Keresés

A Dolog (2011) (BLU-RAY)

2015. szeptember 13., vasárnap 19:04
Bár nem mostanában láttam,de ha lett volna bármi hasonló akkor jeleztem volna én is.
0
2015. szeptember 13., vasárnap 16:21
Nálam sem. Nincs ennek a transzfernek semmi baja, max. annyi, hogy az utómunkák során kicsit szoftabbra vették a képet, ettől elég gyakran úgy néz ki, mintha digitális zajcsökkentést alkalmaztak volna, de most nincs szó róla, mert a külföldi teszterek szerint már a moziban is így festett.
0
2015. szeptember 13., vasárnap 15:08
Nekem nem tűnt fel.
0
2015. szeptember 13., vasárnap 15:04
Másnál is előfordul, hogy ha távoliban mutatják akkor szakadozik a kép?
0
2015. február 5., csütörtök 20:12

Itt 1-2 hónapja "BIZONYTALAN" státuszban van.
De! Ha a film oldalán ( http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=14775&VID=066-781145269-8422168286799361 ) az egér mutatóját a megjelenési dátum utáni "INFO" feliratra viszed, akkor megjelenik egy ablak, benne a következő szöveggel: "Legutóbb az elmúlt egy hétben érkezett hozzánk az adott termékből."
Tehát, ha megrendeled, akkor nem kizárt, hogy kapnak belőle újabb adagot.

0
2015. február 4., szerda 15:39
A HOZZÁSZÓLÁST A FÓRUMETIKAI SZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT AZ ADMINISZTRÁTOR TÖRÖLTE.
0
2015. február 4., szerda 15:17
Meg tudja vki mondani, hogy kapható e esetlen online még?

köszi
0
2014. október 18., szombat 10:08
Úgy néz ki nem csak offline!!! Lehet még kapni 990.-ért!
0
2014. október 16., csütörtök 19:50
Offline még kapható a film.
0
2014. október 16., csütörtök 15:23
... és az utolsót pont én vittem el, bocsi. :>

(Örültem az akciónak nem kicsit, épp a DVD változat már a kosárban volt ugyanennyiért...)
0
2014. október 16., csütörtök 11:53
Nem tudjuk, lesz-e még belőle. Jelenleg nincsen se nekünk, se a kiadónak. Az akció indulásakor villámgyorsan elkapkodták a rendelkezésre álló készleteket.
0
2014. október 16., csütörtök 10:59
Ebbõl lesz még valaha vagy csak mézesmadzag ez az Akciò?
Amióta 990.-es akcióban van BIZONYTALAN megjelenési kategóriába került…. :-(
0
2012. május 11., péntek 14:26
Az őszinteség mindenek felett, nincs ezzel semmi baj! :)
Nekem személyes kedvenceim a LOST évadokhoz publikált írásaid!
0
2012. május 11., péntek 8:56
Az írásaid tényleg nagyon jók. 90%-ban a Te írományaid alapján döntöm el a film megvételét vagy nem megvételét. Grat.
0
2012. május 11., péntek 4:13
Pedig a Piranha nagyon jó volt! Persze 3D-ben szabad csak megnézni, ott üt igazán. Főleg, hogy az a DVD-vel ellentétben eredeti képaránnyal bír.
most posts by TM
0
2012. május 11., péntek 0:30
Megnéztem már mert el kezdett érdekelni. De kétségkívül annak is meg van a maga feeling-je.
De frankón, mert az is bejön :D Még a negatív kritikád is szórakoztató LOL
Szóval nem jön be a csöcsöket csócsálgató halas film?
Mondjuk az nekem sem jön be hogy még a csöcsöket is csócsálgatják...
0
2012. május 10., csütörtök 23:27
Köszi a processzormelengető szavakat, jó tudni, hogy van értelme kínlódni az írással. :-)

