Keresés

2011 - A tíz legjobb film

2012. január 30., hétfő 21:01
Mivel holnapig már nem valószínű, hogy be tudom hozni a tetemes lemaradásomat (van mit jócskán, tegnap is ezzel foglalatoskodtam), íme az én 2011-es listám:

1.: Drive: Gázt! / Drive
2.: Ismeretlen férfi / Unknown
3.: Másnaposok 2 / The Hangover Part II
4.: Super 8 / Super 8
5.: A következő három nap / The Next Three Days
6.: Forráskód / Source Code
7.: Csizmás, a kandúr / Puss In Boots
8.: Scott Pilgrim a világ ellen / Scott Pilgrim Vs. The World
9.: A félszemű / True Grit
10.: Az igazság ára / The Lincoln Lawyer

Sok minden kimaradt sajnos, de idén talán többször sikerül eljutni a moziba, vannak így is a fentiek között olyan filmek, amiket nem sikerült nagyvásznon megtekinteni sajnos...
0
2012. január 30., hétfő 20:51
1. Drive
2. Fighter
3. A Félszemű
4.Super 8
5. Rango
6. Transformers3
7. 127 óra
8. Majmok Bolygója
9. X Man first class
10.Király!

Ha indult volna a warrior az lett volna a top 2.
0
2012. január 30., hétfő 20:23
Elkészült az én TOP10-em is. Jó sok agyalás után született, ezért mindegyik mellé pár gondolatot is megfogalmaztam, hogy miért is...:

1. Drive - Gázt! - /Drive/ (2011)
…mert végig azon agyaltam, hogy vajon ez, vagy pedig Natalie átváltozása   nyerjen –e. Végül az döntött, hogy messze ez a leghangulatosabb film, amit ebben az évben láttam!

2. Fekete hattyú - /Black Swan/ (2010)
…mert végig azon agyaltam, hogy vajon ez, vagy pedig Gosling mélabús karaktere nyerjen –e. Végül az döntött, hogy bár mestermű, de nem fogom annyiszor elővenni, mint a Sofőr történetét.

3. Ne engedj el - /Never Let Me Go/ (2010)
mert egy elgondolkodtató és végtelenül romantikus sci-fi, mindenféle giccs nélkül. Szégyen, nem szégyen, meglett férfiként elérzékenyültem a film végén!

4.  X-Men - Az elsők - /X-Men - First Class/ (2011)
…mert a 2001-es év blockbusterei közül messze ez volt a legszórakoztatóbb, a leglátványosabb és a legjobb sztorival rendelkező. Jah, és a legjobb színészeket felvonultató!

5. A segítség - /The Help/ (2011)
...mert mindig is szerettem a fehér-fekete ellentétekről szóló mozikat, és ilyen szórakoztatóan talán soha nem vitték vászonra eddig.

6. Trancsírák - /Tucker and Dale vs. Evil/ (2011)
…mert horror-rajongó énem (v1.0) minden egyes pillanatát élvezte, a finom utalásokat és a brutális vérfröcsögést is egyaránt. A poén-faktor pedig már-már Shaun of the Dead-i magasságokba emelkedett!

7. 127 óra - /127 Hours/ (2010)
…mert mindig is szerettem az ilyen egyszemélyes kamaradarabokat, mivel úgy gondolom, a legnehezebb azt megvalósítani, hogy mindvégig lekössön a film, miközben szinte csak egy színészt látunk másfél órán át. Ennek a mozinak sikerült, méghozzá úgy is, hogy tudtam, mi lesz a vége!

8. Piranha 3D - /Piranha 3D/ (2010)
…mert horror-rajongó énem (v2.0) minden egyes pillanatát élvezte. Ennél jobb B-filmet nem láttam évek óta! Ahogy sokan írták, ez tényleg bűnös élvezet!

9. Fifti-fifti - /50/50/ (2011)
…mert végtelenül megindító történet, ami mindenkinek erőt kell, hogy adjon. Soakn sírunk jelentéktelen dolgok miatt – ha megnézzük ezt a filmet, nagy eséllyel másképp fogunk látni sok mindent.

10. A félszemű - /True Grit/ (2010)
…mert pörgős, látványos, jó színészeket felvonultató western-remake, ami klasszisokkal jobb, mint ez eredeti.

