Keresés

Mit fogtok megnézni karácsonykor?

2010. december 21., kedd 5:20
biztos, hogy woody allen maraton tartok a fenyőfa tövében :)
0
2010. december 20., hétfő 23:43
persze ez változhat(táj.jellegű)!dec.24. Angyalok városa, My Girl, My Girl 2., A mostohaapa(1987), Zombieland, Magasfeszültség(1988)! dec.25. Egyiptom hercege, Ház a tónál, Szörnyecskék, Superman 2. A mostohaapa 2! Dec.26. A dzsungel könyve 2. A Wiz,A mostohaapa 3.!
0
2010. december 20., hétfő 23:41
A lista hosszú, valószínű az elmúlt időszakban felhalmozott BD-ket:

Invictus
No Country for Old Men
Sin City
Pulp Fiction
From Dusk Till Dawn
Million Dollar Baby
Big Fish
Blade Runner
The Rock
Bad Boys
Armageddon

Lesz mivel "bíbelődni"! :D :D
0
2010. december 20., hétfő 23:37
Ja, hát aki előre megkapta már az ajándékot... :)
most posts by TM
0
2010. december 20., hétfő 23:35
Kell hozzá egy hangulat, nem olyan film, amit az ember gyakran megnéz. De ha a feltételek adottak, elsőrangú élményt nyújt.
0
2010. december 20., hétfő 23:21
Mint az elmúlt hetekben majd minden nap, karácsony este is megnézem majd a polcon halmozódó megnézendő filmeken gyülekező por vastagságát. :) :(
0
2010. december 20., hétfő 23:19
Apropó Nicolas Cage: a Segítség, apa lettem is karácsonyi film, méghozzá jó.
0
2010. december 20., hétfő 23:12
Szerintem én sem láttam egynél többször teljes hosszában.
most posts by TM
0
2010. december 20., hétfő 23:06
Először fogod látni a Blade Runner-t?

Erre csak egy idevágó idézettel tudok reflektálni: "Loofaast, nehodzsmáár..."
0
2010. december 20., hétfő 22:05
Én szerintem megnézem végre a Názáreti Jézus 2 lemezes extra változatát + Karácsonyi lidércnyomás. Már ha a családi programok engedik és nem jön közbe esetleg más szép film, amit a TV-ben adnak :)
0
2010. december 20., hétfő 22:05
"felségemnek"? Miket fecsengek? Még rámsütik, hogy "frajdiul" írok. :)
most posts by TM
0
2010. december 20., hétfő 22:03
Minden évben azt szajkózom, hogy karácsonykor vétek a tévé előtt katatóniázni, amikor ez a szép ünnep annyira de annyira nem erről szól. Örülök, hogy egyre többen gondolják így.
Viszont idén azt az újítást ötlöttem ki, hogy az ünnepek előtt két héttel elkezdem a karcsonyos filmek vetítését, ezzel IS hangolódva az ünnepre.
Már pár címen túl vagyok, elsőként Tadam barátom ajándékát ejtettem meg, naná, hogy Nicolas Cage, a film címe pedig a Trapped In Paradise. A Vakációs-sorozat gyűjtődobozából eddig csak az első két részt emeltem ki, most így pont utolérte a sorozat a szezonális aktualitást, ezáltal jókat röhögtem a megunhatatlan "Chase-családon". Kiváltképp Randy Quaid suttyóságán.
Ígéretem szerint beújítottam a Gizmó-guzmi Szörnyecskéket is, ami remek időutazás volt, már a 80-as éveket fémjelző korabeli Warner-logóval és a rettentően súgó mono hanggal. Isteni élmény! :)) A csapból folyós tipikus karácsonyi filmeket nem ígérem, hogy végigskálázom, viszont régóta vágyom újranézni Az élet csodaszépet, amit ezer éve láttam utoljára, és hogy erős kontrasztot hozzak, a felségemnek szeretném megmutatni a Tokiói keresztapákat, úgyhogy egyelőre ez a két cím tűnik fixnek, aztán ha még marad esetleg idő, kitöltjük valamivel. Gyermekiebb lelkű társaimnak javasolnám még a Miki egér: Volt egyszer egy karácsony című három szkeccses Disney-t amiből az utolsó a legmeghatóbb, a legkarácsonyibb, azaz a legszebb! :)
most posts by TM
0
2010. december 20., hétfő 21:42
Én valószínüleg a családot és a fát... meg a kaját... remélem ideér az Alien Anthology így este amikor kint hideg tél dúl, bent a meghitt karácsonyi esti nyugodt meleg sötét szobában pedig végignézem az Alien filmeket.... utána este pedig valószínüleg egy fehér lapot nézek... egy villogó kurzorral a sor elején... meg jólenne a doctor zhivagot és az elfújta a szelet is megnézni... ennyi van tervbe véve :)
0
2010. december 20., hétfő 20:17
Nálunk már majdhogynem hagyomány, hogy karácsony előtt és / vagy / után, igazi baráti körben, no meg az elmaradhatatlan házi diós-mákos beigli és jófajta barna sör társaságában kung-fu filmeket nézünk.
/ megjegyzem, a baráti kör ebben az esetben férfiakat jelent, mivel már az első Kung-Fu Krisztmösz alkalmával megfigyeltük, hogy a baráti kör nőnemű tagjai húzzák a szájukat az 5 Ninja Elem acélcsapásaitól, vagy Sonny Chiba agresszivitásától. Természetesen a hölgyek minden alkalommal kárpótolva lettek...a "hogyan"-ba nem mennék most bele :) /
Idei pakk:  A Fehér Lótusz Klánja, Őrült Majom Kung Fu, A Bosszúálló Sasok... ezek mellé még becsúszik A Három Anya Trilógia is.
0
2010. december 20., hétfő 20:16
Gyanítom, hogy a jó kis lakomák után a szemhéjamat belülről! :-D
0
2010. december 20., hétfő 20:07
Ha minden igaz, én nemigen fogok nézni semmit. A családdal ünnepelünk, játszunk a gyerekekkel, meg jókat kajálunk. Filmet talán előtte nézek egyet-kettőt, meg a két ünnep között. Van néhány BD, amit megnézhetnék, és még több DVD.

