Keresés

Menekülés New Yorkból (DVD)

2010. szeptember 7., kedd 15:36
Műholdon keresztül kell nézni, mert úgy a hang is később jön. :)
most posts by TM
0
2010. szeptember 7., kedd 15:04
Valahogy éreztem előre hogy nem lehet majd szeplőtlen az öröm...
0
2010. szeptember 7., kedd 13:17
990Ft-ért örülj, hogy van felirat :)
0
2010. szeptember 7., kedd 12:58
Igen
0
2010. szeptember 7., kedd 11:31
Már vártam valami hasonlóra. :)
0
2010. szeptember 7., kedd 11:24
Nektek is kb két másodperccel hamarabb jönnek a feliratok, mint ahogy kellene?
0
2010. szeptember 4., szombat 4:50
"Annak idején a tévé sokkal rosszabb képminőséggel játszotta."

Igen, mert az NTSC-konverzió volt, alig voltak színei. VHS-en megvan, valóban brutál...
0
2010. szeptember 4., szombat 4:06
Sokan szidják a B-ROLL-t, de szerintem ez egy teljesen jó kiadvány. Lehet, hogy igénytelen vagyok, de én egy 30 éves film esetében nem tartom kötelezőnek az 5.1-es hangot. Egy dologról sokan megfeledkeznek az értékelésnél: ez a film mindössze 6 millió dollárból készült. A folytatása/remake-je 10-szer ennyiből, még is gyenge lett.
Annak idején a tévé sokkal rosszabb képminőséggel játszotta.
Én azt mondom, hogy szívesen fogadnék hasonló klasszikusokt, hasonló kiadásban.
0
2010. szeptember 3., péntek 0:49
X-DDD
0
2010. szeptember 2., csütörtök 23:05
Egy valamit felejtettem el:felsorolni csak érdekességképpen, hogy mely Carpenter-filmek jöttek (anno) be kevésbbé, vagy estleg sehogyan sem; mert arra is van azért példa...Sajnos-nem sajnos.
A 13-as rendőrös ostroma először kifejezetten nem tetszett!Szinte egy amatőrfilm érzetét kelti az emberben, én legalábbis így voltam vele!De nagyon jó kis filmnek tartom, ráadásul ez az egyik kedvenc Carpenter-mozim! :-))) Igazság szerint el akartam adni először még, illetve egy nagyon kis ideig, de szerencsére észhez tértem4 :-))))) :D:D:D
A másik filmje a Nagy zűr Kis-Kínában.Na, azt aztán tényleg nem bírom a mai napig sem!Egy nagy hülyeségnek tartom, dehát Istenem, ez van, nem vagyunk egyformák!Kész!Több szót nem is vesztegetnék el rá!Csak annyit még, hogy gondoltam a megvétele-ami nem volt olyan rég, max egy éve-óta, hogy eladom, de nem adtam el és nem is igen akarom, a véleményem ellenére sem! :-)
És van most a Menekülés New York-ból, ami mindenképpen sokal, de sokkal jobb színben tűnteti fel magát a szememben, mint a Kis-Kína!
De alapvetően a Menekülés is egy kimondottan jó kis film!
És igaza is van annak, aki azt mondja, hogy nagyon is jó, igazi ütős kis remaket is lehet belőle csinálni, van mire építeni!
Amúgy pedig szerintem nagyon is sok remake egyformán jól sikerül az eredeti filmmel együtt, nem mint a legtöbb ember szerint!Ahhoz a korhoz képest nézve utólag legalábbis, amiben az eredetije a filmnek készült, ugyanis a legtöbb film 20, 30, 40, 50 évvel később már igencsak korosnak számít mindenféle szempontból, és pl. lassabbnak is, amelyet egy adott "modern" korban élő ember már nem élvez annyira, tehát a remakenek mindig is lesz létjogosultsága, ha teszik az embereknek, ha nem testzik!Különben mi az Istenért lennének sikeresek, nem igaz? :-)
Na de ez a remake-dolog is egy teljesen más téma!Úgyhogy OFF! .-)
0
2010. szeptember 2., csütörtök 22:42
Pár vélemény:

1., A hazai kiadás címfelirata:háááát...esküszöm, olyan, mint egy béna 3D-s felirat.Plusz azok a rózsaszín betűk...Pfffúúúújjj!!!(Mindjárt okádok!...Mint egy buzibár névfelirata!De most komolyan!Jujj!Jujj!Jujj!Ooooáááhhh...)

2., Ezért agyon fogtok vágni:szerintem ez a film Carpenter egyik leggyengébb filmje, legalábbis azok közül, amiket láttam!És a legtöbbet bizony láttam, a fontosabb filmjei szinte mindegyikét!Az én számomra legalábbis az egyik leggyengébb a tizenvalahány fontosabb filmje közül.De persze ez az én véleményem!Az az igazság, hogy én a filmet vagy 16-17 éve láttam anno tévében, illetve talán egysze-kétszer videón is.

