Keresés

2011 - A tíz legjobb film

2013. január 29., kedd 1:59
tetszettek még:

Looper - ha a Skyfall maradt volna kérges Craiges, akkor ez a 10. a listámon
Mindörökké rock - parádés szereplők, parádés dalok, parádés musical
Lazacfogás Jemenben - a család kedvence
Mocsokváros utcáin - De Niro rulez!

tavalyi blockbustereim, őket nem akarom számozgatni:

John Carter
Bosszúállók
A hobbit
Prometheus
most posts by TM
0
2013. január 29., kedd 1:57
01. Hadak útján - A legkedvencebb
02. Pi élete - A legcsodálatosabb
03. A leleményes Hugo - A legvarázslatosabb
04. Utódok - A legemberibb
05. Felhőatlasz - A legkülönlegesebb
06. Az ajtó - A legközelibb
07. A nyomorultak - A legérzelmesebb
08. A némafilmes - A legkifejezőbb
09. A diktátor - A legviccesebb
10. Skyfall - A legmeglepőbb
most posts by TM
0
2013. január 29., kedd 0:57
Érdekes! Idén négy kimagasló esélyes is van! Ezek közül bármelyik végezhet első helyen... :)
0
2013. január 29., kedd 0:41
Érdekes lesz ez az év... Vagy csak én érzem úgy a listák alapján, hogy nincs kimagasló esélyes?
0
2013. január 29., kedd 0:33
Egészen jó kis lista ez, bár az első két helyezetten bizony meglepődtem... Nem is mondtad hogy a Skyfall esélyes az első helyre! :)
0
2013. január 29., kedd 0:32
Na várj, ez nekem nem tiszta teljesen :)
Először mind leértékelted, majd kihúztad azokat amiket nem láttál?
Nem fordítva kellett volna csinálni?
Illetve az is érdekelne, hogy melyik az a három film a Top 10-edből amit láttál?
0
2013. január 28., hétfő 21:40
1. Fehér pokol
2. Az ajtó
3. Bikanyak
4. Versenyben az elnökségért
5. Az Argo-akció
6. Beszélnünk kell Kevinről
7. A szégyentelen
8. Keleti nyugalom
9. A vizsga
10. Az öldöklés istene
0
2013. január 28., hétfő 19:33
Most már ezt a műszakosdit is megnézem. :)
most posts by TM
0
2013. január 28., hétfő 19:12
Idei TOP 10-em: (Most agyilag le vagyok "nyúzva", de a héten valamikor még összefogalmazom, hogy miért ezek.)

1. Skyfall (Skyfall)
2. End of Watch (Az utolsó műszak)
3. The Avengers (Bosszúállók)
4. Exam (Vizsga)
5. Moonrise Kingdom (Holdfény-királyság)
6. Shame (A szégyentelen)
7. Cabin in the Woods (Ház az erdő mélyén)
8. Seven Psychopats (A hét pszichopata és a si-cu)
9. Prometheus (Prometheus)
10. The Dark Knight Rises (A sötét lovag - Felemelkedés)

Amiket szerettem még nagyon, de sajnos nem fértek be:

Another Earth (Felettünk a Föld)
Balada triste de trompeta (Egy őrült szerelem balladája)
Carnage (Az öldöklés istene)
My Week with Marilyn (Egy hét Marilynnel)
We Need to Talk About Kevin (Beszélnünk kell Kevinről)
0
2013. január 28., hétfő 14:53
1. A Hobbit - Váratlan utazás - /The Hobbit: An Unexpected Journey/ (2012)

2. Bosszúállók - /The Avengers/

3. A leleményes Hugo - /Hugo/ (2011)

4. Ház az erdő mélyén - /The Cabin in the Woods/ (2012)

5. Looper - A jövő gyilkosa - /Looper/ (2012)

6. A feláldozhatók 2. - /The Expendables 2/ (2012)

7. A szégyentelen - /Shame/ (2011)

8. Pi élete - /Life of Pi/ (2012)

9. Az öldöklés istene - /Carnage/ (2011)

10. A némafilmes - /The Artist/

Sajnos ezt a vészesen közelítő határidőig nem láttam, pedig biztos felfért volna a listára:

Szerelem - /Amour/ (2012)

A Zero dark thirty mindenképp felkerült volna, de a megadott listáról lemaradt. Majd akkor jövőre :)

Az év csalódása: Prometheus

0
2013. január 28., hétfő 13:57
Nem rossz lista, látatlanban is megérdemli a bizalmat! :)
most posts by TM
0
2013. január 28., hétfő 13:26
Ez nagyon tetszik!
Megelőlegezted a bizalmat rendesen pár filmnek! Ilyet sem láttam még, de jót kuncogtam az utolsó mondatodon.
0
2013. január 28., hétfő 13:18
Fogtam a listát és bemásoltam az excel táblázatba.
Sorban abc szerint végigvettem és minősítettem 10-ig osztályozva.
Amit nem láttam azt kitöröltem, amit szeretnék látni azt áttettem egy másik listába.
Amit láttam minősítésen belül abc szerint, tehát nem a teljesen tetszési index szerint vannak.

