Keresés

CINEMA vagy VOX?

2005. július 30., szombat 17:32

Pff...
0
2005. július 30., szombat 17:15
te se vagy normális:)
ennyi felesleges pénzed van?:)
0
2005. július 30., szombat 16:39
Anno,  hatalmas filmrajongónak gondoltam magam,Minden szennylapot megvettem:
-Videó play
-Cinema
-Film világ
-Vox
-Cinema videó
-Tv magazin /2 hetes műsor magazin a német eredeti mintájára készült/
-Total film
aztán rájöttem mindegyik csak saját öncélú,kereskedelmi rókabőr lenyúzáshoz értett csak igazán/vagy nem/.Hiszen azóta majdnem  mind csödbe ment.
egyetlen értékelhető tényszerü irás sem volt semelyikben.Utáltam/utálom az élvezhetetlenségig felnagyitott képeket(pl baljos árnyak)és a rengeteg oldal nagyságú reklámokat( a 2005 augusztusi cinemaban 13 teljes oldal reklám (számitásaim szerint kb 10- 12 millka bevétel )valamint számtalan bújtatott reklám található) mind ezt 695 ft-ért.Mivel van egy kis gyakorlatom a lapkiadás terén higyjétek el nekem ,szinte a reklám bevételekből megélne az újság úgy ,hogy 1 db nem adnának el.Igaz az is, akkor viszont nem lennének reklámozók.Sajnos ez igy abszolut nem ösztönzi a szerkesztöket /irókat hogy saját véleményt/tapasztalatott vigyenek bele a forgalmazok által kiadott hivatalos informácios füzetben leirtak mellé.Sokszor 1 az 1 -ben átmásolják és kész.És ezért még fizetnek is a fent leirtaknak.Nekem már csökkent /talán pont ez miatt/ a filmekre forditott figyelmem.És most már csak 1 magazint olvasok ez pedig a CINEMA ,nem azért mert hű de nagyon szinvonalas,hanem  mert 3 hónap próbára fizettem elő kb 2 éve és még mindig küldik.PSZT:)
0
2005. július 30., szombat 16:33
Armageddon 100 százalák
0
2005. július 30., szombat 16:13
Erre a GyU filmzene értékelésre én is emlékszem, pontosabban a reakciómra. Ami még röhejesebb volt, hogy a Két Torony zenéjére 40 százalékot adtak, mondván, hogy egy fokkal jobb. Ja, és Armageddon 100 százalák, Ponyvaregény 80... , persze ez valakinél így is van, de hogy pont egy filmes lapnál? Ez nem túl jó dolog. A VOX se kutya... Orosz Dénes, aki általában a magyar filmekről ír kritikát, iszonyúan dícséri szinte az összeset, látszik, hogy elfogult. Nemrég olvastam az újságban, hogy a filmművészetin (szándékosan kisbetűvel) forgatókönyvíró szakon végez. Most gondoljak arra, hogy bepróbálkozik a befutottaknál, hogy könnyebb legyen filmet csinálnia? Vagy csak valóban zseniális az összes magyar szemét? Nem utálom őt, csak baromi rossz dolog, hogy legtöbbször ő írja a kritikákat a magyar "alkotásokhoz".
  Ami mindkettőnél gáz : ha van egy nem túl eredeti, ámde mégis valamennyire értelmes film, arra 60-at adnak, vagy valami hasonlót, és lerendezik azzal, hogy van még jobb is, meg értelmesebb is, próbálkozásnak nem rossz. Viszont ha egy blockbuster jön, akkor min. 80 százalék (legalábbisa Cinema-nál), méghozzá azzal az indokkal, hogy szórakozzunk, félre az aggyal, akármenyire dilettáns is a forgatókönyv. Na persze nem mindig van ez így, de azért furcsa, ha pl. az Armageddon kritikusa iróniáról beszél... szóval néha nagyon elfogultak az írók. De bevallom, azért jó cikkek is voltak. Megemlíteném kollégámat, Cheese-t, aki a Vox-ban írt zseniális szösszeneteket... :)
   Na, komolyan : szóval vannak jó cikkek, de el tudom mondani, melyik volt a legelfuseráltabb, és legbénább próbálkozás. 99 szeptemberi Cinema, ahol is két kritika is megjelent a Baljós Árnyakról. Hogy ezek mekkora gyávák!!! Nem merték lehúzni teljesen, mert akkor meglincselik a szerkesztőséget és nem fizetnek elő az újságra. Vagy mitt om én milyen okból...
  A mostani számokban az I Heart Huckabees a Cinemától "remek" értékelést kapott, a VOX-tól 30 százalékot. Ja, mindkét újság kölcsönben volt nálam...:)
0
2005. július 30., szombat 14:23
Az első Cinema szám, amit megvettem, ezüst borítós volt, rajta az amortizáció magas fokára jutott Fehér Házzal, valamikor 97-ben. Gyengébbek kedvéért: Independence day, na.
Jónéhány évig rendszeres vásárlója voltam, bár kritikáinak színvonala erősen ingadozó volt, és a végefelé különösen zavarni kezdett, hogy pl. egy beharangozott Phantom menace exkluzív riport 12 oldalából 9-en semmi más nem volt, csak olyan képek, amelyeket már hónapokkal ezelőtt publikáltak a neten, ráadásul a minőségük is valahol a 3 kilobájtosra tömörített jpg és egy VHS screencap között váltakozott. Emellett szinte észrevehetetlen volt, hogy minden második oldal egy gigantikus Axe, Ray-Ban stb reklám, ami 6-800 forintért baromira zavart.
Az utolsó csepp azonban egy négysoros kritika volt, aminek szerzője azóta remélem andezitet morzsol valahol egy szibériai kőfejtőben. Az értékelés 20% volt, a szöveg valami ilyesmi: szégyenletes, hogy Shore ilyen erőtlen ófrancia dallamokkal akarja kiszúrni a szemünket...
A cikk a (későbbi Oscar-díjas) Fellowship of the Ring score-járól szólt.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy pénzt adtam ki dilettáns, önjelölt megélhetési kritikusok vicclapjára, és időközben rájöttem: 3-4 jóbarát őszinte véleményénél nincs jobb filmajánló.
Mindenkinek ugyanezt ajánlom, kiegészítésként talán még a rottentomatoes.com-ot, oszt ennyi.

