Keresés

2011 - A tíz legjobb film

2011. december 29., csütörtök 1:04
No, ha listákat kellene rangsorolni filmek helyett, nálam máris megvolna(van ilyen szó? :) a Number One! Ha nagyon akarnám, talán egy vagy két cím csereszabatos lehetne, de az indoklás és az egész komment hangulata nagyon kedves nekem!
most posts by TM
0
2011. december 28., szerda 22:27
1. TINTIN KALANDJAI (The Adventures of Tintin; Steven Spielberg, 2011)
2. THOR (Thor; Kenneth Branagh, 2011)
3. HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI - 2. RÉSZ (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (David Yates, 2011)
4. A KÖVETKEZŐ HÁROM NAP (The Next Three Days; Paul Haggis, 2010)
5. ÁLOMHÁBORÚ (Sucker Punch; Zach Snyder, 2011)
6. COWBOYOK ÉS ŰRLÉNYEK (Cowboys & Aliens; Jon Favreau, 2011)
7. MISSION: IMPOSSIBLE: FANTOM PROTOKOLL (Mission: Impossible - Ghost Protocol; Brad Bird, 2011)
8. FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (You Will Meet a Tall Dark Stranger; Woody Allen, 2010)
9. LARRY CROWNE (Larry Crowne; Tom Hanks, 2011)
10. THE RUNAWAYS: A ROCKER CSAJOK (The Runaways; Floria Sigismondi, 2010)

Szerintem nagyszerű moziév volt, én kitűnően SZÓRAKOZTAM.
Spielberg nálam mindig első, mert mindig meglep – A Tintin után nem érdemes többet rajzfilmet készíteni (ja, és John Williams…);
A lehúzott Thor az egyensúly és a mértéktartás csodája, a legjobb „váratlan találkozás” rendező és műfaj közt, mióta Brian De Palma készített egy tévésorozat-adaptációt;
Az utolsó filmmel lezárult Potter-sorozat legalább olyan egyedülálló teljesítmény, mint A gyűrűk ura sorozat;
Haggis filmje izgalmas – úgy értem, TÉNYLEG izgalmas;
Snyder olyan szintem keveri a kamaszos szexualitást és az akciót, hogy filmjeit muszáj lesajnálni - csak épp állati jók (fogadjunk, hogy minden fikázó blogger legalább háromszor látta!);
A COWBOYOK ÉS ŰRLÉNYEK az egyik legeredetibb film, amit mostanában láttam  (ja, és Harrison Ford…);
A Terminator 2-ről olvastam bemutatásakor egy rövid méltatást: „Mit mondjak: baró!” Ez jutott eszembe az M:I 4-ről kijőve;
A FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN okos, szellemes, gyönyörűen fényképezett film - Allen Londonban támasztotta fel hetvenes-nyolcvanas évek New York-i Woody-filmjeinek mostanában hiányolt hangulatát;
Hanks filmje bájosabb, mint száz Disney-rajzfilm;
A Runaways meg „csak” egy biopic, de annyira „cool”, hogy két hétre beragadt a lejátszómba, és még mindig elöl van…

Ezen kívül bírtam az összes többi képregényfilmet; Portman mozgását; Bella szülését; a gyilkos kislányt; Soderbergh (ő mikor alszik?) vírusos sztárparádéját; Salander utolsó svéd nyelvű kalandját; A Vernébe, Stan Lee-be, Bruce Lee-be oltott Három testőrt; a száguldozós filmeket (a Diesel-alapút és a kultikust); a piranhákat; Neeson identitásválságát; The Rockot minden szerepében; Woody emlékét a húszas évekből; és a csodás Super 8-at, mely a nyolcvanas évek Amblin-filmjeinek varázslatos hangulatát hozta vissza megöregedett szemeimbe.

„’nuff said!”
0
2011. december 28., szerda 18:20
"Van lehetőség a listák módosítására is, de akkor ezt külön jelezni kell a hozzászólásban!":). Benne van a kiírásban:).
0
2011. december 28., szerda 17:33
Én azt szeretném megérdeklődni, hogy listát lehet-e bővíteni, módosítani? Mert láttam azóta pár filmet, amivel lehet kibővíteném. De ezt a számlálóbiztostól azért kérdezem, mert nem szeretném megnehezíteni a munkáját, ha ezzel problémát okozok neki :)
0
2011. december 27., kedd 17:22
TOP 10 - 2011

1. Super 8
Mert… igazi nosztalgikus mestermű, mely tökéletesen idézi meg a régi Spielberg-filmeket. Egyszerre fantasztikus szörnyfilm és megható dráma a veszteség feldolgozásáról, amiben világosan megfogalmazódik J.J. Abrams alkotói hitvallása az érzelmi töltet fontosságáról, melyről sok mai rendező példát vehetne!