Amiket sajnálok, hogy kimaradtak, de a szabályok szerint csak 10 film kerülhetett be. Pedig a következő 10 film is olyan, hogy bárkinek, bármikor maximálisan ajánlanám! (Nem sorrendben, hanem ABC-rendben):

A dolog - /The Thing/ (2011)
A guardista - /The Guard/ (2011)
Az élet fája - /The Tree Of Life/ (2011)
Eden Lake - Gyilkos kilátások - /Eden Lake/ (2008)
Forráskód - /Source Code/ (2011)
Harry Brown - /Harry Brown/ (2009)
Rango - /Rango/ (2011)
Scott Pilgrim a világ ellen - /Scott Pilgrim vs. The World/ (2010)
Super 8 - /Super 8/ (2011)
Winter s Bone - A hallgatás törvénye - /Winter s Bone/ (2010)

Végül pedig 2011 csalódásai:

A hódkóros - /The Beaver/ (2011)
A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken - /Pirates Of The Caribbean - On Stranger Tides/ (2011)
A király beszéde - /The King s Speech/ (2010)
Azután - /Hereafter/ (2010)
Céges buli - /Cedar Rapids/ (2011)
Cowboyok és űrlények - /Cowboys & Aliens/ (2011)
Csúcshatás - /Limitless/ (2011)
Másnaposok 2. - /The Hangover - Part II/ (2011)
Melankólia - /Melancholia/ (2011)
Verdák 2 - /Cars 2/ (2011)
0
2012. január 30., hétfő 18:53
Valahol úgy érzem, ebben az évben láttam tán a legtöbb filmet a listáról, így talán eddigi legyugodtabban adhatom le voksaimat. Biztosan így is maradt figyelmemet elkerülő remek film, de mégis teljesnek éreztem a megtekinteni kívánt alkotások tárházát...

1. Forráskód
- Első helye egy percig sem volt kérdéses, számomra az Eredet és a Mátrix zsenialitásait idézi: a gondolatiság és az akció okos keverése.

2. A szabadság határai
- Niwrok ajánlója nékül bizony nem siettem volna megnézni - köszi - és egy hatalmas filmélménytől fosztottam volna meg magam. Csak az Ütközésekhez, illetve Inarritu mester műveihez tudom mérni.

3. A király beszéde
- Csodálatos kamaradarab, a filmkészítés ékköve: ahol a színészi játéknak kell eladnia egy mozit. Sikerült, s okosabb is lettem, hogy volt Angliának egy dadogós királya is.

4. 127 óra
- A színészi játék másik csodája, ráadásul felerősíti az élményt a tudat, hogy ez - nagyjából így- meg is történt... Az életedért, kedves néző, Te levágnád a kezed? Innád a saját vizeleted?

5. X-men: Elsők
- A valaha látott egyik legjobb előzményfilm, egészen kiváló karakterekkel, történettel, látvánnyal, zenével. Várjuk a második osztályt.

6. A kártyavár összedől
- Avagy Lisbeth a bíróságon. Nagyon jó thriller, krimi, tárgyalótermi dráma egyben. Egészen kiváló karakterekel, Lisbeth mellett a személyes kedvenc a fehérhajú Niedermann.. (nélküle üres is lesz az USA remake)

7. Ismeretlen férfi
- A Bauer és Bourne nélküli idők egyik legjobb helyettesítő karaktere - ráadásul olyan mellékszereplőkkel, mint Bruno Ganz és Frank Langella. Ja, és  nem utolsósorban egy nagyon jó kis csavaros filmmel...

8. A dolog
- Mintha a 80-as években készült volna. Tökéletes, a Carpenter-féle hangulatot maximálisan megidézi. A két film a 30 év ellenére eggyé képes válni - számomra ez már elég a top 10-hez.

9. Super 8
- Azt éreztem nézés közben, hogy nem lesz első, de a magával ragadó gyerekes bája és mindenekfelett a mögöttes szándék, ami miatt lérejött repítette ide. Bárcsak forgathattam volna én is filmet gyerekkoromban...

10. Skyline
- No, ez volt a legnehezebb... Rengeteg versenyző volt erre a helyre, de mint sci-fi kedvelő, nem hagyhattam ki. Kb ilyen lenne, ha tényleg megtámadnának: esélyed sincs. Egy percig sem. Itt nincsenek amerikai zászlóba tekert hősök, nincs, aki megmenti az emberiséget - ami szvsz meg is érett egy ilyen invázióra -, ráadásul a főszereplő a 24-ből megkedvelt Milo..

Érdekes egyébként - elnézve a többiek listáját -, hogy nekem pont azok a mozik nem jöttek be, amiket a nagyérdemű többség sokra tart. Sem a Fekete hattyú, sem a Drive, sem a Majmok bolygója nem volt képes elvrázsolni... Sajnálom.

