Nem nekem jött a kérdés, de szerintem igen. Az új akcióhoz bőven elég az utóbbi pár kiemelése, az új terméknél hasonlóan lehetne listaszerűen felsorolni. Mindkettőnél, ha több érdekel, kattintok egyet. A termékkritika önmagában engem nem érdekel, majd az adott film adatlapjáról elérem, ha az érdekel. De ami a legfontosabb: mindezekkel kapcsolatban nem a mikor érdekel, hanem maga az információ. Jelenleg a Friss kalauz számai lényegesen nagyobbak, mint pl. maguk a filmcímek tőle balra, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy az előbbiek a fontosabbak.
Én friss vásárlói kritikát sem tennék a főoldalra, pláne hogy spoileres lehet, ami - még akkor is ha jelezve van, akaratlanul ráugorhat az ember szeme. Ismeretlen filmeknél az adatlapnál könnyebb vigyázni. Spoilertől függetlenül, a legfontosabb kérdés, hogy van-e egyáltalán igény random filmkritikára a főoldalon.
Azon is elgondolkodnék, hogy érdemes-e a megjelenéseket formátum szerint szétdobni, nekem a jelenlegi jobban tetszik, de lehet, ha túl sok lesz belőle egy időintervallumra, akkor szükséges ez a megoldás. Így viszont meg kell néznem a BD-t és a DVD-t külön (a könyvről nem is beszélve).
Ahogy a fentiekből is kitűnik, a legnagyobb problémám a főoldallal az, hogy túl sok információt tartalmaz. Fő-fülek, xpress friss fülei, böngésző rengeteg választási lehetőség, ami valószínűleg mind ugyanoda vezet. A főoldalra egy összevont jegyzéket tennék minden információtípushoz (kb. ahogy a jelenlegi oldalon van), teljesen felesleges terméktípusok szerint kilistázni mindent a főoldalra, ami a füleken úgyis elérhető. Gyakorlatilag egy kibővített xpress friss, terméktípusokra bontás nélkül, és főoldali böngésző nélkül, de mondjuk információtípusonként több sorral - ennyi lenne a főoldal. Így sokkal kisebb, de a lényeges információkat tartalmazó és áttekinthető főoldalt kapnánk.
Bár ahogy visszaolvasgattam, sokaknak tetszik az új, de nekem akkor is túlzsúfoltnak tűnik. Nem mintha a jelenlegi (főleg a bal sáv miatt) nem lenne zsúfolt, de úgy érzem az új is bonyolult és feleslegesen terjengős.
Egy időintervallum még elférne az akciókhoz, hogy meg tudjuk különböztetni pl. az ehavi 999-es akciót a múlt havitól.
A termék adatlapja hasonlóan túlzsúfoltnak tűnik:
- miért kell a böngésző? (legyen link / fül mögött)
- miért kell a részletes statisztika? Ha érdekel a megoszlás, rákattintok (ld. imdb)
- toplista is felesleges szvsz
- ezzel szemben a termék információk füleken vannak (tudom, kikapcsolható, de akkor is furcsa, hogy pont a lényeges információ rejtett alapesetben)
- az "ezeket is szerették" az OK, itt, hogy terméktípusonként van, még az is
- viszont a fórum link olyan kicsi, és úgy el van dugva, mintha nem is akarnánk, hogy észrevegyék....
Elég kritikus voltam, bocsi érte :-)