Erre a GyU filmzene értékelésre én is emlékszem, pontosabban a reakciómra. Ami még röhejesebb volt, hogy a Két Torony zenéjére 40 százalékot adtak, mondván, hogy egy fokkal jobb. Ja, és Armageddon 100 százalák, Ponyvaregény 80... , persze ez valakinél így is van, de hogy pont egy filmes lapnál? Ez nem túl jó dolog. A VOX se kutya... Orosz Dénes, aki általában a magyar filmekről ír kritikát, iszonyúan dícséri szinte az összeset, látszik, hogy elfogult. Nemrég olvastam az újságban, hogy a filmművészetin (szándékosan kisbetűvel) forgatókönyvíró szakon végez. Most gondoljak arra, hogy bepróbálkozik a befutottaknál, hogy könnyebb legyen filmet csinálnia? Vagy csak valóban zseniális az összes magyar szemét? Nem utálom őt, csak baromi rossz dolog, hogy legtöbbször ő írja a kritikákat a magyar "alkotásokhoz".
Ami mindkettőnél gáz : ha van egy nem túl eredeti, ámde mégis valamennyire értelmes film, arra 60-at adnak, vagy valami hasonlót, és lerendezik azzal, hogy van még jobb is, meg értelmesebb is, próbálkozásnak nem rossz. Viszont ha egy blockbuster jön, akkor min. 80 százalék (legalábbisa Cinema-nál), méghozzá azzal az indokkal, hogy szórakozzunk, félre az aggyal, akármenyire dilettáns is a forgatókönyv. Na persze nem mindig van ez így, de azért furcsa, ha pl. az Armageddon kritikusa iróniáról beszél... szóval néha nagyon elfogultak az írók. De bevallom, azért jó cikkek is voltak. Megemlíteném kollégámat, Cheese-t, aki a Vox-ban írt zseniális szösszeneteket... :)
Na, komolyan : szóval vannak jó cikkek, de el tudom mondani, melyik volt a legelfuseráltabb, és legbénább próbálkozás. 99 szeptemberi Cinema, ahol is két kritika is megjelent a Baljós Árnyakról. Hogy ezek mekkora gyávák!!! Nem merték lehúzni teljesen, mert akkor meglincselik a szerkesztőséget és nem fizetnek elő az újságra. Vagy mitt om én milyen okból...
A mostani számokban az I Heart Huckabees a Cinemától "remek" értékelést kapott, a VOX-tól 30 százalékot. Ja, mindkét újság kölcsönben volt nálam...:)