1  A Bourne hagyaték - /The Bourne Legacy/ (2012)  8
2  A vizsga - /Exam/ (2009)  8
3  Hadak útján - /War Horse/ (2011)  8
4  Men In Black - Sötét zsaruk 3. - /Men in Black 3/ (2012)  8
5  A diktátor - /The Dictator/ (2012)  7
6  Amerikai pite - A találkozó - /American Reunion/ (2012)  7
7  Amit még mindig tudni akarsz a szexről - /Hope Springs/ (2012)  7
8  Az öldöklés istene - /Carnage/ (2011)  7
9  Bosszúállók - /The Avengers/ (2012)  7
10  Holdfény királyság - /Moonrise Kingdom/ (2012)  7
11  Kalózok! A kétballábas banda - /The Pirates! Band of Misfits/ (2012)  7
12  A biztonság záloga - /Safe/ (2012)  6
13  A csodálatos pókember - /The Amazing Spider-Man/ (2012)  6
14  A hatalom árnyékában - /The Ides of March/ (2011)  6
15  A sötét lovag - Felemelkedés - /The Dark Knight Rises/ (2012)  6
16  Blitz - /Blitz/ (2011)  6
17  Börtönregény - /Get the Gringo/ (2012)  6
18  Én, a séf - /Comme un chef/ (2012)  6
19  John Carter - /John Carter/ (2012)  6
20  Keleti nyugalom - Marigold hotel - /The Best Exotic Marigold Hotel/ (2011)  6
21  Lazacfogás Jemenben - /Salmon Fishing in the Yemen/ (2011)  6
22  Merida, a bátor - /Brave/ (2012)  6
23  Mindörökké Rock - /Rock of Ages/ (2012)  6
24  Ted - /Ted/ (2012)  6
25  Torrente 4. - /Torrente 4/ (2011)  6
26  Utódok - /The Descendants/ (2011)  6
27  Warrior - A végső menet - /Warrior/ (2011)  6
28  30 perc vagy annyi se - /30 Minutes or Less/ (2011)  5
29  A leleményes Hugo - /Hugo/ (2011)  5
30  A némafilmes - /The Artist/ (2011)  5
31  A Vaslady - /The Iron Lady/ (2011)  5
32  Az ajtó - /The Door/ (2012)  5
33  Az emlékmás - /Total Recall/ (2012)  5
34  Az igazi kaland - /We Bought a Zoo/ (2012)  5
35  Csatahajó - /Battleship/ (2012)  5
36  Így neveld az anyádat - /Girl in Progress/ (2012)  5
37  Jégkorszak 4. - Vándorló kontinens - /Ice Age: Continental Drift/ (2012)  5
38  Kémes hármas - /This Means War/ (2011)  5
39  Lorax - /The Lorax/ (2012)  5
40  Prometheus - /Prometheus/ (2012)  5
41  The Expendables - A feláldozhatók 2. - /The Expendables 2/ (2012)  5
42  A titánok haragja - /Wrath of the Titans/ (2012)  4
43  Az éhezők viadala - /The Hunger Games/ (2012)  4
44  Csempészek - /Contraband/ (2012)  4
45  Elveszett - /Gone/ (2012)  4
46  Fehér pokol - /The Grey/ (2012)  4
47  Hófehér és a vadász - /Snow White and the Huntsman/ (2012)  4
48  Sherlock Holmes - Árnyjáték - /Sherlock Holmes: A Game Of Shadows/ (2011)  4
49  Suszter, Szabó, Baka, Kém - /Tinker Tailor Soldier Spy/ (2011)  4
50  A szingli fejvadász - /One for the Money/ (2012)  3
51  Az orvvadász - /The Hunter/ (2011)  3
52  Mindenki szereti a bálnákat - /Big Miracle/ (2012)  3
53  Nathalie második élete - /La délicatesse/ (2011)  3
54  Project X - A buli elszabadul - /Project X/ (2011)  3
55  Pszihoszingli - /Young Adult/ (2011)  3
56  A bűn hálójában - /Haywire/ (2012)  2
57  Ház az erdő mélyén - /The Cabin in the Woods/ (2012)  2
58  Stone - /Stone/ (2010)  2

Ezeket feltétlenül szeretném még valamikor látni.

