Keresés

Menekülés New Yorkból (DVD)

2010. szeptember 1., szerda 10:28
A magyar királyi tévé úgy gondolta anno, hogy egy-két kurvaanyázás túl forró lesz a magyar közönségnek, ezért ezeket a részeket kivették a filmből, aztán a vágott változathoz készült el a szinkron.
0
2010. szeptember 1., szerda 9:28
Vízszintes kék csík? Ezt én is többször észrevettem, de vmi ilyesmire gondoltam én is.
0
2010. szeptember 1., szerda 9:27
Hoppá, nekem is feltűnt (anélkül, hogy képben lettem volna a miértjét illetően), hogy egynémely esetben Reviczky és Gáti művész urak hangja egy-egy mondat erejéig megváltozik. Esetleg lehet tudni, mik voltak az eredeti mondatok, illetve miért volt a cserebere, a pótlás? Káromkodás vagy egyéb okok miatt? Előre is köszi!
0
2010. szeptember 1., szerda 1:05
A közvetlen a csajszi felbukkanása előtti bevillanó vízszintes csík nem hiba, hanem az anamorf lencse tipikus visszatükröződése. :)))
0
2010. szeptember 1., szerda 0:58
Most ért véget, szerintem is nagyon jól kipótolták a szinkront, bár igencsak hallatszik a betoldásoknál az eltelt 22 év Gáti hangján. Reviczky-nek is van egy mondata, ott is hallható a különbség. Meghát ugye szegény Juhász Jácint immáron 11 éve nincs köztünk, így az ő egyetlen mondatát Kőszegi Ákos magyarította.

Kétszer tapasztaltam egy elég furcsa elhalkulást, meg egyszer mintha bennmaradt volna lefordítatlanul egy minimális angol szövegfoszlány, de semmit nem befolyásol az élvezhetőségen.

Mind a magyar, mind az angol hang DD2.0-ban szól, de az eredeti az legalább sztereóban. A magyar az mono, de kétcsatornás.

A kép meglepően jó minőségű, a StudioCanal logóból kiindulva, valószínűleg a legutolsó transzfert használták fel. Egy-két minimális kópiahibát lehet ugyan látni függőleges csíkokban materializálódva, de legalább tömörítési hibák nincsenek. Hálistennek az eredeti 2.35:1-es képet kaptuk meg.

A filmről meg nem nagyon lehet mit írni, legalább 10 éve az egyik kedvencem.

Extraként a Köd teaserjét lehet megnézni, angolul.

Ami fájó pont, hogy az angol eredeti hang alól nem lehet kivenni a magyar feliratot, mivel kényszerített.

Film: 100%
Kép: 90%
Hang: 70%
Extrák: 10%
0
2010. augusztus 31., kedd 21:53
A hang stereo annak korrekt. Szinkronban szerintem szintén korrektül megoldották a pótlást Gátival.
A kép is elmegy. Én a lentebb említett függőleges csíkot csak két esetben láttam elég rövid időre, de az nekem olyan alap-/nyersanyagbeli képhibának tűnt.
Az újonann kiadott Carpenterek közül végül is mind eredeti képarányos, jó feliratokkal, korrekt stereo hangokkal. Képminőségben a legjobb az Elpusztíthatatlanok. Majd a Menekülés NY-ból. A ködé kissé kopottabb helyenként fakóbb, de a képaránya eredeti.
0
2010. augusztus 31., kedd 21:41
Ennyi huzavona után elfelejtettem megkérdezni: a DVD kép és hangminősége korrekt? A hang nem baj, ha nem 5.1, mostanság sokszor nézem PC-n a filmeket. Ellenben  a kép jobb, ha anamorf szélesvásznú. :)
Mert nekem akkor megfelel e szerény kiadás a filmből. A külföldi S változat nehezen és drágán beszerezhető, a sima változat meg, ha igaz nem az eredeti képaránnyal került fel.
0
2010. augusztus 31., kedd 21:16
Amúgy Dalmát poénján jót derültem! :-)))
0
2010. augusztus 31., kedd 21:15
A Ti példányotokon nincs az egyik jelenetnél egy csík a filmben?
Konkrétan arra a jelenetre gondolok, amikor Plissken az Őrültek elől egy egykori étkezdébe menekül.A csík a szöszi nő felbukanása előtt látható az én DVD-men.
Csak egy kicsikét dühítő a dolog...
0
2010. augusztus 31., kedd 11:49
Na, ez jó hír. Legalább nem szenvedett csorbát képileg az a klasszikus sem. :)))

Ami meg a hangját illeti, az angol eredeti az LK-féle verzión nem volt 5.1-es, csak technikailag, erre leteszem a nagyesküt. Az összes hangszóróból ugyanaz jött, térhangzás nélkül. Mondjuk nem meglepő, mert annó még monóban készült.

