R-GO: 20 éves jubileumi koncert / Budapest Sportaréna - 2003 Forgalmazza: RTL Filmklub
Fenyő: Ünnep - Live Forgalmazza: Warner Music
Mind a kettő koncert DVD. Lesz itt valamikor?
0
2004. július 22., csütörtök 4:01
1431
Nem tudom, hogy nálunk kijött e, de nagyon érdekelne az 1985-ös Silver Bullet. Kedves Xpress, van róla valami információtok?
0
2004. július 15., csütörtök 11:44
1872
Nem bizony, hogy a fene vigye el őket :)
0
2004. július 15., csütörtök 10:17
186
Magyarországon még nem adták ki DVD-n!
0
2004. július 15., csütörtök 10:14
2692
A Csillagkapu nálunk sohasem volt kapható, illetve egy másik internetes áruházban volt de az is csupán az angol R2 verzió volt felirat és szinkron nélkül.
0
2004. július 15., csütörtök 9:55
2
Én mondjuk 1 régebbi filmet keresek, de lehet, hogy már lejárt a forg.jog :( A Csillagkapurol van szo. Tud rola vki vmilyen infot? Elöre is köszi a választ. :)
0
2004. július 14., szerda 15:10
5
Tulajdonképpen ennek DVD szempontból nincs túl sok jelentősége (gyanítom, hogy a képminőségen nem nagyon lehet észrevenni), de az igaz, hogy az IMDB szerint az említett film EZZEL a technikával készült, viszont a "PRINTED FILM FORMAT" a fenti link alapján már anamorf volt.
0
2004. július 14., szerda 14:51
Moderátor
7449
A Nyolc és fél nő egyelőre csak kölcsönzői változatban jelent meg, várhatóan augusztustól lesz megvásárolható.
0
2004. július 14., szerda 14:33
7151
Már korábban is érdeklődtem, hogy mi a helyzet Peter Greenaway NYOLC ÉS FÉL NŐ című filmjével, ami a DVD Extra című reklámújság szerint már megjelent DVD-n (egész oldalas reklámként szerepelt benne), s az ART DVD nevű vékonyka magazin DVD kritikát is közöl róla a mostani számában. A filmet a MOKÉP forgalmazza.
0
2004. július 14., szerda 13:55
1153
Megkukkantottam. Legjobb tudomásom szerint A jó, a rossz és a csúf nem anomorf.
Sőt van 1.85-ös és 2.40-es negatív film is. Ott se nem anamorph se nem letterbox a felvétel. De ez már ebből a szempontból mindegy.
0
2004. július 14., szerda 8:54
1153
az első rész igen.
Erről beszéltem, hogy nem 2,35:1, mint ahogy alább írtad.
0
2004. július 14., szerda 8:52
1153
A Super 35-ös filmeket pl. nem anomorf lencsével veszik fel, és nem kitakarással kapják meg a 2,35:1 képarányt. A moziban vetített kópia viszont már anomorf. Lásd T2 extra lemez.
0
2004. július 13., kedd 18:43
Moderátor
7449
Hiccus: szeretjük többségében úgy feltenni a filmeket az adatbázisba, hogy az információk 99%-ban véglegesek. A felsorolt, ősszel megjelenő filmek közül többnél még a kiadó sem tudja például a végleges árat, vagy a végleges specifikációt. Nem mindegy, hogy a Kontroll kétlemezes változatának második lemezén mondjuk egy előzetes lesz, vagy nyolc órányi extra, és az sem mindegy, hogy kilencezer, vagy háromezer lesz a végleges ára. Amíg ennyi a bizonytalanság, és ilyen messze a megjelenési dátum, szerintem nem érdemes feltenni egy filmet. Más kérdés, hogy a közeli megjelenésekből is van éppen elég, az elmúlt két hétben is vagy félszáz film került fel az adatbázisba, és a napokban is jön hozzá még néhány.
0
2004. július 13., kedd 18:00
421
Nyilván fel fogják rakni amint rendelhető lesz. Sok film azért kerül fel jóóóóóóóóóóóval hamarabb, mint a megjelenése, hogy ne offoljátok szét a többi topicot (lásd: Star Wars Trilogy).
0
2004. július 13., kedd 17:06
143
Már megbocsáss, kedves Xpress, de ééééééééééééééééés? Ez nem lehet indok arra, miért ne lehetne attól még ezekről bővebb információt kapni a neten, miért ne lehetnének ezek a filmek fent? Vagy soroljam esetleg, hány olyan film volt már a honlapon, amik már a kölcsönzési idejük alatt felkerültek?
0
2004. július 13., kedd 15:51
421
Nem ez az egyetlen elírás az Xpress-en. Ők sajnos azt közlik amit a forgalmazó mond, pedig azok sajnos sokszor mondanak butaságot.
