Keresés

2011 - A tíz legjobb film

2013. január 31., csütörtök 3:57
02. Felhőatlasz (Cloud Atlas) (2012)
Nem annyira ’érthetetlen’, mint sokan írják, de aligha kell magyarázni, mert valószínűleg akkor is lenyűgözne, ha egy szót sem értenék belőle. Vegytiszta mozi, hangulatok, műfajok, idézetek egyedülálló keveréke, melynek színészei alighanem Peter Sellerst is ámulatba ejtenék.

03. Mindörökké rock (Rock of Ages) (2012)
Már a (z eredeti) címe is zseniális. Olyan Mamma Mia!,  melyben a színészek tudnak énekelni. Sokan azt hiszik, kigúnyolja a rockot, pedig épp ellenkezőleg. Óriási bátorság emlékművet állítani a nyolcvanas éveknek (melyről legalább annyi hülyeséget hordanak össze a rockszakemberek, mint a hetvenesekről), méghozzá pont a glamrocknak. Minden perce túlzás, mégis tökéletesen kiszámított.

04. A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo) (2011)
Első megtekintéskor úgy gondoltam, az első feldolgozás jobb, de egyszer csak azon kaptam magam, hogy újra és újra megnézem. Nem tudom, hogy pontosan mi volt rám ekkora hatással benne, valószínűleg az, hogy teljesen hibátlan. Rooney Marának úgy kellett volna odaadni az Oscart, hogy a többi jelöltet meg sem hívják, de sajnos egy kevéssé ismert, mellőzött színésznőt vígasztaltak a szoborral. Zenét így még senki sem alkalmazott: agresszív elektronikus hangkollázs és az Immigrant Song furcsa feldolgozása egy Daniel Kleinmant idéző főcím kíséretében – avantgardnak hangzik, mégis úgy tapad a filmhez, mint egy hagyományos hollywoodi soundtrack.
0
2013. január 31., csütörtök 3:57
Miért viccelnék?

01. SKYFALL (Skyfall) (2012)
Nobody does it better.. Sam Mendes (!) filmje „makes me feel sad for the rest”. Egészen különleges, nem pusztán a naptárból következően jubileumi (huszonharmadik és egyben harmadik) rész, melyre az elmúlt ötven év súlya nem teherként, hanem jótékony izomerősítőként nehezedik; fényesen bizonyítja emellett, hogy a 2006-ban elindított, sokszor félreértelmezett, de páratlanul átgondolt újraindítás méltó bármelyik elődjéhez, egyszerre patinás és kortárs. A befejező - a Sith-ek bosszúja végén megjelenő Halálcsillaghoz hasonló, egyszerre záró és újraindító - jelenet valamiféle különdíjat érdemelne… Daniel Craig IS James Bond.
0
2013. január 31., csütörtök 1:39
Az "okádék" listád fasza, leszámítva a Hadak útjánt, meg tán a Felhőatlaszt... :)
0
2013. január 31., csütörtök 0:20
Vártam pár órát, hátha csak viccelsz, de örülök, hogy nem! Bátor, remek lista! Jó ízlésed van. ;-)
most posts by TM
0
2013. január 31., csütörtök 0:18
1. Bosszúállók - /The Avengers/ (2012)
2. A Hobbit - Váratlan utazás - /The Hobbit: An Unexpected Journey/ (2012)
3. Skyfall - /Skyfall/ (2012)
4. Prometheus - /Prometheus/ (2012)
5. A tetovált lány - /The Girl with the Dragon Tattoo/ (2011)
6. Men In Black - Sötét zsaruk 3. - /Men in Black 3/ (2012)
7. A csodálatos pókember - /The Amazing Spider-Man/ (2012)
8. A sötét lovag - Felemelkedés - /The Dark Knight Rises/ (2012)
9. Csatahajó - /Battleship/ (2012)
10. A Bourne hagyaték - /The Bourne Legacy/ (2012)
0
2013. január 30., szerda 23:25
Tömören és nem túl szépirodalmian, ez a tavalyi lista. Sokat nem voltam moziban, elég finnyás vagyok, úgyhogy arra megyek, ami biztos befutó, így nagy csalódás nem igazán volt idén, azért írtam párat.

10. Bosszúállók

Egy szórakoztató, de alapvetően lim-lom kis darab. Ha nem kéne tízes lista, nem is erőltetném, de hát ez van. Kicsit zsúfolt, kicsit színes, a főgonosz nekem röhejes (nem a jó értelemben) és rövidnek se mondanám a filmet, de alapvetően párszor végig lehet bogarászni. Van benne pár tényleg jó poén, de elég műanyag érzetet kelt. Jobban nem bántom, annyi bajom nem volt vele.