Majd jövőre. :-)
0
2012. január 30., hétfő 12:31
Sajnos nem láttam mindent, amit szerettem volna, de a látottak alapján erre jutottam:

1. Fekete hattyú - az elsősége a listámon már régóta nem volt kérdéses, fantasztikus alakítás egy kiváló filmben - és én még a balettet is szeretem :) bevallom, az Oscar ellenfél és nyertes A király beszéde számomra nagy csalódás volt - nem az alakításokat kérdőjelezem meg, de ... alig bírtam a szemem nyitvatartani.
2. X-Men - Az elsők
3. Forráskód
4. Vörös Szikla (megj.: A helyezés nem a nálunk megjelent nemzetközi verziónak, hanem a két filmből álló eredeti verziónak szól)
5. Drive - Gázt!
6. A félszemű
7. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2.
8. Super 8
9. A majmok bolygója: Lázadás
10. Rango
0
2012. január 30., hétfő 11:16
Dylan!

módosítottam a listám, ez a végleges:

1. X-Men - Az elsők - /X-Men - First Class/ (2011)
2. Dr. Halál - /You Dont Know Jack/ (2010)
3. A dolog - /The Thing/ (2011)
4. Trancsírák - /Tucker & Dale vs. Evil/ (2010)
5. Förtelmes főnökök - /Horrible Bosses/ (2011)
6. Paul - /Paul/ (2011)
7. A guardista - /The Guard/ (2011)
8. Vitathatatlan 3 - /Undisputed 3/ (2010)
9. The Fighter - A harcos - /The Fighter/ (2010)
10. A majmok bolygója - Lázadás - /Rise of the Planet of the Apes/ (2011)
0
2012. január 29., vasárnap 19:23
Módosított lista:

10. Never Let Me Go
9. Drive
8. A Dolog
7. A király beszéde
6. Trancsírák
5. Fekete Hattyú
4. 50/50
3. 127 óra
2. Precious - A boldogság ára
1. AZ ÉLET FÁJA
0
2012. január 29., vasárnap 18:34
Eddig ez a lista áll legközelebb az én ízlésemhez, ahogy nézem, a 10 filmből 8 az enyémen is szerepelni fog! :)
0
2012. január 29., vasárnap 18:32
R2-D2 barátom javaslatára idén én is részt vennék a szavazásban. A rengeteg cím töredékét láttam csupán, így a listám igencsak szubjektív, hisz az általam látott filmeket tudtam csak értékelni (értelemszerűen :-D), ráadásul baromira nehezen döntöttem el a sorrendet, illetve az elsőséget...

1. Rise of the Planet of the Apes
2. The Thing (2011)
3. Harry Potter And The Deathly Hallows Part 2
4. Super 8
5. Joulutarina (A karácsony története)
6. Senna (szigorúan a hosszabb változat!)
7. The Adventures Of Tintin
8. The Last Exorcism
9. The Adjustment Bureau
10. Captain America: The First Avenger

0
2012. január 29., vasárnap 17:00
"Minden idők legigényesebben összedobott filmje a legigénytelenebb műfajban."

- briliáns!
0
2012. január 29., vasárnap 16:47
1. Harry Potter és a halál ereklyéi 2.
2. A király beszéde
3. Fekete hattyú
4. Fifti-fifti
5. Paul
6. Sorsügynökség
7. Koszorúslányok
8. Rossz tanár
9. Másnaposok 2.
10. Förtelmes főnökök
0
2012. január 29., vasárnap 16:17
na ugye a Vad magyarország másnál is.:)

Amúgy ezt találtam náluk, újra rendelhető a dvd, és bd is.

"És elnézést kérek a vidékiektől, de komolyabb országos hálózatot egyszerűen nem érte meg kiépíteni, ezért interneten lehet rendelni.
De nem tőlünk…
Még egyszer ugyanis ezt a postázós rémálmot nem vállaljuk be... Azt hiszem végül szépen megoldottuk, de be kell lássuk, hogy ez kérem egy külön műfaj. Ezért az internetes forgalmazást átadtuk egy webshop-nak, nekik:  "
sajnos ,ez a shop nem az Xpress.:(((
0
2012. január 29., vasárnap 15:47
Sajnos idén kb. 20-25%-al kevesebb filmet volt alkalmam megtekinteni, mint ami az éves átlag de igyekeztem a minőségre törekedni még ha több esélyes illetve mások által megbecsült filmek, mint például Az élet fája vagy a Barney és a nők ki is maradtak, de pótlásra vár még az Életrevalók is. Visszaszámlálás 12-től, ami pedig nem fért be, azt hasonló film esetében megemlítem.