1  A hét pszihopata és a si-cu - /Seven Psychopaths/ (2012)
2  A Hobbit - Váratlan utazás - /The Hobbit: An Unexpected Journey/ (2012)
3  A szégyentelen - /Shame/ (2011)
4  Asterix és Obelix - Isten óvja Britanniát - /Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté/ (2012)
5  A Sunset Limited - /The Sunset Limited/ (2012)
6  Az Argo-akció - /Argo/ (2012)
7  Fékezhetetlen - /Lawless/ (2012)
8  Felhőatlasz - /Cloud Atlas/ (2012)
9  Hasta la vista - /Hasta la Vista!/ (2011)
10  Hisztéria - /Hysteria/ (2011)
11  Lazhar tanárúr - /Monsieur Lazhar/ (2011)
12  Looper - A jövő gyilkosa - /Looper/ (2012)
13  Pi élete - /Life of Pi/ (2012)
14  Rómának szeretettel - /To Rome With Love/ (2012)
15  Rontó Ralph - /Wreck-It Ralph/ (2012)
16  Skyfall - /Skyfall/ (2012)

És íme a 2012-es legjobb 10-es listám:

1  Skyfall - /Skyfall/ (2012)
2  A Hobbit - Váratlan utazás - /The Hobbit: An Unexpected Journey/ (2012)
3  Rómának szeretettel - /To Rome With Love/ (2012)
4  Felhőatlasz - /Cloud Atlas/ (2012)
5  Pi élete - /Life of Pi/ (2012)
6  Men In Black - Sötét zsaruk 3. - /Men in Black 3/ (2012)
7  Fékezhetetlen - /Lawless/ (2012)
8  Az Argo-akció - /Argo/ (2012)
9  Hadak útján - /War Horse/ (2011)
10  A diktátor - /The Dictator/ (2012)

Csak 3-at láttam belőle, de ugye így is ér?
:)
0
2013. január 28., hétfő 11:58
4. helyezetted: ugyanezt éreztem én is. Nagyon letaglózó film volt, valószínű, az én listámon is helyet fog majd kapni.
0
2013. január 28., hétfő 11:56
*tényleg nem tudom
0
2013. január 28., hétfő 11:55
Suszter, szabó... ügyben akinek van kedve és türelme, kérem írjon pár sort, miért kiemelkedő ez a film, mert én valami elmondhatatlanul untam sajnos. Könnyen lehet, hogy valami fontos momentum felett elsiklottam, mely az egészet teljesen más megvilágításba helyezné, esetleg nem a megfelelő szemmel néztem rá. Szóval Remo, vagy bárki, aki szereti, néhány sornak örülnék. :)

Áttanulmányozva a 2012-es bemutatókat, arra jutottam, hogy ezen év el tudott úgy telni, hogy nincs egyetlen olyan kedvencem, melyre azt mondhatnám, "eeeez volt az év filmje". Persze Az élet fája vastagon kiérdemelné ezt a címet, holtversenyben a Pénzcsinálóval, csak hát mindketten 2011-es bemutatók, hiába idén jöttek szembe. Szívem szerint azt mondanám, vegyük úgy, hogy első helyezettem nincs, az alábbi tízes lista tagjai különösebb sorrend nélkül mind a dobogó második fokán állnak, a 11-20. helyeken lévők pedig egyöntetűen bronzérmesek. De hogy benevezzek egy kicsit a játékba, közlök azért egy formális összeszedményt.
A szempont ezúttal is a szokásos: olyan film- és moziélményt takarnak ezek a címek (a húsz helyezettből tizenkilenchez nagyvásznon volt szerencsém), melyekre mind-mind szívesen emlékszem vissza. Nem gondolom, hogy filmtörténeti jelentőség, alkotói igényesség, értékállóság, vagy bármi forradalmi tényező mércéjén átcsúszna ez a lista, helyette "csupán" engem tükröz.

