Akkor néhány szó az Éhezők viadaláról. Azon túl hogy nem tetszett, még idegesített is a film... Ezért ez volt az egyik legrosszabb idén. :)
Nekem is a háttérsztori kidolgozatlansága az első ami eszembe jut. Folyamatosan választ vártam hogy mégis hogy alakult ki ez az értelmetlen, logikátlan utópisztikus világ. Az "éhezők" miért néznek ki ilyen jóltápláltan, és miért ilyen jóképűek? :) Az uralkodó osztály mitől viselkedik ilyen infantilisen, és miért élvezik olyan nagyon a kegyetlen játékukat? Nekem az kevés, hogy egykor fellázadtak, aztán most szívatják őket. Aztán tök idegesítő az egész csatára való felkészülés, és egy ilyen sztorijú filmet hogy "öljétek le egymást, és csak egy maradhat" mégis hogy lehet lenyomni a tinik torkán? Csak ilyen vértelenül... Ettől aztán tök hiteltelenné válik az egész. Nem lehet nem észrevenni a Battle Royale-al való párhuzamot. Abban a filmben legalább nem spóroltak a vérrel, mert ezt a fajta bűnös kissé perverz témát, hogy gyerekek ölik egymást, csak így lehet megcsinálni. Itt meg valami nagy drámát, meg társadalmi mondanivalót akarnak kihozni belőle, a tinik szájíze szerint. Aztán tele van olyan ezekkel a banális dolgokkal mint kötelező szerelmi szál, giccses happy endbe hajló befejezés, és ez tök zavart... Számomra sem több az Alkonyat trilógiától, és köszönöm szépen, nem kérek a folytatásokból.
Hogy miért a Looper? Úgy látom azért másnak is a bottom listáján előfordult. Én imádom a sci-fi-t, és még jobban az időgubancos filmeket, de ennek a történetnek a logikájától égnek állt a hajam. És most nem feltétlenül időparadoxonos gubancokról beszélek, hanem arról hogy hogy a fenébe lehetséges az hogy a jövőben feltalálják az időutazást, betiltják, majd a maffia kezébe kerül? Hogy lehet az hogy a maffia le tud nyúlni, és észrevétlenül működtetni tud egy olyan technikát mint az időgép, de arra nem képesek, hogy eltűntessenek egy holttestet??? Ez elég nevetséges, és a film fél mondatban letudja. Nem tudnak és kész. De akkor is: Csak ezért megszerzik az időgépet??? Hogy 30 évre visszamenőleg elküldjék a fickókat? Miért ha eltűnik a jövőből az nem lesz gyanús a rendőrségnek? Ha már visszaküldik őket, akkor miért nem ugyanarra a napra küldik vissza a múltba? Így akár több száz embert is likvidálni lehetne a múltban akár pár óra alatt. És akkor nem kéne ilyen looper hálózatot alkalmazni a múltban. Miért ütemezik őket így naponként? :) Miért nem teszi fel ezeket a kérdést egy Looper? Inkább elfogadja hogy ez van, és bevállalja hogy 30 év múlva őt is visszaküldik likvidálásra. És ha ez így van, miért nem próbál meg tenni valamit ez ellen? Hisz tudja hogy mikor jönnek érte! Szóval még sorolhatnám ezeket a bőldségeket, de ezek nagyon zavartak... És a végső fordulat is elég nagy hülyeség, szóval ez a film egy nagy csalódás volt. Ez van.