Keresés

XPRESS - Új honlap

2012. szeptember 16., vasárnap 19:30
Nem fórum fül van már, hanem az oldal jobb felső sarkában van ott a fórum link.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 16., vasárnap 19:29
Nekem is lenne egy észrevételem, amit azt hiszem még a korábbi oldalnál is hiányoltam. A felső menüsorban (Főoldal, DVD, Blu-ray...) nem lehet a Főoldalon is kint a Fórum fül?
0
2012. szeptember 16., vasárnap 19:26
Látom, be lett élesítve az új oldal. Fel is tűnt egy újabb hiányosság: az akciós termékek adatlapjáról nem lehet visszajutni az akcióhoz. Vagy csak én nem találom ennek a módját?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. szeptember 15., szombat 20:46
Nem lesz esetleg az Adminisztráció menüben a régi oldalról a Lista-őrület? Nekem hasznos, hogy csoportosíthatom az engem érdeklő kiadványokat, és nem egy hosszú kívánságlista van.
0
2012. szeptember 15., szombat 17:57
Tetszik az újabb változás. Viszont abban tényleg igaza van Döminek, mert a nyílra kattintva én is azt vártam, hogy becsúszik jobbról balra a következő ötösfogat (hál  Istennek semmi sem csúszik, villog, robban, zörög).
Lehet oda nem is kéne nyíl, csak egy TOP5, a teljes lista felirat fent elég lenne.

A menüben fent jó volna egy FÓRUM gomb a KÖNYV gomb után (én kiszedném a jobb felső menüből, mert ott az adminisztrációs menüpontok vannak).

A keresőmezőt a fejlécből kiraknám jobb oldalra, és november végén már ki is kerülhet oda egy Xpress Mikulás a Karácsonyi akciókkal :)))
0
2012. szeptember 15., szombat 17:16
Topikokat, filmeket, dizájnt, bizonyos funkciókat töröltek el az új oldal kedvéért. Csoda, hogy a hátam közepére se kívánom?
most posts by TM
0
2012. szeptember 15., szombat 16:25
A joglejárat miatt már nem kapható filmek az új oldalon nem látszanak.
0
2012. szeptember 15., szombat 15:20
Nekem tetszenek a kegfrisebb változtatások (új termékek, legújabb kritikák), még az akciók is elférnének hasonlóképp.

Az összesítő fület köszi, szerintem akkor az lesz, ami nekem kell :-)
0
2012. szeptember 14., péntek 21:11
Az aktuális sikereknél a nyíl szándékosan mutat az újdonságokra, a legújabb kritikák aloldal pedig még nem készült el, azért mutat rossz helyre a link. A fórumszabályzat link sem készült még el, de ezekről a problémákról tudok, és folyamatosan próbálom orvosolni őket.
0
2012. szeptember 14., péntek 20:10
ha a fórum szabályzatra nyomok rá akkor meg ezt írja ki:

Error Summary
HTTP Error 404.0 - Not Found
The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
0
2012. szeptember 14., péntek 20:08
már megint van változás a főoldalon  :(

de ha az aktuális sikereknél lévő nyílra kattintok akkor nem a többi kép jelenik meg hanem ez jön be: Legújabb megjelenések (az utolsó 100 termék)

ha a legújabb kritikákra kattintok akkor meg az akciós oldal jön be.

KÁOSZ VAN!!!!!
0
2012. szeptember 13., csütörtök 23:14
Nekem IE9 alatt is teljesen OK.
0
2012. szeptember 13., csütörtök 21:59
Nekem is jobban tetszik a régi felület, de ez az újabb is megszokható. A fórum viszont nálam is csak Chrome alatt Ok, IE9 alatt nem jó, nem látszik a a bal széle.
0
2012. szeptember 13., csütörtök 21:49
A hírek listájának lesz helye az új oldalon is.
0
2012. szeptember 13., csütörtök 21:49
Köszi a kritikákat. A címlapon található xpress friss szakasszal én sem vagyok kibékülve, úgyhogy pont most próbálok ki valami mást.

Lesz a DVD, BD, KÖNYV fül előtt egy összesítő fül, ahol az összes formátum néhány fontosabb újdonsága, és néhány frissen rendelhető termék listája szerepelne.
0
2012. szeptember 13., csütörtök 20:26
Jó az új honlap grafikája, de a film noir kifejezés jelentésének nem ártana utánajárni. Olyan filmek vannak feltüntetve abban a kategóriában, amikre veréssel sem lehet ezt a kifejezést ráerőltetni :-)
0
2012. szeptember 13., csütörtök 19:38
Mindig van többféle választás is...
most posts by TM
0
2012. szeptember 13., csütörtök 19:20
Nem fog "teljesen elveszni"; Robi korábban említette, hogy az új oldal indulása után, amikor már jobban lesz ideje, szeretne választhatóvá tenni egy olyan skint az új oldalhoz, ami a régi színvilágát idézi.
0
2012. szeptember 13., csütörtök 19:10
Nekem egy dolog hiányzik: a régi oldalon a jobb oldalt lévő dvdextra-s hírek!
0
2012. szeptember 13., csütörtök 18:37
Azt már írtam egyszer azt hiszem, hogy nekem is sokkal jobban tetszik ennek az oldalnak a design-ja. Ez szép színes, kontrasztos, ízlésesen összeállított, az új viszont nagyon hideg, a szürke összes árnyalatával dolgozik. Nekem ez annyit jelent, hogy megfosztották a stílusától, és egy hi-tech "csoda" lett belőle, ami valóban még azt is számontartja, hogy -kis túlzással- ki mikor lépett fel az oldalra, de ez a hangulat, ami itt megvolt, teljesen el fog veszni...
Azt hiszem én is öregszem, és kezdem átérezni min mennek át a még öregebbek manapság, ebben a rohamosan fejlődő világban... :D
Más választásunk pedig nincs, idővel megszokjuk azt is. :)
0
2012. szeptember 13., csütörtök 17:12
:D
0
2012. szeptember 13., csütörtök 17:08
Röhögök magamon.

