Keresés

A mozizás ma Magyarországon

2004. október 4., hétfő 14:19
Igen csak kezdődött itt ez a "lezúzós történetek ecsetelése"... szerintem ha sokáig folytatjátok hétvégére már ott tart a dolog hogy azt mesélitek egymásnak "ÉsakkorelőkaptamazUZItbelenyomtamaszájábaés..."
0
2004. október 4., hétfő 14:16
Szerintem senki nem azt mondta, hogy a lezuzomazarcat a jo megoldas, sot. En se azt reszesitem elonyben es valoban az esetek 90%ban eleg egy pillantas vagy egy "bocsi, de ne beszelj kozben, koszi" is. Ezt nem vitatta senki. Viszont van egy olyan "reteg" akik erre nem hallgatnak/ivesen lexarjak, hogy Teged zavar az o viselkedesuk.
0
2004. október 4., hétfő 14:15
OFF:

Nyemá' ! :_(
0
2004. október 4., hétfő 14:06
On

Még nem láttam az Argót és gondoltam moziban nézzük meg :)
0
2004. október 4., hétfő 14:05
Off

Nem kapsz kukoricát :)
0
2004. október 4., hétfő 13:59
Ennek ellenére ma is megyünk "neszt" hallgatni, nem? ;)
0
2004. október 4., hétfő 13:57
Én mint belső ember szemlélem ezt a topicot, de teljesen igazat adok Kaszmannak és azoknak akiknek gondjuk van a hanggal. Nekem is az a legnagyobb bajom, hogy halkak a filmek és maximum az első hangfalakból szól valami nesz. Bevallom, letöltöttem a Hellboyt még 2 hónappal ezelőtt de alig vártam hogy megnézhessem a moziba mert otthon jó volt a hang. Sajnos óriási csalódás volt. Az az igazság, hogy a mozikban a vezetőség tudja hogy szar a hang de nem érdekli őket. A lényeg hogy eladják a jegyet meg a kukoricát az már nem számít mire és milyen minőségben. :(
0
2004. október 4., hétfő 13:35
Végre egy normális hozzászólás... és nem az a "hűdemájervagyok lezúztamafaszagyereket" stílus.
0
2004. október 4., hétfő 13:35
Nahát ki van itt!!! ;)
Üdv at Xpressen!
0
2004. október 4., hétfő 11:18
A Shrek 2 vetítésén történt, hogy a feleségemmel, öcsémmel és faterommal (aki nem nagy filmnéző, de a Shrek-et imádja!) beültünk a moziba. Én ültem a bal oldalon, mellettem egy siheder a cimborájával. Én is 90 kg vagyok, de a srác mellett eltörpültem. A bal oldali karfáról rögtön lemondtam...
Aztán elkezdődött a film, amire régóta vártunk, és direkt nem olvastam el róla semmi konkrét infót, kritikát - még előzetest se láttam. Egy nagyon korai hírből is csak annyit tudtam, hogy a 2. részben Fiona szüleihez mennek - semmi többet.
Erre az első képsoroknál a bal oldalamon ülő srác odaszól a cimbinek: "Most figyelj, ez jó lesz!" - aztán jött a poén, ami így már nem is volt olyan vicces. A második ilyen után csöndesen és udvariasan odahajoltam hozzá, és azt mondtam neki: "Ugye, nem akarod előre jelezni az összes poént...?"
Megértően elnézést kért, és csöndben maradt. Hamarosan az én mérgem is elpárolgott, és maximálisan át tudtam adni magam a filmnek, s remekül szórakoztam.

Mindezt csak azért írom, hogy első körben lehet, hogy nem feltétlenül kell a renitenskedő karjának letépésével fenyegetőzni, és azt sem kell feltételezni, hogy a moziba közel ezer forintért beülők egyetlen vágya, hogy a mi szórakozásunkat hazavágják. Ez a srác már valahol látta a filmet. Lehet, hogy a netről töltötte le, de az is lehet, hogy moziban nézte meg korábban... nyilván fel akart vágni jólinformáltságával, meg azzal, hogy érti a poénokat, de belátta, ezzel zavarhat másokat, és megemberelte magát.
Az eset másik tanulsága, hogy intelligensen hozzáállva akár egy nálunk nagyobb termetű, akár rémisztőnek ható egyént is helyre tehetünk - sértő, arrogáns megnyilvánulások nélkül is...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2004. október 4., hétfő 10:03
ha a pokémonokat nem számoljuk, akkor a tokyo godfathers lesz az ötödik(!) anime, amelyik megjelenik hazánkban. nem rossz. amúgy a már megjelent négyből kettőt leteszteltünk, sz'al nem érheti panasz a ház elejét.
0
2004. október 4., hétfő 9:57
sok ismerősömnek ajánlottam a ghost in the shellt, s tényleg tetszett is nekik. az egyik kapsából el is kérte az akirát. már az is valami, ha 150 helyett mondjuk 300-at adnak el a tokyo godfatherszből. ez is valami, legyünk bizakodóak!

