Ma éjjel megpróbálom az internet segítségével nyomon követni a gálát, már nem is tudom, hanyadik alkalommal, talán kilencedszer :)) Addig is az én jelöltjeim:
Legjobb film The Social Network
Legjobb férfi főszereplő Colin Firth (The King s Speech)
Legjobb női főszereplő Natalie Portman (Black Swan)
Legjobb férfi epizódszereplő Christian Bale (The Fighter)
Legjobb női epizódszereplő Hailee Steinfeld (True Grit)
Legjobb rendezés David Fincher (The Social Network)
Legjobb eredeti forgatókönyv Christopher Nolan (Inception)
Legjobb adaptált forgatókönyv Joel & Ethan Coen (True Grit)
Legjobb animációs játékfilm Toy Story 3
Legjobb idegennyelvű film Biutiful (Mexikó)
Legjobb fényképezés Roger Deakins (True Grit)
Legjobb vágás Andrew Weisblum (Black Swan)
Legjobb művészeti rendezés Alice in Wonderland
Legjobb jelmeztervezés I Am Love
Legjobb maszk The Wolfman
Legjobb eredeti filmzene Trent Reznor, Atticus Ross (The Social Network)
Legjobb eredeti dal "We Belong Together" (Toy Story 3)
Legjobb hangkeverés Inception
Legjobb hangvágás Inception
Legjobb vizuális effektusok Inception
Legjobb egész estés dokumentumfilm Exit Through the Gift Shop
Legjobb rövid dokumentumfilm Sun Come Up
Legjobb rövidfilm God of Love
Legjobb rövid animációs film the Gruffalo
0
2011. február 15., kedd 18:07
382
Tavaly augusztusban az Emmy, illetve idén januárban a Golden Globe gála alatt nem volt szinkrontolmács, ezért azt tippelem (és remélem), hogy az Oscar alatt sem lesz.
0
2011. február 15., kedd 15:35
291
Mindig szokott lenni hozzá kommentár.
0
2011. február 15., kedd 13:33
228
Hali! Tudja valaki, hogy az HBO-n lesz e élőben éjjel magyar szinkrontolmács vagy csak a vágott verzióhoz lesz e magyar felirat pl.???????????
0
2011. január 28., péntek 18:36
6925
Nézni én sem nézem... Ráadásul amióta 10 filmet jelölnek,a legjobb film kategória erősen devalválódott. Normális esetben bármelyik alkotás nyerhet,de a beszuszakolt animációs mozi most sem fog győzni,természetesen. Ennek így semmi értelme. Persze volt idő kb. 1935-45 között,mikor 10,vagy akár 12 filmet jelöltek,de akkor volt a filmgyártás aranykora. Mikor az Elfújta a szél lett a legjobb film,ott volt a mezőnyben a Ninocska,Óz,Hatosfogat,Későn jött boldogság,Övöltő szelek,Becsületből elégtelen és más nívós alkotások.
0
2011. január 27., csütörtök 18:54
3721
Ez az Oscar-díj dolog csak nem bír elkapni engem. Mindig voltak kijelölt "mérföldkövek" az életben, hogy ha ezt és ezt elkezdem/abbahagyom/megszeretem/kiszeretek belőle/stb., na akkor meg vagyok öregedve. Pl. volt, hogy azt gondoltam, hogy amikor elkezdem élvezni a jazz-t, akkor valószínűleg beszürkültem (pedig milyen izgalmas is tud lenni!). Na, az Oscar-díj az a végső ilyenem: egyszerűen nem bírok elég érett/tapasztalt/unalmas/megfáradt/nem tudom mi lenni ahhoz, hogy késztetést (vagy akár csak erőt) érezzek magamban arra, hogy megnézzem. Pont úgy vagyok vele, mint a szépségversenyekkel: tudom, hogy a csillogásról szól, meg a világ krémje, meg mittudomén, de számomra annyira érdektelen, sablonos, unalmas, önismétlő, kiszámítható, mesterségesen és erőltetetten izgalmasnak mondott dolog, egyszerűen inkább lehangol, mint hogy feldobna. Izgalmasnak meg annyira izgalmas, mint amennyire egy Szeszélyes évszakok-felvétel közönségeként kávészünetben Kiskegyedet lapozgatni a pongyolás öregnénikkel. Álmosítóan uncsi.