Nos, azóta én is látom, a Piranha-írás alaposan kilóg a közízlésből, de sebaj. Akkor, ott, úgy fájt. S az került az írásba.
0
2012. május 10., csütörtök 14:36
Engem ebben a filmben az zavart a legjobban, hogy a szereplők nincsenek olyan jól kidolgozva, mint a Carpenter féle dologban. Ott végignéztem a filmet, és egyből fel tudtam sorolni a neveket, valamint a nevekhez a személyt is tudtam párosítani. Ám az újnál nem ez a helyzet, nem nagyon figyeltek erre. A főszereplő csajt, + még 1-2-őt megjegyeztem, de a többiről halvány lila gőzöm nincs, hogy kicsoda. Nemhogy felsorolni nem tudom őket, de a legtöbbhöz még a személyt se valószínű, hogy párosítani tudnám... Például amikor láttam az elvágott nyakú fickót a székben, fingom se volt, hogy ez most ki.
Ez egyébként egy tipikus probléma általában a mai filmeknél, szerintem.
0
2012. május 10., csütörtök 13:36
Csatlakozok az előttem szólóhoz, tényleg jó, értékes kritikákkal támogatod mindig az adott filmeket! Az eddig tőled olvasottak közül eddig egyedül a Piranha 3D kapcsán nem egyezett a véleményünk, de az írás ott is színvonalas volt! Csak így tovább! :D
0
2012. május 10., csütörtök 13:10
Jókat írsz Artu. Ezeket az irományokat a legjobb olvasni a film megtekintése után. Pár ponton még egy kis pluszt is adsz a saját gondolataimnak, ami azért bevallom nem árt.
Az extrákat én is sajnálom. De egy külföldi változattal való kiegészítés esetlegesen orvoslhatja a problémát, függően attól ki mennyit hajlandó még áldozni a filmért.
Én legalábbis megpróbálom ezt.
0
2012. március 25., vasárnap 13:48
Megnéztem szinkronnal is. Hát, inkább maradok az eredetinél, mert nagyon nudli az egész, már ami a hanghatásokat illeti. A magyar hangokkal nincs különösebb probléma, de az effektek lekeverése nagyon nem tetszik. Eredetiben sokkal brutálabbul szól. Kár érte... :(((
0
2012. március 24., szombat 14:52
Éjszaka abszolváltam ezt a filmet is. Megérte beszerezni látatlanban...

Valóban nagyon feltűnő a hasonlóság a 30 évvel ezelőtti filmhez képest, szinte szóról szóra ugyanazt látjuk, de mégis működik. Viszont amíg a Carpenter-féle alkotás jelesre vizsgázik paráztatásból, addig az új verzió már jóval kevesebb feszültséget tartalmaz, bár van pár momentum, ahol lehet fosni rendesen az izgalomtól. Csak éppen ki lehet találni, ki fogja túlélni és ki nem. Pozitívum, hogy a két film közti átvezetést hibátlanul megoldották a végefőcím alatt, két snittet át is emeltek a régiből (amikor a "kutya" szalad a hómezőn, mögötte a helikopáterrel, meg amikor a gépről lehet látni a jószágot a puska csövével), Morricone zenéjével és a felhasznált betűtípussal egyetemben. Az idegen űrhajó rádiójele viszont egy az egyben a Napfény című opuszból lett nyúlva, rendesen meg is lepődtem...

A BD-kiadásba nem is nagyon lehet belekötni, már ami a technikai részét illeti. Sokan felrótták külföldi tesztoldalakon, hogy a képe mintha túl lenne sterilizálva zajcsökkentéssel, meg nem annyira éles, mint ami elvárható lenne egy frissen készült filmtől, de ez szerintem inkább alkotói szándék lehet, mert kitérnek rá, hogy a mozikban is így ment, tehát nem a HD-transzfer hibája mindez. Én nem foglalnék állást, mivel nem volt hozzá szerencsém nagyvásznon sajnos, mire oda jutottam volna, hogy beüljek rá, már csak késő este vetítették, meg akkor már közelgett a lemezen történő megjelenése, így kivártam...

Száz szónak is egy a vége, a képminőség szerintem nagyon jóra sikeredett. Pozitívum, hogy ezt a filmet nem Super 35-ben forgatták, hanem Panavision eljárással, anamorf lencsékkel, akárcsak az 1982-es elődjét, így a fénytörések sem hiányoznak. Szerencsére a hazai verziók is megőrizték az eredeti 2.35:1-es képarányt, így nem maradunk le semmiről, bár a sötét jelenetek vannak többségben. Az itthoni lemez 1080p24 AVC kódolású, a kinti az VC-1 enkódot kapott.

Az eredeti angol dts-HD 5.1 hang úgy szól, ahogy az elvárható, mind a hat csatorna végig ki van használva, tökéletes térélményt nyújt.

Extra viszont egy darab sincs, amit nagyon sajnálok...

Összegezve: akinek bejött, nyugodtan megveheti.

Film: 80%
Kép: 90%
Hang: 100%
Extrák: 0%
0
2012. március 18., vasárnap 20:58
Az 1951-es filmnek a Carpenter-féle mozi nem igazán remake-je, inkább csak az alapsztori felhasználása, hiszen a történet csak nagyon nagy vonalakban egyezik meg. Amíg az  51-es változat inkább sci-fi (itt embereket nem is fertőz meg az idegen lény) addig a Carpenter-féle változat már egy jófajta horror, a műfaj minden kellékével.
0
2012. március 18., vasárnap 18:47
Az eredeti 1951-es.
0
2012. március 10., szombat 21:58
Akkor vagy rájövök vagy elfelejtem.
0