Keresés

2011 - A tíz legjobb film

2013. január 26., szombat 14:09
Hmm... Az érdeklődést a következő grafikonon tudnám szemléltetni... :DDDD

https://picasaweb.google.com/lh/photo/82ZRNXSH0tqqNcPFcrkUGtMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
0
2013. január 26., szombat 13:47
Már én is szavaznék, de még mindig nem néztem meg minden filmet azok közül, amiket szeretnék 5 nap alatt igyekszem behozni... Mindre úgy se lesz se időm, se lehetőségem.
0
2013. január 26., szombat 13:28
"A mostani, jelenlegi 32 eddig a negatív rekord..."

Mindenesetre ez a szám is hűen tükrözi azt az érdektelenséget, ami az elmúlt évben itt is felütötte a fejét... :-(
0
2013. január 26., szombat 11:33
Dylant idézve:

"Egy kis statisztika, az elmúlt 7 év Xpress-es top 10-es szavazósdijáról:

2005-ös filmek: - 44-en szavaztak - 79 filmre
2006-os filmek: - 44-en szavaztak - 104 filmre
2007-es filmek: - 57-en szavaztak - 103 filmre
2008-as filmek: - 68-an szavaztak - 117 filmre
2009-es filmek: - 73-an szavaztak - 122 filmre
2010-es filmek: - 64-en szavaztak - 130 filmre
2011-es filmek: - 60-an szavaztak - 130 filmre"

A mostani, jelenlegi 32 eddig a negatív rekord, nosza, változtassunk rajta! Hajrá! :)
most posts by TM
0
2013. január 26., szombat 11:00
Eddig 32 szavazó Top 10-es listáját összesítettem, és 83 filmre érkezett szavazat! Mint minden évben, most január 31-én 17 óráig lehet a listákat postolni! Eredményhírdetés kb 18 órakor!
0
2013. január 24., csütörtök 12:12
Az én 2012-es listám:

1. A Hobbit: Váratlan utazás
2. Warrior
3. A sötét lovag: Felemelkedés
4. Skyfall
5. Prometheus
6. Pi élete
7. Looper
8. A leleményes Hugo
9. Holdfény királyság
10. The Expendables 2
0
2013. január 23., szerda 17:14
Minden időutazós filmbe bele lehet kötni igazából, talán csak a Vissza a jövőbe trilógiába nem :D
0
2013. január 23., szerda 17:13
Nyilván csak ezen múlik :)
0
2013. január 23., szerda 17:12
Egyet értek Andrew-val, de az is igaz, hogy amiket te írsz, azok apróságok ahhoz képest amiket a Looper-al hoztam fel, mert ezekre a logikátlanságokra van felhúzva az egész film alapsztorija, és minden ebből indul ki.
0
2013. január 23., szerda 17:07
Nyilván mindenki bele tud kötni olyan filmbe, ami neki nem tetszik, hiszen ezek FILMEK, a képzelet szüleményei, és főleg ebben a műfajban (sci-fi) elég könnyű bakikat találni. Szóval tök felesleges ez a vita, mert lassan az van, hogy mindenki védi a szent teheneit és alázza mások kedvenceit....
0
2013. január 23., szerda 16:56
Lehet, hogy másik univerzum, de én a mai napig nem tudom megérteni, hogy egy geológus GPS-szel hogyan tud eltévedni egy barlangban és hogy egy biológus miért viselkedik logikátlanul (ágaskodó csápos fasz alakú élőlény megjelenik egy idegen bolygón, majd pont az lesz az első, hogy megpróbálom megsimogatni...)... és ezt még lehetne sorolni... szóval a Prometheus "logikája" (már ha lehet ilyenről beszélni) bőven rosszabb, mint a Looperé :)
0
2013. január 23., szerda 16:47
Nem igazán látom a párhuzamot... :) Az egy másik univerzum, ahol érthető hogy mi miért történik... Ja és mellé még izgalmas és látványos is. Ez a Looper-ről nem mondható el. Sorry! :)