1, Parajelenségek 4.
- gondoltam egy merészet: miért ne rakhatnám be az első helyre azt a filmet, melyet, mi tagadás, a legjobban vártam idén, és amelynél a leghevesebben vert a szívem, visszatérő szereplői láttán majd´ szétvetett az ideg, és a letaglózó zárójelenetet látva konkrétan felhördültem? a stáblista után pedig még kerek három kört tettem a Mammut Plázában, hogy rendbe rakjam, hol vagyok, milyen napot írunk, és mik a terveim még aznapra.

2, A leleményes Hugo
- Scorsese 3D-s kiegészítőkkel felvértezett csodáját senkinek sem kell bemutatni, aki moziban, 3D-ben látta. technikailag egyszerűen elképesztő, a történet pedig, amit elmesél, felejthetetlen.

3, A némafilmes
- szívmelengető nosztalgiába csomagolt, egy szűk évszázad után ismét aktuális dilemma, pompás filmzenével

4, Az utolsó műszak
- nem voltam kész arra a hiperintenzív élményre, amikor "csupán egy durvább akciófilmre" fizettem be. sokkal jobban igénybe veszi a szervezetet, mint egy horror, a végén konkrétan remegtem.

5, Lazhar tanár úr
- értelmi és érzelmi intelligenciája példaképként lebeg előttem, megrázó képekkel, monológokkal/párbeszédekkel teli utazás a gyász, a veszteség  feldolgozása irányába

6, Prometheus
- életem első IMAX-élménye révén a megtekintés körülményei is felejthetetlenek, de minden létező szempontból képes felnőni az ugyancsak Ridley Scott által felépített, harminchárom évvel ezelőtti Alien-univerzumhoz, miközben hihetetlenül gondolatébresztő

7, Az ajtó
- Szabó István filmje újfent megmutatta számomra, hogy korunk többtucatmilliós CGI-orgiáinál még mindig jobban értékelek egy "egyszerű", "földhözragadt", mélyen emberi drámát, kiválóan előadott érzelmekkel és gesztusokkal, súlyos mondanivalóval

8, Keleti nyugalom - Marigold Hotel
- a ballagási szezonban került a hazai mozikba ez a produkció, mely nagyságrendekkel több életbölcsességgel szolgál, mint némely iskolaigazgató által esetlenül megírt és előadott tanácskazal avagy a tapasztaltabb korosztály útmutatása nem csak tapasztaltak számára

9, Utódok
- Alexander Payne-től a Kerülőutakhoz is idén volt szerencsém, mely rögtön bekerült a száz legjobb film közé, melyet életemben láttam. Az Utódokban is tetten érhető ez a kiszámíthatatlan, már-már hihetetlennek tűnő eseményekkel és érzelmekkel felturbózott, mégis száz százalékig életszagú előadásmód - Clooney meg konkrétan fergeteges

10, Végzetes hazugságok
- a történet húsbavágóan morális kérdései mellett Susan Sarandon még kisebb szerepben is szikrázó, Richard Gere nemkülönben, de méltathatók a mellékszereplők (Roth, Marling) is

11, Pi élete
- nagyon szerettem volna, ha befér a fenti csomagba, de valószínűleg még nem ért eleget az élmény, ami elképesztően látványos, tanulsága pedig szinte hihetetlen - Ang Lee filmjét nem fenyegeti az a veszély, hogy az ember egyszercsak elfelejti

12, Felettünk a Föld
- a melankolikus darabokért egyébként is odavagyok, de ebben a műben annyi értékes gondolat és finom rezgés lapul, hogy amennyiben létezik szerelem egy-egy filmes jelenet iránt, az itt bőségesen megvalósulhat

13, Holdfény Királyság
- Wes Andersonnak a gyermekkori lélekben tett utazása szerintem azért nem fért bele a fenti csomagba, mert az augusztusi vetítés óta nem néztem még újra, amúgy meg olyan imádnivaló, hogy az már néhol túlzás. ráadásul itt lapul az év legjópofibb végefőcíme.

14, Az Argo-akció
- mert Ben Affleck épp olyan remekül rendez, mint amilyen alázatos színész, a játékidő második felében pedig izzadtra izgultam magam.

