Keresés

Oscar 2011

2012. január 24., kedd 18:08
Tintin jól fűbe harapott!
0
2012. január 24., kedd 16:17
Biztos lesz "hivatalos" kihirdetés is, ezért egyelőre csak előzetesen:

Oscar-jelöltek 2012
0
2012. január 24., kedd 16:16
Oscar-jelöltek 2012
0
2012. január 23., hétfő 7:30
Oscar 2012 - Esélylatolgatás, tippverseny.
0
2011. március 14., hétfő 23:57
Oscar értékelő - talán egy kicsit megkésve, de kész...
0
2011. március 1., kedd 13:27
Vajon miért erre húzták rá az egészet? :)
Nevetséges, hogy lassan az Oscar-díj is olyan lesz, mint egy választás: aki jobban kampányol, az nyer!
0
2011. március 1., kedd 8:59
Szerintem egy valamit nagyon meg kellene reformálni az Oscar-ral kapcsolatban. Az időpontot. Vagy egyeztetni a többi szervezettel (írók, rendezők, színészek stb. céhe), hogy az Oscar után adják át a díjaikat, vagy az Oscar-t sokkal előbbre hozni (de tudom, hogy így kiesne a nagy karácsonyi hajrá, de valamit valamiért), de ez így nem állapot, hogy tényleg a legfőbb kategóriákat egész jól meg lehet jósolni, én például idén minden színészt eltaláltam (nem volt nehéz). Inkább ezen kellene elgondolkoznia az Amerikai Filmakadémiának és nem a díjátadón variálni.
0
2011. március 1., kedd 6:40
enny bullshitet osszehordani. igy mindent meg lehet ideologizalni.
0
2011. február 28., hétfő 21:56
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2011. február 28., hétfő 21:36
Mi már a következő Oscar-évad esélyeseit latolgatjuk.
0
2011. február 28., hétfő 18:20
Végre nem az aktuális trendi filmet hozták ki győztesnek!
Az elmúlt évek éppen elég kínosak voltak.
Nyert a Chicago,mivel a Moulin Rouge korábban nem.Majd nyert a LOTR harmadik! epizódja.
Nyert a Tégla,mivel a rendező korábban a Taxisofőrrel és a Dühöngő bikával nem.
Nyert a Gettómilliomos,hiszen ez egy népszerű vetélkedő az egész világon.
Nyert a Nem vénnel való vidék,hiszen ennek a rendezőpárosnak is nyernie kellett már valamit.Igaz,ennél tíz jobb filmjük van.
Ezek után biztos voltam a Közösségi háló sikerében,szerencsére nem lett igazam.

Colin Firth győzelme biztos volt,hiszen a két számottevő rivális nemrég kapott díjat,és voltaképpen várható volt N. Portman elsősége is,hiszen a női kategóriában már több mint tíz éve a kisebb-nagyobb mértékben a magukból "kivetkőző" alakításokat díjazzák.
0
2011. február 28., hétfő 15:13
Egy kíméletlen Oscar-értékelő, mert ki kellett írnom magamból.
0
2011. február 28., hétfő 14:20
Idén végre valahára volt legalább egy normálisan és gyorsan fordító szinkron tolmács és szerencsére Dudás Viktor volt a szakértő segítség köszi HBO:-))!!!!!!!!!!!!!
Jó lenne ha jövőre megint Billy Crystal lenne a házigazda!!!!!!!
0
2011. február 28., hétfő 13:51
Én elfogult vagyok az A király beszédével szemben, mégha a The Social Networköt is nagyon szeretem. De remélem, elnézi nekem az utóbbi alkotás stábja, hogy FB-mániiásként is egy brit cucc mellett teszem le a voksom.:)

