Keresés

computeres hangfalkészlet - mire jók ezek? HELP!

2004. november 22., hétfő 17:45
Hm, most ezen gondolkoztam, visszaigényléssel együtt 22e Ft-ba kerülne az egész cókmók (Audigy2 ZS + Creative Inspire P580 5.1), ez tényleg vonzó ár.
0
2004. november 22., hétfő 17:33
A helyedben sulinetben vennék a kártyához Creative 580-at (5.1-es), ha felét visszaigényled, akkor olcsóbban is jössz kis, mintha a gyenge Fujitsu-t vennéd.
Ha meg mindenképpen sztereo hangszórókat akarsz (nem látom értelmét, főleg 5.1-es kártyával nem), akkor is jobban járnál Creative, vagy Altec márkákkal.
0
2004. november 22., hétfő 16:48
Viszont nekem nem áll szándékomban nagyobb 5.1-es rendszert vásárolni, mert mint emlitettem (vagy nem emlitettem, akkor most megteszem) beszartak a PC-mhez eddig használatos kis műanyag hangfalkáim, és hirtelenjében kéne ehelyett valami. Mivel ezek a Fujitsu-Siemens cuccok nem túl drágák, és konkrétan a stereo-ról olcsósága ellenére elég pozitiv véleményeket hallottam hardware fórumokon, ezért kapóra jön most ez a csere. Namost sulinetben viszont beleférne egy Audigy2 ZS kártya egy ilyen Fujitsu-Siemens Flat Pro stereo cuccal. Tudom, tudom, most kapnék a pofámba, hogy a kettő nem passzol össze, de: a későbbiekben tervezem, ha lesz majd rá lehetőségem egy jobb hangcucc összeállitását a pc-hez, akkor igencsak kapóra jön majd ez a kártya, és nem hiszem, addigra elöregedne - egyébként is elég jó árban van szerintem tudásához képest (kb. 20 egység), amiből 15-öt le is irhatok.
0
2004. november 22., hétfő 15:34
A Fujitsu-ról én is lebeszélnélek, ellenben csak ajánlani tudom a Jazz 9938B típusú 5.1-es hangfalszettjét - magam is ilyet használok. A "mélynyomója" fa; távirányítón tudod szabályozni mindegyik hangfal hangerejét, és szerintem a kijövő hang is nagyon szép (persze nem mérhető össze egy high-end cuccossal). Jó masszív dobozban szállítják, több száz méter kábellel, és még a távirányítóhoz is adtak elemet :))) Természetesen nem árt mellé egy jobb 5.1-es hangkártya sem.
0
2004. november 22., hétfő 14:01
Nekem már  vagy 4 éve 5.1-es hangkártyám van (Leadtek), amivel teljesen meg vagyok elégedve. Egyébként már akkor is 10 ezer alatt volt, ma meg simán kapsz jó 5.1-es kártyát 5 ezerért is.  Az új alaplapok is már eleve integrált 5.1-es audio chip-pel kaphatók, bár ezek tapasztalatom szerint gyengék.
A filmek (DivX is), játékok is szinte kivétel nélkül 5.1-esek), szóval én az 5.1-es audiót javaslom, különben jó kis többletélménytől fosztod meg magad, ha a sztereónál maradsz.
Fujitsu-Siemens cuccot nem ajánlok, főleg nem ebben az árkategóriában. Kb. 17-18 ezerért vehetsz Creative 580-as 5.1-es rendszert, ami olcsó, de azért szól is rendesen. Ettől jobb választás az általam korábban említett Genius fadobozos szett, igaz az majdnem 30 ezer, de nagyon megéri. Van még Orion meg Ozaki is 25 körül, ami szintén nem lenne rossz.
0
2004. november 22., hétfő 9:30
Köszi a tanácsokat, alighanem megfogadom
0
2004. november 21., vasárnap 19:22
Az én véleményem az, hogy vagy 2.1 legyen, vagy pedig(és ez inkább) lehet kapni 10-20e között 5.1-es fejhallgatót. Sokszor nézek így filmeket. Külső zaj nem jön be annyira és jobban a filmre lehet koncentrálni. A játékokat meg csak fülessel nyomom.
0
2004. november 21., vasárnap 18:57
Osztom a véleményed!
0
2004. november 21., vasárnap 18:16
Szerintem a 2.1 jobb számítógéphez.
0
2004. november 21., vasárnap 18:03
"megérné ez az 5.1 azt, hogy lecseréljem még +10e Ft-ért egy 5.1-es kártyára"