12. A zöld sárkány gyermekei

Sokan panaszkodnak, hogy ritka a jó magyar film. Na ezt a gyöngyszemet is egymagamban néztem a moziban, nehogy már megoszthassam valakivel, hogy ez bizony tetszetős darab. A hazánkban élő kínai srác egy raktárban él a dobozokkal, ám az enyhén szorongó ingatlanügynök feladata, hogy záros határidőn belül elkergesse onnan a bevándorlót, akinek ugyancsak felsőbb utasításra ezzel ellentétes dolga van. Az alapsztorihoz képest szokatlanul kedves haverfilm kerekedett belőle.

11. A következő három nap /The Next three days/

Paul Haggis író-rendező Russel Crowe-nak adja a feladatot, hogy szabadítsa ki feleségét a börtönből, mert szerinte hamisan vádolták gyilkossággal. A folyamat nem minden feszültségtől mentes és ügyes thriller lesz a végeredmény.
Thriller vagy krimi témában futott még a Hanna - Gyilkos természet című akciófilm is, mely szintén nagyon izgalmas volt.

10. 127 óra /127 Hours/

Danny Boyle egy megdöbbentő igaz történethez nyúlt, mely szerint egy hegymászó kezére ráesett sziklatömb miatt, nem tud mozdulni helyéről. Víz és élelem híján az idő az élete ellen dolgozik, míg végül drasztikus döntésre kényszerül... talán az alaptéma is erős, de egy ilyen rendező, mint Danny Boyle, garantáltan hatással tud lenni a nézőjére. Pedig unalomba is fulladhatott volna, ám ez köszönhető James Franco színészi tehetségének is.
Franco úr szerepelt A majmok bolygója: Lázadás című filmben is, ami nagyszerű sci-fi kalandfilm, de ott kivételesen egy motion capture technikával életrekeltett csimpánz a sztár.

9. Eden Lake - Gyilkos kilátások

Az amúgy teljesen sablonosnak induló thriller végül égetően fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, miközben feszültséggel teli slasher horror lesz belőle. Az utóbbi idők legjobbjai közé tartozik a zsáneren belül, ami talán még kiállhatja az idő próbáját.
Ha horrorfilm, akkor egész jó volt még a Frászkarika című vámpírfilm is.

8. A félszemű /True Grit/

Coenék most nem csak westernszerű filmet, hanem egy igazi vérbeli westernfilmet forgattak, melynek bérelt helye van a legjobb remake-ek listáján. Jeff Bridges és Hailee Steinfeld nagyszerűek.
Ugyan nem western, de történelmi korszakban játszódik az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című képregényfilm, mely egy ízig vérig szórakoztató blockbuster.

7. Scott Pilgrim a világ ellen /Scott Pilgrim Vs The World/

Hogy hősünk gondtalanul lehessen együtt új barátnőjével, előbb meg kell küzdenie hét gonosz exével. Kimondottan látványos és stílusos harcjelenetek jellemzik az év legjobb romantikus filmjét.
Ha már szerelmes film, akkor tisztább zsánerben szerettem még az Őrült, dilis szerelem című filmet.

6. A segítség /The Help/

Csak úgy árad az Oscar szag ebből a moziból, mely egy olyan kort prezentál, amikor a feketék jogai teljesen korlátozva voltak. Politikailag korrektnek mondható ugyan, de nem annyira steril, a hosszú játékidő ellenére sincs túltömörítve az adott történelmi jelenségekkel, de ami a leglényegesebb, hogy piszkosul szórakoztató és megindító.
Futott még: a két évvel ezelőtti Oscar ceremónián is nagy népszerűséget és díjat is nyert Precious végül A boldogság ára címen talált 2011-ben forgalmazóra Magyarországon, ami ugyancsak szívhez szóló dráma színes egyéniségekről.

5. Fifti-Fifti /50/50/

Komédia a rákról címen lett beharangozva ez a film, mely annyira közel enged magához, hogy a végéig eszébe sem jut a nézőnek, hogy az egy szekvenciára jutó nevetések száma igazán szegényes. Érzelmekben viszont annál gazdagabb, de nem a vászonról folyik a giccs, ellenben a nézőben folyamatosan mozog valami.
Természetesen radaron van az Életrevalók is.

4. Fekete hattyú /Black Swan/

Aronofsky hangulatos és feszült pszichológiai esettanulmánya, mely a lélek kettősségéről és annak átváltozásáról szól. Talán Cronenberg sem prezentálhatta volna jobban.
A Fekete hattyú ott volt a díjszezon középpontjában, de a tavalyi legnagyobb Oscar nyertest A király beszéde című filmet is hanyagság lenne részemről ignorálni.

