Keresés

CINEMA vagy VOX?

2009. augusztus 6., csütörtök 20:36
az ingyen gályázó médiaszakos srácoknak talán értékes, bár a képaláírásokra nem hiszem, hogy bárki büszke lenne (már amikor nem az anyalapot fordították le).
ami a tartalmat illeti, az meg..... mondom: akinek inge, vegye. sajnálni nem fogom, mert függő voltam 17 éves koromig, majd ahogy szellemileg és kritikailag és tárgyi tévedések során elérte a kritikus pontot, úgy távolodtam el tőla, ahogy lehetett. persze bájos varázsa ennek is lehet (főleg, ami szereti kivagdosni a filmsztárok képeit az újságokból), mert hát 20 év és első nyugati szagú újság, de ne dimenzionáljuk túl. szerénytelen véleményem szerint sokkal többet loptak ki az újságból, mint amennyit beletettek. erről ennyit.

a filmvilág is penetra az elmúlt pár évben, csak hát az referencia lap és hát presztízskérdés, hogy egy szakmai lap legyen, bármilyen közhelyes is.

0
2009. augusztus 6., csütörtök 19:57
Jama, sajnos nem tudom. Szerencsénkre szeptember végéig annyira gyér a moziválaszték, hogy nem kellett túl sok mindenről lemondanunk.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 19:28
Éppen most olvastam el betűről betűre a Tarantino összeállítást :)) Jóóó! :) Én Cinemás voltam, 8 éven át minden lapszám, mióta ők befejezték, csak a Vox, de egyre jobban a kezemre áll. Én sem értem, hol filmrajongó valaki, ha örvendezik sokak munkalehetőségének, szórakozásának az elvesztésén, de hát ilyen időket élünk, nem arra adják a net kapcsolatot, ki tapintatos vagy tapintatlan.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 19:04
várható, hogy a nyári uborkaszezont követően esetleg egy kicsit meghízzatok?
0
2009. augusztus 6., csütörtök 18:37
Agy nélkül azt is nehéz.
most posts by TM
0
2009. augusztus 6., csütörtök 18:30
sok pénzért színes képeket? hát nem is tudom. az esőredők fogynak, a filmrajongók letöltenek, de amíg Vérapó a helyén van, én nem aggódom.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 17:59
Nem, nem szűnt meg a VOX, és bár a régiekhez képest tényleg kicsit megkurtítva, de továbbra is vagyunk. Azt meg nem értem, hogy miért kell azon kárörvendeni, hogy megszűnt a Cinema, vagy kevesebb oldalon jelenik meg a VOX. Az ilyesmik csupán azt jelzik, hogy baj van a filmpiacon, ami minden olyan terméket (dvd, blu-ray, mozik...) érint, amiért pénzt kéne áldozni. Márpedig sztem ennek egy igazi filmrajongó/filmgyűjtő nem örülhet. Lehet nem venni egy újságot, dvd-t stb., de sztem kicsit buta dolog kárörvendeni a piac nehéz helyzete fölött, az ugyanis valahol mindannyiunkat (értsd: az xpress közössége) érint.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 17:57
@737

Azért egy Empire stílusú lapot elviselnék még most is - álmodik a nyomor, tudom.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 14:10
tök vicces. tényleg. alkalom adtán nevetek is egy sort.
3-4 bejegyzéssel lejjebb vki múlt időben fogalmazott  mind2 újsággal kapcsolatban.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 13:30
az egyik kuncsafttól hallottad? :)
0
2009. augusztus 6., csütörtök 13:15
Nem hiszem, hogy megszűnt volna, de nagyon úgy tűnik, hogy ott sincs minden rendben, a korábbi vaskos lapszámok után jött a 98 oldal és most két hónapja már csak 84, ugyanazért az árért. Ekkora kurtítást pedig nem tud egy lap sem minőségromlás nélkül átvészelni. Ebben a hónapban már meg sem vettem a lapot - már egy ideje is csak megszokásból, mert már messze nem az, ami volt -, és már nehezn tudom elhinni, hogy a 84-ből újra lesz 98 vagy több, én inkább lejtmenetet látok.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 13:12
a vox is megszünt? ez nekem új. hmm...izgi. a bulvárfilmlapoknak leáldozott. éljen-éljen.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 13:03
A Mozgó Képek kezelhetetlen formátuma azóta is szálka a szememben, az pedig elképesztett, hogy az első időkben olyan részletes tartalomismertetőket közöltek, hogy a krimiknél még a gyilkos személyét is megírták!

