Keresés

Melyik volt az első dvd filmetek?

2006. május 6., szombat 13:44
2000. decemberében az Amerikai pite c. filmet nyertem a Házimozi újságtó. Akkor még lejátszóm se volt. Aztán 2001. áprilisában a Gladiátort vettem meg elsőként 8500ft-ért.
0
2006. május 6., szombat 3:06
Sw: EP2 5 ezerért, amikor még lejátszóm se volt (de már tervbe volt véve) :D
0
2006. május 6., szombat 2:20
2000 év végén vette a család a házimozit (16:9-es TV-t és egy-két hónapra rá az egydobozos Pana házimozi szettet, így különösen mellbevágott a DVD adta élmény) Első külön érdekes volt. Akkoriban, -pláne miskolcon-nem volt m akkora kínálat DVD-kből, mnti msto, úgy kellett nagyítóval keresni a filmeket. Az eladók meg annyira értettek a hm-hez, mint egy fodrásszalonban. Próbáltak erősen rábeszélni az Amerikai pite,  meg hasonló kvalitású filmekre, sehogy sem értette meg a jómadár, hogy nekem referencia lemez kell, amivel egy darabig elszöszmötölhetek, meg jócskán kivillantja a hm képességeit. (ez nálam egyébknté akkro még 1-2 évig így ment, mikor döntenem kellett két 6-7 ezer ft-s DVD között, az extrákka telepakolt, élményszámba menő képpel és hanggal elátott trash movie került ki győztesen egy beszélgetős, HBO-n bármikor stereoban, 4:3-ban nézhető filmmel szemben)

Na, így első filmem hosszas gondolkodás után a Jég és föld között lett.
6790 Ft volt,ha jól emlékszem. Az akkor alap DVD Matrix, Gladiator, Ryan közlegény csupán azért esett ki a számításból, mivel ezek mind emg voltak már VHS-en és bár kétség nem fért a DVD és 16:9 előnyeit maximálisan kihasználó kiadványokhoz, azért mégse szívesen adott ki az ember annyi pénzt egy már ezerszer látott filmért.
Akkoriban egyébknét is ünnepnek számított egy új DVD vásárlsáa,oylannyira,hogy egy éven belül,ha jól emlékszem, még két filmmel vbővült a gyűjteményem. (persze nem elhanyagolható tény volt a rokoni/baráti kapcsolatok építése dvd mániákusokkal, így elég sűrűn lehetett csere-berélni)

Bevallhatok még valamit?

Első másolt lemezemért 2500-at fizettem. ssz  :)
0
2006. május 4., csütörtök 20:40
Az én első dvdm a Briget Jones naplója volt,amit még az MM-ben vettünk amikor a házimozit vásároltuk(többessszánm a családra utal:-)
0
2006. május 4., csütörtök 17:20
Mátrix
0
2006. május 4., csütörtök 17:12
első dvd-m 2003 körül lehetett talán és a horrorra akadva 1. volt. HUN 5.1, DTS :)
0
2006. május 4., csütörtök 16:44
Nekem az első filmem a PROFI volt BELMONDO-tól, egyszerűen imádtam azt a filmet...

