Keresés

Prometheus (BLU-RAY)

2012. október 19., péntek 23:18
Így van, ez az LV223-on játszódik, az Alien pedig az LV426-on.
0
2012. október 16., kedd 13:20
Wow , erre nem is gondoltam. Jó hír!
0
2012. október 16., kedd 13:18
Slipcase nincs hozzá csak a szimpla tok, viszont a kisfüzetet megkaptuk ami a steel-ben is ott figyel.
0
2012. október 16., kedd 13:01
Van hozzá valami slipcase mint kint vagy csak a sima kék tokot adják?
0
2012. október 12., péntek 16:54
Nocsak! Ez meg közben feldolgozás alatt áll, ezek szerint hamarabb érkezett be xpresshez. Jöjjön, várjuk!
0
2012. október 1., hétfő 11:29
Azon gondolkodtam el, hogy lehet azért nem nyűgözött le a film, mert nem láttam az AVP filmeket, de így továbbra is ott a kétely , miért cseszték el ezt a filmet?
Tényleg azért, hogy egy másik bővítettben elmagyarázzák és ha az is kuka, akkor jöhet a következő. Látszik a losztos faszi munkája a marketing fronton.
0
2012. szeptember 29., szombat 17:58
Nem ugyanazon a bolygón játszódik mint az Alien. A két AvP filmet meg sztem nem soroljuk ide mert annyira rosszak, hogy sértés.
0
2012. szeptember 28., péntek 23:59
12,91 milliárd fényév???

De kibaszott kicsik vagyunk! És máris eszembe jut a Men In Black záró képsora. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 28., péntek 23:47
BR nevű felhasználó írása, ami nem fog kikerülni adatlapra, hanem inkább ide való:

A filmről és az összefüggésekről, valamint egyéb tények
A film egyáltalán nem sikerült rossul, bár felmerült egy-két anomália az egész téma idővonalán (ha figyelembe akarjuk venni a 2 AVP-film eseményeit):
1. Ahova a Nostromo leszállt (az adás bemérésekor), ott vulkanikus kőzetek voltak többségben, a légkör pedig többek között metánt is tartalmazott. Ebben a filmben viszont egy a Földhöz hasonló égitestre szálltak le, a figyelmeztető jelzést itt rögzítették, és innen sugározták. A gázóriás sem volt szerintem ugyanaz, nagyon nehezen lehet most a neten megtalálni a naprendszerre vonatkozó valós információkat, ami viszont kiderült, hogy két nagyobb és egy kisebb gázóriás is van benne - remélem, ezt lehet tényként kezelni (http://www.eldacur.com/~brons/NerdCorner/StarGen/ZET2-Ret-467.html).
2. Ha ez VÉLETLENÜL ténylegesen is ugyanaz a hold (vagy kisbolygó - planetoid) lenne, akkor az "engineer-ből" a navigációs teleszkóp székeben kellett volna kikelnie a xenomorph-nak. HA esetleg lesz második rész, remélhetőleg megoldja ezt a problémát.
3. Ha már a xenomorph-nál tartunk, itt eléggé kezdetlegesen nézett ki, persze ezt az magyarázza, hogy másmilyen életciklus-fázisokon esett át a kifejlődése közben. Ha ezt az idővonal távlatában nézzük, mindenképpen felmerül a kérdés: Hogyan tudtak a vadászok szert tenni teljesen kifejlődött xenomorph királynőkre? Azt spekulálhatnánk, hogy ők rendelték meg a "tervezőktől", akik később betömörítették a genetikai állományt abba a fekete szmötyibe, ami aztán bármilyen módon képes megfertőzni a gyanútlan áldozatot.
Olvastam cikkekben, illetve hallottam olyasmit, hogy a kritikusok keveselték a filozófiai kérdéseket és felvetéseket a filmben. A legfontosabb okra nem figyeltek oda: ezeket Ridley Scott (szerintem) gondolatébresztőnek szánta, és a nézőkre bízta a továbbgondolásukat. Különben is a film első harmada után már felgyorsulnak az események, és nem hiszem, hogy bárki is a filozofálgatással akarná bárki is elütni az időt, ha például egy rém le akarná tépni a fejét (Elnézést Kérek a durva példáért, de ez eléggé valósághű megállapítás). A honlapon egyébként eléggé furcsa megnevezésekbe botlottam a képek nézegetése közben. Például a fehéres színű hosszukás lényeket (amik megtámadták Fifield-et és Milburn-t) a facehugger-hez akarják néhányan hasonlítani (eléggé távol járnak az igazságtól), azok valamilyen giliszták voltak korábban, amik aztán ettek a már emlegetett fekete szmötyiből, érdemes megfigyelni ennek alapján, hogy a lény feje egy pillanat alatt visszanőtt.
Sokan értetlenkedtek amiatt, hogy lett a híresen kapzsi, velejéig romlott vállalat Weyland-Yutani-nak átkeresztelve. Ugorjunk vissza megint az idővonalon az AVP Requiem legvégére, ahol Stevens ezredes elviszi a predator plazmafegyvert a vállalat vezetésének, itt lép színre egy japán hölgy (Miss Yutani), aki átvette a Weyland Industries irányítását pár nappal Charles Bishop Weyland halála után. (Egy kis érdekesség az átadott plazmafegyverrel kapcsolatban: a Prometheus-ban használt pisztolyok és shotgun-ok torkolattüze eléggé hasonló).
Azt hiszem, hogy nem kéne több összefüggésre rávilágítanom, mindenkinek (aki megveszi és megnézi) érdemes saját magának rájönnie a többire. Mindenképpen az eredeti, LEGÁLIS változatot vegyük meg, megérdemlik a készítők, akik ennyit fáradoztak.

