Keresés

CINEMA vagy VOX?

2005. június 22., szerda 23:22
:-) Azt hittem ez már köztudott! De kutakodj! :)))) Akkor most nem árulom el... hihi
0
2005. június 22., szerda 20:01
Aha... Tehát ha jobban utánanézek, még az igazi neved is megtudhatom... :-)))
0
2005. június 22., szerda 18:15
Mindjárt megnézem! :)

..........................

Nos: Lapozd fel a 2003 októberi számot a 4. oldalon a bal alsó sarokban válaszoltak nekem a Postabontásban. :) Valamint a 2004 augusztusi számában is feleltek a kérdéseimre a 8. oldalon a Kontroll-os képnél. :) És még nyertem jó párszor ajándékot, de most nem állok neki kikeresni, hogy mely lapszámokban szerepelek, de nyertem Trója pólót, Terminálos utitakarót, és Scooby-Doo pólót, ami természetesen kicsi lett rám :)
0
2005. június 22., szerda 18:08
Szió.

Sajnos már nincs. :( Jó rég óta... pedig milyen jó volt! :)
0
2005. június 22., szerda 16:16
Nincs :-(
0
2005. június 22., szerda 16:15

Hello.

Nem tudjátok, hogy a Vox magazinban van-e még a "POLHAPIAC" rovat?
0
2005. június 22., szerda 14:48
Én a Cinemát sokkal áttekinthetőbbnek tartom, igaz ezt is szoktam meg. Szerintem elég hullámzó volt a lapok minősége az utóbbi években, és hol az egyiket, hol a másikat vettem (döntően azért a Cinemát). A Cinemában volt pár idegesítő pontatlanság, és újabban elég elvtelenül túl sokra értékelnek bizonyos filmeket, mintha nem is kritikát, hanem reklámot írnának. Pár hónapja pl. képesek voltak az általános vélekedések szerint is harmatgyenge Kör 2-t 100%-osra értékelni. Szerintem elrendezés és tematika szempontjából a Cinema jobb, de az írások színvonala és a kritikák értéke tekintetében a VOX jelenleg lekörözi.
0
2005. június 22., szerda 13:55
Mindkét lapból teljes a kollekcióm, a Voxnak az előd-kiadványát is gyűjtöttem, ezenkívűl az akkor csúcsminőségnek számító Videoplay újság szériája is hiánytalanul megvan, a Reform újságra hasonlító, 90-91-ben létező heti megjelenésű Filmmagazin jónéhány gyöngyszemével együtt! Ligeti Nagy Tamás ill. Réz András írásait ekkor szerettem a legjobban! A Filmvilág gyűjtése szerintem egy rajongó számára alap, emellett meg kell még említenem a Robi által (is?) szerkesztett tékás Videopiac újságot melynek évfolyamai ma már szintén kordokumentumnak számítanak! A gyűjteményem nagy részét helyhiány miatt a legjobb barátomnak passzoltam el egy jelképes összegért, de számomra ugyanúgy hozzáférhető maradt, ha valamire szükségem van belőle.
A kérdésre visszatérve, a Cinema legnagyobb hibája az, hogy a német anyalap által favorizált filmről hajlamos akár húsz oldalt is írni, míg más "egyéb" megjelenéseket elintéznek két hasábban! Erre számos durva példát találhat az, aki beletúrja magát a régebbi lapokba, hirtelen például a "Lesz ez még így se" ugrik be, amivel így "elbántak"! Na persze - nyomdász szemmel - nem elhanyagolható az a tény sem, hogy egyre silányabb a papírminőség, és pár éve összezsugorították a méretet is!
A Vox viszont közben felfejlődött,és mára szerintem lekörözte a Cinemát. Külsőségekben mindenképp, de tartalmilag is. A magyar filmek felvállalása számomra szimpatikus, a színészportrék is, viszont az újhullámos kritikusoktól a mai napig kiráz a hideg! Ezeket a részeket nem is szeretem, de ez már egyéni szocprobléma! Egyszóval, ha nem külföldi lapokról beszélünk, akkor ma már inkább Vox!
most posts by TM
0
2005. június 22., szerda 12:19
Nekem meg a Cinemából van szép gyűjteményem: 8 és fél évfolyam...
De a VOX is szépen gyűlik már.
Angelus! És melyik számban közöltek tőled levelet, mondjuk az utóbbi másfél évebn?
0
2005. június 22., szerda 9:52
Reggelt!

Nos én is egy ideig egyszerre vettem a kettőt, de hamar rájöttem, hogy a VOX klasszisokkal jobb lap, mint a klónozott Cinema. :) Mivel nem külföldi lap másolata, hanem teljesen hazai, ezért tényleg sokat foglalkozik a magyar filmgyártással, színészekkel stb. Sok interjút is olvashatunk benne, és az alapanyag amire nyomják tényleg első osztályú! Évtizedekig eláll majd! :) És persze a VOXCar Díjátadó, ami azért szerintem nem egy Aranycsire színvonal...

