Keresés

mindenidők legrosszabb blockbusterei

2001. november 11., vasárnap 12:16
Na azért az erős, hogy Japán jelentőségét vesztette volna, itt van pl.: Takashi Miike Audition-je ami nagyon üt és rengeteg nemzetközi díjat besöpört (nem mint ha ez minősítene egy filmet), Zalus ezt feltétlen nézd meg.

A Battle Royal-ról még nem tudok nyilatkozni, ha láttad megköszönném ha írnál róla egy pár mondatot, én már 2 hete megrendeltem de emiatt a kurva Antrax mizéria miatt minden csomag csúszik az USA-ból.
0
2001. november 11., vasárnap 0:12
ez a göröcsös cenzúramánia kiakaszt rendesen a WTC miatt. a CNN azért hagyott ki zuhanó és szétlapított embereket a hírműsorból, hogy felülemelkedjen az egyéni tragédián és úgy adja el az eseményt, mint egy egész országot ért hatalmas csapást: egy szimbolikus objektum elleni merénylet, ami akár háborús ok lehet - így nyugodtabban, a személyes tragédia mgfoghatatlanságát kikerülve lehet háborút indítani afganisztán ellen...

ami pedig hollywood az események hatására művel, egyszerűen röhejes: pl. nem lehet filmek címében dupla l ["ll"], merthogy az is a wtc-re emlékezteti az embereket, és ez csak a jéghegy csúcsa... nem merik játszani az "it's rainy man" című dalt, az összes akciófilmet törölték, elhalasztották, megvágták. iszonyú hibás lépésnek tartom kiszedni a megklévő filmekből a wtc látképét, hisz ezzel végül is az emlékét sértik meg, olybá teszik, mintha nem is létezne.

a japán filmkultúra mostanság már jelentősségét vesztette [hol van már kurosawa?], habár a batlle royale című botrányfilm, amit úgy lehetne jellemezni, mint a legyek ura hardcore verziója, felborzolta a kedélyeket világszerte. woo valóban megtört hollywoodban, habár az ál/arc című filmjét zseniálisnak tartom: jó durva, erőszakos és jól megírt - de itt a két főszereplője is sokat segít.
0
2001. november 10., szombat 14:50
A Brother Takehesi amerikai próbálkozása elég gyenge, nem is beszélve a Mnemonicban játszot szerepéről,de hát itt a sok példa akik vagy akiket elcsesztek amerikában Jet Li nagyon gyenge mostanában, és Jhon Woo is elfelejtett rendezni mióta a kontinensen dolgozik, de például a Kids return, vagy a Tűzvirágok nagyon jó Takehesi,
A Japán filmekben egyébként sokkal sokkal reálisabban ábrázolják a brutalitást, és az erősazkot mint az USA filmekben.
Ez is az USA filmek üzletpolitikájához tartozik, mert ha egy film túl durva azt kint nem vetithetik csak bizinyis moziban..... de gondolom ezt neked nem kell elmondani Zalus.
A nagy stúdiók félelme a haláltól és annak ábrázolásától óriási. Csak egy két nagy kinti rendező engedheti meg hogy a szokásos éves megafiljébe igazi erőszakot csempésszen be, neki elnézik (pl. Spieleberg partraszállás jelenete a R.közl.-ben). Gondolj csak bele nem akarok itt politizálni de, hogy a picsába lehet hogy az Amcsi katonák üzeneteket írnak az Afgán bombákra, vicceskedve, de könyörgöm az a bomba le fogja valaki fejét szakítani, szét fogja tépni.....ez vicces.
És a WTC katasztrófánál láttál valahol halottat, végtagot, szétnyomott embert, Amerika amelett hogy a a max. szabadságot hirdeti kibaszottul cenzúráz, még a hírműsorokat is.

Egyébként nagyon nagyon érdekes a Japán filmgyártás, erről oldalakat lehetne írni..... pl.: a Japán ős godzilla filmeknek itthon is van jelelntős rajongó tábora (peresze persze mű, meg gumi meg gagyi de akkor is van valami kisugárzása)
Olyanok ezek mint az Ed Wood filmek, igazi, kiváló "B" filmek.

Az eleven húst feltétlen nézd meg Zalus VHS en hozzáférhető.