Bár az LK-sorozat java része amolyan sufnyituning 5.1-eket kapott, pár kivételtől eltekintve. Ezt arra alapozom, hogy volt néhány olyan film, ami még angliában is csak 2.0 Surround hanggal jelent meg.
0
2010. augusztus 31., kedd 11:44
A köd újrakiadásán a borítóval ellentétben eredeti képarányban található a film.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 20:21
Vagyis  jobban...
0
2010. augusztus 29., vasárnap 17:46
A kiadó ennél joban indult.

Kiadták a klasszikus Félelem bérét,majd náhány b kategóriás drága filmet.A Római birodalom bukása,El Cid,55 nap Pekingben stb.
Az utóbbi időben álltak át a silány újrákra saját filmek híján.
0
2010. augusztus 28., szombat 23:27
Asszem a Köd LK-verzióján van a New York trailere, ráadásul magyar felirattal...

Tényleg szégyen, hogy ott (már) nem jelent meg. Akkor nem sztereóban lehetne csak hallgatni angolul, hanem akár dts-ben, ahogy az angol Momentum kiadású DVD-n is van.

Viszont amit jama mond, az is állt volna sajnos: új szinkron, vagy vágott film. Legalább a jelenlegi kiadáson egyik eshetőség sem áll fent, mivel ezt a kiadást a lehetőségekhez képest a film rajongói állították össze.

Az angol sztereó hangot és az extrák nélkülözését leszámítva úgy nézem, korrekt maga a film minősége. Hétfőn be is szerzem, immáron a harmadik példányt belőle (angol DVD és BD már van a gyűjteményben)...

Normális transzferű kék meg eleddig nem jött ki belőle. Állítólag az angol BD az szer, de nekem nem tűnt fel, az USA kiadás meg extramentes, nem sokkal jobb képpel. Nekem legalábbis a screenshotok nem jöttek be...
0
2010. augusztus 28., szombat 19:16
Szintén stereo hanggal.már akkor előfutárok voltak,csak még nem tudtuk. :)
0
2010. augusztus 28., szombat 18:50
Azért anno ők hozták ki az eredeti DAWN OF THE DEAD-et, méghozzá rendezői változatban, slipcase-szel, némi extrával.
0
2010. augusztus 28., szombat 18:44
A B-Roll sose volt és tudtommal nem is indult nívós kiadónak. Vagy nívós kiadványokat forgalmazó kiadónak. Hisz első filmjei is 990 Ft-os kategóriában indultak. Ismertségét csak az LK kiadványok alá... újra kiadásának köszönheti.

A múltkor még a Total Recall kapcán vadásztam a kiadványukra, de megláttam milyen gyenge minőségű még a borító is. Ezek után a DVD minőségét ért kritikák már csak hab volt a tortán. Szerencsére Vaterán rátaláltam az LK verzióra, nem cardboard sleeve-s, de nem B-Roll-os.

Egyébként lehet eme kiadványok előfutárai a BR uralomnak. Hisz sorra olvasom, hogy extrákból lassan csak a kékek kapnak, a kép és hangminőség se olyan jó, amilyen lehetne a DVD. Szóval ön majd a sztereó downmix, 4:3 PS és a statikus menü. Lehet egy idő után már csak a jogdíjat vesszük meg és a DVD-n csak az alábbi szöveg lesz a film helyet:

Köszönjük, hogy megvette a ... DVD-t!
További információért vegye a Blu-Ray kiadást még ma!
0
2010. augusztus 28., szombat 18:14
"Tudom, a Gamma ki tud hozni magyar extrákkal és 5.1-es hanggal is filmet, de azok nem korábban már megjelent katalóguscímek újra kiadásai, mint a B-Roll sorozat legjava."

Nem is értem,hogy miért nem 1:1-ben kiadott újrákkal jöttek ki. :S

A Vörös zsaruért és a Bosszú börtönében filmekért fáj csak a szívem(ezeket imádtam is szinkronosan nézni).Na meg ez a Carpenter mozi is jó lett volna,mint új Studiocanal megjelenés.De nem így.