9. Amit még tudni akarsz a szexről

Ez az év meglepetése volt. Egy moziünnepen kerítettem sort rá, kínomban, mert az új Bourne filmmel is próbálkoztam aznap, de Bourne nélkül az valóban nem az igazi… Ez viszont beszaratós volt. Meryl Streep tényleg kaméleon, neki aztán bármi jöhet a faszba, simán megoldja. Jones úr pedig tökéletesen alájátszik. A morózos, kötekedő vén geci szerepe olyan szinten rá van öntve, hogy szinte sajnáltam, ahogy megenyhül a végére. Persze nem teljesen :)

8. Skyfall

A Bondikák, életem legnagyobb rejtélye. Hogy ez a fostalicska hogy tudott 20 részt kitermelni ilyen népszerűség mellett, azt szerintem az univerzum egyetlen élőlénye se tudja nekem megmagyarázni.  Egyértelmű, hogy a Bond-széria a Craig-vonallal kezdődik. Egy ügynök legyen már ilyen, na. Megy előre, baszat szétfele mindent, kegyetlen, hidegvérű pusztító. A humor és a szívtiprás nekem ezekben is abszolút megvan, nem hiányzik, hogy valami tejbetök bájgúnár legyen, akit mindig valami épp akkor feltalált buzi kütyü ment meg. Legyen csak izzadt meg mocskos a bunyótól.

7. Amerikai pite – A találkozó

Az én baráti köröm ezen nőtt fel.  Végigkísérte a gimis időszakot, megtalálva engem a legjobb korban. Óriási arcok a srácok, én akármennyi részt el tudnék nézni. Láttam az első hármat és a zenetáboros förmedvényt is. Hogy mennyit számít a cím? Simán bekajáltam még azt a szart is :) Nem tudok mit mondani, ez a film nekem több volt, mint egy igazi osztálytalálkozó.

6. The Expendables 2.

Az elsőt imádtam, ez pedig elsöpörte a színről. A legnagyobb kedvenc, gyerekkorom mindenkitlegyőzökalegszarabbhelyzetbőlmégvakonis ikonja (mert nekem IKON) Jean-Claude Van Damme – bár nem sokat van színen – elvitte a hátán az egészet. Jöhet ide Norris papa, jöhet még Segal, Chan bácsi, Van Damme überelhetetlen. A pörgő rúgás, a spárga senki mással nem az, mint vele. Stallone-nak örökre hálás leszek, hogy egy cseppnyi tinédzserkort visszacsempészett az életembe, fantasztikus élmény volt.

5. My Week with Marilyn

Hogy hogy kerültem a moziba erre a filmre, már magam se tudom. Asszonyt rángattam el, mert az előzetes és a poszter hipnotizált. Megérte? Nagyon durván. Ez az év Michelle Williams jegyében telt el (lásd lejjebb). Csodálatos performansz, minden rezdülésből sugárzik a tisztelet, az odaadás Marilyn irányába. Alexander Desplat a kedvenceim közé nőtte magát szépen lassan és sunyin. A főtémája kitörölhetetlen, Conrad Pope többi dallama pedig tökéletesen simul hozzá, egész egyszerűen megbolondulok a zenétől (is).

4. A hobbit

Rég várt kaland kezdődött/folytatódott. A szerelmi szál kiesése miatt van egy kis hiányérzetem (no persze ez nincs is ebben a sztoriban) és a zene se olyan zseniális mint A gyűrű szövetségéé, de idővel remélhetőleg felér az előző trilógiához minden tekintetben. A régi „öregeket” jó volt újra látni, Frodó cameojánál az elején, majdnem elsírtam magam, teljesen váratlanul ért, ahogy a Megye-téma is alatta. Hiába no, tényleg imádják a készítők ezt a sorozatot.

3. Prometheus

Ridley Scott bassza meg. Ridley Scott megcsinálta. Ez a film egy igazi büntetés. Imádtam. Imádom. Napi szinten szólt, mikor haza lehetett hozni, természetesen fémben. A látvány, a történet, a lények eredete elképesztő történetben. Vickers a végén tényleg zavaróan egyenesen fut, de azt a mai napig nem értem, hogy egy geológus miért ne tudna eltévedni… Nem keverik a károgók a kartográfussal?