0
2011. január 27., csütörtök 17:55
6925
A színésznőknél látatlanban Anette Beningnek drukkolok.Ő már a Csodálatos Júliáért Oscart érdemel volna.
0
2011. január 26., szerda 17:55
6925
A legjobb férfi főszereplő díja szerintem előre kiosztható. Az öt jelöltből ketten nemrég nyertek,a másik kettő "ismeretlen",marad Colin Firth. Már tavaly is jelölték,most ráadásul egy "fogyatékos" szerepet játszik,alighanem ő fogja a díjat kapni.
0
2011. január 25., kedd 16:31
9489
Igen, most olvastam az egész listát. Örülök neki és egyben természetesen drukkolok nekik. A The King s Speech-ért pedig megesz a fene, nagyon szeretném már látni.
0
2011. január 25., kedd 16:11
17243
A lenti linken fent van a teljes lista.
0
2011. január 25., kedd 16:05
7076
Jelölték a dánjaidat, Rainbow!
0
2011. január 25., kedd 15:32
9489
Persze, most kezdek dolgozni... lehet, hogy a livestreamnek kellene lennie a szövegértések anyagának?:)
0
2011. január 25., kedd 15:17
17243
Oscar-jelöltek 2011. Live blog. 14:30-tól lehet frissítgetni.
0
2010. december 21., kedd 13:14
16099
248 film jelölhető Oscarra
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. december 21., kedd 13:13
16099
248 film jelölhető Oscarra.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. december 14., kedd 20:26
627
A 15 bejelentett legjobb vizuális effekt versenyben lévő film:
Alice in Wonderland The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader Clash of the Titans Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Hereafter Inception Iron Man 2 The Last Airbender Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief Prince of Persia: The Sands of Time Scott Pilgrim vs the World Shutter Island The Sorcerer’s Apprentice TRON: Legacy Unstoppable.
Hát az Eredet tuti befutó szerintem.
0
2010. december 14., kedd 19:16
4792
A Viharszigetet direkt hagyja ki mindenki a felsorolásból? Pedig figyeljétek csak meg, hogy az egyik nagyon nagy esélyese lesz a mezőnynek főbb kaetgóriákban...
0
2010. december 14., kedd 17:06
13392
Nem jelöltsor, inkább tippsor. Vagy hogy is mondjam. Megérzéstáblázat. Kívánságlajstrom. :)
0
2010. december 14., kedd 17:05
13392
Az aeonflux blogon látható jelöltsor azért izgalmas összeállítás, mert amely filmeket láttam, az maradéktalanul tetszett, a többi pedig kivétel nélkül érdekel.
0
2010. december 13., hétfő 18:44
6925
Tavaly ilyenkor hány film ment már le a mozikban a 10 jelölt közül?A Coen filmet még csak most mutatták be,a Drágaság pedig el sem jutott hozzánk és a Szív bajnokai is csak DVD-n jött ki. Szerintem a hazai filmforgalmazás nem teszi lehetővé a tippelgetést.Kivéve ha öt képregény- és öt gatyaletolós filmet jelölnek.:)
0
2010. december 13., hétfő 11:17
644
Szerintem az Eredet, Social Network, Toy Story 3, Black Swan, True Grit. Nem hiszem, hogy a Social Network Oscart nyerne, szerintem a legnagyobb esélye a Black Swan-nak van erre. Persze egy legjobb forgatókönyv becsúszhat, ha véletlen nem az Eredet nyer.
0
2010. december 13., hétfő 11:15
2967
Jogos. Valaki be is rakhatná a 15 jelöltes special effect-es hírt az Oscar-t illetően! :)
0
2010. december 13., hétfő 9:47
52685
Ha már ilyen korán kezdjük a tippelést, legyen egy helyen minden, hogy majd visszanézhessük jövőre. :)