0
2001. november 10., szombat 1:35
Ok, akkor kapásból idesoroljam a Final Fantasy-t is?:)
0
2001. november 10., szombat 1:32
takahesitől a borther című filmet láttam: kegyetlenül üres film, amit véres intermezzókkal próbál feltölteni. ez művészet? neked az ilyendoom generation, kids szerű megamocskok bejönnek? :] hányni tudnék ezektől az álrealista vacakoktól. pedro almadovartól anno a kikát és a matadort láttam: vicces film volt mindkettő, de egyik sem hagyott bennem túl mély nyomot. azért a mindent anyámról címűt meg kéne végre néznem...
0
2001. november 10., szombat 0:47
Ki nem szarja le az amerikai filmeket, tömegcikk majdnem mind, már eleve az gázos, hogy "művészeti alkotást" profitérdekelt legyen, az utóbbi évek majdnem összes "nagy" filmje felejthető, lehet hogy sok behozta az árát és még az is igaz, hogy néhány nagy profitot termel, de minek azért, hogy a stúdió a profiton készítsen egy még elbaszottabb folytatást amit aztán mindenféle digitális trükkel felturbózva próbál letömni a torkunkon. Köszönöm én ebből nem kérek.

Ha valaki megnéz mondjuk a Takahesi filmet meglátja mi is a filművészet egyáltalán és hogy nem kell ahhoz trükk-hegy hogy valami jó legyen, de itt van mondjuk Pedro Almadovar (Zalus neked külön ajánlom ha nem láttad véletlenül nézd meg az eleven Hús című filjét, nagyon üt)

Ja valaki Írt lentebb a Wenders féle Millió dolláros hotelről ami nekem kegyetlen bejött, bár igaz, hogy Mel nem verte ki senkiből a szart, ja én Denni Glover sem lövöldözött, sőt még egy kocsi sem robbant fel.......
Bárkivel hajlandó vagok vitatkozni aki azt mondja hogy ez a film szar.

0
2001. november 9., péntek 19:46
vigyázz, dante, te rossz irányban kutakodsz. itt kifejezetten fontos szempont az, hogy az adott film piszok drága legyen: vannak itt olyan alkotások, amiket ha se pénzből hozták volna össze, nullsztárokkal, akkor nem bántaná senki, de így...

a d&d viszont jó példa!
0
2001. november 9., péntek 18:43
Szerintem 2 film mindenképpen hiányzik a listáról. Az egyik a Vertical Limit, mondjuk a 3. helyért versenyezhetne, a másik a Fast and Furious kb. 10 hely.
0
2001. november 9., péntek 18:20
The million dollar hotel:
Oltári nagy csalódás! Mel Gibson a hátában egy karral, nyakmerevítővel, nulla színészi játék, lökött sztori!
Bono-nak maradnia kellett volna a daloknál, Wim Wenders pedig inkább nézegette volna berlin felett az eget!

The Last action Hero:
Na ez nem illlik ide, ottvan a legjobb Arnold filmek között!

The Watcher:
Hát ez sem volt semmi egy film:))
Keanus Reeves a Matrix eznéjére nyitja a filmet (már itt megbukott nálam), de jöttek még ennél rosszabb dolgok is. Szigorúan egyszeri fogyasztásra.

Kevin & Perry
Jézusisten ennyire rossz filmet még alig alig láttam életemben! Gusztustalan poénok(?), idióta főszereplők, még idiótább kerettörténettel, Perry-t egy nő játsza... annyira rossz, hogy már jó, többször akkor sem nézném meg.

Dungeons & Dragons

ezt a filmet senki sem úgy képzelte ahogyan megvalósították.. Jeremy Irons full nevetséges ebben a szerepben, rémesen rosszak a trükkök.
Ez a film totális bukás volt! nagyon nagy dolgot akartak belőle csinálni. Nem jött össze!

A jövő kezdete
Igen... A film készítői azt gondolták, hogy ha Oscar díjas (és jelölt) szereplőket beraknak egy turmixgépbe, akkor finom kis löttyöt kapunk.
De hogy ha a keverendő dolgok egyike is rossz, akkor az egész turmix rossz lesz! Ez esetben a történet talán nem lenne rossz, de az összhatás annyira izzadságszagú! Ideológiákhoz gyártsunk filmet! Annyira sok morális mondandót akar közölni a film, hogy nevetségessé válik!
0
2001. november 9., péntek 16:23
Sajnos többnyire igaz, de azért néhány filmet én másképp ítéltem meg :-)

The last action hero
A megnemértett film :-). Valóban, Swarci próbálja kicsit kifigurázni magát, nem a legtökéletesebb, nem a legötletesebb, de becsüljük benne, hogy legalább megpróbálta :-)

Forrest Gump
Nagyjából egyetértünk, akkor minek írom :-), tényleg érdekesen ítélték meg arrafelé ... egyébként ugyanúgy nem vagyok benne biztos, hogy az Amerikai szépséget sikerült dekódolni ...