2. 127 óra
Mert… újabb bizonyíték arra, hogy Danny Boylera bármilyen történetet rá lehet bízni, abból képes valami rendkívülit alkotni, emellett kihozta James Francoból eddigi legjobb alakítását!

3. A harcos
Mert… egy bokszfilm, amelyben a legdurvább mérkőzések a ringen kívül és a családon belül zajlanak. Christian Bale a drogfüggő tesó eljátszásáért nagyon megérdemelte azt az Oscart!

4. A félszemű
Mert… egyszerre kemény, humoros, és karakterközpontú vadnyugati történet, mely egy életreszóló kalandot mesél el, de bizony az árát is megfizetteti főszereplőjével!

5. A guardista
Mert… Brendan Gleeson a legszeretetreméltóbb rasszista zsaru a világon!

6. Förtelmes főnökök
Mert… egy mocskosul jó vígjáték!

7. Frászkarika
Mert… az eredeti változat ismerete nem beárnyékolja, hanem még szórakoztatóbbá is teszi!

8. Rango
Mert… régóta nem készült ennél szellemesebb western, mely a műfaj jellegzetes figuráit zseniálisan rajzolja át imádnivalóan ronda állatokká!

9. Fekete hattyú
Mert… a totális művészi önfeláldozás lenyűgöző krónikája!

10. Tintin kalandjai
Mert… Spielberg létjogosultságot adott a többször kudarcot vallott motion capture technikának, melynek segítségével életre kelnek Hergé csodás kalandhősei!

0
2011. december 27., kedd 13:27
Mint előttem már páran mondták, gyenge volt a 2011-es év filmek szempontjából. Igazából nem is tudnék olyan filmet mondani amire azt mondtam volna, hogy ez tökéletes. Persze hozzá tartozik ehhez az is, hogy időközben elkezdtem dolgozni valamint a szakdolgozatomat is írtam így nem sok időm volt moziba járni. Pár film ki is maradt amit még januárban azért szeretnék pótolni, de íme az én listám:
Listám:
1.Harry Potter és a halál ereklyéi 2. rész
2.Tintin kalandjai
3.Förtelmes főnökök
4.Álmok otthona
5.X-Men - Az elsők
6.A majmok bolygója - Lázadás
7.Scott Pilgrim a világ ellen
8.Frászkarika
9.Barátság extrákkal
10.Boszorkányvadászat

Amit nem láttam a listán de még tetszett az a Hacsi - A leghűségesebb barát, láttam, hogy 2009-es de én csak idén találkoztam vele.
Ami csalódás volt az a Drive! annyira pozitívan írt róla mindenki, de ehhez képest nekem csak simán a jó kategóriába került.
0
2011. december 27., kedd 13:05
top 10 2011 by "L"

1.Black Swan
2.Sucker Punch
3.Your Highness
4.Blue Valentine
5.Scream 4
6.The Lincoln Lawyer
7.The Green Hornet
8.Crazy, Stupid, Love.
9.One Day
10.Rise of the Planet of the Apes
0
2011. december 26., hétfő 23:08
Köszi! Csinálok egy filmet. :)
most posts by TM
0
2011. december 26., hétfő 23:06
Az igaz. :) S persze biztos van, aki örül az új Muppets-nek, de számomra az alapító Jim Henson és a fő bábművész Frank Oz nélkül nem léteznek Muppetek. Előbbinek égi igazolása van a távolmaradásra, viszont Frank Oz, aki a Muppet Showban Topi Mackó, Miss Röfi, Animal az őrült dobos, és Sam, a sas állandó életrekeltője volt, maga hagyta ott ezt az új projektet, mert elég vérszegénynek találta a forgatókönyvet, és ehhez közel negyven év Muppetség után nem volt hajlandó nevét adni. Számomra ő etalon, így nélküle ez olyan, mintha  valaki jövőre a Ligetben Vitéz László bábjával csinálna műsort. Nem ugyanaz...
Na de ez már nem ebbe a topikba való.
most posts by TM
0
2011. december 26., hétfő 14:16
Ennyi erővel a fél lista kimaradhatna:).
0
2011. december 26., hétfő 14:15
Én szavazok rád! :)
0
2011. december 26., hétfő 14:09
rám semmi=rá senki

