Ariel:
Örömmel köszöntelek, mint új szereplőt a hazai DVD piacon.
A filmeket jómagam következő sarokpontok alapján ítélem meg (legyen az bárki által kiadva):
- A legfontosabb, és nélkülözhetetlen, hogy a film jó legyen:-)
- A DVD kiadás minősége érje el a filmtől és a médiumtól elvárhatót. Ez alatt azt értem, hogy a DVD 'maszter' legyen jó minőségű, és hozzon ki minél többet a filmből. Természetesen egy régi filmmel szemben nem ugyanazok a minőségi elvárások, mint egy újjal szemben. Egy új film legyen kristálytiszta, szép képpel és kiváló hanggal ellátva, egy régebbi pedig legyen alaposan 'leporolt', a hibái kijavítva (ne ugráljanak a 'celluloid kukacok' a képernyőn). Ha ezen felül valami extrát is nyújt (digitálisan feljavított kép, hang, stb.), az plusz pontot érdemel.
- A film legyen ellátva az eredeti és lehetőleg magyar hanggal, és mindenképpen magyar felirattal. Családi filmeknél számomra kötelező a magyar hang (azaz csak így veszek DVD-t), egyéb filmeknél ez változó. Előny, ha van, szempont a vásárlásnál, de sok olyan film van, aminek az értékéből számomra nem von le, ha felirat van csak.
- Az extrák nekem nem nélkülözhetetlen elemei a filmnek, de pozitívum ha vannak. De csak akkor, ha azok számomra érdekesek. Ahhoz, hogy érdekesek legyenek, számomra fontos lenne, hogy legalább magyar feliratot kapjanak. Mivel ez a filmek többségénél hiányzik, ezért - kevés számomra kedves filmet kivéve - általában nem szoktam foglalkozni velük. Ugyanakkor pl. az U571-et éppen azért vettem meg, mert nagyon tetszett a sok érdekes - és magyar - extra a lemezen, holott a film annyira nem is tetszett.
Ezek alapján, az 1492:
Mivel van magyar hang és felirat, ezért ha a kép és hangminősége jó lesz, akkor számomra mindenképpen jó vétel lesz egy ilyen kiadás. Még az extrák hiányával is.