3. Drive - Gázt!

Dán rendező jönni Amerika és készíteni arthouse action movie. Nem csak az atmoszférája különleges, de az is elég vitaalap lehet, amit a történet közölni akar. Tényleg olyan a film, mint ha egy európai művészfilmet kevertünk volna össze egy amerikai akciófilmmel.
Ha már szóba hoztam kontinensünk art mozijait, akkor meg kell említenem a Három majom című török művészfilmet, mely kicsit Semih Kaplanoglu stílusában jött a világra, aki meg egy kicsit is ismer, az tudja, hogy oda vagyok a törökökért, ha művészfilmről van szó.

2. Piranha 3D

Francia rendező jönni Amerika és megmutatni, hogy ő hogyan élte át gyermekkorában exploitation... de azért ismerni Cápa is. Minden idők legigényesebben összedobott filmje a legigénytelenebb műfajban. Azt hiszem erre illik a "guilty pleasure" azaz bűnös élvezet kifejezés.
Listán kívül futott még a témában a Conan, a barbár, ami említésre méltó nálam.

1. A torinói ló

Isten megteremtette a világot hat nap alatt. Tarr Béla elpusztítja a világot hat nap alatt. Ám az ő világát nem nehéz elpusztítani, de lehet elmélkedni, hogy a mai állapotok mennyire vannak közel a magyar rendező víziójához. A nagyszerűen beállított fekete-fehér, de mégis a már expresszionizmust idéző festői képek Víg Mihály zenéjével teljes mértékben magával ragadják a nézőt két és fél órára.
Futott még: Ugyan nem vagyok teljesen kibékülve Lars von Trierrel a Melancholia kapcsán, főleg az Antikrisztus után, de azért érdekes élmény volt, mint világvége film.

Amit még nem tudtam megemlíteni vagy nem szerettem annyira, viszont elismerem nagyságát és jó szívvel merek ajánlani azok a Super 8, a Mission: Impossible: Fantom protokoll, a Rohanás de szerettem Hugh Jackmannel a Vasököl című filmet is, és bár eleinte feszengtem rajta, a végére egészen megszerettem a Koszorúslányokat, na és van még egy francia film Gerald Depardieu-vel, a Nem beszélek zöldségeket. Azt hiszem, hogy ezzel mindent megemlítettem, amit a 2011-es bemutatók közül a közepesnél jobban szerettem.
0
2012. január 29., vasárnap 14:40
1. Az élet fája
2. A torinói ló
3. Midnight In Paris
4. A félszemű
5. Fekete Hattyú
6. Melancholia
7. Férfit látok álmaidban
8. Vad Magyarország
0
2012. január 29., vasárnap 14:29
Másnál is láttam, de mindegy, akkor legyen a Paul (csak bekerült).
0
2012. január 29., vasárnap 12:46
tchabee!

A Vad Magyarország nincs a listán!
0
2012. január 29., vasárnap 9:39
2011-ben viszonylag sok jó filmet láttam, ám meglehetősen sok olyan is volt, amit nem sikerült még megnéznem, de érdekelt volna. Mindenesetre a mai napig megtekintett filmeből valahogy így áll össze a lista:

1. Emberek és istenek
2. Super 8
3. 127 óra
4. Egy jobb világ
5. X-Men: Az elsők
6. Vasököl
7. Az élet fája
8. Géppisztolyos prédikátor
9. A félszemű
10. Tintin kalandjai
0
2012. január 28., szombat 22:57
1. ÉLETREVALÓK
2. Barney és a nők
3. A harcos
4. A következő három nap
5. Apró, kis hazugságok
6. A félszemű
7. A kártyavár összedől
8. Almanya- a török paradicsom
9. Laza esküvő
10.Élve eltemetve
ez a végleges
0
2012. január 28., szombat 20:37
1. Drive
2. 127 óra
3. Halálos iramban - Ötödik sebesség
4. Scott Pilgrim a világ ellen
5. Rango
6. Forráskód
7. Sucker Punch
8. The Fighter
9. Rumnapló
10. Paul
0
2012. január 28., szombat 16:27
na ilyet sem tettem még, hogy szavazzak itt (vagy bárhol) a legjobb filmekre, sorrendbe állítani az ide filmeket, mikor nagy részét nem láttam, többet szeretnék még látni mint amit eddig láttam és hát ugye jó párat szívesen elfelejtenék örökre, azokból összejönne a 10 -es lista.  mivel nem túl nagy idén az aktivitás, akkor segítek kicsit felborítani a majmok bolygója, transzformeres kistákat.  a listám nincs meg 10, de ezek tényleg tetszettek nekem a legjobban a nagy listából,
no azért a végére csak meg lett a 10 film.:)

