Keresés

2010 - A tíz legjobb film

2010. december 26., vasárnap 17:57
Scorsese Nálam etalon. :)
Az egyik kedvenc a Krisztus utolsó megkísértése,amivel majd egy életre elvágta magát...
A koreai verziót még nem láttam,de megvan mindhárom rész,úgyhogy ez csak időleges.A Tégla viszont Nekem is nagyon bejött!
0
2010. december 26., vasárnap 17:37
Ne is mondd :D Pont most hétvégén néztem meg a Viharszigetet. Haverom fikázta, mert nem tetszett neki, de örülök, hogy megnéztem, mert kifejezetten jó volt és az idei listámban megszerezte a 2. helyet :) Scorsese filmjeit mostanában kezdtem felfedezni... nagyon tetszett tőle a Lidérces órák és az Aljas utcák... Személy szerint A téglát is szeretem annak ellenére, hogy a koreai változatot jobbnak látom.
0
2010. december 26., vasárnap 17:19
Hát ezzel Én is így vagyok, elkerülöm inkább.Az elsők közt rendeltem be DB-n a táskát,aztán szépen visszamondtam,valaki biztos örült neki. :)
De Leo másik filmje,a Viharsziget nagyon tetszett.
0
2010. december 26., vasárnap 17:12
Nem kell mindennek tetszenie, nekem is van egy rakás tucatfilm, ami nem tetszik (sok ezren meg imádják) - el is kerülöm őket szépen. Általában szokott érdekelni, hogy mi nem tetszik valakinek egy filmben. Mások ízléskülönbségei új szempontokat is adhatnak.
0
2010. december 26., vasárnap 17:09
Nem érdekes,másik film volt.Nem tetszett az Eredet és pont.A képi megoldások valóban lenyűgözőek.A vitát nem is rád értettem.Csak nem értem miért kell Valakinek minden tucatfilmnek tetszenie.
0
2010. december 26., vasárnap 17:01
De ha megmondod, melyik topik az, megkeresem.
0
2010. december 26., vasárnap 17:00
Nem azért kérdezem, csak kíváncsi vagyok a meglátásodra. Személy szerint nem kedvelem Nolant, de az Eredet tetszett (nálam az év legjobb filmje), mert lekötött és elgondolkodtatott a témában. Érdekes volt, mert eddig nem láttam sok ilyen témával foglalkozó filmet és tetszett, ahogy felépített tulajdonképpen egy egész világot szabályrendszerrel együtt - a Mátrix volt ilyen annak idején, azt a filmet (sőt, az egész trilógiát) is szeretem.
0
2010. december 26., vasárnap 16:54
Nem akarok megint vitákba menni,mint a másik topicban...
0
2010. december 26., vasárnap 16:49
Az Eredet miért nem tetszett? Érdekelne.
0
2010. december 26., vasárnap 16:46
Pontosan így van.Nekem a művészfilmek pölö: Fellini /Neki sem minden filmje tetszik/,Bergman... Ők tudnak úgy mesélni,hogy nem rugaszkodnak el a valóság talajáról és nem csapnak át a "mekkora művész vagyok Engem senki nem ért" mezsgyéjén.Bunuelt kifejezetten utálom...
Mivel a művészetben is vannak kisebbek és nagyobbak így szerintem is mindenkinek mást mond ez a jelző.De ez is csak egy vélemény.
0
2010. december 26., vasárnap 16:38
Mert ez a lista arról szól mit láttam és mi tetszett.Nem olyan listát kellett írni,"hogy nézzétek Én mekkora művész vagyok és mindenki más hülye".
A Ha/ver baromira nem művészfilm és a Te listádról Én 4-et láttam/ Tetovált lány,Eredet,Tolvajok városa,Éli könyve/ de egyik sem művészfilm,sőt Nekem ezekből egy tetszett csak,a Tolvajok városa.A többiért egy lyukas garast nem adnék...
A többit nem láttam,de ha azok olyan nagy művészfilmek,megjegyzem a címűket,hogy messze elkerüljem azokat.
0
2010. december 26., vasárnap 16:32
De tipikus művészfilm Antonioni 1975-ös Foglalkozása: riportere is. Az a film az elidegenedésről szól, amit egy egyénen keresztül mutat be az alkotó.
0
2010. december 26., vasárnap 16:28
A művészfilmek általában társadalmi problémákat vagy a társadalom és az egyén sorskérdéseit boncolgatják. Általában mély problémákkal foglalkoznak ezen alkotások, amihez szükséges egyfajta filmesztétikai érzék és jártasság, hiszen az alkotóknak megvan a saját egyedi, a kommersz szórakoztató filmekre nem jellemző, attól különböző alkotói módszere. A kommersz filmek is készülhetnek magas színvonalon, jó példa erre az Eredet. Nagyon sokan azt hiszik (keverik), hogyha valami szerzői film, akkor az művészfilm is egyben. Ebben a tekintetben pl. a Száll a kakukk fészkére az én értelmezésemben művészfilmnek számít.