Hozzáfűzés a film tartalmi bevezetőjéhez:

A szöveg (ami szerint a kutatók a világ legtávolabbi helyére mennek) igen csak pontatlannak tekinthető.
1. A Zeta 2 Reticuli körülberül 11-12 parsec (legfeljebb 39 fényév) távolságban van tőlünk.
KÜLSŐ LINK

2. A galaxisunk átmérője kb 90-100 ezer fényév.
KÜLSŐ LINK

3. Az egyik legközelebbi szomszédunk, az Andromeda galaxis kb. 2,2 millió fényévre, az eddig felfedezett legtávolabbi, az SXDF-NB 1006-2 pedig kb. 12,91 milliárd fényévre van tőlünk.
KÜLSŐ LINK
KÜLSŐ LINK
0
2012. szeptember 19., szerda 23:38
Nekem tetszett 10/7,3
Látványos, szuper kép+hangminőség
"Alien előzményfilm"
0
2012. augusztus 1., szerda 1:12
A nyugtát nem ő kapja? :)
0
2012. július 31., kedd 23:43
Én nagyon reménykedek benne, ez a film számomra igazán megérne egy fémdobozos kiadást! :)
0
2012. július 31., kedd 23:05
Bizony, nyugtával dicsérd...:)
most posts by TM
0
2012. július 31., kedd 22:45
Az még nem olyan biztos, de jöjjön csak..
0
2012. július 31., kedd 22:43
Lehet megvan a jelölt az első steelbookos blu-rayemre?
0
2012. július 31., kedd 22:37
Ja most nézem valóban :) Ettől vérszemet kapok...
0
2012. július 31., kedd 22:32
Igen!? :D
0
2012. július 31., kedd 20:26
Remélem a 3D-hez is jár ilyen :)
0
2012. július 31., kedd 20:04
És lám meg is jelenik...:)
0
2012. július 25., szerda 14:38
Kösz! Remélem nálunk is megjelenik.
0
2012. július 25., szerda 12:33
Már miért lenne hülyeség? Én például vevő lennék rá (bár mint írtam, egy Prometheus I-II + Alien tetralógia kombónak jobban örülnék)!
Amúgy köszi a tippet, én ennyit találtam egyelőre a blu-ray változatról; http://www.prometheusnews.net/movie/prometheus-alien-box-set/

Nekem ez a + 15 perc elég kevésnek tűnik, viszont az extrák mennyiségével nincs bajom.
0
2012. július 25., szerda 12:28
Plusz még lesz egy vagy kettő folytatás...
most posts by TM
0
2012. július 25., szerda 12:20
Szerintem hülyeség lenne egy dobozba rakni az Alienekkel. Am szerintem aki tervezi beszerezni az várjon még vele, mert úgy tudom egy vágatlan változatot is kiakarnak dobni a sima mozis után, mint az Avatárnál.
0
2012. július 25., szerda 0:19
Ez az a film, amit biztos, hogy be fogok szerezni kéken. Számomra az idei év egyik -ha nem a- legnagyobb durranása volt. Csak azt remélem, hogy rendesen telepakolják extrákkal.
No meg igazából reménykedtem egy újabb, Alien-filmekkel egybekötött limitált díszkiadásban (az előzőről sajnos lecsúsztam), de lehet érdemesebb kivárni vele majd, ha a második része is kiadásra kerül. Már ha egyáltalán terveznek majd ilyesmit! :)
0
2012. július 24., kedd 23:01
Talán azért reménykednék, mert hátha látják, hogy kelendő a Terminátor és ebből is érdemes lenne kis(azért 200dbot legalább) mennyiséget juttatni hozzánk is.
Belsejét még nem tudom, de mondjuk egy frissen összefércelt hassal a folyosón szaladgáló Rapace kisasszony is megtenné? :)
Vagy inkább nem? :))
0