Éjszaka abszolváltam ezt a filmet is. Megérte beszerezni látatlanban...
Valóban nagyon feltűnő a hasonlóság a 30 évvel ezelőtti filmhez képest, szinte szóról szóra ugyanazt látjuk, de mégis működik. Viszont amíg a Carpenter-féle alkotás jelesre vizsgázik paráztatásból, addig az új verzió már jóval kevesebb feszültséget tartalmaz, bár van pár momentum, ahol lehet fosni rendesen az izgalomtól. Csak éppen ki lehet találni, ki fogja túlélni és ki nem. Pozitívum, hogy a két film közti átvezetést hibátlanul megoldották a végefőcím alatt, két snittet át is emeltek a régiből (amikor a "kutya" szalad a hómezőn, mögötte a helikopáterrel, meg amikor a gépről lehet látni a jószágot a puska csövével), Morricone zenéjével és a felhasznált betűtípussal egyetemben. Az idegen űrhajó rádiójele viszont egy az egyben a Napfény című opuszból lett nyúlva, rendesen meg is lepődtem...
A BD-kiadásba nem is nagyon lehet belekötni, már ami a technikai részét illeti. Sokan felrótták külföldi tesztoldalakon, hogy a képe mintha túl lenne sterilizálva zajcsökkentéssel, meg nem annyira éles, mint ami elvárható lenne egy frissen készült filmtől, de ez szerintem inkább alkotói szándék lehet, mert kitérnek rá, hogy a mozikban is így ment, tehát nem a HD-transzfer hibája mindez. Én nem foglalnék állást, mivel nem volt hozzá szerencsém nagyvásznon sajnos, mire oda jutottam volna, hogy beüljek rá, már csak késő este vetítették, meg akkor már közelgett a lemezen történő megjelenése, így kivártam...
Száz szónak is egy a vége, a képminőség szerintem nagyon jóra sikeredett. Pozitívum, hogy ezt a filmet nem Super 35-ben forgatták, hanem Panavision eljárással, anamorf lencsékkel, akárcsak az 1982-es elődjét, így a fénytörések sem hiányoznak. Szerencsére a hazai verziók is megőrizték az eredeti 2.35:1-es képarányt, így nem maradunk le semmiről, bár a sötét jelenetek vannak többségben. Az itthoni lemez 1080p24 AVC kódolású, a kinti az VC-1 enkódot kapott.
Az eredeti angol dts-HD 5.1 hang úgy szól, ahogy az elvárható, mind a hat csatorna végig ki van használva, tökéletes térélményt nyújt.
Extra viszont egy darab sincs, amit nagyon sajnálok...
Összegezve: akinek bejött, nyugodtan megveheti.
Film: 80%
Kép: 90%
Hang: 100%
Extrák: 0%