Egyébként átvittem az előbbi Looper-es véleményt a film a topikjába, ahol még egy égbekiáltó logikátlanságra is rámutattam... Ha érdekel.. :)
0
2013. január 23., szerda 16:31
LOL, teljesen igaz meglátás...
0
2013. január 23., szerda 16:31
Ha az időgép csak úgy működik, hogy pontosan 30 évvel ezelőttre tud visszaküldeni az időben (ez egyetlen dinamikus időben előrehaladó loop), akkor teljesen érthetővé válik, hogy miért nem egyszerre küldik vissza őket.
Attól, hogy a hatóságok betiltották, még a maffia kezébe kerülhet egy technológia.
Minden másra ott a Rainmaker.
0
2013. január 23., szerda 16:22
A Prometheus 5. a listádon, de ilyenekbe belekötsz?
0
2013. január 23., szerda 15:18
Többet kéne olvasnod az adatlapi írásokat:)...
0
2013. január 23., szerda 15:15
Végre, valakivel egyet tudok érteni egy film megítélésében.
Az éhezőkről nekem is ez a véleményem, ezt hiányolom.
Úgy látszik a mai tinik torkán az ilyen kicsit a valóságban játszódós filmeket lehet letolni. Talán ez a H.P. széria sikere is. Olyanok  szereplők mint Ők, de egy teljesen illogikus világban játszódik és ez cseppet sem zavarja Őket. Ez van és kész, ezek a szabályok.
Az éhezőkben szinte elsiklanak azon a szörnyű tényen, hogy meg kell ölniük egymást, sőt ez lehet akár a testvére is. Mindezt akár 12 évesen! Még nem hallottam, hogy fel lenne háborodva, fel lenne akadva ezen bármelyik filmet méltató.
Ja, ez már a 78. év ami ugyan úgy zajlik le, azaz 760 12 és 18 év közötti fiatal halt meg egy ugyanilyen idős társa által. :(
Ez nem beteg dolog?
Ezen még a csaj esetleges szépsége sem változtat.

A Loopert meg még nem láttam, de így már annyira nem is érdekel.
0
2013. január 23., szerda 14:57
SPOILERezünk tovább a film adatlapján:)?
Ennyi kérdés nekem a BOTTOM-lista ellenére sem jutott eszembe, de például most már érdekelne, hogy a koncepció szerint akkor egy Looper sem halhat baleseti vagy természetes halált, 30 év alatt sem:)? Várod az "aranyat", és biztos vagy benne, hogy még van legalább 30 éved, aztán másnap elüt a vonat... milyen szar érzés, nem:)?
0
2013. január 23., szerda 14:56
Hát úgy tűnik hogy csajokban sem egyforma az ízlésünk... :)
0
2013. január 23., szerda 14:55
Ott csak a külsőt néztem, aztán be kellett látnom, tévedés volt.
de "dombornyomva" még megvan! :)
No de ezt a Jennifer csajt sem komálod akkor?
0
2013. január 23., szerda 14:54
Na szép... És a Megan Fox-al mi van? Az csak egy múló kaland volt? :)

Jó, lehet hogy a nincs egy lapon a Twilight-al, talán egy kicsit jobb, de én ugynannyira útáltam mind a kettőt, szóval nálam egy lapon van! :)
0
2013. január 23., szerda 14:51
Alkonyat-trilógia és Éhezők viadala egy lapon említve? Hát már ne is haragudj, ezt nem tudom elfogadni. Nekem sem kedvenc filmem ez a Hunger Games, de amíg ez lekötött és elszórakoztatott több mint 2 órán át, addig az Alkonyat első részét valahogy végigszenvedtem, de aztán nagyon gyorsan utáltam is. Ezt a filmet viszont nem fogom utálni, talán éppen azért, amit előttem is említettek: Jennifer Lawrence egy remek színésznő és valami olyan kisugárzása van, ami nálam 10 évente jelentkezik. Sőt, pont 10 éve volt, 2003-ban a Lost in Translation-t megnézve "szerettem bele" Scarlett-be. Szóval ideje volt jönnie az új szerelemnek!
Ha mást nem is, legalább ezt megadta a Hunger Games! :D
0
2013. január 23., szerda 14:49
Lehet ő a motor (mert egyébként tényleg az!), ha az alvázat/fenéklemezt körülötte szétmarja a rozsda, és ezen még a csillogó/metálos fényezés is csak optikai tuning.
0
2013. január 23., szerda 14:27
Akkor néhány szó az Éhezők viadaláról. Azon túl hogy nem tetszett, még idegesített is a film... Ezért ez volt az egyik legrosszabb idén. :)

