Pár vélemény:
1., A hazai kiadás címfelirata:háááát...esküszöm, olyan, mint egy béna 3D-s felirat.Plusz azok a rózsaszín betűk...Pfffúúúújjj!!!(Mindjárt okádok!...Mint egy buzibár névfelirata!De most komolyan!Jujj!Jujj!Jujj!Ooooáááhhh...)
2., Ezért agyon fogtok vágni:szerintem ez a film Carpenter egyik leggyengébb filmje, legalábbis azok közül, amiket láttam!És a legtöbbet bizony láttam, a fontosabb filmjei szinte mindegyikét!Az én számomra legalábbis az egyik leggyengébb a tizenvalahány fontosabb filmje közül.De persze ez az én véleményem!Az az igazság, hogy én a filmet vagy 16-17 éve láttam anno tévében, illetve talán egysze-kétszer videón is.
Jut is eszembe!
Ha már ezt írom, megkérdezlek Titeket:mikor adta a 90-es években a királyi tévé a filmet?Hónapra pontosan!(Nem is emlékszem amúgy, hogy videónk 94 -ben mikor is lett először...aszem május-június környékén...és mintha előtte adták volna...passz!Majd Ti megmondjátok, hiszen Ti vagytok a megmondó-emberek! :-) :-) :-) :D)
Ezt fontos lenne tudnom!
Előre is köszi a választ!
És bocsánat, ha beleléptem esetleg az érzékeny lelkivilágotokba!Az kifejezettten nem állt szándékomban!
Egyébként pedig a filmnek mindenképpen vannak pozitívumai is!Ez vithatatlan!Csak látszik, hogy nem a mai embernek készült, illetve nem emlékeztem a filmre, nem maradt meg bennem!(Pedig, hogy teljesen őszinte legyek, anno rár évig még élénken emlékeztem a filmre.Ezt úgy a 90-es évek közepéig kell érteni!)
És talán ezért is meg fogtok kövezni, de szerintem a képe kifejezetten tiszta, szép, minőségi.A mostanság kiadott régi filmek kaidásai közül, amiket persze láttam, szerintem az egyik legjobb képpel rendelkezik ez a DVD.Valljuk be, lehetett volna sokkal roszabb is a film helyzete!
Ami pozitívum számomra a filmben: csak pár példát sorolok fel:
-az történetének ötlete
-a környezet, amibe az egész történés van helyezve
-érdekes 9/11 után jó 10 évvel nézni a repülő lezuhanását (már ami látszik persze belőle), illetve főleg a WTC-s részeket végignézni, követni; na és természetesen hátborzongató és szomorú is
Erről meg az a kérdés jut eszembe:A WTC-s rész végén, amikor az épületből kifutnak Plisskenék, azt a jelenetet ugye nem a WTC-nél készítették?
Csak azért kérdem, mert láttam nem is egy fotót a főbejáratáairól, és nem hasonlít a filmben látható épület eleje a WTC-érire; legalábbis nem úgy rémlik, mintha úgy néztek volna ki.
Azt lehet tudni, hogy hol forgatták azt a részt, jelenetet, melyik az az épület, melyett felvettek, illetve áll-e még?Talán morbid a kérdés, de csak azért kérdezem, mert sohasem lehet tudni, hogy az amcsik mikor, hol, milyen épületet bontanak le!Különben is:Saint Louisban forgatták a filmet, ha jól tudom, egy nagyobb tűz után, amely több utcányi épületet érintett.