Mindkét lapból teljes a kollekcióm, a Voxnak az előd-kiadványát is gyűjtöttem, ezenkívűl az akkor csúcsminőségnek számító Videoplay újság szériája is hiánytalanul megvan, a Reform újságra hasonlító, 90-91-ben létező heti megjelenésű Filmmagazin jónéhány gyöngyszemével együtt! Ligeti Nagy Tamás ill. Réz András írásait ekkor szerettem a legjobban! A Filmvilág gyűjtése szerintem egy rajongó számára alap, emellett meg kell még említenem a Robi által (is?) szerkesztett tékás Videopiac újságot melynek évfolyamai ma már szintén kordokumentumnak számítanak! A gyűjteményem nagy részét helyhiány miatt a legjobb barátomnak passzoltam el egy jelképes összegért, de számomra ugyanúgy hozzáférhető maradt, ha valamire szükségem van belőle.
A kérdésre visszatérve, a Cinema legnagyobb hibája az, hogy a német anyalap által favorizált filmről hajlamos akár húsz oldalt is írni, míg más "egyéb" megjelenéseket elintéznek két hasábban! Erre számos durva példát találhat az, aki beletúrja magát a régebbi lapokba, hirtelen például a "Lesz ez még így se" ugrik be, amivel így "elbántak"! Na persze - nyomdász szemmel - nem elhanyagolható az a tény sem, hogy egyre silányabb a papírminőség, és pár éve összezsugorították a méretet is!
A Vox viszont közben felfejlődött,és mára szerintem lekörözte a Cinemát. Külsőségekben mindenképp, de tartalmilag is. A magyar filmek felvállalása számomra szimpatikus, a színészportrék is, viszont az újhullámos kritikusoktól a mai napig kiráz a hideg! Ezeket a részeket nem is szeretem, de ez már egyéni szocprobléma! Egyszóval, ha nem külföldi lapokról beszélünk, akkor ma már inkább Vox!