Lost in space
Nagy csalódás. Az első fele nagyon érdekes ... de ahogy bolygót érnek ... az ember csak minden percben eldönti, hogy ennél már nem lesz rosszabb ... aztán megint csalódik ... és a végén már ki emlékszik az elejére ... ?

Twister
Látványos, főleg a megjelenésekor, ma már nem lenne akkora szám ... így a látvány mellett tartalomra nem futotta ... de akkor is meg kell venni :-)

Waterworld, The postman
Kevin Costner nem egy optimista ürge, vagy sivatag, vagy tenger lesz a bolygóból, de mi szívunk, az tuti ...
Egyébként nem "annyira" rossz filmek ezek sem, talán ha nem húzta volna őket annyira ... de a Farkasokkal táncolóban annyira hozzászokhatott az extra filmhosszhoz, hogy ez lett belőle.
Ja, egyébként a Waterworld számomra egyetlen hihetetlen jó beszólása az volt, amikor a főgonosz ( nem emlékszem, ki játszotta ) kilép valami ajtón, két oldalt két embere szájtátva bámulja, ahogy a főhős éppen végez a 658.984 tagú hadsereggel, és erre a főnök : "Ne álldogáljatok ! Öldököljetek !" :-)

Godzilla
Ifjú unokaöcsém akarta megnézni, aggodalmaskodzunk, vajon megnézheti-e, előző nap megnéztük felnőttek. Aztán csodálkoztunk, hogy minek engednek be 12 éven ... felülieket.

Wild wild west
Oké, hogy westernnek szar, akciófilmnek szar, vígjátéknak szar ... de miért kell mindenképpen beskatulyázni egy filmet ? Én úgy ítélem meg, hogy ez a film egy közepes paródia, ahol a világon mindent kifiguráznak, a férfit, a nőt, a hatalmat, az államot, saját magukat ... és ebben nem rossz.

Sajnos néhánnyal mélységesen egyetértek, nem értem, hogy egyesek miért mocskolják be a nevüket bizonyos filmekkel ... ezt már sok pénzért sem érdemes :-)
0
2001. november 9., péntek 15:45
a total film novemberi száma valami olyan listát tett közzé, amit úgy nevezhetnénk: {b}a világ legrosszabb blockbusterei{/b}. ezt a gyüjteményt olyan viccesnek és perfectnek találtam [néhány valóban oda nem illő részlettel], hogy gondoltam, megosztom veletek, s még véleményezem is [ennek már nem fogtok annyira örülni :]. nah, vágjunk bele!

3o. dick tracy

nem lenne rossz ez a képregényfilm, ha nem lennének benne azok az idétlen maszkok, no meg madonna sem hiányzott. ráadásul énekel. al pacino oscar jelölése viszont az egyik legfurább dolog, amit láttam: _ezért_ a szerepért?! 1o/4.

29. the lost world: jurassic park

spielberg anno nem vállalta el a jaws2 rendezését [szintén megaszemét], ezt sem kellett volna megcsinálnia, csak hát aláírt egy szerződést anno... a harmadik rész [=idióta platform játék] tükrében ez a felvonás azért elég rendesen felértékelődik, mégha disznószarnak is tűnik az első, klasszikus részhez képest. 1o/5.

28. last action hero

úgy tűnik, arnie rajongói sosem bocsátották meg a grazi izomkolosszusnak, hogy kiparodizálta önmagát, ugyanis ettőla  filmtől kezdve arnie csak [anyagi vagy minőségi] buktákat gyártott. kár eztért a filmért: shane black forgatókönyve ügyes, szarkasztikus és nagyon vicces, csupán az a rajzolt macska lehet némi túlzás. 1o/8

27. alien: ressurection

behh. anno egy csodaszép nőt vittem el erre a filmre, s onnantól kezdve nem volt hajlandó velem többet moziba jönni. :] de nem eza  legfőbb oka csalódásomnak: mindenidők egyik legjobb rendező-mágusa mindenidők egyik legkomplexebb horrorsztorijából csinált egy nagy rakás szart. gondoljatok csak a newbornra! 1o/1.

