Az In a better world-nek én is örültem, meg még volt pár apró ilyen, pl.God of love győzelme. A dán film egyébként nézhető itthon, én a Cirko Gejzírben láttam.
A Social Network-ről első megtekintésre én is azt gondoltam, mint a legtöbben, hogy profi dialógusok, profi megvalósítás, zseniális ötlet, de valami hiányzott, én sem tudtam magaménak érezni a filmet. Aztán másodjára tényleg megfogott, az apró, facebook-kal kapcsolatos kikacsintások, a komplex figurák, az őket mozgató okok, az ábrázolásmód, egyszerűen minden tetszett benne, és rég volt már, hogy ennyire megszerettem egy filmet.
De A király beszéde is remek film, konkrétan nem vele van bajom, de egyszerűen csak egy profi mozi jó alakításokkal. Sem mondanivalója, sem hatása nem éri el nálam a Fincher-film szintjét, és ahogy valahol olvastam: a Facebook-film az első jelentősebb mozi az utóbbi időkben, amely valószínűleg bekerül a filmművészetbe...ezért is vagyok szomorú, de persze elfogadom, ezért is jó és szép az Oscar, hogy ennyi emberből ilyen érzelmeket hoz ki :)