Kicsit világosabban: megérné ez az 5.1-es hangrendszer azt, hogy +10e Ft-ért lecseréljem (mert nyilván akkor le kéne azt is cserélnem) a hangkártyámat is egy 5.1-esre?
0
2004. november 21., vasárnap 18:00
Ööö... valójában arról szerettem volna véleményt hallani, hogy szerintetek melyik érné megjobban: az 5.1-es (10e Ft) vagy a 2.1-es (8e Ft). Bár kis szobában van a számitógép, nekem az az 1W (5.1-es) szatellitenként kicsit kevésnek tűnik, és a mély is több a 2.1-esnél (frekvencia tartomány szerint, márha hinni lehet a specifikációknak). Mint emlitettem egy stereo kártyám van, és megérné ez az 5.1 azt, hogy lecseréljem még +10e Ft-ért egy 5.1-es kártyára?
0
2004. november 21., vasárnap 17:55
Már a Max Payne 2 is használta, sőt, még korábbi játékok is. A Doom3-at már egyenesen arra tervezték és még jópár játék remekül kihasználja, a kör pedig csak bővül. Már 7.1-es hangkártyák is léteznek (otthoni szférába is). ;)
0
2004. november 21., vasárnap 17:37
Számítógéphez remek, de nem is tudom, a mai hangkártyák képesek 5.1-es kódolásra? És a játékok 5.1-esek? Szerintem csak stereo!
0
2004. november 21., vasárnap 16:40
down
0
2004. november 21., vasárnap 13:37
Két baromi jó árban lévő Fujitsu-Siemens hangcuccot találtam és egyébként is aktuális a vétele - a dilemmám egy stereo és egy 5.1-es cucc közé esik, oka pedig az, hogy nagyjából egy árban vannak (minimális különbözet), ami azért furcsa. PC-hez lesz, amit audio szempontjából legfőképp filmnézésre és zenehallgatásra használok, ritkábban játszok is. Sok specifikációt sajnos nem találtam róluk, ime:
1.) Fujitsu-Siemens SOUNDBIRD 5.1
------------------------------------------
     Kimeneti teljesitmény: 15W RMS
     Frekvencia tartomány: 50Hz - 20Khz
     Szatellit hangsugárzók:
     --------------------------
     5x2 inch full range speaker
     Kimeneti teljesitmény: 1W
     Impedancia: 8 Ohm
     Mélynyomó:
     --------------
     Subwoofer with 2x3" driver
     Kimeneti teljesitmény: 10 W
     Impedancia 4 Ohm
Ebben szimpatikus, hogy a hangerőszabályzó egy külön egységként
foglal helyet, ami nagyon praktikus, igy nem kell egyfolytában az asztal alá
nyúlkálnom, ha hangositani/halkitani akarok.

2.) Fujitsu-Siemens SOUNDBIRD Flat Panel Pro SE
     Rendszer
     -----------
     PMPO Power Rating 200W
     16 Watt RMS
     Fejhallgató kimenet
     Basszus szabályzó
     Impedancia: 4 Ohm
     Frekvencia tartomány: 40Hz-18Khz
     Szatellit hangsugárzók:
     ---------------------------
     2.5 inch full range speaker
     Be/ki kapcsoló gomb és hangerőszabályzó a szatellit hangsugárzókon
     Mélynyomó:
     --------------
     5.25" Subwoofer
     Bass control
     Headphone jack