26. hudson hawk

éneklő akciósztárok? andie macdowell mint komika? danny aiello, mint fakó [fehér] fénymásolata roger martaugh-nak? idióta főgonoszok? a three stoogesre jellemző bürlszek-bunyók? na, ne már! azért valami iszonyú alpári módon mégis vicces ez a rakás kutyagumi. :] 1o/6.

25. rocky V.

habár magasan lekörözi az egysejtű negyedik részt, sly újabb próbálkozása a ringben tényleg fölösleges celluloid pazarlás. új felfedezettje pl. azzal büszkélkedhet, hogy "az első ember, akit kiütöttem, az apám volt." ez még semmi, a reakció: "neked legalább volt egy apád, akit küthettél." woow. 1o/4.

24. forrest gump

ok, ennek a filmnek semmi keresnivalója itt, egyszerűen csak az angolok nem tudtak mit kezdeni az iq-szegény muksó élettörténetével; mondjuk a kissé dilettáns mondanivaló mellett [amerikában még egy rendőrtalp értelmével vetekedő ember is karriert csinálhat] azért mi sem mehetünk el. mindezek ellenére nagyon szórakoztató film, imho. 1o/8.

23. independence day

a 9o-es években újra tündökölnek a b-filmek, nincs mit tenni: az abszolút csúcsot roland emmerich megabutasága érte el, ami ugyan látványos, mint egy barokk kastély, de egy idő után elviselhetetlenül gusztustalan tud lenni. 1o/5.

22. lost in space

nagy rakás lové elherdálva egy olyan sztorira, amit talán az írója sem értett meg igazán, ráadásul be sem fejezett normálisan: a speciális effektusokról üvölt a műterem szag, gary oldman, matt leblanc és az a magas hangú kiscsaj az idióta tini problémáival több mint idegesítő. 1o/3.

21. twister

ugyan ez a film részét képezi a dvd gyüjteményemnek, de valójában sosem voltam képes megnézni elejétől végéig: nem is csoda, ez egy trükktechnológiai bemutató, amit kisebb, és sajnos többnyire: hosszabb plotnélküli betétek vágnak szét, melyeknek aztán értelme nem sok van. azért nem semmi tény, hogy egy ilyen filmben akár egy teljes óra a ragyogás című filmből lejátszódhat néhány másodperc alatt. 1o/6.

2o. far and away

ron howard szupi lelkes, de totál felesleges filmje az amcsi földfoglalásról. a sokszereplős nagyjelenet nem rossz, a többi megagáz, főleg ez a koldus vs királyfi love story. 1o/5.

19. hook

spielberg filmet forgatott egy bajuszpödrő kampós kapitányról és egy férfiról, aki zöld cicanadrágban röpköd. és van benne julia roberts is. kell ennél több? 1o/4.

18. highlander 2.

na most, adva vagyon egy tisztességes kalandfilm [sci-fi? ne röhögtessetek] queen zenéjével, csak-egy-maradhat-dumákkal, stb. na most ezt az egészet vágjuk a szemétbe és mondjuk azt, hogy a halhatatlan vitézek valójában földönkívüliek, akik képesek szép fényeffektek kíséretében köddé válni. én a fényeffekthez sem rajongok, csak válna köddé ez a film... 1o/1.

17. superman 4.

passz, nem láttam.

16. armageddon

talán a legtöbb felosorlható baki ebben a filmben van, amely hangos, látványos, izgalmas, meg minden, csak totál röhejes. olajdúrókból két hét alatt űrhajósok? ezt csak jerry bruckheimer képes eladni. 1o/7.

15. ishtar

a mai napig nem tudom, mi kerülhetett ilyen durva sokba ezen a totálisan unalmas, semmitmondó filmen, de hogy jó pár évre eltüntette warren beattyt a színről, az biztos. sebaj, nem rég visszatért és rappelt[!!!]. 1o/2.

14. popeye

nézzétek csak meg a szereplőket! shelley duvall ugyan tökéletes választás olívia szerepére, de jézusom, robin williams habszivacs alkarokkal és azzal a grimasszal... és a legszörnyűbb hír most jön: rendezte robert altman. yikes. 1o/2.

13. howard the duck

íme, itt a bizonyíték arra, hogy nem válik minden arannyá, amihez george lucas hozzányúl. mi a ráknak csinálnak filmet egy poliészter kacsáról, amely se nem vicces, se nem vicces, de még viccesnek se vicces, csak úgy van?! és még szerelmeskedik is egy emberrel... brrrrrrr... 1o/1.

