Jönnek, májusban. Asszem most lett itt az ideje, hogy beszerezzem a dobozt :)
0
2011. január 22., szombat 14:18
5023
valójában szvsz semmit nem takar. napról napra tolódik a megjelenés, de konkrét hír még nem látott napvilágot, hogy megjelennek külön-külön a részek. volt már tavaly decemberi megjelenési dátum is. a közeljövőben én nem számítok rá, de jó lenne...
0
2011. január 22., szombat 14:17
8977
Amióta megjelent a doboz, azóta ott van, és mindig az aktuális naptári nappal pár nappal későbbi dátum van mellette! Igazából nem értem, ennek mi értelme van!
0
2011. január 22., szombat 13:59
3945
mit takar a bd oldalán ez a januári megjelenési dátum? csak nem kiadják külön-külön is a filmeket?
0
2011. január 15., szombat 15:42
14593
Digitális javító-eszközökön én a DNR-t és az élkiemelést értettem. Ezek szerencsére nem tapasztalhatóak semmilyen formában sem...
0
2011. január 15., szombat 15:20
13392
Na, ezt jó olvasni. Ettől függetlenül néha a filmet is méltathatod nyugodtan!
0
2011. január 15., szombat 14:34
4792
pont azért néz ki ilyen jól mert belenyúltak "digitális javító eszközökkel" :)
0
2011. január 15., szombat 14:08
14593
Egy kis vélemény-nyilvánítás az első rész BD-kiadásáról:
A filmet most nem méltatnám, sokadszorra is élmény, a képminőség viszont megérdemli a figyelmet. Mintha tegnap forgatták volna, olyan szép. Nem nyúltak bele digitális javító-eszközökkel, minden természetesen néz ki, részletgazdag, friss transzfert kaptunk, csak egy snitt erejéig tapasztaltam minimális képremegést, a vége főcím viszont eléggé életlen, de ez legyen a legnagyobb baja. Eredeti 2.35:1-es méretben, AVC kodekkel látható.
Az angol dts-HD MA 5.1-es hang viszont mérföldekkel jobb, mint a Quadrilogy DVD-n hallható kivitel, sokkal több minden hallatszik, mint amire emlékeztem. A legapróbb zörejek is kristálytisztán szólnak, a zene valami hátborzongató. A szinkronba nem hallgattam bele.
Maga a film ugyanúgy két verzióban nézhető, az 1979-es moziváltozatban és a 2003-ban kiadott rendezői vágásban.
Extra nem sok van, egy bevezető Ridley Scott-tól a rendezői változathoz, plusz a moziváltozatból kimaradt bővítések megtekinthetők külön is. Ez a két extra magyar felirattal szerepel a lemezen. Van jópár audiokommentár eredeti nyelven (köztük az 1999-ben felvett első Ridley-féle is), plusz a film különálló zenesávja DD5.1-ben, ez is két verzióban. A MU-TH-UR módot nem próbáltam ki.
Érdekességként illik megjegyezni, hogy a filmet Magyarországon pont a mai napon mutatták be moziban 30 évvel ezelőtt, 1981 január 15-én. Mondhatni, pont az évfordulón sikerült megtekinteni. :)))