A Shrek 2 vetítésén történt, hogy a feleségemmel, öcsémmel és faterommal (aki nem nagy filmnéző, de a Shrek-et imádja!) beültünk a moziba. Én ültem a bal oldalon, mellettem egy siheder a cimborájával. Én is 90 kg vagyok, de a srác mellett eltörpültem. A bal oldali karfáról rögtön lemondtam...
Aztán elkezdődött a film, amire régóta vártunk, és direkt nem olvastam el róla semmi konkrét infót, kritikát - még előzetest se láttam. Egy nagyon korai hírből is csak annyit tudtam, hogy a 2. részben Fiona szüleihez mennek - semmi többet.
Erre az első képsoroknál a bal oldalamon ülő srác odaszól a cimbinek: "Most figyelj, ez jó lesz!" - aztán jött a poén, ami így már nem is volt olyan vicces. A második ilyen után csöndesen és udvariasan odahajoltam hozzá, és azt mondtam neki: "Ugye, nem akarod előre jelezni az összes poént...?"
Megértően elnézést kért, és csöndben maradt. Hamarosan az én mérgem is elpárolgott, és maximálisan át tudtam adni magam a filmnek, s remekül szórakoztam.
Mindezt csak azért írom, hogy első körben lehet, hogy nem feltétlenül kell a renitenskedő karjának letépésével fenyegetőzni, és azt sem kell feltételezni, hogy a moziba közel ezer forintért beülők egyetlen vágya, hogy a mi szórakozásunkat hazavágják. Ez a srác már valahol látta a filmet. Lehet, hogy a netről töltötte le, de az is lehet, hogy moziban nézte meg korábban... nyilván fel akart vágni jólinformáltságával, meg azzal, hogy érti a poénokat, de belátta, ezzel zavarhat másokat, és megemberelte magát.
Az eset másik tanulsága, hogy intelligensen hozzáállva akár egy nálunk nagyobb termetű, akár rémisztőnek ható egyént is helyre tehetünk - sértő, arrogáns megnyilvánulások nélkül is...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.