Az új design szerint, hogy mindenüt diagramba botlok(adatlap) meg ilyenek, hogy mi, hány napja, órája , perce történt, teljesen magával ragadott, annyira, hogy napok óta nézem, hogy ezek a szines "diagramok" (lil, kék és zöld)mikor fognak elmozdulni, mert az nem lehet, hogy ugyanannyi könyv van, mint dvd. Hülye vagyok és kész.:)))

0
2012. szeptember 13., csütörtök 17:02
Nem nekem jött a kérdés, de szerintem igen. Az új akcióhoz bőven elég az utóbbi pár kiemelése, az új terméknél hasonlóan lehetne listaszerűen felsorolni.  Mindkettőnél, ha több érdekel, kattintok egyet. A termékkritika önmagában engem nem érdekel, majd az adott film adatlapjáról elérem, ha az érdekel. De ami a legfontosabb: mindezekkel kapcsolatban nem a mikor érdekel, hanem maga az információ. Jelenleg a Friss kalauz számai lényegesen nagyobbak, mint pl. maguk a filmcímek tőle balra, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy az előbbiek a fontosabbak.

Én friss vásárlói kritikát sem tennék a főoldalra, pláne hogy spoileres lehet, ami - még akkor is ha jelezve van, akaratlanul ráugorhat az ember szeme. Ismeretlen filmeknél az adatlapnál könnyebb vigyázni. Spoilertől függetlenül, a legfontosabb kérdés, hogy van-e egyáltalán igény random filmkritikára a főoldalon.

Azon is elgondolkodnék, hogy érdemes-e a megjelenéseket formátum szerint szétdobni, nekem a jelenlegi jobban tetszik, de lehet, ha túl sok lesz belőle egy időintervallumra, akkor szükséges ez a megoldás. Így viszont meg kell néznem a BD-t és a DVD-t külön (a könyvről nem is beszélve).

Ahogy a fentiekből is kitűnik, a legnagyobb problémám a főoldallal az, hogy túl sok információt tartalmaz. Fő-fülek, xpress friss fülei, böngésző rengeteg választási lehetőség, ami valószínűleg mind ugyanoda vezet. A főoldalra egy összevont jegyzéket tennék minden információtípushoz (kb. ahogy a jelenlegi oldalon van), teljesen felesleges terméktípusok szerint kilistázni mindent a főoldalra, ami a füleken úgyis elérhető. Gyakorlatilag egy kibővített xpress friss, terméktípusokra bontás nélkül, és főoldali böngésző nélkül, de mondjuk információtípusonként több sorral - ennyi lenne a főoldal. Így sokkal kisebb, de a lényeges információkat tartalmazó és áttekinthető főoldalt kapnánk.

Bár ahogy visszaolvasgattam, sokaknak tetszik az új, de nekem akkor is túlzsúfoltnak tűnik. Nem mintha a jelenlegi (főleg a bal sáv miatt) nem lenne zsúfolt, de úgy érzem az új is bonyolult és feleslegesen terjengős.

Egy időintervallum még elférne az akciókhoz, hogy meg tudjuk különböztetni pl. az ehavi 999-es akciót a múlt havitól.

A termék adatlapja hasonlóan túlzsúfoltnak tűnik:
- miért kell a böngésző? (legyen link / fül mögött)
- miért kell a részletes statisztika? Ha érdekel a megoszlás, rákattintok (ld. imdb)
- toplista is felesleges szvsz
- ezzel szemben a termék információk füleken vannak (tudom, kikapcsolható, de akkor is furcsa, hogy pont a lényeges információ rejtett alapesetben)
- az "ezeket is szerették" az OK, itt, hogy terméktípusonként van, még az is
- viszont a fórum link olyan kicsi, és úgy el van dugva, mintha nem is akarnánk, hogy észrevegyék....

Elég kritikus voltam, bocsi érte :-)
0
2012. szeptember 13., csütörtök 16:56
Az enyém is. Persze én oldszkúlként nem számítok, mert nekem ez a régi oldal is jó.
Amúgy világos ez az egész újoldalasdi mögötti szándék, most megint valamivel csinnadrattát lehet csinálni, ami miatt jobban jönnek a pillangók a fényre, pláne, ha még meg is kérdezik őket, hogy mennyire világítson a teraszlámpa. Kérdés, hogy mindez mennyire generál nagyobb vásárlási kedvet.
most posts by TM
0
2012. szeptember 13., csütörtök 15:50
Kedves Xpress

Az új fórummal kapcsolatban lenne egy kérdésem, bár lehet ez csak engem "zavar".
Minden hozzászólás fölött egy világosabb és egy sötétebb szürke csík is van. A sötétebb tartalmazza a hsz sorszámát, íróját, illetve, hogy mikor postolták. A világosabb szürke sávban pedig csak annyi van kiírva, hogy előzmény, amennyiben van előzménye a hsz-nak.
A kérdésem az lenne, hogy erre a halványabb szürke csíkra mindenképp szükség van? Az előzmények gomb elférne a sötétebb csíkban is. Azért kérdezem, mert számomra ez így elég zavaró, és elég kellemetlen olvasni a fórumot, sokat kell görgetni, nem igazán lehet "folyamatosan" oldasni. Tehát nagyon szétszabdalják a hozzászólásokat.
Persze ez csak az én véleményem :)
0