De ha karácsonyi filmben gondolkodok, először a Hull a pelyhes jut eszembe, nameg persze a Reszkessetek betörők 1-2. Előbbire lehet, hogy rá is veszem a lányomat. Az utóbbiakat meg már látta nemrég. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. december 20., hétfő 20:06
Én szerintem a Reszkessetek betörők 1,2-őt nézem meg. Meg még talán a Szomszéd nője mindig zöldebb című filmet.
0
2010. december 20., hétfő 20:04
"Szerény" listám: Die Hard összes; Halálos fegyver összes; Reszkessetek betörők 1-2; Fegyverszünet karácsonyra; Stephen King: A homály (én ugyan nem Köd-özök, az már rég foglalt :) ), Szomszéd nője/Még zöldebb; Az ember gyermek; és azt, amit kapok! :)
0
2010. december 20., hétfő 19:58
Én azt hiszem a friss BD csomagommal ünnepelek:

- A.I. - Mesterséges Értelem
- Szárnyas fejvadász (Durva, de először fogom látni...:)
és hogy valami karácsonyi is menjem:
- Karácsonyi ének (Zemeckis)

Na meg persze nyomom a Sopranos évadokat! :)
0
2010. december 20., hétfő 19:57
26-27-re terveztem egy jó kis mozimaratont.
Csoportosan megnézendő filmek:Űrgolyhók (szink.), Az élet csodaszép, Tapló télapó, Szellemes karácsony(szink.), Die Hard.
Teljesen szokványos menü.Annak örülök, hogy most már mindegyiket dvd-ről nézhetem meg.
0
2010. december 20., hétfő 19:44
Semmi aktuális? :) Marad a Home Alone meg Elf? :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. december 29., kedd 21:21
Az Illatszertárt megint nem írta senki, pedig... Igaz, hogy most nálunk is kimaradt. :(
0
2009. december 29., kedd 19:48
Holnap lesz két hete, hogy szabin vagyok, de sajnos jövő héttől kezdődnek a dolgos hétköznapok. Ha erre gondolok, máris elmegy az összes életkedvem. Azt gondoltam, a szabim alatt rekordokat döntögetek majd a filmnézéssel, napi kettőnél alább nem is adom, hiszen annyi restanciám gyűlt össze, de ilyen-olyan okokból olykor még a napi egy sem jött össze. Ráadásul olykor nem is túl szerencsésen válogattam a készletből. Néhány a látott darabok közül:

JUSTINE (1969): Jess Franco alkotása láttán a klasszikus francia kosztümös kalandfilmektől Boccaccióig sok minden és mindenki eszembe jutott, De Sade márki a legkevésbé, noha az ő magyarul is olvasható könyve alapján készült a film. Szórakoztató és látványos alkotás, gyönyörűek a színek, de ami a lényeget illeti, én nem ilyennek képzeltem volna filmen ezt a történetet. A női főszereplő az akkoriban tizenévei végén járó Romina Power, aki a forgatás idején már ismerte Al Banót (sőt közös filmjük is volt!). A következő évben házasodtak össze, de csak később kezdtek el együtt énekelni. Romina bájos, aranyos, sőt szexi is a JUSTINE-ban (néhány jelenetben vetkőzik vagy vetkőztetik), mindazonáltal a rendezőnek nincsenek igazán szép emlékei róla.