Értem én, hogy Pesten látható Susanne Bier filmje, de én nem kicsit vagyok messze Pesttől....
0
2011. február 28., hétfő 13:29
Ezt sosem értettem, sokan nem várták meg a Social Network záróképét? Mert ott nem volt szükség kiabálásra meg mindennek a kimondására, anélkül sikerült az érzelmeket ábrázolni. Aaron Sorkin sorai pedig rejtettek azért humort is, ha nem is olyan látványosat mint A király beszédében.
0
2011. február 28., hétfő 13:23
Szerintem nem feltétlenül a giccset, hanem az érzelmeket, a szívet, a humort, azaz mindazt, ami a Social Network-ből (és az Eredetből is) hiányzott.
0
2011. február 28., hétfő 13:11
Az In a better world-nek én is örültem, meg még volt pár apró ilyen, pl.God of love győzelme. A dán film egyébként nézhető itthon, én a Cirko Gejzírben láttam.
A Social Network-ről első megtekintésre én is azt gondoltam, mint a legtöbben, hogy profi dialógusok, profi megvalósítás, zseniális ötlet, de valami hiányzott, én sem tudtam magaménak érezni a filmet. Aztán másodjára tényleg megfogott, az apró, facebook-kal kapcsolatos kikacsintások, a komplex figurák, az őket mozgató okok, az ábrázolásmód, egyszerűen minden tetszett benne, és rég volt már, hogy ennyire megszerettem egy filmet.
De A király beszéde is remek film, konkrétan nem vele van bajom, de egyszerűen csak egy profi mozi jó alakításokkal. Sem mondanivalója, sem hatása nem éri el nálam a Fincher-film szintjét, és ahogy valahol olvastam: a Facebook-film az első jelentősebb mozi az utóbbi időkben, amely valószínűleg bekerül a filmművészetbe...ezért is vagyok szomorú, de persze elfogadom, ezért is jó és szép az Oscar, hogy ennyi emberből ilyen érzelmeket hoz ki :)
0
2011. február 28., hétfő 10:31
A színészi játékokra figyeltem ekkor, és az lekötött, de ez a film megint azt bizonyította, Oscar szereti a giccset!
0
2011. február 28., hétfő 10:31
Néhány jelenete engem is szórakoztatott, de alapvetően untam sok helyen....
0
2011. február 28., hétfő 10:22
Kellemes meglepetés volt a Király beszéde győzelme. Nekem sokkal jobban tetszett, mint a Közösségi háló vagy az Eredet.
0
2011. február 28., hétfő 10:13
Fú, de sok elütéssel dolgozom! :D
0
2011. február 28., hétfő 10:12
Főleg azoknak, akik ebben a zsakmában tevékenykednek! :)
nekem például iszonyatosan szóürakoztató volt, de páldául annak, aki azt sem tudja, mi is (volt) a Napster, lehet, hogy uncsi! Ezt is el tudom fogadni!
Mindezek ellenére nálam a Black Swan volt a nyerő, de azért a márciusi BD-rendelésemben tuti benne lesz a hálós film! :)
0
2011. február 28., hétfő 10:02
Nos Igen a The Social Network-höz én is így állok, bár nekem annyira nem jött be nem is vártam tőle semmit, hogy tetszeni fog, mondjuk nálam nem is nyerőek az ilyen stílusú filmek, de hát ez az én véleményem :). Azt tudom, hogy nagyon sok embernek bejön a forgatókönyv meg a párbeszédek miatt.
0
2011. február 28., hétfő 9:45
Ebben nem értünk egyet, én személy szerint örülök, hogy nyert, ahogy természetesen Firthnek is, és legalább annyira Susanne Bier diadalának, most már csak a forgalmazónak kellene megtennie (nekem) azt a szívességet, hogy lehetővé teszi, hogy meg is nézzem az In a Better World-öt.

Visszatérve a The Social Networkre, elfogadom a film jelentősségét, de nem érzem azt, hogy ettől még Oscart kellett volna kapnia, mert a jó és a jelentős nem ugyanaz.
0
2011. február 28., hétfő 8:50
Így megy ez András ;)
0