Amúgy nekem csak BD-kből van fémdobozos (a DVD-ket eladtam, pár darab volt, de pont azok voltak meg, amiket aztán BD-n megvettem, ezért kerültek eladósorba), szóval mivel ezek újak, nyilatkozni sem nagyon tudok róla. A legöregebb BD-fémem 2 éves, azon semmi rozsda nincsen.
0
2012. augusztus 13., hétfő 13:20
8977
Eddig sem kedveltem túlzottan a fémeket, ezután meg jól meg is gondolom, hogy vetemedjek -e ilyen tettre, hogy megvásároljam őket!
0
2012. augusztus 13., hétfő 11:08
8851
Beszéljünk most a fémdobozokról!
Ti is tapasztaltatok ezeknél rozsdásodást?
Átnéztem az összes DVD fémdobozomat, miután a Legenda vagyok dobozának élén jelentősebb mennyiségű rozsdát fedeztem fel. Előfordul más darabnál is a jelenség, de kisebb mértékben. Úgy látom, annak függvénye a dolog, hogy mielőtt hozzám került, mennyire verték le róla a festést, ami megvédené a korróziótól. A Legenda vagyok (és talán még a Cloverfield) doboza azért kritikusabb ilyen szempontból, mert a felülete matt, tehát nincs rajta a plusz védelmet jelentő lakkréteg, ami miatt aztán még sérülékenyebb.
Kérdés, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy ne egye meg az egészet a rozsda?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. április 14., szombat 18:27
6925
A szappanos víz is jó megoldás.Minden szennyeződést garantáltan levisz.Utána a vízfoltokat le lehet törölni egy puha kendővel,esetleg CD/DVD tisztító szettel.
A saját filmjeim közül csak egy problémás volt,és az sem veszélyes.Viszont sokat kölcsönzök,és rémes milyen szennyeződések vannak a lemezeken.
A tisztítás során keletkező esetlege kisebb karcoktól nem kell félni.Csak a nagyon mély sérülések akadályozzák a lejátszást. Ilyet szinte csak szándékosan,egy késsel kapirgálva lehet létrehozni.Mondjuk láttam már ilyet...És még ez is csak éppen megakadt.
Vagyis a fő gond,ha a lemezen külső szennyeződés van.
A hozzászólásokat olvasva a KSZ sorozat igencsak érintett a szutymóban...
0
2012. április 14., szombat 16:41
16099
Vegyél a patikában sebbenzint, meg máshol egy mikroszálas, puha kendőt, és szép óvatosan le lehet vakarni róla a ragacsot, és utána vinni fogja a lejátszó. Annyira kell csak szépen letisztítani a lemez felületét, hogy a lejátszó az adat felületét be tudja olvasni, utána nem lesz vele gond. Az én példányom is tiszta szar volt, de letisztítottam, és most már nincs vele gond. Próbáld ki!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. április 14., szombat 15:23
950
Halálos fegyver 4. szinkronost nekem is meghalt, felhős lett, egyik lejátszó sem viszi.
(Amikor vettem néhány éve még jó volt, kb. egy éve újból meg akartam nézni, ekkor szembesültem a hibával.)
0
2012. április 14., szombat 14:07
227
Köszönöm!
0
2012. április 14., szombat 13:27
296
Ha jól emlékszem, nekem is az első percben fagyott le anno, de nálam ragacs is volt. Ragacstalanítás után viszont minden ok. Próbáld esetleg áttörölni alkohollal, hátha csak valami kezdődő ragacsosodás van rajta, ami még nem látszik, de a filmet megakasztja.
0
2012. április 14., szombat 12:12
227
Hahó!
A Halálos Fegyver 4. részének szinkronizált változatával támadtak problémáim: az első példány makulátlan, karcmentes és ragacsmentes volt, a 12.-ik másodpercben viszont lefagyott, megvettem a második példányt is, ugyanez a probléma jelentkezett. Mindkét lemezt kipróbáltam három dvd játékoson + számítógépen is. Szerintetek én vagyok az abszolút peches, hogy egymásután két hibás példányt fogtam ki, vagy ez széria probléma, amelyről még nem hallottam?
0
2012. február 22., szerda 7:43
1154
Írtam nekik, ezt válaszolták:
"Köszönjük levelét. Nem volt tudomásunk eddig erről a problémáról, de megpróbálok megnézni pár kiadványt, amely az Ön által megjelölt időszakban készült, illetve jelzem a Warner felé, hogy ilyen panasz érkezett.
A jelenség annak fényében tűnik igazán különlegesnek, hogy azt írja, más stúdiók termékeinél nem tapasztalt ilyesmit, jóllehet tudtommal a kérdéses időszakban más nagy stúdió is ugyanazzal a sokszorosítóval dolgozott, mint a Warner, és valószínűtlennek tartom, hogy a sokszorosítóban stúdiónként különböző alapanyagot használtak volna.
Üdvözlettel
Koloszár Péter"
0
2012. február 20., hétfő 13:58
19960
tessék írni a ProVideo-nak!!!!