Viszont valóban közöltek érdekes háttéranyagokat, fesztiválbeszámolókat, forgatási tudósításokat, a filmátvétel híreit. Nekem mindegyik lapszám megvan a Mozgó Képekből.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 12:21
Az én kedvenc filmes lapom a Mozgó Képek című, jó nagyméretű, a napilapokhoz hasonlatos formátumú havonta megjelenő újság volt a 80-as években. Abban aztán igazán bővében volt az információ, ráadásul igen jó stílusú cikkek szerepeltek benne.
0
2009. augusztus 6., csütörtök 11:49
Jaja! :)
Szerintem az egy nagyon jó lap volt, kár érte.
most posts by TM
0
2009. augusztus 6., csütörtök 11:42
a total film meg volt az alkalmi partner? :)
0
2009. augusztus 6., csütörtök 11:40
Speciel egy havonta megjelenő magazintól, aminek még pár hét nyomdai átfutása is van, nem várható el, hogy a napi netes hírekkel versenyezzen. Mondjuk nem is ezért vannak. Jó színvonalú, szemcsiklandó dizájnnal díszített filmes magazinra mindig is szükség van. Az más kérdés, hogy a címszereplők ennek mennyire feleltek/felelnek meg. Nekem mindkét újság kedves volt, még messze a világháló előtti időkben jött létre a frigyünk, melyet nem rúgtam fel. A Cinema időközben lelépett tőlem... :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 6., csütörtök 11:32
én annyira szerettem mind a két magazint, hogy előbbit vagy 10 éve, utóbbit meg 5 éve a kezembe sem vettem, hanem az internetről szépen összeszedem a naprakészebb és korrektebb információkat több forrásból..
0
2009. augusztus 6., csütörtök 11:15
"egyéb kötözködni való?"

Megszólalt a gödörben a luk. :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 6., csütörtök 11:09
nem érted: az előzetesekben magasztalták túl GC-t. nem a kritikában. ha gondolod, kikeresem, és átszkennelem neked. igen, volt nem láttuk. de volt néhány erős idegzetű filmkritikus, aki meg mertre saccolni. egyéb kötözködni való?
0
2009. augusztus 5., szerda 23:19
726-os megszólalás. Gonzo: Mielőtt fikázod a Cinemát, szerintem frissítsd kicsit az emlékezeted, mert van néhány hiányosságod:

1. "a peacemaker volt akkor a titkos favorit. csak azért kapott vmi orbitális nagy széámot, nert george votl benne" - A Peacemaker 40%-ot kapott, ami valóban orbitális nagy szám...a -5000 hez képest! Geroge Clooney alakítása pedig kifejezetten nem tetszett a kritikusnak

2."anno volt egy értékelős buzisága: na azt gyerekfejjel bírtam: mik jönnek, látatlanba hány százalékot kap." - A nem látott filmekre "Nem Láttuk, ezért értékelni sem tudjuk"- értékelés került

0
2009. augusztus 5., szerda 18:28
A Vox-ban azt imádtam, hogy egy az egyben vett át anyagokat. És míg az interjúknál legalább feltüntették az eredeti szerzőt, a filmes bemutatóknál mindig hiányzott a cikk végén a zárójeles csillag.

off:

Könyveknél még rosszabb a helyzet: ismerőseim nagy része marad a könyvtárnál (főleg az idősebbek), a fiatalok pedig orrvérzésig gyűjtik a .txt/doc/pdf "könyveket" és egyre többen nem monitoron akarnak olvasni, hanem e-olvasóra gyűjtenek.
0
2009. augusztus 5., szerda 15:15
http://origo.hu/filmklub/20090804-hiaba-varjak-az-elofizetok-a-megszunt-cinema-magazint.html
0
2009. június 30., kedd 15:23
nem semmi.
0
2009. június 30., kedd 14:55
Ez a Gonzo sosem vonzó. :)
most posts by TM
0