(most keltem)
most posts by TM
0
2011. december 26., hétfő 14:08
Fontoskodásképp magam is kardoskodhatnék Szabó István új "Az ajtó" című filmje mellett, merthogy már azt is vetítették, de ugyanúgy felesleges lenne, mert egyrészt rajtam kívül nem szavazna rám semmi, másrészt meg ebből kifolyólag simán az utolsók között lenne. Van így is bőven miből választani, annak, aki igazán akar.
most posts by TM
0
2011. december 26., hétfő 14:00
Amilyen huszadrangú film, annyira tökmindegy, se most se később nem zavar be az élmezőnybe.
most posts by TM
0
2011. december 26., hétfő 13:47
Érdekes ez az anomália... :)

Viszont ha most felveszem, akkor jövőre már nem indulhat, a 2012-es premierdátuma ellenére. Ezt a szabályrendszert azért találtam ki, hogy lehetőleg minden cím egyenlő eséllyel induljon. Ezért szerepel minden évben csak olyan cím, ami legális úton eljuthatott a nagyközönség felé lemezen, vagy moziba.

Kivételt tehetnék a Muppets-el, de szerintem nagyobb eséllyel indulna a következő évben, mert mégiscsak több emberhez juthat el, (vidéki mozik, DVD- stb...)

De ha szeretnétek, tőlem mehet!

Tegye fel a kezét aki szerinte idén kéne indulnia! :)
0
2011. december 26., hétfő 12:51
A Muppetset felveszed a listára? Csaba007 szerette volna, ha ez a film is játszik, és bár két helyen is a bemutató dátuma 2012, közben a mozik orrba-szájba vetítik.
0
2011. december 26., hétfő 11:47
De hisz az eddigi 11 listából 4-en szerepel igen előkelő helyen!
0
2011. december 26., hétfő 10:48
Módosított lista:

10. Frászkarika
9. A zátony
8. Drive
7. A Dolog
6. A király beszéde
5. Trancsírák
4. Fekete Hattyú
3. 127 óra
2. Precious - A boldogság ára
1. AZ ÉLET FÁJA
0
2011. december 26., hétfő 9:03
1. FEKETE HATTYÚ
2. PRECIOUS
3. A ZÁTONY
4. TRANSFORMERS 3.
5. SIKOLY 4.
6. A KÖVETKEZŐ HÁROM NAP
7. EDEN LAKE
8. HARRY POTTER 7.2
9. FORRÁSKÓD
10. ISMERETLEN FÉRFI
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. december 26., hétfő 8:46
black swan senkinél? pedig tavaly az volt a baj amikor valaki írta a 2010-es listára, hogy itthon még akkor nem mutatták be.... idén bemutatták itthon is és senkinek a listáján nincs?
0
2011. december 26., hétfő 8:23
lábjegyzet( nálam a Women c.horror ami nagyon megfogott)

1. Eden Lake
2. Végső állomás 5. 3D
3. Véres karácsony
4. 127 óra
5. Majmok bolygója: Lázadás
6. A rítus
7. Paranormal activity 3.
8. Sikoly 4.
9. A halál művészete 3.
10. Rio
0
2011. december 25., vasárnap 23:17
Gondolom akkor premier előtti vetítések, Szegeden biztosan adják hétfőtől.
0
2011. december 25., vasárnap 23:12
Érdekes. A port.hu tényleg írja, hogy melyik mozikban játsszák, de közben meg azon is és az imdb-n is 2012. január 12-t szerepel a bemutató dátumaként.
0
2011. december 25., vasárnap 23:04
1. Drive
2. Mission Impossible 4.
3. Moneyball
4. Fast 5
5. 50/50
6. Tower Heist
7. Tintin kalandjai
8. Crazy,stupid love
9. Captain America
10.Fighter
0
2011. december 25., vasárnap 22:55
oké,akkor módosítom! :) A Muppets hétfőtől megy már mozikban,legalábbis ki van írva.
0