2. Volt egy tánc

Na, ez tönkretett. Az utolsó pillanatban fúrta be magát a második helyre, de csak azért nem első, mert az milyen már…  Azt írtam fúrta be magát, de ez így nem igaz. Egy hangsebességgel robogó vonat adottságainak megfelelően érkezett meg a lista elejébe, félresöpörve, elpusztítva mindent körülötte. A mozi ajánlóban írtam róla, úgyhogy most kihagynám, még ez is fizikai fájdalommal jár a mai napig…

1. A sötét lovag – Felemelkedés

Sok szót nem fecsérelnék rá. Bár moziban nem ütött úgy mint az ipari áram, itthon egymásra találtunk de nagyon csúnyán. A film hetekig, a zene hónapokig a lejátszó  maradt, az asszony legnagyobb örömére :) A logikai bukfencek moziban még fájtak, itthon már észre se veszem őket, annyira szépen elsimult a történetben. Bár néha úgy érzem szentségtörés ilyet mondani, Bane mégis méltó párja Jokernek, Batman pedig - e két embernek hála -  többet már talán nem is szenvedhetne.

Az év szartartályai:

Itt nincs sorrend, mi a gecinek? A listát egyértelműen a Hadak útján vezeti, lóhosszal, hogy úgy mondjam. Nyertem a jegyet és el se akartam menni rá, de basztattak, hogy nem mindegy? Nos beszopták. Ekkora trágyalét még nem pipáltam. Tényleg fizikai fájdalom volt nézni. Ha nem az első sorokban ülünk én kirohanok a faszba.

Ami még okádék volt:
Bourne örökség
Looper
Felhőatlasz
Ház az erdő mélyén
Shame
A csodálatos pókember
Hófehér és a vadász (igaz ez így nem korrekt, mert végig se bírtam nézni...)

Nagyjából ennyi. Bármily meglepő az aljanépség ellenére számomra ez egy isteni filmes év volt, gyakorlatilag a nosztalgia jegyében telt. Pite, EX2, Prometheus, A hobbit, Batman mind-mind a régi idők emlékeit hozták felszínre úgyhogy nagyon-nagyon szerettem idén moziba menni.
0
2013. január 30., szerda 20:37
Már alig egy napig érkezhetnek az idei Top 10-es listák! Holnap 17 órakor lezárul a szavazás, után érkeznek az eredmények! :)
0
2013. január 30., szerda 20:18
01. SKYFALL /Skyfall/ (2012)
02. Felhőatlasz  /Cloud Atlas/ (2012)
03. Mindörökké rock/Rock of Ages/ (2012)
04. A tetovált lány /The Girl with the Dragon Tattoo/ (2011)
05. Az Argo-akció /Argo/ (2012)
06. A nyomorultak /Les Misérables/ (2012)
07. John Carter /John Carter/ (2012)
08. Hadak útján /War Horse/ (2011)
09. Alkonyat - Hajnalhasadás 2. /The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2/ (2012)
10. Apa ég! /That s My Boy/ (2012)

Ezek mind tizenegyedikek:
A sötét lovag - Felemelkedés /The Dark Knight Rises/ (2012)
Az emlékmás  /Total Recall/ (2012)
Csempészek /Contraband/ (2012)
Hófehér és a vadász /Snow White and the Huntsman/ (2012)
Looper - A jövő gyilkosa /Looper/ (2012)
Míg a világvége el nem választ /Seeking a Friend for the End of the World/ (2012)
Prometheus /Prometheus/ (2012)
Sherlock Holmes - Árnyjáték /Sherlock Holmes: A Game of Shadows/ (2011)
0
2013. január 30., szerda 19:26
Ha jól számolom, 45 listánál járunk, ami máris jobb, mint két korábbi év szavazásának részvételi mutatói,

"Egy kis statisztika, az elmúlt 7 év Xpress-es top 10-es szavazósdijáról:

2005-ös filmek: - 44-en szavaztak - 79 filmre
2006-os filmek: - 44-en szavaztak - 104 filmre
2007-es filmek: - 57-en szavaztak - 103 filmre
2008-as filmek: - 68-an szavaztak - 117 filmre
2009-es filmek: - 73-an szavaztak - 122 filmre
2010-es filmek: - 64-en szavaztak - 130 filmre
2011-es filmek: - 60-an szavaztak - 130 filmre"

de még lehet szebb az az eredmény, elvtársak! :)
most posts by TM
0
2013. január 30., szerda 16:43
ááá, értem... annyi baj legyen...:)
0
2013. január 30., szerda 16:42
Az én top 10-es listám 2012-ben:

01. Bosszúállók
02. Az éhezők viadala
03. Looper - A jövő gyilkosa
04. A sötét lovag - Felemelkedés
05. Skyfall
06. The Expendables - A feláldozhatók 2.
07. Ted
08. A Bourne hagyaték
09. A Hobbit - Váratlan utazás
10. Borotvaélen
0
2013. január 30., szerda 15:23
Nincs az elírva, csak sajnos nem volt(ak) képes(ek) az oldal üzemeltető(i)je, hogy nyisson egy új topic-ot, ezért a tavalyiba csináljuk. Ennyi! :)
0
2013. január 30., szerda 14:48
Amúgy most nézem (és ha valaki már felvetette, akkor elnézést), de a fórum nevében mintha véletlenül el lenne írva az évszám... Bár teljesen mindegy, mert a lényegen nem változtat...:)
0
2013. január 30., szerda 14:44
A választhatók közül:

1. Holdfény királyság - /Moonrise Kingdom/ (2012)
2. A szégyentelen - /Shame/ (2011)
3. Szerelem - /Amour/ (2012)
4. Beszélnünk kell Kevinről - /We Need to Talk About Kevin/ (2011)
5. Szerelmet a feketpiacról - /Paradies: Liebe/ (2012)
6. Fékezhetetlen - /Lawless/ (2012)
7. Az utolsó műszak - /End of Watch/ (2012)
8. A sötét lovag - Felemelkedés - /The Dark Knight Rises/ (2012)
9. Warrior - A végső menet - /Warrior/ (2011)
10. Muppets - /The Muppets/ (2011)

Sajnos 31-ig már nem tudok többet pótolni (érzésem szerint az Argo, a Tinker, tailor... vagy a Berberian Sound Studio férne még fel a listára, de ezek későbbre maradnak).
De ami még csúcs, az a "The Perks Of Being A Wallflower", ami remélem, idén hozzánk is eljut legális formában (a forgalmazókat ismerve a mozibemutatóra nem sok esélyt látok, ami nagy-nagy kár...:/). De a könyv is szuper: mindenkinek ajánlott, de azt hiszem, 15 és 25 között üthet igazán nagyot...;)
0
2013. január 30., szerda 14:24
Jól van, örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel! Már azt hittem, bennem van a hiba. Szerintem a karakter sem volt különleges.
0
2013. január 30., szerda 13:44
nekem leginkább a hang és szemjáték tetszett, meg ahogy mozog hozzá
0
2013. január 30., szerda 13:29
Inkább a karakter zseniális, akit pont Tom Hardy játszik.
0
2013. január 30., szerda 13:08
Tényleg nem kötekedni akarok, hanem igazából érdekel, mert már a többedik helyen olvasom, ezt hogy a Tom Hardy milyen kiemelkedő a Batmanben.
Szóval, ugye Ő az aki az egész film alatt egy szuszpenzorral a fején rohangál?
Ebben mi az ami olyan nagy színészi teljesítmény? ire kellett volna jobban figyelnem?
0
2013. január 30., szerda 12:52
Elkészült az én listám is, sok mindent nem láttam, ezért hiányzik pl. a Skyfall, A hobbit, Prometheus, Felhőatlasz stb., de majd egyszer pótlom a hiányosságokat.

Szóval ez lett a Top 10 2012-ből:

1.The Expendables - A feláldozhatók 2. - /The Expendables 2/ (2012): Röviden-tömören: megvalósult álom. Semmi hiányérzetem nem volt, végig szórakoztató volt. Ha nem lenne a Warrior, akkor azt mondanám, hogy toronymagasan az év filmje nálam.
2. Warrior - A végső menet - /Warrior/ (2011): Minden részét láttuk már valahol, de sikerült úgy egybegyúrni, hogy ez ne zavarjon. Láttam már számtalan filmet, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányon könnyeztem a végén. A Rocky óta ez a legjobb sport-dráma, és még a bunyók is ütősek.
3. Kertvárosi kommandó - /The Watch/ (2012): Ezen meg összecsináltam magam, olyan fasza poénok voltak benne. Ben Stiller és Vince Vaughn miatt volt elvárás rendesen, de nem csalódtam.
4. A biztonság záloga - /Safe/ (2012): Laza, kemény, szórakoztató. Statham egy vadállat és pont.
5. A sötét lovag - Felemelkedés - /The Dark Knight Rises/ (2012): Voltak hibái, de így is remek lett a zárás. Bane-t nagyon jól „földhöz ragasztották”, Tom Hardy itt lépett végleg a kedvencek közé.
6. Silent Hill - Kinyilatkoztatás - /Silent Hill: Revelation/ (2012): Ezt a filmet szinte mindenki alázza, engem valamiért nagyon elragadott. Nagy volt az elvárás az 1. rész (ami szerintem a legjobb játék-adaptáció) után, és a promo-képek láttán, de egész jól összehozták. Persze vannak hibái, de sikerült nem törődnöm velük. Mondjuk a 3D helyett lehetett volna 20-25 perccel hosszabb, és jobban kidolgozhatták volna a befejezést.
7. Bosszúállók - /The Avengers/ (2012): Elképesztő cgi, látvány, beszólások. Képregényből készült blockbuster, de a legjobb fajtából.
8.Ted - /Ted/ (2012): Mark Wahlberg, füves plüssmaci, gyilkos poénok. Mondanivalót is sikerült belecsempészni, valóban több van a filmben, mint ami elsőre látszik.
9. Képtelen kampány - /The Campaign/ (2012): Will Ferrell nagy kedvenc, most is hozta a formáját. Hatalmas vígjáték az USA egyik nagy majomparádéjáról.
10. A diktátor - /The Dictator/ (2012): Sacha Baron Cohentól nekem ez a film tetszik a legjobban, elképesztő egy komikus. Mindig sikerül olyan poénokat elsütnie, amit nem várok, és ettől csak még viccesebb a faszi.

Hát ennyi lenne.
0
2013. január 29., kedd 13:26
Korábban már megválaszolták, Tom Hardy a 2002-es Star Trek: Nemesis főgonosza volt, bár az a film nálunk annyira nem ismert, köszönhetően a hatalmas anyagi bukásának nem mutatták be annak idején mozikban, csak VHS-en és DVD-n jelent meg, nagyon kis példányszámban...

Chris Pine meg ugye az új Kirk kapitány... :)))
0
2013. január 29., kedd 10:24
Köszönöm
0
2013. január 29., kedd 10:23
Másik Trek:)... http://www.imdb.com/title/tt0253754/
0
2013. január 29., kedd 10:07
Két Star Trek-szereplő??
Én is láttam a filmet, de ezek szerint nem figyeltem elég jól.:)
0
2013. január 29., kedd 9:58
Mindösszesen 10 filmet láttam a listából , így csak ezek közül tudok választani. Mivel a mai estém a labdarúgás oltárán áldozom, több filmet már nem fogok látni. Értelemszerűen csak azokat a filmeket teszem bele egy top listába, amelyek tetszettek.  Én 10-es skálán pontozom a filmeket, ahol az 1-es nálam valami megacápa versus megagodzilla nézhetetlen förmedvény, míg a 10-es például a Gladiátor vagy a Forrest Gump. Így az 5-ös és 6-os osztályzat a két átlagos, az egyik a gyengébb, míg a másik a jobb átlag az én pontozásomban. Dylan listájába így én csak 6-os vagy afölötti filmeket teszek be, sajnos így a listám nem fog 10 filmből állni, de a semminél több.

A film amiket láttam:
A tetovált lány - /The Girl with the Dragon Tattoo/ (2011)
Az emlékmás - /Total Recall/ (2012)
Csatahajó - /Battleship/ (2012)
Csempészek - /Contraband/ (2012)
Csingiling és a szárnyak titka - /Secret of the Wings/ (2012)
Fehér pokol - /The Grey/ (2012)
Prometheus - /Prometheus/ (2012)
Sherlock Holmes - Árnyjáték - /Sherlock Holmes: A Game Of Shadows/ (2011)
Thor, a legyőzhetetlen - /Almighty Thor/ (2011)
Védhetetlen - /Safe House/ (2012)

Ebből amit listázni tudok:
1, A tetovált lány - /The Girl with the Dragon Tattoo/ (2011)
Nagy Fincher rajongó vagyok, szerintem a Hetedik után a legjobb filmje lett.
2, Sherlock Holmes - Árnyjáték - /Sherlock Holmes: A Game Of Shadows/ (2011)
Guy Ritchie nagy alázattal nyúlt a Sherlock témához, hozza az első film szintjét. Majdnem.
3, Prometheus - /Prometheus/ (2012)
Kedvenc rendezőm nem legjobb filmje, de nekem összességében tetszett.
4, Védhetetlen - /Safe House/ (2012)
Jó kis akciófilm, semmi extra. Denzel az egyik kedvenc színészem, szívesen nézem ezt a filmjét is újra.
5, Csempészek - /Contraband/ (2012)
Még az átlag fölött picivel, Beckinsale ahogy idősödik, egyre jobban néz ki.
6, Az emlékmás - /Total Recall/ (2012)
Lásd előbb.
7, Csingiling és a szárnyak titka - /Secret of the Wings/ (2012)
A széria nem legjobb, de nem is legrosszabb része, nagyobbik fiam imádja. Aranyos mese, semmi több.