(Ha meglesz a digitális fényképezőm beszúrok egy képet a VOX gyűjteményemről, de lehet nem fér majd rá egy képre a sok úság :] )Az első VOX-om  97 októberi szám, de ekkor még nem vettem rendszeresen a lapot, csak néhány példányt, viszont  99 januárjától az összes szám megvan! (A pontosság kedvéért megnéztem a lapszámot) Azóta is sokat fejlődött, a mostani külső nagyon jó!

A belsővel sincs gond! A kedvenc roveteim: Postabontás (több levelem is leközölték már :] ), aztán a TOP 25, Vox Special, a Házunktája, BOX Office, DVD Hardwer, Könyvespolc, Filmtörténet és az Időgép. Tényleg tartalmas újság, sok tudnivalóval. :)
0
2005. június 22., szerda 3:45
VOX vagy Cinema?

Hát a mikor komolyabban elkezdtem érdeklődni a filmek iránt a Cinemát vettem meg. Az első számom a 1998 februári volt (Alien 4) Aztán onnantól 7 éven keresztül vettem, sőt még a régi számokat is megrendeltem. Sokat tanultam belőle. És éppen ezért nagyon hűséges voltam hozzá.

A VOX-ba csak néhány alkalommal olvastam át, de kb 2003 odáig fejlődött a lap hogy nem lehetett nem észrevenni hogy nagyságrendekkel jobb mint a Cinema. Nem akartam váltani. A hűséges természetem ugy, és 1 évig egyszerre vettem a kettőt, majd egyszercsak elmaradt a Cinema, és maradt a VOX, amivel teljes mértékben meg vagyok elégedve. Nagyszerű magazinnak tartom: Jók a dvd-tesztjeik, szeretem a box-office elemzéseket, a business rovatot, (a Cinemában sosem volt ilyesmi.) Tetszik hogy sokat foglalkozik a hazai filmgyártással, ja és a titkos kedvenc a filmtörténet rész. Orosz Dénes nagyon jó kis interjúkat készít...

Biztosan vannak külföldön jobb, és rangosabb magazinok, nem ismerem őket. De abban biztos vagyok hogy Magyarországon a VOX a legjobb!
0
2005. június 22., szerda 0:35
Aham. Mondjuk nekem is fura, de annyira nem rossz.
0
2005. június 22., szerda 0:30
Az is, de összeségében nem jön be, főleg, hogy össze lett ömlesztve sok más dologgal is.
0
2005. június 22., szerda 0:26
Túl színes? :)
0
2005. június 22., szerda 0:24
Tényleg jó kis hely volt az na! (picit egyszerű, de talán pont amiatt is szeretük)

A mostani dizájn azonban nagyon nem akar bejönni:(
0
2005. június 21., kedd 23:19
Tényleg?
Grat! ;) Jól nézett ki!
0
2005. június 21., kedd 23:13
ja, téényleg! most hogy mondod... egyébként hogy kerültél oda? a magazinnak is tagja voltál esetleg?
0
2005. június 21., kedd 23:05
A régi VOX Online volt az első komolyabb webes munkám. A fórumot ritkán olvastam, de örülök, hogy ki tudtátok használni. Mégis volt valami értelme dolgozni vele ;)
0
2005. június 21., kedd 19:37
Valoban nem, mert többnyire az adatbázist töltöm fel filmekkel és színészekkel, (Woodyval együtt) és Ólorin meg Hannibal aztala inkább a filmelemzés és a portérítrás:)  (mondjuk nincs semmi ilyen megállapodás, de ez valahogy igy jött:)

Azért remélem Te is írsz majd elemzéseket, ha lesz időd:)
0
2005. június 21., kedd 19:34
belenézegettem a kritikákba. egy bajom van vele: kevés köztük a lehúzó. :) és te nem írtál valami sokat. :)
0
2005. június 21., kedd 19:10
Én is nosztalgiáztam! :)
Végigolvastam a HTML gyakorló topicot, és a Chat topic elejét. :) Akkor még jóval többen voltunk, és csak úgy pörögtünk! :)
0
2005. június 21., kedd 18:43
Persze, hogy az, nem is mondtam, hogy nem:)

Csak a Vox hangulat ettől függetlenül hiányzik picit néha és jó visszamlékezni azokra az időkre :)

Jaj, de kis szentimentális voltam most:)))
0
2005. június 21., kedd 18:35
Biztos jó lehetett! :)
De azért itt is jó a társaság, ugye? ;)
0
2005. június 21., kedd 17:40
Azért az tulzás, de tényleg nagyon jó kis társoság gyült össze ott anno:)

Igaz eleinte nehezen szoktunk össze, de aztán egy tényleg - azt hiszem mondhatom most már nyugodtan -  egy  kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló kis banda lettünk:)
0
2005. június 21., kedd 17:23
THX. :)

Gondoltam szólok, mikor megláttam a VOX új külsejét online. :) Amúgy tényleg vérremenő csaták voltak ott? Mesélj.... ;)
0