Sajna, a DVD-re a TV2-s szinkront rakták, a régi, Garas Dezső-féle helyett, ami még annó 1982-ben készült a mozibemutatóhoz.Persze, szeretem én Gáti Oszkár hangját is, de elsősorban Schwarzenegger filmjeihez tett hozzá plusszt a maga zseniális hangjával.
0
2006. május 4., csütörtök 16:36
Az én mára lassan 1000 darabos(nem is olyan sok gondolom) gyűjteményem első darabja 2000-ben a Gladiátor volt. Szép kis referencialemez, nem csoda, hogy beleszerettem a formátumba, és ez a szerelem azóta őrült megszállottsággá változott:-)
0
2006. május 4., csütörtök 16:12
Fekete Amerika. Egy kollégámtól kaptam. Szerintem elég jó film.
0
2006. május 2., kedd 16:31
Ez is egy szempont, de elég nehéz volt megszokni!
0
2006. május 2., kedd 16:16
Azt hiszem az én első filmem a Sejt volt, de nem emlékszem pontosan.Viszont a tokja alapján vettem meg, és nem csalódtam. Még PS2-őn néztem meg, a filmet, és szép volt a kép, nagyon.A hang sajnos még csak stereoban szólt nálam.:)Na de most!!!Húhúúúúú!:)
0
2006. május 2., kedd 15:13
Első dvd filmem a Pumpkinhead R1 volt 2000-ben. Emiatt csináltattam bankkártyát, vettem a gépbe egy méregdrága dvd-romot és cseréltem le az amúgy tökéletesen szuperáló hangkártyámat. Magát a filmet sosem láttam előtte. :)
0
2006. május 2., kedd 15:10
Nekem az első dvd-m a Háborgó mélység volt úgy 2000-ben, ha jól emlékszem. Múltkor megnéztem a tokot. Még az InterCom adta ki, Warner még Magyarországon nem volt akkoriban. Angol nyelvű papírtokos, a hátán van egy magyar nyelvű matrica az InterCom jóvoltából. Azóta úgy 400 db dvd-m van, de legjobban a régi beszerezhetetlen Kinowelt-es és Flamex-es filmeknek örülök, hogy megvettem akkoriban.( pl. A sejt, Halálsoron stb. ) : )
0
2006. május 2., kedd 14:03
De szép emlék! Az Első filmet 2000-ben vásároltam, a végre hazavihető tökéletes minőségű mozgókép transzcendens pillanatát nem lehet elfelejteni: párommal A szerelem hálójában című filmet választottuk. Akkoriban még számítógép monitoron néztük a filmeket, emlékszem mekkora élmény volt a kép gyönyörű színeiben és pompás részletgazdagságában gyönyörködni. A polcon kiemelt helyett kaptak az első filmek, aztán építeni kellett egy önálló DVD „könyvszekrényt”, hogy méltó helyére kerülhessen a többi ezerötszáz is. Az Xpress-től vásárolt első filmek a Tűzszekerek és Fellini-Róma című alkotása volt 2004. november 2-án.
0
2006. május 2., kedd 13:45
Én még anno 2000-ben év végén építettem a házimozimat, és ekkor kaptam szülinapomra a Mátrix-ot. Gondolhatjátok mekkora élmény volt...
0
2006. május 2., kedd 13:41
No, még egyszer!

helyese = helyesen
0
2006. május 2., kedd 13:41
Sorry, semmi politika! Helyese: jobb és bal oldali
0
2006. május 2., kedd 13:40
Szinte minden DVD ilyen - sajnos!

Inkább hál  istennek! Ezek ugyanis többnyire az eredeti képarányok, szemben az egész képernyős változatok javával, amikor a film lényegében csonkítva látható: hiányoznak a jobb és baloldali képinfók.
0
2006. május 2., kedd 13:32
Nekem kevesebb mint egy éve van DVD lejátszóm, ezért kissé le vagyok maradva. A legelső filmet ajándékba kaptam hozzá: Amélie csodálatos élete.
Annak ellenére, hogy régebben már felvettem Tv-ből, örültem neki, főleg az extrák miatt, mert ez számomra akkor nagy újdonság volt!
Viszont a képarányon megdöbbentem: nem igen szeretem a (túl) szélesvásznú filmeket! Szinte minden DVD ilyen - sajnos! Viszont a minőséget össze se lehet hasonlítani a VHS-el! Más szépen gyűlnek a DVD-im, bár még 50 db. sincs...
Szerencse, hogy mostanában olcsón lehet szuper filmekhez jutni!
0
2006. május 2., kedd 13:25
2005 februar, Kutyaszoritoban (2dvd). Nagyjabol emiatt vettem dvd lejatszot.
0
2006. május 2., kedd 13:12

Itthon: Gonosz halott 2. (Média Markt)
Külföldi: A fúrógépes gyilkos (HMV shop)(UK)
0
2006. május 2., kedd 13:06
2003 nyara - Nyomás utána! :))
0
2006. május 2., kedd 13:06
Újságmelléklet: PC WORLD: Csinibaba
Boltban vásárolt: Függetlenség napja (2001.január kb 9000Ft-ért)
0
2006. május 2., kedd 11:49
Micsoda Nő - Pretty Woman. És még nekem sem volt DVD lejátszóm. :))
0
2006. május 2., kedd 10:20
Nekem a Harcocok klubja volt az első DVD-m. Akkor még nem volt DVD lejátszóm, mert azt csak fél év múlva kaptam a nagyszüleimtől nászajándékba.
0