Keresés

computeres hangfalkészlet - mire jók ezek? HELP!

2004. december 8., szerda 12:38
Szerintem az 580-as egyszerűen csak kifutó széria. Pár dolgon javítottak ehhez képest az 5800-as verzióban, de ezek nem olyan különbségek, hogy jelentősen emeljék az árat. Ha jól tudom, a T5900-as is hasonló, de abban van külön csipogó is a hangszórókban.
0
2004. december 6., hétfő 20:19
na, valami vélemény?
0
2004. december 6., hétfő 18:04
Esetleg még arra gondolok, hogy talán ez utóbbit (5800) a megnövelt teljesitményű frontsugárzó miatt - a párbeszédek kihangsúlyozására - azoknak találták ki, akik az átlagosnál többet néznek filmet számitógépen, de nem akarnak külön házimozirendszerre befektetni?..
0
2004. december 6., hétfő 17:57
Na már vásárlás előtt állok, viszont azt csak most tudtam meg, hogy az általam kinézett Creative Inspire P580 már nincs benne a sulinetben, csak a P5800. Ebben nekem az a gyanús, hogy mindössze 500Ft árbéli különbség van a kettő között, viszont specifikációiban jóval többnek tűnik az 5800-as. Arra gondolok, hogy azért ilyen minimális a kettő közötti árkülönbség - annak fényében, hogy a kettő külsőleg -itt főleg a mélynyomó fizikai méreteire gondolok- egymással szinte teljesen megegyezik (egyedül front sugárzóban térnek el), talán homok lehet a gépezetben az utóbbinál, esetleg félhangerőn már torzit, hamarabb tönkremegy ilyesmire gondolok. Ha viszont nincs ilyen probléma és utóbbi tényleg jobb, akkor miért érné meg a cégnek szinte azonos áron árulni egy gyengébb és egy erősebb hangrendszert? Ha valakinek van ilyene vagy van róla véleménye, ossza meg velem legyenszives.

Ime a két cucc közötti különbségek (az 500Ft-os eltérésen kivül):

Creative Inspire P580 specifikációk:
-----------------------------------------
Szatellit: 6 Watts RMS per channel
Mélynyomó: 17 Watts RMS
Hangtartomány: 40Hz ~ 20kHz

Creative Inspire P5800 specifikációk:
-------------------------------------------
Szatellitek: 8 Watts RMS per channel (4 channels) <<== itt külön jelezték, hogy
4 csatorna, ez a megkülönböztetés a front és a szatellitek közti teljesitménybeli eltérés miatt lehet?
20 Watts RMS frontsugárzó
22 Watts RMS mélynyomó
Frequency Response: 40Hz ~ 20kHz
További eltérés, hogy ebben a frontsugárzó fektetett.
Szerintetek mi lehet az oka, a minimális (szinte nem is létező) árkülönbségnek?
0
2004. november 23., kedd 13:30
semmire
0
2004. november 23., kedd 10:57
Ja, nem haragszom :))))) Örülök, ha esetleg olyat oszthattam meg veled, amit eddig nem (jól) tudtál ;)
0
2004. november 23., kedd 9:29
Hát naná, mivel hogy abból jönnek a mélyhangok, nem számit, hogy 5.1-est nézek (hallgatok) vagy sztereo-t. Szépen is néznénk ki, hogy ha csak az első két szatellitből visitanának a magas hangok egy sztereo hangforrás esetén..
0
2004. november 23., kedd 7:44
Ha a hangban vannak mélyek, akkor igen. Ha már koránál (vagy egyéb okból) fogva "leépültek" belőle, akkor persze nem. Az erősítő általában "át tudja irányítani" a mélyeket a subwooferre.
0
2004. november 23., kedd 0:37
Ez nem erősítő függő is. Vagy alpban meg kell szólalnia?
0
2004. november 23., kedd 0:16
Egy Hypolitnál dübörög a basszus?
0
2004. november 23., kedd 0:15
Ne haragudj! Nem akartam mélyen belemenni, és nem akartam vitázni! Csk én úgy tudtam, hogy... szóval másképp! Na mindegy, utánanézek a dolognak!
0
2004. november 22., hétfő 23:32
Hmmm, mélynyomó egy szimpla stereo (vagy akár mono) hangnál is megszólal...
0
2004. november 22., hétfő 23:23
Ha jobban megnézed az írásom, ott említettem, hogy 2 CD. A "szabályzat" szerint 1 CD-nek 700 megásnak kell lennie, és maximálisan 3 CD-t használhat fel egy csapat az adott filmhez. Tehát 3x700 mega, durván 2 gigabájt AC3-as hanggal (lásd Gyűrűk Ura 2. és 3. rész - Oscar megtekintő lemezről lopva :))) ). És szerinted 1400 mega nem elég az 5.1-es hanghoz? Gyere el és nézd meg a divx-gyűjteményem. Jó részét én rippeltem, 2 cd, 5.1-es hanggal és egy deka pixelesedés nincsen benne :)))

Viszonyításként: egy 2 órás film - bitrátától függően (értsd 384 v. 448) - 400-500 megányi AC3 fájlt produkál. Tehát még mindig marad durván 1000 megabájt a video résznek (és így jön ki az 1400 megabájt).