Cinema, rest in peace.
0
2005. július 30., szombat 13:51
csak ne lenne olyan újsághoz/magazinhoz nem méltó idióta formája.Igy szégyenletesre sikerült /SZERINTEM/ a külcsíny.
0
2005. július 30., szombat 10:58
Megjelent a VOX Mozimagazin 100. száma!!!!

Gyönyörű a borító, és a tartalom, csupa összefoglalás az elmúlt 7 évből!
Megtaláljuk azon filmeket, melyek kategóriájukban kiemelkedtek, pl. Legjobb sci-fi a Mátrix lett, a Legjobb gonosz Toshio az Átokból, Legjobb elsőfilm az Amerikai szépség, Legjobb magyar film pedig a Kontroll lett :)
Az elmúlt 7 év filmterméséből külön felsorolást kaptak azok, melyek 100%-ot érdemeltek ki: A gyűrűk ura - A gyűrű szövetsége, A hihetetlen család, A zongorista, Amerikei szépség, Csokoládé. Csibefutam, Halálsoron stb. :)
A legjobb DVD-k felsorolása is illusztris :) Harcosok klubja, A gyűrűk ura trilogia bővített változatai, Kubrick díszdoboz és még sorolhatnám...
Persze az e havi filmes premierek, kritikák, és DVD megjelenések sem maradhatnak ki. Slussz poén, hogy az újság, most nem ott nyílik, ahol szokott ;)
0
2005. június 29., szerda 13:37
Az új Vox-ban van egy király összeállítás az új Batman filmről.
0
2005. június 29., szerda 2:09
Nekem a 2000-es évfolyam második felében tetszett leginkább. Mikor először lett kisebb a lap 1 centivel. A lap méretének csökkentése akkor még nem jelentette a tartalom csökkentését is. Tetszett az akkori design!