TONY ARZENTA E BIG GUNS: Francia kedvenceim egyike, Alain Delon nálunk kevésbé ismert 1973-as filmje ez. Egy kukkot nem értettem belőle, mivel csak francia hang volt a DVD-hez, mindazonáltal összeállt a sztori. Duccio Tessari rendezőtől a közelmúltban több filmet is láttam. Nem mondom, hogy ez volt a legjobb, de kora ellenére jobban elszórakoztatott, mint egynémely vadonatúj film. Delontól egyébként két másik kuriózum is megtekintésre vár (Duvivier DIABOLICALLY YOURS és Alain Jessua ARMAGUEDON című filmje), illetve a nálunk is megjelent AIRPORT/CONCORDE.

KLEINHOFF HOTEL: Az olasz filmtörténet egyik élő klasszikusa (idén volt 87 éves!), Carlo Lizzani rendezte ezt az 1977-es filmet, amely bízvást pályázhat életem egyik legrosszabb filmjének címére. Zavaros és sajnos többnyire unalmas történet, helyenként az UTOLSÓ TANGÓ-ra emlékeztető módon. Szexjelenetekben talán még merészebb is, ám lehet, hogy Lizzani hősnője, Corinne Clery szebb, mint Maria Schneider, de garantáltan nem jobb színésznő nála. A Bruce Robinson–Marlon Brando párhuzamot nem is erőltetném, ám Robinsonról érdemes megemlíteni, hogy később rendezővé avanzsált, az ő alkotása például a JENNIFER 8 című thriller, amely emlékeim szerint nekem tetszett.

A LA MALA ORDINA (1972) Fernando Di Leo Milánó-trilógiájának része, és bár itt-ott látszik rajta a kora, de még ma is nagyon jó mozi. Köszönhető ez mindenekelőtt a színészválasztásnak, főleg a főszerepet játszó Mario Adorfnak, akit méltatlanul keveset emlegetnek nálunk, pedig nagyon jó színész, akár fő-, akár mellékszerepet játszik.

MURDER IN A BLUE WORLD (Una gota de sangre para morir amando, 1973): Eloy de la Iglesia filmjét a „spanyol Mechanikus narancs”-ként emlegetik. Ráadásul szóba is kerül benne Kubrick alkotása, sőt magát a rendezőt is mutatják (fotón) egy tévéhírben. Vannak más utalások is Kubrickra, hiszen Iglesia alkotásának női főszereplője Kubrick egykori Lolitája, Sue Lyon, aki egyébként az egyik jelenetben Nabokov könyvét olvassa. Jelen filmben egy női sorozatgyilkost játszik, aki mellesleg ápolónő. Az opusz végül is nem volt rossz, bár messze nem olyan ütős, mint Kubrick alkotása, pedig az két évvel öregebb. Igaz, ha hinni lehet az IMDB-nek, én a vágott változatot láttam, nem a CLOCKWORK TERROR című vágatlant.

ODÜSSZEIA (1968): Ez gyerekkorom egyik kedvenc tévésorozata volt, amelyet vagy 30 éve láttam utoljára. Legnagyobb örömömre nem sokat öregedett, talán azért, mert alapvetően nem látványcentrikus széria volt. Odüsszeuszt a bosnyák Bekim Fehmiu játszotta, aki a TALÁLKOZTAM BOLDOG CIGÁNYOKKAL IS (1967) című jugoszláv filmmel futott be Nyugaton. Pénelopét a nagyszerű görög színésznő, Irene Papas formálta meg. Fiukat, Télemakhoszt Renaud Verley alakította, akire jómagam leginkább Visconti ugyanakkor készült ELÁTKOZOTTAK-jából emlékszem. Nauszikaá, a phaiák királylány szerepében a későbbi Bond-girl, Ánya Amaszova alias Tripla X, vagyis Barbara Bach látható, még Barbara Gregorini néven. Egyébiránt Barbara Goldbach az igazi neve, Gregorininek az első férjét hívták, akihez épp e minisorozat készítésének évében ment hozzá. Két gyereket szült neki, 10 év múlva elváltak, majd Barbara hozzáment a Beatles egykori dobosához, Ringo Starrhoz. Az ODÜSSZEIA DVD-ken (3 DVD-ről van szó) található olasz és német hang közül az utóbbit választottam, nem lévén egyéb opció, még felirat szintjén sem: „Sage mir, Muse, die Taten des vielgewanderten Mannes, /Welcher so weit geirrt, nach der heiligen Troja Zerstörung...” („Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott / s hosszan hányódott, földúlván szentfalu Tróját...” – Devecseri Gábor fordítása).
0
2009. december 25., péntek 22:46
a mai adag:

dr strangelove
hazugságok hálója
pánikszoba
pokolba taszítva
disturbia

még valamit jó lenne nézni, de nem tudok dönteni...
0
2009. december 25., péntek 18:17
DVD:

James Bond 1-20. rész,
ALF 1-4 évad,
Farkasokkal táncoló,
A halál 50 órája,
Onedin 3. évad,
7 év Tibetben.

Könyv:

Leslie L. Lawrence: Halálkiáltók, majd ha ezt befejeztem, akkor Ken Follett: A katedrális.
0