vele, de azokat vagy by default ismerte vagy nagyon jol meg lehetett tanitani amit nem .
0
2004. június 8., kedd 17:41
Szia!

Sajnos segíteni nem tudok, csak csatlakozni :( Eddig nem találtam olyan univerzális vagy tanítható (pl. az Onkyo erősítőmét) távírányítót, melyet rá bírtam volna venni a Philips műholdas beltéri (UPC direct) vezérlésére. A sima univerzális meg sem nyikkantja, a tanítható pedig a tanulás közben Memory Full hibát jelez :(

A tanítás általában úgy műxik, hogy learn módba kell állítani a távirányítót, megnyomni azt a gombot melyet programozni szeretnél, majd a másik távirányítón lenyomni a megfelelő gombot.

Üdv:
Moczy
0
2004. június 8., kedd 12:58
Kérlek segítsetek!
Vettem tegnap egy SONY RM-AV3000T univerzális távvezérlőt. Rohadt drága volt, mondták ez még a budit is lehúzza...
Otthon azt tapasztaltam, hogy nincs magyar leírás hozzá márpedig ez nagyon bonyolult.
Gondoltam egyszerűen a készülékeim elé állok és akkor nyert ügyem van. Hát ez nem így lett. A Sony TV-t viszi, a VHS-t viszi, de a Sony házimozit nem és a Philips parabolát sem, pedig beütöttem a kódokat:-(
Mondják tanítható, de nemtom hogy kell:-(
El vagyok keseredve...
Segítsetek! Vesézzük má ki ezt a témát, hátha okulok...
Köszönöm!
Saca
0