De 98-ban is elég jó volt...
0
2005. június 29., szerda 2:00
SZtema Cinema most elég igénytelen külsőt öltött magára. a 99 -es években sokkkal jobb volt a külsője.
0
2005. június 29., szerda 2:00
SZtema Cinema most elég igénytelen külsőt öltött magára. a 99 -es években sokkkal jobb volt a külseje.
0
2005. június 25., szombat 20:55
Ez yoooo. :)))
0
2005. június 25., szombat 20:48
A régi szép idők! Emlékszem, ezerkilencszáznagyonrégen nekem is válaszoltak a Cinemában egy levelem egyik részletére, melyben Antonio Banderas karrierjének általuk kissé homályosan tálalt részletéről érdeklődtem. Korábban ugyanis olyan életrajzot közöltek a lapban, mely szerint az 1960-ban született Banderas a 14 éves korában látott HAIR hatására választotta a színi pályát. Nos, rövid fejszámolás után kijött, hogy Antonio 1974-ben volt 14 éves, a HAIR máig egyetlen filmváltozata viszont 1978-ban készült... A hibát a szerkesztőség tréfálkozva belátta, s arra hivatkoztak, hogy nem tudják a sztárt személyesen megkérdezni erről a dologról. Később a latin macho Budapesten forgatta az EVITÁ-t, de a kérdésemet valószínűleg akkor se szegezte neki senki... :)
0
2005. június 25., szombat 19:55
No igen, ez tényleg zavaró, de az Orcaros újságokat kell keresni, azok mindig azonos hónapban jelennek eg, és már könnyebb is számolni.:)
0
2005. június 25., szombat 19:49
Szép! Nekem mitn mondtam Cinemából van komolyabb gyűjteményem, (már nem veszem) Néha én is ki szoktam így pakolni, ha legközelebb is, majd lefényképezem, és én is felrakom.

Egyébként egyetlen apró hibáját tudok csak a VOX-nak a Cinemával szemben ami nagyon zavar: A gerincén nincs feltüntetve, az év, meg a hónap... És így nem tudok keresni... A Cinemán rajt van...
0
2005. június 25., szombat 14:41
Egy még kimaradt!

Gyűjtemény 4

Itt nem minden újság van, mivel nem férnek el, de a régiek is megvannak, két nagy irattartóban tárolom őket.:)))
0
2005. június 25., szombat 14:36
Végre sikerült feltennem a VOX gyűjteményemet és most közzéteszem:

Gyűjtemény 1

Gyűjtemény 2

Gyűjtemény 3

Gyűjtemény 4

Remélem működni fognak a linkek....
0
2005. június 25., szombat 14:14
Tudom-tudom kedves Vizidémon. :)))
0
2005. június 25., szombat 14:10
házon belül marad...
0
2005. június 25., szombat 14:02
Igen, akkor még nem ismertem az Xpresst, és netem sem volt, szóval akkor még ott kérdeztem.:)))
0
2005. június 25., szombat 14:01
;))) Egy kis promóciót láthatunk.... :)
0
2005. június 25., szombat 11:20
nem olyan biztos az. a dvdextrán minden kérdésre szívesebben felelünk. ;)
0
2005. június 25., szombat 4:27
Megkerestem a leveledet a VOX-ban, mikor a Kontroll felől érdeklődtél :)))
2004 augusztus... Akkoriban még biztos nem jártál az Xpress-re... Vagy igen?

Amióta felfedeztem a remek fórumot megtanultam, hogy bármilyen filmmel kapcsolatos kérdésem van, itt biztos megválaszolják! :))
0
2005. június 23., csütörtök 22:25
Elkészültek a digitális fényképek a gyűjteményemről egy kölcsöngéppel, csak sajnos az USB összekötő kábel hiánya miatt majd holnap tudjátok megnézni. :))) Remélem nem baj! :)))
0