A B-roll nálam úgy leírta magát,mint a Select a stereosított U-571-el vagy a Navigátor a szinkron- és képhibás DVD kiadványaival(pedig azokon még a klasszikus szinkron van,amit még szeretek is).Az Ultrafilm is szépen beállt a gagyit gyártók közé és azt hiszem így kerekedik ki a történet és jutunk el oda,amit Te is fejtegettél:

Az  ár mindenek felett.

Hát tudod nem is bánom,hogy már főleg kékezek,mert a szívem szakad(na) meg hogy DVD gyűjtőként ilyen (már bocsánat) igénytelen **arokkal etetnek meg.

"Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy ez a film ilyen változatban jelent meg: sokat küzdöttem egy jobb változatért, de a számokkal sajnos én sem tudok versenyezni."

Köszi ,hogy lobbiztál érte.De itt már nem az igényességről szól a dolog.Nem is véletlen írtam hogy óriási mélyrepülésben van a DVD nívója nálunk az utóbbi években.Ha már a 100-200 Ft-os "Tv film" (pld:Billy Drago,Lorenzo Lamas és tsai) hegyek így belepték a multik turkálóit és maguk alá temették az igényes,jó minőségű kiadványokat,a gyűjtők már csak a fogukat szívhatják.

Ördögi kör...
0
2010. augusztus 28., szombat 17:58
De akkor legalább a film magyarul is arról szólt volna, ahogy eredetileg is. :)
0
2010. augusztus 28., szombat 17:58
Szerintem a B-Roll kiadványai meglehetősen nívótlanok, de ahogy olvasom, azzal te sem vitatkozol, hogy a piaci elvárásoknak maximálisan megfelelnek. Valószínűleg nem azon a néhány tucat emberen múlik a kiadvány sikere, akik extrák vagy 5.1-es eredeti hang miatt vennék meg a kiadványt (hisz ők már amúgy is beszerezték külföldről), a többi vásárlót pedig semmi mással nem lehet vásárlásra ösztönözni, kizárólag az árral. Az ár pedig alacsonyan indul, magyarán a bevétel sem lesz túl magas, így a költségeket kell lefaragni annyira, amennyire csak lehet.

Tudom, a Gamma ki tud hozni magyar extrákkal és 5.1-es hanggal is filmet, de azok nem korábban már megjelent katalóguscímek újra kiadásai, mint a B-Roll sorozat legjava.

Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy ez a film ilyen változatban jelent meg: sokat küzdöttem egy jobb változatért, de a számokkal sajnos én sem tudok versenyezni.
0
2010. augusztus 28., szombat 17:56
Az IC hozzáállásából kiindulva elképzelhető. Talán még is jobb ez így...
0
2010. augusztus 28., szombat 17:49
ennyi.ezzel mindent el is mondtál.de biztos kicseréltették,nem ? :)
0
2010. augusztus 28., szombat 17:48
Tudom Jama,de ez sovány vígasz. :(

Egyébként sem a szinkron milyensége bánt.Életemben nem láttam szinkronosan a  filmet(gyanítom nem is fogom) .De nem dísznek vettem a házmozit.

Ha csak stereoban akarnám nézni ,egy mezei HDMI kábellel lenne megoldva a dolog közvetlenül a TV-be.Akkor biztos nem zavarna.

Gondolom nagyok az elvárásaim egy új megjelenésű akciós áru kiadványtól.Végülis nem kötelező megvenni,nemde ?

Végre hasznát lehet venni 2010-ben a Prologic II dekódereknek.Sajnos egyre többször,mert lassan már minden stereo. :(

0
2010. augusztus 28., szombat 17:44
Nem az árral van a problémám(hisz abszolút nem drága) ,hanem a kiadás milyenségével.

kifizetek én több ezret is egy lemezért (akár importért is),ha olyan a belbecs.

ne haragudjanak meg a kiadók,ha 2010-ben ilyen "horribilis" elvárásokkal várok filmeket,hogy 5.1-es hang és csonkolatlan kép(ami értelemszerűen most nem erre a kiadványra vonatkozik).

98-ban ez még ment,most meg nem.Megyünk visszafelé ? :S

Később mi jön ? Újra VHS ? Ez nem fejlődés...

Így utólag már örülök,hogy 2 cím kivételével beszereztem mindent az LK-s kiadásokból,ami érdekelt.

Kár ezért a filmért,mert tényleg egy alap Carpenter mozi...sebaj,majd csak jön egy normális transzferű BD egyszer és beszerzem azon.
0
2010. augusztus 28., szombat 17:37
Szerintem az a 90% inkább már 99...
Tékából vettem már ki felirathibás lemezt,már 100 embernél volt,én vettem észre elsőnek.
0