(a dvdextrán a megjelenés apropójából tesztelhetnátek azt maradék 2-3 animét, ami megjelent!)
0
2004. október 4., hétfő 9:35
nem akarlak elkeseríteni, de egy ilyennel maximum néhányunk nyálkiválasztása fog elindulni... képzeld el a magyar átlagot: az a néhány, amelyik még ébren van 11 után, kapcsolgatja a tévét és belefut egy rajzfilmbe: arra fog gondolni, hogy "hehe, de elbaszták a műsorszerkesztést". vagy ha épp meglátja a meztelen androidot, akkor meg arra, hogy "pfúj! freinek tényleg igaza volt!". a tokiói keresztapákat szanaszét fogjuk tesztelni (és remélhetőleg dícsérni - a filmet biztosan :) a dvdextrán, de jó, ha 15o-et eladnak majd belőle országosan.
0
2004. október 4., hétfő 9:30
igazad van. remélem, hogy a tokyo godfathersszel és a gits tv premierrrel elindul valami. pl. nekem tetszenek az animék, de 15-20-nál nem láttam még belőlük többet.
0
2004. október 4., hétfő 4:07
Ha ide jutottál, akkor javaslom vesd tekintetedet a keleti filmek irányába, és tudom ajánlani az animék változatos és megunhatatlan világát is felfedezésre! Nálam bevált :)
0
2004. október 4., hétfő 2:46
Konkrétan dettó ugyanez. 2001-ig bezárólag megvannak a mozijegyeim, úgy évente 80 alkalomnyi tikettet archiváltam le. De azóta mintha elvágták volna. Vagy a világgal van a baj, vagy velem - de ezeket a tucatszemeteket én már nem tudom élvezni. A művészfilmek egynegyede túl művész - az addigi izlésemhez mintha hirtelen megszűntek volna létezni a filmek. Rossz belegondolni bármelyik változatba is (vagy csak szimplán öregszem), lényeg, hogy moziba már fényévenként járok, és nem a hangulat miatt nem, hanem mert egyszerűen nincs film, ami megérné, megtetszene, szívesen áldoznék rá. :(
0
2004. október 3., vasárnap 21:38
egyébként, ha jól belegonodolok ez a "plázaközönség" kifejezés nem mond semmit. emlékszem pár évvel ezelőtt, a multiplexek előtt is bunkón viselkedett a közönség egy hányada. most legalább elmondható az, hogy nem dzsuvában, kajamaradékok között, összerágózott, nyikorgó székeken kell végigszenvednem a filmet. páran meg már akkor se tudtak viselkedni.
0
2004. október 3., vasárnap 21:34
jól odamondtatok nekik! az előttetek ülők meg ezt gondolhatták: "nézd már a felettünk lévő két sor tahó módjára viselkedik!" talán igazuk volt.
0
2004. október 3., vasárnap 20:56
Nem a téma offtopicsága zavar...
0
2004. október 3., vasárnap 20:11
Hat ha egyszer ezen suttyok miatt erezzuk paran azt, hogy inkabb otthon nezunk filmeket es nem moziban akkor nem is olyan offtopic a tema :)
0
2004. október 3., vasárnap 20:02
Kezd átmenni ez a topic "faszagyerekek vagyunk mert leoltjuk a plázaközönséget" témába...
0
2004. október 3., vasárnap 19:45
2 haverommal a Ki nevel a végén-t néztük, utolsó előtti sorban ültünk. Mögöttünk legalább 8 14-15 éves ült. A film közben végig pofáztak, popcornt dobáltak. Párszor megdobták az egyik haveromat, erre felállt és hátrafordult. Mérgesen megkérdezte: "Ki volt az?" Az egyik csávó ijedten jelentkezett. Erre a haverom: "Mégegyszer valaki ezt csinálja, kitépem a karját és lenyomom a torkán, a kurva életbe már!" Ezután kussoltak végig.
0
2004. október 3., vasárnap 15:32
Ilyenkor en azt a modszert kovetem, hogy ha a szuros pillantas nem jon be akkor hozzabaxom a kolaspoharamat a kocsoghoz. Multkor egy ilyen kis senki elkezdett utana pattogni, de csak addig amig fel nem alltam es ekkor a koztunk levo 2+ fej kulonbseg meggyozte arrol hogy kussoljon. (Egyebkent pentek este hasonlo tarsasag volt a dunyhaplazmaban de ott egy "matematikaproffesszor" forma figura megelozott es egyszeruen fejbevagta a renitens hulyegyereket.)
Remelem nem az a mozi jovoje, hogy eloszor tettlegesseg kell, hogy utana normalisan lehessen elvezni egy filmet.
(Kezdem azt hinni, hogy tenyleg a delelotti mozieloadasoke a jovo)
0
2004. október 3., vasárnap 14:25
oké-oké, szerintem túltárgyaltuk. :]
0
2004. október 3., vasárnap 14:19
Jamamura

hidd el semmit sem lőttem le, nagyokat fogsz szerintem még nézni moziban / otthon miután vége a filmnek
0