Annak idején a Mokép VHS-kiadványai is eredeti képarányúak voltak, plusz az RTL Klub korai vetítései is, de aztán sajnos rájöttek, hogyan kell csonkolni a széleket, onnantól kezdve meg csak az 1.78:1-re mészárolt verziókat vetítik mindenhol (a 10 évvel ezelőtti RTL Filmklub-os "DVD-kiadványokra" is zoomolva kerültek fel, ráadásul eredeti hangok és magyar felirat nélkül).
Sőt, én a második részét moziban is láttam 1992 nyarán a Corvin-ban, elég meghatározó élmény volt...
0
2013. március 12., kedd 18:38
6925
Az eredeti képarány tényleg újdonság lesz. Rémes volt csonkolva nézni,ráadásul nem egy "mozgatható keret" segítségével vágták meg a képet,hogy a lényeg megmaradjon,hanem simán a két szélét egyformán lemetélték.
Így volt olyan rész,ahol a kép szélen álló szereplőknek az orrát lehetett csak látni.
0
2013. március 12., kedd 18:10
14593
Itt is van, képekkel illusztrálva, reméljük Xpress is kap belőle, mert értesüléseim szerint meglehetősen limitált kiadás:
A második rész Magyarországon először, végre vágatlanul nézhető meg (a kimaradt részek nem lettek utólag leszinkronizálva, csak feliratosak), és az sem elhanyagolható tény, hogy mind a két epizód eredeti képarányban kerül a lemezekre, angol és olasz hanggal, magyar felirattal, valamint magyar szinkronnal...
Úgy tűnik, a Wiamfilm-nek megjött az esze, mert nem BD-n hozza ki a két filmet, hanem DVD-n tisztességesen. Tanultak a Kincs, ami nincs fiaskójából remélhetőleg...
0
2013. március 10., vasárnap 1:16
14593
Erre a kívánságodra nem kell már sokat várnod, március 12-i megjelenéssel hirdetnek a hülyeboltban egy limitált DVD-díszdobozt a két Ördög-filmmel. Speckókat és részleteket sajnos nem tudok (forgalmazót sem), de az árát látva az a minimum, hogy eredeti 2.35:1-es képarányúak legyenek (na meg eredeti angol/olasz hang és magyar felirat is dukálna). A második résznél nagy az esély rá, hogy a film ismét nem a teljes verzió lesz, mert ahhoz a szinkront ki kéne egészíteni pár perccel. Annak idején a német "comedy-fassung"-ot hozta be a Mokép sajnos, nem az eredeti olasz verziót...
Kíváncsi leszek, mert nálunk sajnos csak okosítva lehet digitális formában megnézni a filmeket eredeti képarányban...
0
2013. február 17., vasárnap 18:12
410
Most volt alkalmam meglesni a filmet ebben a kiadásban. Tényleg nem Blu-ray minőség ez tény, de nem is mondhatnám rossznak! DVD-nél jóval jobb, tudom ez blu-ray,stb... De jó volt újra megnézni, már régen láttam...pedig a tv-k sokszor leadják! Talán ami picit zavart (néha) az Terence Hill arc színe..néhol túl sárga! De ezt leszámítva nekem nincs problémám vele. Extra: "Anulu" nyilatkozik a filmről,sok jó infót elárul.
0
2013. február 13., szerda 0:03
41
sajnos magyon vagytam er a filmre es nem olvastam utana a minosegenek, fel sem teteleztem, hogy valakinek van bor a kepen ilyen szenny Blu-ray kiadast megjelentetni.....
0
2013. február 13., szerda 0:01
41
hahh.. hat sok dvd-m kepe sokkal szebb.. a hang detto .. egy rakas xar ez a kiadas, 100 forintos turkalos film
0
2013. február 13., szerda 0:00
8851
Ez persze enyhe túlzás. Szomorú, hogy nem igazi HD kép, de a korábbi DVD-kiadás képénél ezerszer szebb. Éppen ezért én nem adtam el.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. február 12., kedd 23:55
41
jaavitanam. masolt vhs minoseg :-)
0
2013. február 12., kedd 23:55
41
gyalázat egy minosege van .. megtekintes nelkul el is adtam .. vhs minoseg
0
2013. február 10., vasárnap 13:03
1017
Ez igen! Szép lett a kép! Remélem jön majd nálunk is ez.
Ugyanilyen köntösben nemrég piacra dobta ugyanez a német kiadó a Nincs kettő négy nélkül-t BD-n. Volt szerencsém belenézni egy "nemhivatalos" rippelt verzióba, ők valódi 1080p24 HD-transzfert adtak ki a kezük közül, brutális a különbség ahhoz képest, amit eddig láttam. Igaz, hogy nem veszi fel a versenyt a mostanában készült filmek képével, de korához képest elképesztően jól néz ki...
0
2012. december 22., szombat 17:15
278
Nem én voltam, nem is ott találtam.
Ez valóban igaz, vágatlanul még nem nem jelent meg és ez a legjobb kép ami eddig itthon megjelent, de attól ez egy sima DVD-vel egyenértékű. Ez BD-n szerintem a vásárló megtévesztése, ráadásul még csak olcsónak sem lehet nevezni ennyiért.