12. waterworld

roger corman akarta megfilmesíteni, de mikor a tervezett költségvetés meghaladta az 5 millió dollárt, kiszállt a projectből. a film végül is 175 millióból készült el, így aztán nem értem, miért nem jutott pénz néhány értelmes forgatókönyvíróra, akik pl. megmagyarázzák, honnan van az a kurva sok cigi. 1o/6.

11. the postman

akár lehetett volna belőle egy türhető kalandfilm, de kevin costner apokaliptikus drámát akart inkább, így kinyújtotta filmjét 3 dögunalmas órára, ami csak úgy hemzseg a szállóigéktől ["háború kell nektek?! adok hát nektek háborút!"]. ha kibírod a három órát, a végén még meghallgathatod kevint, ahogy dalra fakad. na, most hová mész? 1o/2.

1o. godzilla

size does matter - szólt a szlogen. plot does matter - replikáztak a kritikusok. ősgyíkunk képes lehetetlen méretváltásokra [egyszer akkora a szeme, mint egy egész ház, máskor a feje is kisebb annál a háznál], s tudjátok mit: ez a baszott nagy gyík még arra is képes, hogy teljesen felszívodjon. elvitte a cica. meg a forgatókönyvet is. 1o/4.

9. cutthroat island

passz, nem láttam. sőt, magyarhonban még senki sem látta - magyarul. azért nem semmi, hogy csődbe juttatott egy egész nagy stúdiót. ilyesmire csak werner herzog képes.

8. titanic

mindenidők legsikeresebb filmje néha bizony nagyon, de nagyon idegesítő tud lenni. pl. akkor, mikor az öreglány belevágja az ékkövet a tengerbe, közben a körülötte lévő félezer ember évek óta azt keresik. hát nem rohadt szemét? :] 1o/7.

7. wild wild west

abalkaon kidobott pénz. rasszista dumák. salma hayek és a színészkedés. kevin kline nőnek öltözve. fülzsír. a vicc totális hiánya. kenneth branagh póklábakon. egy néger cowboy. a film még televan hasonló abszurditásokkal, amiket egyetlen szóban is le lehet írni: szar. 1o/1.

6. pearl harbor

ehh, úgy tűnik, sok embernek fel sem tűnt, hogy ez a film voltaképp a titanic paródiája. lehet, magának, jerry bruckheimernek sem? 1o/8.

5. the phantom menace

lelketlen, sztorimentes és jaj-istenem: unalmas! star wars film. továbbá jar jar binks, valamint olyan szövegek, mint "mindig van egy nagyobb hal", meg az a fura érzés, hogy egy csetlő-botló nyúlbéka sehogy se fér meg a bolygóközi kereskedelmi adók fölött torzsalkodó államfők súlyos politikai viszályát boncolgató történet mellett. valaki vegye el lucastól azt a guminyulat, meg azt a hvg-t is, jó? 1o/5.

4. speed 2.

wow. ezt a címet adni egy olyan filmnek, ami egy hajón játszódik?! ez csak vicc lehet. őőő... nem látta valaki keanut? 1o/3.

3. battlefield earth

ugyebár a legrosszabb filmekről sem derül ki azonnal, hogy ezek rosszak: az ember nézi őket egy darabig, aztán egyszer csak rádöbben. jelen mű esetében ez máshogy van: erről már a második percben látszik, hogy egy nagy rakás szar. azért ez nem semmi, nemde? :] 1o/o.

2. the avengers

sean connery, mint teddy mackó. ralph fiennes és uma thurman, mint bádogember megolajozás előtt. eddie izzard kifestett szemekkel [később a mistery menben még erre is rátesz egy lapáttal], totál nonszensz akciójelenetek. tegye fel a kezét az, aki nem sikított james bond után. 1o/1.

1. batman & robin

joel schumacher nem szokott rossz filmeket rendezni. ott van pl. az összeomlás, sz'al nem értem, mit keres olyan emberek között, akik a ruhájukon kívül hordják az alsógatyájukat? ok, jim carrey gusztustalan volt, mint riddle. tommy lee jones egyszerűen csak idegesítő, de egyikük sem ér fel ehhez a két lábon jéró neonreklámmal, akit valaha arnold schwarzeneggernek hívtak. arnie pedig egyfolytában jeges poénokat szór el a levegőbe, mint ahogy sas józsi szokta. batman pedig gyakrabban vált arcot, mint alsógatyát, s ott van nekünk alicia silverstone is, mint bat...err...girl. további szereplő javaslatok: batdog, batcat, battocks... 1o/2.

szerintetek melyik az a film, ami lemaradt a listáról?
0