Egyelőre csak egy régi stereo Sound Blaster hangkártyám van, de ha annyira megéri ez az 5.1-es rendszer, lehetséges, hogy lecserélem. Nekem elsősorban a minőség számit - tudom, hogy közel sem egy csúcskategóriás cuccok, de fura, hogy egy 5.1-es rendszer egy árban van a stereo-val. Talán előbbi minősége is csak annyit ér? Aki ismeri ezeket ill. a specifikációk alapján tud tanácsot adni, azt kérem irja le a véleményét.
Mind2 szett 9-10e Ft között foglal helyet, akciós áron.
0
2004. október 21., csütörtök 16:37
Ha a hangminőség nem elsődleges, akkor mire vagy kíváncsi? És akkor minek neked Dolby meg DTS dekóder? Az árat tudod, valószínűleg hang is jön ki belőle.
0
2004. október 21., csütörtök 15:12
A Genius fadobozos szetthez nekem is volt szerencsém, és messze felülmúlja a tipikus számgépes szetteket. Ezt már elsősorban dekóderes asztali lejátszókhoz tervezték, de van hangkártyás bemenete is.  Nagyon szépen szól, a tesztekben magasan verte a többi számgépes jelöltet. Csak az volt a gondom vele, hogy erőteljesebb mélyeknél néha torzított kicsit.
Itt van egy évek óta aktív topik róla, ahol szinte mindenki nagyon elégedett vele, és alaposan kivesézik:
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=6386
Pár éve még 50 ezer volt, ma már 30 körül kapható bruttó.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 18:20
"Nekem egy Ozaki B5-söm van, ami elég jól szól."

Mihez képest? :]
0
2004. szeptember 30., csütörtök 18:04
Hali,

Nekem egy Ozaki B5-söm van, ami elég jól szól. DTS meg DPLII dekóder tuti nincs benne, csak AC3. Elméletileg  ezt egy DVD lejátszóra is rá lehetne kötni, melynek van analóg audio kimenete. A Genius Home Theater is hasonló, abban sincs dekóder.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 15:47
Ezek legfeljebb arra jók, hogy hangkártyára kösd. Ráadásul nem is szólnak valami jól. A nevükben is benne van, hogy pc-s hangfalak. Nézzél körül itt:  Netdepo  Elég sok akciós termék van.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 15:26
hello!

problémám a következő: évek óta van asztali DVD lejátszóm (valami Panasonic DV-31, vagy mi), de csak egy sima, sztereó erősítőt csatlakoztatattam hozzá. a DVD lejátszónak hangilag van egy sztereó (jobb + bal) + subwoofer RCA kimenete, és egy optikai kimenete.

namost, nyilván anyagi okokból nem vettem még hiper-szuper-horribilis DD5.1EX-DTS-ES 128+86 csatornás erősítőt, plussz yamo hangfalakat hozzá.

de. lehetséges, hogy nem is kell?
viszonylag olcsón 20-30 e forint körül kaphatók ezek a számítógépes hangfalak, nyilván, mivel nem vagyok white fülü, és amúgy is nehéz lenne 100%-osan megfelelően elhelyezni a kis szobámban a profi hangfalkészletet, ezért a minőség nem elsődleges szempont. a kérdés leginkább az, hogy van -e ezekben DD5.1, illetve DTS kódolás/erősítő, vagy ezek tényleg csak és kizárólag hanfalak, és már egy megfelelően erősített/szétkódolt jelet kell beléjük küldeni?

konkrétan ezekre a termékekre gondolok, pl.:

http://www.genius.hu/hangszoro.htm

(itt az alján a SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 /
ill. itt:
http://www.genius.hu/kepek/hangszoro/nagy/SW-5.1-HomeTheater-Color-hi.jpg
egy nagyobb kép róla)

http://www.kobian.com/products.php?productid=128

illetve itt:
http://www.cp.hu/cp/teszt/hard/51/
tesztelik őket, és csak a lap alján, a Yamaha TSS-1 -nél írják, hogy konkrétan van benne Dolby Digital és DTS dekóder? akkor a többiben ezekszerint nincs, és aki azt mondja, hogy van, az nem ért hozzá?
merthogy olyat is hallottam, hogy elég a sima RCA-n jelet beleküldeni, és majd ők abból kikódolják az 5.1-et...
hm?

pliz help, és a "de láma vagy" tipusú hozzászólásoktól kíméljetek! :-)
(tudom, hogy az vagyok...)
0