0
2012. december 22., szombat 15:48
14593
Nem te raktad ki az Index vonatkozó fórumába ugyanezt a linket?
Engem elég csúnyán leugattak azért, mert fikázni mertem ezt a kiadást. Az volt a reakció, hogy mindenki nyugodtan vegye meg, mert a filmet vágatlanul csak ebben a formában lehet legálisan birtokolni, ráadásul a DVD-nél sokkal jobb képminőségben (ami már eleve lehetetlen a konverzió miatt). Az már sokadlagos tény, hogy a képe és a hangja egy kalap fost nem ér. Azért egy BD esetében vannak alapvető minőségi elvárások, aminek ez a kiadás még csak megfelelni sem akar...
0
2012. december 22., szombat 14:33
7926
Ez de gáz! Hamarabb kerül ez a turkálóskosárba a vártnál... :D Pár hónap és a mostani árán 10 is kaptok.
0
2012. december 21., péntek 16:58
278
Ezt nem értem én sem. Még ha BS-TH filmeket nézünk is létezik 4-5 most már valódi HD transzferrel. Ha nem is referenciaanyagok, DVD-nél láthatóan jobb és 24p. Én szkeptikus voltam, hogy pont nálunk jön a világon először. Már DVD-n is csak VHS minőséggel jöttek ki, sokszor csonkolt képpel, amikbe akkor sajnos akkor belefutottam. Nem akartam még egyszer elkövetni ezt a hibát, azóta csak olyat veszek amiről legalább screenshotokat látok.
0
2012. december 21., péntek 16:09
228
De durva. A DVD képe az összehasonlításban még élesebb is...
0
2012. december 21., péntek 16:02
3534
Én már csak azt nem értem, miért pont ezt a filmet kellett kiadnia ennek a noname bagázsnak? Annyi remek független film létezik, káprázatos HD transzferrel, hogy napestig tudnának válogatni közülük. Nem, nekik ki kellett adniuk egy olyan filmet, ami sehol ezen a bolygón nem fellelhető BD korongon, csakhogy a mellüket verhessék, igen mi megcsináltuk. Hát ja, meg... Kb annyit is ér az egész. Miért kell a magyar vásárlót szándékosan hülyének nézni, és gagyizni? Csak a saját renoméját rombolja ezzel a kiadó, ha egyáltalán volt neki olyan egykoron.
0
2012. december 21., péntek 15:43
8851
Egyetértek. Én is megvettem egyébként, és sajnos nemcsak a képtől nem vagyok elájulva, de a szinkron hangminősége is borzasztó. Mintha túl lenne vezérelve az egész. Egyetlen dolog vigasztal: hogy legalább szélesvásznú a kép, a film pedig vágatlan.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
Tavasszal jönnek ki sorban németeknél, remélhetőleg valódi HD transzferrel.
0
2012. december 8., szombat 13:32
2546
elvittem az ucsó darabot ami raktáron volt. :)
0
2012. december 8., szombat 12:18
1084
Nekem nagyon bejött ez a kiadvány. A kép ugyan nem verseng a mai filmcsodákkal, de nagyon szép, nekem már csak ezért is megérte megvenni. Az extrák is érdekesek, de azért egy Bud Spencer vagy Terence Hill interjú nagyon hiányzik. Az sem lenne baj, ha nem kimondottan erről a filmről beszélnének. Annak viszont kifejezetten örültem, hogy egy kicsit közelebbről megismerhettük Sal Borgese-t (Anulu), és jó, hogy a kiváló operatőr, Luigi Kuveiller nevéhez most már arcot is tudok csatolni. Remélem, lesz még a párostól legalább hasonló minőségű és árú kiadvány, én szívesen lecserélném a gyűjteményem darabjait.
0
2012. november 28., szerda 21:49
1017
A YouTube-on láttam ,hogy a Bűnvadászok is fent van 720p-ben... két filmrészlet szintén ebből a filmből 1080p-be. Szóval remélem az is kijön majd. Bár én az Ördög jobb és bal keze 1-2.-őt várom nagyon! Hiszen csonkolt képaránnyal láthattuk csak eddig... pedig elvileg 2:35-ös a film. Ha kijönne ez a két film eredeti képaránnyal, vágatlanul, és egy picit feljavítva képileg akkor simán kiadnák még 20ezeret is a kettőért! :)
0
2012. november 28., szerda 10:51
14593
Hozzáértő kezek alatt, ott a pont!
Elég csak az a-ha Ending On A High Note-jára gondolni, 1080i az is, mégis az egyik elérhető legjobb minőségű koncertfelvétel, amit eddig kiadtak...
Egyébként nekem az (is) a bajom az 1080i-vel, hogy elég gyakran a PAL hosszra 4%-kal felgyorsított verzió kerül a lemezekre, amitől nagyon herótom van. A koncertfelvételeket mondjuk nem érinti szerencsére, de filmeknél általában 1080i50-et használnak (legalábbis nálunk)...