Mindegy, ne folytassuk a témát, mert erőteljesen illegális dolgokról van szó :)
0
2004. november 22., hétfő 22:52
Nem hallásról van szó, hanem szimpla információról. Az AC3 filterem és a hangdekóderem is mind pontos információt adnak a hangdekoderről
0
2004. november 22., hétfő 22:34
Bocs, kevertem, nem surround hangról van szó, hanem Doby Digitalról (tehát, amiben a méylnyomó is megszólal)
0
2004. november 22., hétfő 22:26
Az első mondat kérdés volt.:)
0
2004. november 22., hétfő 22:24
A surroundot nem az erősítő csinálja 2.0-ás hangból. A HBO nekünk müholdon jön és stereo kimenete van a beltérinek. ha rákötöm a 5.1 erősítőre akkor Surrond hangja lesz.
0
2004. november 22., hétfő 22:17
Az Evil Dead gondolom nem hagyomás módon elkészített DVDrip, mármint; valszeg le van rippelve, és a hacker srácok házilag felkeverték a hangot DTS-re, vagy az R1-es kiadásról leszedték a DTS-t! Mivel már egyszer én is kevertem 5.1-be egy nemzetközi hangsávot, ezért tudom, néha szebben szól, mint egy gyári!
Én például megcsináltam magamnak a Nicsak, ki beszél sorozatot surround magyar hanggal DVD-re, ehhez a saját gyári verzióm ripjét, ill. a VHS-t használtam fel, és amikor a RIPet m2p-be konvertáltam, a hangra alapból stereot írt ki, attól függetlenül, hogy az alap hang surround! De ez rossz példa! Mert mikor a Ponyvaregény DVDRipjét akartam DVD minőségbe konvertálni, természetesen a hangra 2.0-t írt, pedig az alapon 5.1 hang volt.
Érdekes egyébként, hogy a DVDRipek (főleg fejhallgatón) tényleg úgy szólnak, mintha 5.1 lenne, de ez nem igaz, mert 2.0 a hang, de mivel az alap 5.1-es volt, ezért itt úgy szól a stereo, mint az 5.1, ha úgy tetszik, úgy, mint a DPL!
0
2004. november 22., hétfő 22:06
Bizonyára ti is találkoztatok már a DD demóival.(vobok). Az a félperces kis "vacak" 40-50 meg. Na az DD. Vagy DTS-nél DTS:). Fel lehet szorozni, hogy mennyi akkor egy 2 órás film. A DIVX sosem lesz az. Képe TV-nézve szép, ezért is használható.
0
2004. november 22., hétfő 21:41
Nekem bevallom az Evil Dead első része épphogy DTS dekódolású avi-ban van meg (avi-hoz képest brutálmód szól). Itt jut eszembe: mikor fog ez már megjelenni nálunk dvd-n? Én hajlandó lettem volna megrendelni a Limited Edition-t (egy nekronomikonban van az egész cucc), csakhogy mire észbekaptam, mindenhonnan kifogytak a készletek. Most már megvárom a magyar kiadást. Egyébként nagyon sok 2CD-s dvdrip van a neten, ezek tényleg minimum 5.1-es hangot kapnak.
0
2004. november 22., hétfő 21:08
Pont fordítva! Az internetről leszedhető filmek mérete mindig kb. 700 mb! Ezt úgy érik el, hogy az eredeti hangot stereora lebutítják! Aztán persze te alárakhatod az 5.1-et, de ahhoz kell az eredeti DVD, akkor meg minek van meg DivX-ben? Ha 2 cd-s, akkor is csak 1400 mb-s, az sem volna még elég az 5.1-es hanghoz!
0
2004. november 22., hétfő 20:54
Kis korrekció: divx (3.11, 4.0, 5.x), xvid hangja elvben lehet mp3, ac3, ogg, wma... és még DTS is! Attól függ, hogy te mit választasz. Simán be lehet alá passzírozni az 5 csatornás AC3-at is! Az internetről manapság letölhető filmek többnyire ilyenek (ezért 2 cd-sek) - na és persze illegálisak, hehe! A dekódolás ilyenkor szoftveres úton történik. Ha meg mp3, akkor is az eredeti ac3 hangforrást kódolják át sztereo-ba.
0
2004. november 22., hétfő 20:38
Há' naná, hogy nem! DivX-eket anno néha én is töltögettem, de mivel rájöttem, hogy jobb egy filmet itthon először rögtön DVD-ben nézni, azóta teljesen leszoktam róla! Lényeg a lényeg: a DivX általában DVDRipek, és egy aviba nincs ac3 dekóder, csak 2.0! Ennyi!
0
2004. november 22., hétfő 20:24
Egy kis javitás. Nem kötekedésképp. A Divx-ek sztem nem 5.1-esek.
0
2004. november 22., hétfő 17:47
Ne gondolkozz sokat, vedd meg!
0