0
2004. július 13., kedd 15:46
54
közben én is rájöttem, hogy ez csak a 4:3-asokra vonatkozik. érdekes módon az általatok is emlegetett 54 c. filmnél P/S jelölés van, és nem full frame. imdb-t csekkolom hamar.
0
2004. július 13., kedd 15:37
421
Amiket leírtam azok csak a 4:3-as kiadásokra vonatkoznak. Egy szélesvásznú DVD esetén az Xpress-től nem fogod megtudni, hogy nem anamorph technikával (spherical) készült és levágták az alját és a tetejét vagy pedig anamorph technikával készült és nem csonkolt. Ha ezek az információk érdekelnek akkor nézd meg a www.imdb.com -ot. Keresd ki a kívánt filmet és a bal oldali menüből válaszd a Technical specs menüpontot.
Ha azt írják:
Cinematographic process Spherical
Printed film format 35 mm
Aspect ratio 1.85 : 1
akkor a film nem anamorph és a végleges 1.85:1 képarányt kivágással érték el.
na így már világos. most akkor kezdhetem végignyálazni az xpress-t, hogy a meglévő szélesvásznú filmjeim valóban szélesvásznúak-e:) már csak kiváncsiságból is. (ez a 2.35:1-es képkeret a rendezők kontrollmonitorján már nekem is feltűnt egy rakás werkfilmben, de én eddig mindig azt hittem, hogy a filmszalagra effektíve csak az a rész rögzül, ami abban a keretben látszódik. ezek szerint tévedtem)
0
2004. július 13., kedd 15:16
421
Hibátlan okfejtés. Vannak olyan 4:3-as filmek amelyek többet mutatnak az eredeti szélesvásznú fimnél ezeket hívják 4:3 Full Frame-nek vagyis a teljes képnek (ilyen a már említett 54 DVD kiadás is). Ám a legtöbb 4:3-as műsor úgy készül, hogy a szélesvásznú filmet tovább vágják, ezeket hívják 4:3 Pan&Scan-nek. Itt az Xpress-en is ezeket a jelöléseket használják.
0
2004. július 13., kedd 15:01
54
köszi az infókat.
én csak azért nem értettem ezt így elsőre, mert a die hard dvd extrái között van egy kisfilm, ami éppen azt taglalja, hogy hogyan készül egy 2.35:1-es képarányú mozifilmből 4:3-as verzió a tv-k számára, és ott azt szemléltetik, hogy az eredeti szélesvásznú filmet felnagyítják, ergo a 4:3-as verzió kevesebb képinformációt tartalmaz.
vagyis most kicsit zavarban vagyok: vannak filmek, amik 4:3-ban több infót tartalmaznak, mint a moziváltozat, és vannak filmek amik kevesebbet?
0
2004. július 13., kedd 14:03
17243
a lényeg a lényeg: a 4:3-as 54-en nem látsz kevesebbet (inkább többet, de semmivel sem többet :), mint a 16:9-es 54-en. no, most jó értelmeset szóltam. :]
0
2004. július 13., kedd 13:45
421
Kár volt belemenni ebbe a témába. :-)
A film nyersanyag közel 4:3-as képarányú. Erre veszik a filmet amely ebből adódóan eleve 4:3-as. Mivel azt szeretnék, hogy a képaránya 1.85 vagy 2.35 legyen ezért a moziban takarólemezekkel kitakarják a film alját és tetejét a vetítőgépen. De már eleve úgy is veszik fel, hogy a 4:3-as kontroll monitorra (amelyet a rendező figyel) belerajzolják a 2.35-ös vagy 1.85-ös keretet és azt figyeli, hogy abban a sávban mi van. A többi veszi a kamera, de a moziban úgysem fog látszani és a DVD-re sem kerül rá mert kivágják.
Az újabb filmeket modernebb módon veszik fel, ún anamorph lencsével. Felteszenek egy ilyen előtétlencsét a kamerára és az összenyomja a szélesvásznú filmet a nyersanyag képarányára. Így minden felvételen tojásfejű emberek vannak. Ezeket a filmeket a moziban szintén anamorph előtétlencsével vetítik le amely széthúzza az összenyomott képet a megfelelő képarányra.
Minden mozi minden termében van a vetítőgépen takarólemez és van 1.85-ös és 2.35-ös anamorph lencse és minden filmnél azt használják amire szükség van.
Néha előfordul, hogy azt a teljes 4:3-as képet jelentetik meg DVD-n amelyet a kamera felvett, kitakarás nélkül. Ilyen volt az 54 című film is amely bár 4:3-as mégsem az csak "elfelejtették" kiatakarni a felesleget.