1 ,A szabadság határai - /Crossing Over/ (2009) - Útálom a szót mint filmes méltatást, de ezt a filmet kötelezővé tenném a gimi végzős osztályaiban
2, Férfit látok álmaidban - /You Will Meet A Tall Dark Stranger/ (2010) - Ugye Woody Allen:), de tényleg tetszett
3, A következő három nap - /The Next Three Days/ (2010) - Műfajában nem ez az etalon, de erre az évre nálam ez eddig a legjobb
4, Változó szerelem - /Flipped/ (2010) - Ugyanaz a sztori két szemszögből, megható és vicces családi film
5, Förtelmes főnökök - /Horrible Bosses/ (2011) - vígjátékokból ez, ha nem is tökéletes, idézni azért nem fogok belőle
6, A király beszéde - /The King s Speeche/ (2010) - végig sem tudtam nézni, de amit láttam addig az tetszett, tehát valamikor be lesz fejezve a nézése:)
7, Ismeretlen férfi - /Unknown/ (2010) - de tényleg ez utolsó film amit megnézek Liam Neesontól amiben elpusztíthatatlan akcióhőst játszik
8, Vörös szikla - /Red Cliff/ (2008) - legyen valami monumentális, kosztümös ázsiai film is:)
9, Vad Magyarország- A vizek birodalma
10, Super 8 - /Super 8/ (2011) - csak gyerekkori hangulat felidézése végett került ide, amúgy az eltúlzott vonat baleset miatt nagyon gondolkodtam be kerüljön ide egyáltalán, de így meg van a 10. is:)
(bár lehet inkább a Paul, hmmm)?
0
2012. január 28., szombat 8:40
4 nap múlva zárul az idei szavazás! Aki még nem adta le Top 10-es listáját, kedden 17 óráig még megteheti! Utána eredményhírdetés!

Addig is jöjjön egy kis statisztika, az elmúlt évek eredményeiről:

Egy kis statisztika, az elmúlt 5 év Xpress-es top 10-es szavazósdijáról:

2005-ös filmek: - 44-en szavaztak - 79 filmre
2006-os filmek: - 44-en szavaztak - 104 filmre
2007-es filmek: - 57-en szavaztak - 103 filmre
2008-as filmek: - 68-an szavaztak - 117 filmre
2009-es filmek: - 73-an szavaztak - 122 filmre
2010-es filmek: - 64-en szavaztak - 130 filmre
2011-es filmek: - Eddig 42-en szavaztak - 112 filmre

2005-ös Top 10:

1.) Star Wars III - A Sithek bosszúja - /Star Wars III - Revenge Of The Sith/ - (185 pont)
2.) Millió dolláros bébi - /Million Dollar Baby/ - (177 pont)
3.) Sin City - A bűn városa - /Sin City/ - (155 pont)
4.) Világok harca - /War Of The Worlds/ - (147 pont)
5.) Oldboy - /Oldboy/ - (136 pont)
6.) Batman: Kezdődik - /Batman: Be_gins/ - (128 pont)
7.) Ütközések - /Crash/ - (96 pont)
8.) King Kong - /King Kong/ - (87 pont)
9.) Hotel Ruanda - /Hotel Rwanda/ - (81 pont)
10.) A bukás - Hitler útolsó napjai - /Der Untergang/ - (66 pont)

2006-os Top 10:

1. A nyughatatlan - /Walk The Line/ (156 pont)
2. München - /Munich/ (148 pont)
3. United 93 - /United 93/ (133 pont)
4. Az ember gyermeke - /The Children Of Man/ (115 pont)
5. A tégla - /The Departed/ (90 pont)
6. A Karib-tenger kalózai 2. - /The Pirates of the Caribbean 2./ (73 pont)
7. Akira - /Akira/ (66 pont)
8. Verdák - /Cars/ (64 pont)
9. Borat - /Borat/ (63 pont)
10. Casino Royal - /Casino Royal/ (58 pont)

2007-es Top 10:

1.) A tökéletes trükk - /The Prestige/ (255 pont)
2.) A Faun labirintusa - /El Laberinto del Fauno/ (217 pont)
3.) Transformers - /Transformers/ (134 pont)
4.) A Bourne-ultimátum - /The Bourne Ultimatum/ (124 pont)
5.) 300 - /300/ (118 pont)
6.) Vaskabátok - /Hot Fuzz/ (106 pont)
7.) Lecsó - /Ratatouille/ (103 pont)
8.) Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - /Live Free or Die Hard/ (103 pont)
9.) Csillagpor - /Stardust/  (89 pont)
10.) A mások élete - /Das Leben der Anderen/ (88 pont)