0
2012. február 20., hétfő 10:13
1154
Baromira elegem van a Warner lemezeiből. Tegnap a Joey első évadának az egyik lemezét is meg kellett tisztítanom, mert nem lehetett lejátszani, elég ragacsos volt. Elég nehéz volt megtisztítani, mivel kétoldalas a lemez, így nagyon óvatosan kellett. Most már hibátlanul le tudom játszani tisztítás után. A Főnök első évadának az egyik lemezén is elindult már a ragacsosodási folyamat. Úgyhogy nagyon elegem van belőlük. Más stúdió lemezeivel ilyen gondom nincs. A Warner lemezei meg sorban ragacsosodnak be. De pl. az 1998-99 körüli Warner lemezeknek semmi bajuk. Ma is ugyanolyan tökéletesek, mint kezdetben. Csak a 2006 körüli lemezekkel van gond. Szerintem valami vacak alapanyagot használtak akkoriban. Már nyolc lemezet kellett eddig megtisztítanom, mert lejátszhatatlanok voltak. Szerencsére mindegyiket meg tudtam úgy tisztítani, hogy hibátlanul le lehessen játszani őket. De több más Warner lemeznél is elindult már ez a folyamat.
0
2012. február 6., hétfő 17:18
6925
Amíg a szennyeződés letisztítható,addig nincsen baj. És sem vagyok biztos benne,hogy a tokban van a hiba.Rengeteg minden csinálhat ragacsot.Vegyszer,írtószer,páralecsapódás stb.
0
2012. február 6., hétfő 17:11
318
Kikérem magamnak:))))) Vigyázok a lemezeimre,ez a lemez nagyon rég volt elővéve a tokból.
0
2012. február 6., hétfő 16:07
13392
Na várj, azért nem minden foltot lehet betudni a toknak. :DD
0
2012. február 6., hétfő 16:02
318
Nekem a kétlemezes Tégla első korongján látszik mindenféle odanemillő folt:((((Cserélnem is kellet ...:(
0
2012. február 6., hétfő 13:14
19960
ÉN úgy vettem észre,h a fekete színű tokokkal van a gond. mert amióta átraktam őket áttetsző (víztiszta) tokba azóta egyikkel sincs probléma,legyen az Warner vagy bármi más.
0
2012. február 6., hétfő 11:53
14599
A Warner kiadású lemezek alapanyagával mindig voltak gondok. A Rejtélyek városa nekem is megvan, gyorsan ránéztem, nálam egyik korong sem ragacsos.
De az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tokok belsejét alaposan megtisztítottam, mikor beszerzésre került, olyan szinten trutymós volt az összes...
0
2012. február 6., hétfő 11:37
1154
Hétvégén én is megnéztem a Rejtélyek városa lemezeimet, mivel itt a fórumon Mr. Unpronounceable írta, hogy neki gondjai vannak a lemezekkel. Mind a hat ragacsos volt nálam. Gyorstekeréssel végigtekertem. Hárommal nem volt gond, de a másik háromnál voltak lejátszhatatlan részek. Sebbenzines ruhával megtisztogattam azt a három lemet. Most már azokat is újból hiba nélkül le tudom játszani. Amikor megvettem, akkor egyik sem volt ragacsos. Pedig ezek nem is négynyilas tokban vannak, mégis előjött rajtuk a ragacs. Szerencsére el lehet távolítani, de így meg keletkezett rajta néhány hajszálkarc. De most ismét hibamentesen le tudom játszani.
Azért ez nem a legjobb, hogy néhány év alatt ilyenek lesznek a lemezek. Eddig hét hibás lemezt találtam otthon. Ebből öt Warner, kettő Columbia. Meg van még 25-30 olyan filmem, aminél már elindult a ragacsosodási folyamat, de még símán lejátszhatók. De lehet, hogy néhány hónapon belül azokkal is gond lesz. A két Columbia lemez kivételével mindegyik Warner lemez. Megnéztem a kiadási dátumukat is. A legrégebbi 2005 decemberi, a legújabb 2007 januári. Tehát főként a 2006-os Warner filmekkel van gondom. A négynyilas tokokat én már két éve kicseréltem Amarayra. De én nem vagyok meggyőződve róla, hogy a tokok okozzák a problémát. Szerintem ebben az időben a Warner nem megfelelő minőségű lemezeket csinált. A régebbi és az újabb Warner lemezekkel nekem nincs semmi gondom. Főleg a 2006-os évben készültekkel vannak gondjaim.
0
2011. december 3., szombat 20:54
16099
Pedig azt hittem ez egy normál minőségű tok, de úgy látszik szar, mint a többi... Áh, franc se fogja még egyszer átnézni az összes lemezt.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. december 3., szombat 20:51
7926
Így van.
0
2011. december 3., szombat 20:45
16099
Ezt már én is észrevettem, de maga a tok is belülről foltosodik, mintha párás lenne...