15, A biztonság záloga
- magam is meglepődtem, egy független Statham-mozi hogy tud ilyen ütősre, sőt, durván kurvajóra sikerülni

16, Sinister
- az emblematikus, csupán fél perces, de annál sokkolóbb nyitójelenet/főcím után egyre inkább elmerülünk abban a beteg hangulatban, mely nem engedte, hogy kiengedjen gyomromban a görcs. ha a befejezés, pontosabban annak prezentálása nem lenne ily átgondolatlan, félig-meddig blama, és irritálóan túljátszott, akkor ez a cím az első öt között végzett volna, mindenesetre Christopher Young idegborzoló filmzenéjét még nappal sem merném otthon berakni

17, Démoni doboz
- ez a horror Ole Bornedal miatt működik, aki tisztában van vele, hogy kell mozgatni a kamerát, miképp kell a teret megvilágítani, a párbeszédeket meddig kell nyújtani és hogyan kell egymásra vágni egyes szegmenseket, hogy pusztán a vágástempóval is könnyedén játszadozzon nézőjével, sőt akár olyan helyzetekbe hozza gyerekszínészeit, hogy zavarba jöjjek. a CGI-t itt-ott tudnám feledni, cserébe a muzsika mesteri

18, A tetovált lány
- ugyan a címszerep nálam mindig is Noomi Rapace-é marad, azért Rooney Mara Oscar-jelölésig jutó alakítása sem smafu, de a brutális történet legfőbb ékköve számomra Lisbeth lélektana és jellemének alakulása. itt még az utolsó tíz perc is nagyon erős, s mivel eltér a svéd változattól, már ezért megérte Larsson regényét amerikai módra is feldolgozni.

19, A sötét lovag - Felemelkedés
- Nolan trilógiájának záródarabja számomra nem okozott csalódást. nemhogy a nulláról, hanem egyenesen mínuszról építkező Batman emberfeletti erőfeszítései Hans Zimmer falrepesztő akkordjaival együtt meghozták azt a küzdelmes élményt, ami szélsőséges érzelmeket biztosít. Wally Pfister csodaszép képei nagyon-nagyon.

20, Ideglelés Csernobilban
- úgy hiszem, ez a film senki más listáján nem szerepel, ennek ellenére örvendek a hazai viszonylagos sikerének, amúgy meg örömmel kajálom be az Oren Peli-féle rémísztgetést. a Kiskunlacházán és Kelenföldön forgott horrort már csak ezen helyszínek miatt is közel érzem magamhoz, egyébként kellemesen parás, ízléses mértékig misztikus, és noha meglehetősen egyszerű darab, legalább nincs tele égbekiáltó marhaságokkal, ám valószínűleg az marad a számomra legemlékezetesebb momentum a vetítésről, hogy annyira, de annyira kellett pisilnem közben, hogy tényleg tudom, hogy bírtam tartani.
0
2013. január 28., hétfő 0:48
1. Bosszúállók
2. Felhőatlasz
3. Pi élete
4. Sherlock Holmes - Árnyjáték
5. A némafilmes
6. Suszter,Szabó,Baka,Kém
7. A diktátor
8. A tetovált lány
9. Egy hét Marilynnel
10. Hadak útján
0
2013. január 27., vasárnap 23:38
Köszi a választ! Eddig 9 filmet láttam, de jópár filmet már meg is vettem, csak nem volt még időm megnézni. Egy párat megpróbálok még megnézni, s írom a listát.
0
2013. január 27., vasárnap 13:19
Gondolom re-release akart lenni, mivel ha a release-ek nem számítanak, akkor az összes film nem számít. :D

Ettől függetlenül akkor az lemarad...
0
2013. január 27., vasárnap 11:46
A Release-ek nem számítanak idei mozipremiernek!
0
2013. január 27., vasárnap 2:06
Hajrá! :) Már nem nézek újabbakat, a Voice döntője után folytatom a Star Trek: Az új nemzedék tanulmányozását. :)
most posts by TM
0
2013. január 27., vasárnap 1:57
Még utolérhetlek, 74-nél tartok. :)
0
2013. január 27., vasárnap 1:17
Felmerül egy kérdés részemről:

A Titanic 3D 2012 áprilisi premiere új bemutatónak számít? Vagy mivel régi film, ezért nincs is a listán?
0
2013. január 27., vasárnap 1:05
A tavalyi 335-ből kb. 100 filmet láttam. Kilencvenvalahány százalékát moziban. Otthon inkább sorozatokat nézek, abból viszont jó sokat. :)
most posts by TM
0
2013. január 27., vasárnap 0:59
Az én mostani listám is ilyen lesz. Ha a maradék két kiszemelt filmet meg tudom nézni napokon belül, 11 megtekintett alkotásnál fogok tartani. Mondjuk az egyetlen film, ami nem kerül fel a listára, szerintem nem lesz kérdéses, a maradék 10 alkotást kell sorba rendeznem. Az első kettőnél mondjuk még mindig kérdéses, melyik fog győzni...
0