2008-as Top 10:

1.) Batman - The Dark Knight - /A sötét lovag/ (443 pont)
2.) Iron Man - /Vasember/ (205 pont)
3.) Tropic Thunder - /Trópusi vihar/ (173 pont)
4.) Wall-E - /Wall-E/ (170 pont)
5.) In Bruges - /Erőszakik/ (156 pont)
6.) No Country For Old Men - /Nem vénnek való vidék/ (128 pont)
7.) Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull - /Indiana Jones és a.../ (125 pont)
8.) Cloverfield - /Cloverfield/ (94 pont)
9.) John Rambo - /John Rambo/ (88 pont)
10.) There Will Be Blood - /Vérző olaj/ (85 pont)

2009-es Top 10:

1.) Becstelen Brigantik - /Inglorius Basterds/ (398 pont)
2.) Gran Torino - /Gran Torino/ (265 pont)
3.) Avatar - /Avatar/ (229 pont)
4.) Star Trek - /Star Trek/ (228 pont)
5.) District 9 - /District 9/ (208 pont)
6.) Benjamin Button különös élete - /The Curious Case Of Benjamin Button/ (204 pont)
7.) Watchmen - Az őrzők - /Watchmen/ (187 pont)
8.) A pankrátor - /The Wrestler/ (163 pont)
9.) Elcserélt életek - /Changeling/ (151 pont)
10.) Másnaposok - /The Hangover/ (134 pont)

2010-es Top 10:

1.) Eredet - /Inception/ (364 pont)
2.) Viharsziget - /Shutter Island/ (217 pont)
3.) Ha/Ver - /Kick-Ass/ (175 pont)
4.) Toy Story 3 - /Toy Story 3/ (165 pont)
5.) The Expendables - A feláldozhatók - /The Expendables/ (163 pont)
6.) Sherlock Holmes - /Sherlock Holmes/ (107 pont)
7.) A tetovált lány - /Män som hatar kvinnor/ (104 pont)
8.) Egek ura - /Up In The Air/ (95 pont)
9.) Social Network - A közösségi háló - /The Social Network/ (91 pont)
10.) 500 nap nyár - /(500) Days Of Summer/ (81 pont)
0
2012. január 28., szombat 8:40
4 nap múlva zárul az idei szavazás! Aki még nem adta le Top 10-es listáját, kedden 17 óráig még megteheti! Utána eredményhírdetés!

Addig is jöjjön egy kis statisztika, az elmúlt évek eredményeiről:

Egy kis statisztika, az elmúlt 5 év Xpress-es top 10-es szavazósdijáról:

2005-ös filmek: - 44-en szavaztak - 79 filmre
2006-os filmek: - 44-en szavaztak - 104 filmre
2007-es filmek: - 57-en szavaztak - 103 filmre
2008-as filmek: - 68-an szavaztak - 117 filmre
2009-es filmek: - 73-an szavaztak - 122 filmre
2010-es filmek: - 64-en szavaztak - 130 filmre
2011-es filmek: - Eddig 42-en szavaztak - 112 filmre

2005-ös Top 10:

1.) Star Wars III - A Sithek bosszúja - /Star Wars III - Revenge Of The Sith/ - (185 pont)
2.) Millió dolláros bébi - /Million Dollar Baby/ - (177 pont)
3.) Sin City - A bűn városa - /Sin City/ - (155 pont)
4.) Világok harca - /War Of The Worlds/ - (147 pont)
5.) Oldboy - /Oldboy/ - (136 pont)
6.) Batman: Kezdődik - /Batman: Be_gins/ - (128 pont)
7.) Ütközések - /Crash/ - (96 pont)
8.) King Kong - /King Kong/ - (87 pont)
9.) Hotel Ruanda - /Hotel Rwanda/ - (81 pont)
10.) A bukás - Hitler útolsó napjai - /Der Untergang/ - (66 pont)

2006-os Top 10:

1. A nyughatatlan - /Walk The Line/ (156 pont)
2. München - /Munich/ (148 pont)
3. United 93 - /United 93/ (133 pont)
4. Az ember gyermeke - /The Children Of Man/ (115 pont)
5. A tégla - /The Departed/ (90 pont)
6. A Karib-tenger kalózai 2. - /The Pirates of the Caribbean 2./ (73 pont)
7. Akira - /Akira/ (66 pont)
8. Verdák - /Cars/ (64 pont)
9. Borat - /Borat/ (63 pont)
10. Casino Royal - /Casino Royal/ (58 pont)

2007-es Top 10:

1.) A tökéletes trükk - /The Prestige/ (255 pont)
2.) A Faun labirintusa - /El Laberinto del Fauno/ (217 pont)
3.) Transformers - /Transformers/ (134 pont)
4.) A Bourne-ultimátum - /The Bourne Ultimatum/ (124 pont)
5.) 300 - /300/ (118 pont)
6.) Vaskabátok - /Hot Fuzz/ (106 pont)
7.) Lecsó - /Ratatouille/ (103 pont)
8.) Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - /Live Free or Die Hard/ (103 pont)
9.) Csillagpor - /Stardust/  (89 pont)
10.) A mások élete - /Das Leben der Anderen/ (88 pont)

2008-as Top 10:

1.) Batman - The Dark Knight - /A sötét lovag/ (443 pont)
2.) Iron Man - /Vasember/ (205 pont)
3.) Tropic Thunder - /Trópusi vihar/ (173 pont)
4.) Wall-E - /Wall-E/ (170 pont)
5.) In Bruges - /Erőszakik/ (156 pont)
6.) No Country For Old Men - /Nem vénnek való vidék/ (128 pont)
7.) Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull - /Indiana Jones és a.../ (125 pont)
8.) Cloverfield - /Cloverfield/ (94 pont)
9.) John Rambo - /John Rambo/ (88 pont)
10.) There Will Be Blood - /Vérző olaj/ (85 pont)

2009-es Top 10:

1.) Becstelen Brigantik - /Inglorius Basterds/ (398 pont)
2.) Gran Torino - /Gran Torino/ (265 pont)
3.) Avatar - /Avatar/ (229 pont)
4.) Star Trek - /Star Trek/ (228 pont)
5.) District 9 - /District 9/ (208 pont)
6.) Benjamin Button különös élete - /The Curious Case Of Benjamin Button/ (204 pont)
7.) Watchmen - Az őrzők - /Watchmen/ (187 pont)
8.) A pankrátor - /The Wrestler/ (163 pont)
9.) Elcserélt életek - /Changeling/ (151 pont)
10.) Másnaposok - /The Hangover/ (134 pont)

2010-es Top 10:

1.) Eredet - /Inception/ (364 pont)
2.) Viharsziget - /Shutter Island/ (217 pont)
3.) Ha/Ver - /Kick-Ass/ (175 pont)
4.) Toy Story 3 - /Toy Story 3/ (165 pont)
5.) The Expendables - A feláldozhatók - /The Expendables/ (163 pont)
6.) Sherlock Holmes - /Sherlock Holmes/ (107 pont)
7.) A tetovált lány - /Män som hatar kvinnor/ (104 pont)
8.) Egek ura - /Up In The Air/ (95 pont)
9.) Social Network - A közösségi háló - /The Social Network/ (91 pont)
10.) 500 nap nyár - /(500) Days Of Summer/ (81 pont)
0
2012. január 26., csütörtök 19:02
1.Fekete hattyú - /Black Swan/ (2010)
2.Drive - Gázt! - /Drive/ (2011)
3.X-Men - Az elsők - /X-Men - First Class/ (2011)
4.Mission: Impossible: Fantom protokoll - /Mission: Impossible - Ghost Protocol/ (2011)
5.Thor - /Thor/ (2011)
6.A következő három nap - /The Next Three Days/ (2010)
7.Super 8 - /Super 8/ (2011)
8.Amerika Kapitány - Az első bosszúálló - /Captain America: The First Avenger/ (2011)
9.Halálos iramban - Ötödik sebesség - /Fast Five/ (2011)
10.A majmok bolygója - Lázadás - /Rise of the Planet of the Apes/ (2011)
0
2012. január 24., kedd 15:29
1. X-Men - Az elsők - /X-Men - First Class/ (2011)
2. Sorsügynökség - /The Adjusment Bureau/ (2011)
3. Super 8 - /Super 8/ (2011)
4. Forráskód - /Source Code/ (2011)
5. A majmok bolygója - Lázadás - /Rise of the Planet of the Apes/ (2011)
6. Burlesque - Díva - /Burlesque/ (2010)
7. Piranha 3D - /Piranha 3D/ (2010)
8. Paul - /Paul/ (2011)
9. Förtelmes főnökök - /Horrible Bosses/ (2011)
10. Reflektorfény - /Country Strong/ (2010)
0
2012. január 24., kedd 15:15
 72.  Blurayman  
(2011. december 31. - 0:08)  

1. ÉLETREVALÓK
2. Barney és a nők
3. A harcos
4. A következő három nap
5. Apró, kis hazugságok
6. A félszemű
7. A kártyavár összedől
8. Almanya- a török paradicsom