A Planet Earth B régiós kiadását sem érte sok panasz képminőség (1080i) terén.De szívesen beszerezném a Suspiria Japán kiadását is, mert hiába 1080i sokkal szebb transzfert dobtak össze neki. A Madonna Sticky & Sweet koncertet pedig bármikor párba állítanám akármelyik 1080p-s zenei (vagy akár filmes) kiadványommal, hiszen rendkívül magas minőségi nívót képvisel.
Szóval szerintem is tud bitang jól kinézni egy 1080i anyag, hozzáértő kezek munkája alatt természetesen. :)
0
2012. november 28., szerda 9:29
14593
Nem vitatom, hogy az 1080i is tud kifogástalan minőségű lenni, majdnem az összes kiadott koncertfelvétel ilyen (van köztük olyan képminőségű is, amitől konkrétan beájultam), de azért a mozifilmek legyenek már szabvány 1080p24-esek, mivel ott az a szabvány. Nekem ez alapelv...
Na meg láttam már gyenge 1080p kivitelű mozifilmet is (ahogyan rosszul kódolt interlaced videót is), úgyhogy tudom, miről beszélsz...
0
2012. november 28., szerda 9:28
13392
Nekem annyi a hozzáfűznivalóm, hogy az igazi aduász az volna, ha a forgalmazó leültetne egy arra kompetens személyt csupán egy félórácskára, aki összedobná, hogy hellósziasztok, mi vagyunk a wiamfilm vagy miaszar, a szemfülesebbek eddig is találkozhattak velünk, de most reméljük, még több kedves vásárlóhoz eljuthatunk eme klasszikus kiadásával. természetesen mi is azt kívánjuk, bárcsak pé lenne az az ezernyolcvan, de megnyugtatással közöljük, a jelenlegi a lehető legszebb és legjobb minőségű transzfer, reméljük így is örömét leli benne a sok rajongó, akiknek egyébként magyar feliratos extrákkal kedveskedtünk. bízunk benne, hogy minél többen megelégedésükre választják filmünket a fa alá ajándéknak, boldog karit, köszipuszipá.
0
2012. november 28., szerda 9:08
17243
Azért DVD-vel egyenrangú minőségűnek titulálni az 1080i-t elég méretes túlzás. Az előbbi maximum 720*576 pixe flebontásra képes, míg az utóbbi 1920*1080-ra, csupán a képszkennelési eljárás különbözteti meg az 1080p-től, de ezt neked is tudnod kéne. Sokan azért fikázzák az interlaced eljárást, mert ha rosszul csinálják, akkor az nagyon látványosan rossz tud lenni (csíkokra esik szét a kép), de ha megfelelő eljárást használnak (és teszem azt, a forrás frekvenciája miatt is ezt előnyösebb választani), akkor az 1080i is kitűnő képminőséget tud szállítani: a negatív példának felhozott Csak szex és más semmi pl. ilyen.
0
2012. november 28., szerda 7:21
3534
Ugyanezen okból felel meg nekem ez a kiadás. Mert sehol a világon nem létezik belőle jobb kiadás. Nem mondom azt, hogy ugrálok örömömben, de tökéketesen megfér a polcon a többi BD-m mellett.
A Csak szex BD kiadását azért védem, mert noha lehet, hogy a technikai paraméterek tekintetében nem felel meg az elvárásoknak, a film képminősége nagyon szép. Magyarul a saját szememnek sokkal inkább hiszek, mint a különféle műszaki specifikációknak.
0
2012. november 28., szerda 0:45
14593
A Fantasy-s BD-k képe valóban nem egy etalon, de az USA-kiadások is így néznek ki (Akasszátok...: 3,5/5 / Carrie: 2,5/5 a képre - egyik film sem manapság készült (1968 / 1976 - ahogy a Carrie transzfere sem), úgyhogy jobbat nem igazán lehetett szerezni belőlük. Nagy különbség. Ja és mindkettő natív 1080p24-es HD-transzfer...
0
2012. november 28., szerda 0:37
3534
A Csak szex és más semmi BD képe mindkét Fantasy Film kiadás képminőségét übereli. Tudom mert megvan mindhárom film, igy tapasztalatból mondom. Szóval ez a kijelentésed szerintem nem igazán állja meg a helyét.
0
2012. november 28., szerda 0:25
14593
Ebben egyetértek, mert jelen kiadás egy BD-lemezre nyomott DVD-film gyakorlatilag. Attól még nem fog HD-élményt nyújtani semmi, hogy kék tokban van, max. bosszankodni lehet a tartalom minősége miatt.
Ugyanilyen paraméterekkel jött ki anno a Csak szex és más semmi című film is. DVD-n VHS-minőségben, BD-n meg DVD-kinézettel. Az is 1080i50 volt, ahogy a magyar filmek mind BD-n (kivétel az Üvegtigris 3, azt rendesen megcsinálták, le a kalappal a gyártó előtt) - a többi olyan is.
Valóban kéne egy minimum-követelmény, ha már valaki BD-t akar kiadni, mert ez már nem csak arról szól, hogy fogunk egy isten tudja, honnan buherált transzfert, azt jól van, tegyük rá a lemezre, a paraszt meg megveszi így is, úgy is...
Ott van követendő példának a Fantasy Film most kiadott két BD-je, ennek a felébe kerül, mégis a filmek a jelenleg elérhető legjobb minőségben vannak rajtuk (a szinkron és felirat-anomáliákat most ne keverjük ide, maga a felhasznált alapanyag a lényeg jelen okfejtésben).