Nekem is a háttérsztori kidolgozatlansága az első ami eszembe jut. Folyamatosan választ vártam hogy mégis hogy alakult ki ez az értelmetlen, logikátlan utópisztikus világ. Az "éhezők" miért néznek ki ilyen jóltápláltan, és miért ilyen jóképűek? :) Az uralkodó osztály mitől viselkedik ilyen infantilisen, és miért élvezik olyan nagyon a kegyetlen játékukat? Nekem az kevés, hogy egykor fellázadtak, aztán most szívatják őket. Aztán tök idegesítő az egész csatára való felkészülés, és egy ilyen sztorijú filmet hogy "öljétek le egymást, és csak egy maradhat" mégis hogy lehet lenyomni a tinik torkán? Csak ilyen vértelenül... Ettől aztán tök hiteltelenné válik az egész. Nem lehet nem észrevenni a Battle Royale-al való párhuzamot. Abban a filmben legalább nem spóroltak a vérrel, mert ezt a fajta bűnös kissé perverz témát, hogy gyerekek ölik egymást, csak így lehet megcsinálni. Itt meg valami nagy drámát, meg társadalmi mondanivalót akarnak kihozni belőle, a tinik szájíze szerint. Aztán tele van olyan ezekkel a banális dolgokkal mint kötelező szerelmi szál, giccses happy endbe hajló befejezés, és ez tök zavart... Számomra sem több az Alkonyat trilógiától, és köszönöm szépen, nem kérek a folytatásokból.

Hogy miért a Looper? Úgy látom azért másnak is a bottom listáján előfordult. Én imádom a sci-fi-t, és még jobban az időgubancos filmeket, de ennek a történetnek a logikájától égnek állt a hajam. És most nem feltétlenül időparadoxonos gubancokról beszélek, hanem arról hogy hogy a fenébe lehetséges az hogy a jövőben feltalálják az időutazást, betiltják, majd a maffia kezébe kerül? Hogy lehet az hogy a maffia le tud nyúlni, és észrevétlenül működtetni tud egy olyan technikát mint az időgép, de arra nem képesek, hogy eltűntessenek egy holttestet??? Ez elég nevetséges, és a film fél mondatban letudja. Nem tudnak és kész. De akkor is: Csak ezért megszerzik az időgépet??? Hogy 30 évre visszamenőleg elküldjék a fickókat? Miért ha eltűnik a jövőből az nem lesz gyanús a rendőrségnek? Ha már visszaküldik őket, akkor miért nem ugyanarra a napra küldik vissza a múltba? Így akár több száz embert is likvidálni lehetne a múltban akár pár óra alatt. És akkor nem kéne ilyen looper hálózatot alkalmazni a múltban. Miért ütemezik őket így naponként? :) Miért nem teszi fel ezeket a kérdést egy Looper? Inkább elfogadja hogy ez van, és bevállalja hogy 30 év múlva őt is visszaküldik likvidálásra. És ha ez így van, miért nem próbál meg tenni valamit ez ellen? Hisz tudja hogy mikor jönnek érte! Szóval még sorolhatnám ezeket a bőldségeket, de ezek nagyon zavartak... És a végső fordulat is elég nagy hülyeség, szóval ez a film egy nagy csalódás volt. Ez van.
0
2013. január 23., szerda 14:25
Nem értek egyet. De ettől még nem veszünk össze. Szerintem kiváló darab lett, az meg különösen szomorú, hogy sokan az Alkonyat-szériával emlegetik. Ég és  föld a kettő. Uramisten, vegyük már észre. Kristen Stewart nem egyenlő Jennifer Lawrence fantasztikus tehetségével. Nézd meg a Winter s Bone-t vagy a jelenleg mozikban futó Napos oldalt, sokkal nagyobb színésznő mint Kristen valaha is lesz. Pedig az Alkonyat filmeken kívül őt is szeretem.

Az egész Hunger Games trilógiának Jennifer a motorja, szerencsére. De mindenesetre megértelek, ha nem tetszett, tiszteletben tartom a döntésedet.
0