Veled értek egyet, nálam is kétféle film létezik: ami tetszik és ami nem. Szvsz a "művészfilmeskedést" meghagyom a kultúrsznoboknak.
0
2010. december 26., vasárnap 16:15
Jason-nel értek egyet! Mi is az a művészfilm? Mit tekinthetünk annak? Szerintem például David Lynch filmjei is bőven ebbe a kategóriába esnek! A nehezen érthető filmek esetleg azok? Vagy azok, amelyeken gondolkodni kell? (ebben az esetben Nolan filmjei is ide tartoznak!) Szóval ez a művészfilm számomra elég megfoghatlan! Számomra 2 típusú film létezik: amelyik tetszik nekem és amelyik nem. Nevezjetjük ezeket akár művészfilmnek, akár popcorn-mozinak, akár európai zsánerfilmnek, tök mindegy, a lényeg, hogy másfél, 2 esetleg 3 órára lekössön, és elérjen valamiféle hatást (lehet ez akár nevetés, könnyezés, gondolkodás, ledöbbenés!).
0
2010. december 26., vasárnap 16:07
Jason
a te listád se tartalmaz müvészfilmet
a tiedböl is csak 1 értek egyet
a ha/ver-ral
0
2010. december 26., vasárnap 16:00
Szerintem nem az a lényeg ki mennyi művészfilmet látott,hanem mennyit fogott fel belőle.Azért mert a listáján nincs,nem biztos hogy nem látott.Ha meg valaki telepakolja a listáját művészfilmmel,nem biztos hogy túl őszinte...
A mai művészfilmek nem is művészfilmek,hanem sokkal inkább művészieskedőek.
0
2010. december 26., vasárnap 15:47
itt az ideje elkezdened
0
2010. december 26., vasárnap 15:47
melyik?
0
2010. december 26., vasárnap 15:46
Hát igen. A művész filmek nem az én ízlésem, mivel Bruce Willisen, Jackie Chanon, Scooby-Doon és az Alienen nőttem fel :)
0
2010. december 26., vasárnap 15:38
Eddig úgy néz ki, hogy a te és djk listájából is pontosan 2 film fog felkerülni az én listámra is! Bár ezen még az előbb említett argentin film még módosíthat! :)
0
2010. december 26., vasárnap 15:13
EZ ANDREWNEK SZÓL:
Top10:
01. Sherlock Holmes - /Sherlock Holmes/ (2009)
02. Pandorum - /Pandorum/ (2009)
03. Vasember 2. - /Iron Man 2./ (2010)
04. Üvegtigris 3. (2010)
05. Így neveld a sárkányodat - /How To Train Your Dragon/ (2010)
06. A szupercsapat - /The A-Team/ (2010)
07. Éli könyve - /The Book Of Eli/ (2010)
08. Jackass 3D - /Jackass 3D/ (2010)
09. A kaptár - Túlvilág 3D - /Resident Evil: Afterlife/ (2010)
10. Drágán add a rétedet - /Furry Vengeance/ (2010)

Ez évi filmek 80% nagy csalódás volt, így elég nehéz volt összetenni a 10 filmet.
djk the pirate
neki nem az a véleménye mint neked:
a 2010-es év nagyon jó volt filmszempontból, régen volt olyan év, hogy ennyi jó film ment volna a mozikban, vagy jött ki DVD-n, BD-n!
én áttnéztem 2012-ig a mozi bemutatokat jövőre minden héten áprilistol jut egy nagy film a mozikban de lesz olyan hét mikor a verdák 2 és a kung fu panda 2  egy héten mutatják be sok 3-d film lesz
de már idén megbukot pár nálunk.
Amugy csak annyit hogy djk nem nagyon jár müvészfilmre de mindegy mint írtad nincs egyforma izlésünk :)
0
2010. december 26., vasárnap 15:10
Ja köszi. Leesett.

Egyébként a listádon szerepel a Camino, ami valahogy kimaradt az idei választható filmek közül, de utánanéztem, és volt neki idei mozipremierje! Tehát listában felvéve!
0
2010. december 26., vasárnap 14:06
Még van pár film, amit meg kell néznem, aztán áll össze! Eddig csak 5 film helye biztos a listán.
Egyébként nem rosszindulatból írtam, csak arra akartam utalni, hogy nem vagyunk egyformák, így az ízlésünk sem egyforma, és ez így van rendben! :)
(Az egyik film, amit még meg akarok nézni, épp az, amelyik nálad előkelő helyet foglal el, a Szemekbe zárt titkok.
Niwrok-kal viszont maximálisan egyetértek, a 2010-es év nagyon jó volt filmszempontból, régen volt olyan év, hogy ennyi jó film ment volna a mozikban, vagy jött ki DVD-n, BD-n!
0
2010. december 26., vasárnap 13:23
ANDREW 1975
hol a listád?
kiványcsi vagyok az izlésedre
0
2010. december 26., vasárnap 13:13
DYLAN
1.CAMINO
2.Szemekbe zárt titkok
3.a tetovált lány
4.aranyhaj
5.Baaria
6.Eredet - /Inception/ (2010)
7.Érzéki csalódás - /Ilusiones ópticas/ (2009)
8.Tolvajok városa
9.A zenekar látogatása
10.Éli könyve
0