Ha több filmet láttam volna, teljesen más listám lett volna, talán az első 4 filmnek lett volna benne helye. Nem baj, idén pótolok.
0
2013. január 29., kedd 3:53
Nos akkor, mivel hó végéig több alkotás végignézése már valószínűleg nem fér bele az időmbe, én is sorba rendezem a 2012-es felhozatal általam megtekintett 11+1 filmjéből a 10-es listámat:

1.: James Bond 007: Skyfall

Végül ez a film került a dobogó tetejére, mivel az igencsak baljós előjelek ellenére olyan szinten biztosította a tökéletes moziélményt, amire már rég nem volt példa nálam. Minden kockáján érezni, hogy a Quantum lebőgése után a szarból hozták vissza kedvenc ügynököm renoméját. Ezt maradéktalanul teljesítették az alkotók, ezúton is minden elismerésem!

2.: A sötét lovag: Felemelkedés / The Dark Knight Rises

Szoros volt a küzdelem az első helyezettel, sokáig az utolsó Batman-film volt a favorit nálam, de aztán a Skyfall eldöntött mindent, pedig Nolan is megcsinálta a maga makulátlan trilógiáját, méltón zárta le a történetet.

3.: The Expendables 2 / The Expendables: A feláldozhatók 2

Harmadik helyre a kiöregedni cseppet sem hajlandó akcióhősök kerültek, mivel másodjára is lenyűgöztek, a film végi aprítás, a három ikonnal mindent visz.

4.: Prometheus

Ridley Scott méltó előzményt kanyarított az Alien-nek, lenyűgöző 3D-hatásokkal.

5.: A Bourne hagyaték / The Bourne Legacy

Immáron Matt Damon nélkül dübörög tovább a Bourne-franchise, de Jeremy Renner sem vallott nálam szégyent. Igaz, hogy a történet nincs befejezve, de olyan szinten lekötött, hogy minden percét élveztem.

6.: Elrabolva 2 / Taken 2

Némileg elmarad az első résztől, főleg brutalitás tekintetében, de mozgalmas kis akciófilm, egy újkori akcióhőssel, a hibátlan Liam Neeson-nal.

7.: Looper: A jövő gyilkosa / Looper

Alapból szeretem az időutazós filmeket, de jelen esetben csak a hátteret szolgáltatja egy jó kis üldözősdihez, amiben Willis bácsit kergeti fiatalabb énje, hogy megakadályozza a személyes bosszúhadjáratát.

8.: Torrente 4: A válság halálos / Torrente 4: Lethal Crisis

Kedvenc spanyol ex-rendőröm végre a mozikban is tiszteletét tette, ráadásul 3D-ben. Ha lehet, még taplóbb lett, mint az előzményekben, de pont emiatt szeressük.

9.: Betolakodók / Intruders

Clive Owen miatt tettem vele egy próbát. Sokan utálják ezt a filmet, de nekem bejött, eléggé befogadó hangulatban voltam, amikor sort kerítettem rá, nagyon megérintett az egész hangulata, plusz egy számomra meglepő csavart is tartogatott.

10.: Kémes hármas / This Means War

Ez a film sem váltja meg a világot, de felettébb szórakoztató, ahogy a két Star Trek-szereplő osztja egymást egy nő miatt, néhányszor ráadásul elég durván, így az utolsó helyet megcsípte, mert megérdemli.

Kimaradt a listából az A szingli fejvadász és a Titanic 3D, előbbi is jó film, de a fenti felhozatalt sokkal jobbnak ítéltem meg, utóbbi meg mivel újra-bemutató, nem számít új filmnek. Pedig rendesen bekavart volna a mezőnybe...

Sajnos nem mindegyik alkotást sikerült moziban megtekinteni, csak 5 filmet láttam nagyvásznon (plusz a két kakukktojást, amiket már említettem), főleg anyagi okok miatt. Remélem, idén már jobb lesz a mérleg...
0