0
2012. november 27., kedd 23:34
7074
Végül is a film címe pontosan illik a lemez tartalmára is. Sajnálom, hogy már itt tartunk, hogy csak azért van kék tokban a film, mert a hordozó egy Blu-ray lemez, a minőség azonban egy szinttel lejjebb van. Mint amikor VHS-színvonalú képminőséggel jelenik meg egy DVD. Az lenne a legjobb, ha lenne egy minimális követelmény, amit teljesítenie kellene minden BD-n megjelent filmnek.
0
2012. november 27., kedd 22:02
14593
Akkor módosítsuk a dolgot, ezt a kiadást DVD-n kellett volna megjelentetni, akkor semmi baj nem lenne vele az égvilágon. BD-re tenni egy alapból nem HD-felbontású anyagot felskálázva, sima parasztvakítás. Főleg ezen az áron...
Tudtam én, hogy csínján kell bánni az elvárásokkal, főleg amikor kiderült, sehol a világon nincs belőle BD-kiadás. Mert ami nincs, abból nem lehet dolgozni, a magyar viszonyokat ismerve meg kizártnak tartottam, hogy majd mi legyártjuk a HD-transzfert belőle...
0
2012. november 27., kedd 19:40
136
A DVD 16:9-es volt. Csak a Nyomás utánának volt 4:3-as a képe, de amennyire tudom, annak az az eredeti képaránya.
Engem egyébként a BD-kiadás annyira nem hoz lázba, de nem értek egyet azzal, hogy örüljünk a gyenge kiadványoknak. Ennél sokkal régebbi és kevésbé népszerű filmeket is gyönyörűen fel tudnak újítani, szóval ez nem lehet kifogás. Egyszerűen kéne egy minimum, amit betartanak a kiadók, mert már DVD-n is elég zavaró volt egy-egy jó film gyenge kiadása.
0
2012. november 27., kedd 18:09
7926
Ja, 32 év már olyan régen volt, nem is értem hogy van még meg a kópia? Nem értem, hogy a Casablancából, Ben Hurból, Elfújta a szélből hogy a csudába tudtak szép kiadást csinálni? Vagy a Hyppolitból, amit biztos nem a Lóri újított fel. A BD magazinos filmeknél ment a fika orrba szájba, most meg kijön egy ilyen moslék azt égbe kell emelni? Ugyanaz a kategória, ha nem rosszabb. A Wiam kiadásait ismerve, rosszabb...
0
2012. november 27., kedd 15:11
8977
Én meg ő akart lenni, akik nem vesszük meg! :D
0
2012. november 27., kedd 15:10
8977
Teljesen felesleges ez a vita. A kérdés az, kinek mi az igénye. Akinek a valódi HD kép kell, annak minden együtthatójával együtt (1080/24p kép, ami alapkövetelmény egy mozifilmnél szerintem)annak ez selejtes kiadvány, aki meg a DVD-nél jobb képminőséget akar és eredeti képarányt, plusz vágatlan filmet, annak meg ez a kiadás maga a mennyország. Nem kell ezt túlragozni, értetlenkedni, a másikat becsmérelni ezért, te meg te megveszed, én meg te nem... :)
0
2012. november 27., kedd 14:06
1130
Arról nem is beszélve, hogy a dvd kiadás képe 4:3-as volt...
0
2012. november 27., kedd 13:54
450
Nem értelek titeket, Egy régi filmről van szó. Örüljünk inkább, hogy a képe tisztább, mint a DVD képe, hogy ennyire olcsó, van magyar feliratos extra, valamint vágatlan. Erre van egy közmondás: Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.
0
2012. november 27., kedd 13:02
8977
A 1080i-s anyagok nagy része silány minőségű transzfert takar sajnos (Holló, vagy a magyar filmek nagy része). Hogy mondjak valamit, a BD lejátszómon van egy kék led, ami akkor világít, ha BD lemezt teszek be. 1080i-s lemeznél nem világít, mivel nem szabvány 1080/24p-s a cucc. Azért ez is elég beszédes. Szóval jelen esetben nem (csak) a transzfer a probléma!
0
2012. november 27., kedd 10:33
874
kicsit elbizonytalanodtam, de aztán rájöttem, a magyar BD-k is 1080i-sek és azok sem zavartak. Nekem a DVD kimaradt, ez vágatlan, tehát jöhet :D
0
2012. november 27., kedd 10:24
305
Gyerekek, egy 32 éves olasz filmtől csodát nem szabad várni, soha nem lesz ezeknek olyan minőségük, mintha a Lowry újította volna fel...
1. Lowry is ad ki gyenge anyagot.
2. itt (és sok más esetben is) már nem a pénzen múlik a dolog, hanem az odafigyelésen.
0
2012. november 27., kedd 9:25
8977
A hosszból!
0
2012. november 27., kedd 7:58
874
Ez az infó honnan származik?
0
2012. november 27., kedd 0:24
14593
Akkor ez simán 1080i kép, nem progresszív, ráadásul PAL-ból átkódolva.
Ez így ebben a formában értékelhetetlen kiadvány... :(((
0
2012. november 27., kedd 0:17
3534
A sirásos jelenet benne van a filmben, amit korábban a DVD kiadáson kinyestek.
0
2012. november 27., kedd 0:03
1132
A DVD-n megjelent vágott film 99 perces, a hiányzó jelenet kb. 3 és fél perc, már csak azt kéne tudni, hogy BD-n benne van-e a filmben.
0
2012. november 26., hétfő 23:37
3534
A lemezen amúgy az extrák kb háromnegyed órát tesznek ki, tehát már csak emiatt is érdemes beruházni eme kiadványba.
Az viszont érdekes, hogy a boritó hátoldala vágatlan változatot ir, de a film 102 perces a lemezen.