Jut is eszembe!
Ha már ezt írom, megkérdezlek Titeket:mikor adta a 90-es években a királyi tévé a filmet?Hónapra pontosan!(Nem is emlékszem amúgy, hogy videónk 94 -ben mikor is lett először...aszem május-június környékén...és mintha előtte adták volna...passz!Majd Ti megmondjátok, hiszen Ti vagytok a megmondó-emberek! :-) :-) :-) :D)
Ezt fontos lenne tudnom!
Előre is köszi a választ!
És bocsánat, ha beleléptem esetleg az érzékeny lelkivilágotokba!Az kifejezettten nem állt szándékomban!
Egyébként pedig a filmnek mindenképpen vannak pozitívumai is!Ez vithatatlan!Csak látszik, hogy nem a mai embernek készült, illetve nem emlékeztem a filmre, nem maradt meg bennem!(Pedig, hogy teljesen őszinte legyek, anno rár évig még élénken emlékeztem a filmre.Ezt úgy a 90-es évek közepéig kell érteni!)
És talán ezért is meg fogtok kövezni, de szerintem a képe kifejezetten tiszta, szép, minőségi.A mostanság kiadott régi filmek kaidásai közül, amiket persze láttam, szerintem az egyik legjobb képpel rendelkezik ez a DVD.Valljuk be, lehetett volna sokkal roszabb is a film helyzete!
Ami pozitívum számomra a filmben: csak pár példát sorolok fel:
-az történetének ötlete
-a környezet, amibe az egész történés van helyezve
-érdekes 9/11 után jó 10 évvel nézni a repülő lezuhanását (már ami látszik persze belőle), illetve főleg a WTC-s részeket végignézni, követni; na és természetesen hátborzongató és szomorú is

Erről meg az a kérdés jut eszembe:A WTC-s rész végén, amikor az épületből kifutnak Plisskenék, azt a jelenetet ugye nem a WTC-nél készítették?
Csak azért kérdem, mert láttam nem is egy fotót a főbejáratáairól, és nem hasonlít a filmben látható épület eleje a WTC-érire; legalábbis nem úgy rémlik, mintha úgy néztek volna ki.
Azt lehet tudni, hogy hol forgatták azt a részt, jelenetet, melyik az az épület, melyett felvettek, illetve áll-e még?Talán morbid a kérdés, de csak azért kérdezem, mert sohasem lehet tudni, hogy az amcsik mikor, hol, milyen épületet bontanak le!Különben is:Saint Louisban forgatták a filmet, ha jól tudom, egy nagyobb tűz után, amely több utcányi épületet érintett.
0
2010. szeptember 2., csütörtök 22:11
61., Köszi Mikey-Soft a választ! :-)
0
2010. szeptember 2., csütörtök 12:33
Az nem egy kérdőjel?
0
2010. szeptember 2., csütörtök 12:19
Jó nagy kígyója van! :)
most posts by TM
0
2010. szeptember 2., csütörtök 11:01
0
2010. szeptember 2., csütörtök 10:48
Hát ez nem jött be... :-(
0
2010. szeptember 2., csütörtök 10:47
Jaja, a borító nem jön be, értem! Csak azért értetlenkedtem, mert tokot írtál.
Nekem meg az nem tetszik egynémely, a filmet reklámozó képen, hogy Snake bal vállán van egy tetovált kígyó, holott a filmben a hasán látszik:

0
2010. szeptember 2., csütörtök 10:35
A kép nem tetszik rajta, valahogy olyan fapados...
Eleve Snake képét én nem tettem volna rá, valahogy lehúzza az összhatást, olyan "rambós" érzetet ad neki...:)
Ha csak a romos utca lenne a Szabadság szoborral, az sokkal ütősebb lenne.
0
2010. szeptember 2., csütörtök 9:39
Mi bajod a tokkal? Szerintem az Amaray és a Fórum-féle négy nyilas (nem eco-pack) tokok után messze a leghasználhatóbb a sok szutyok között.
0
2010. szeptember 1., szerda 23:14
Én ma mentem érte, ez a tok ritka undorító :)

A lemez viszont frankó a Szabadság-szobor fejével...
0
2010. szeptember 1., szerda 17:21
Köszi az ajánlatot, én egy szinkronos változatot szeretnék belőle ha egyszer megjelenik. Tudok várni annyira nem kedvencem a film :)
0
2010. szeptember 1., szerda 15:54
Ha elég felirattal is, akkor levelezz rám...
0
2010. szeptember 1., szerda 15:45
A Menekülés Los Angelesből újrakiadása valamikor előfordulhat?:)
0
2010. szeptember 1., szerda 11:52
Nem azért, de annó is meg lehetett volna oldani, hogy vágatlan legyen a film: mondjuk nem szó szerint lefordítani a durvább mondatokat. Van pár példa másik filmekből ilyesmire.

Ezzel együtt azt mondom, a lehetőségekhez képest legjobb magyar verziót kaptuk, már ami a szinkront illeti. Az extrák és az angol 5.1 hiánya fájó, de még így is bőven megéri a kiadvány beszerzése. Szerintem sokan vannak így ezzel, mert 5 napomba telt, mire hozzájutottam, egyszerűen mindenhonnan elfogyott az első szállítmány.
0
2010. szeptember 1., szerda 10:29
Áhá, értem. Nagyon köszi az infót! :-)
0