Keresés

Moziajánló

2014. november 10., hétfő 10:00
Ezt is ajánlom, bár kicsit konyhanyelven írja le..

http://index.hu/tudomany/2014/11/09/mennyire_tudomanyos_a_csillagok_kozott/

Egy kis kiegészítés a kvazár és fekete lyukbeli különbséghez: a kvazár (ami egyébként kategóriájában szintén fekete lyuk) jóval nagyobb kiterjedésű és tömegű mint a "mezei" fekete lyuk, s minden esetben egy galaxis közepén található. További jellemzője: irdatlan fénye van (a beszívott anyag kilökődésnek köszönhetően), ezáltal óriási energiát termel, illetve nagyrészt a Világegyetem korai kialakulásának időszakában jöttek létre ezek a masszív fekete lyukak. Eddig kb. 100 db-ot azonosítottak a csillagászok.

Egyébként Nolan szerintem egy érdekes - s számomra egy elfogadható - alternatívát - mutatott be a fekete lyukbeli eseményekről (amiről egyébként a mai napig nagyon keveset tudunk, arról meg csak elméletek vannak, hogy mi van az eseményhorizont közelében illetve azontúl - sajnos ezt mi már nem is fogjuk megélni, hogy pontosan megtudjuk).
0
2014. november 10., hétfő 9:42
Ebben az esztétáktól hemzsegő világban tőlem már csak ennyire telik. :)
most posts by TM
0
2014. november 10., hétfő 9:24
Köszi:).
0
2014. november 10., hétfő 9:24
Hoppácska, Index címlap:)!
0
2014. november 10., hétfő 8:43
Micsoda klassz megközelítés!
0
2014. november 10., hétfő 3:26
Csillagok között / Interstellar

Jelenleg úgy érzem magam, mint aki átment a filmbeli féreglyukon, és mintha egy galaxis lenne a fejemben, csak azokban nem csillagok és a bolygóik, hanem filmek keringenek. Filmek, amiket Nolan új műve megidéz, amik nekem kapaszkodók voltak ahhoz, amit Nolan mindig is csinált a saját filmjeiben: filozofál az emberek alapvető viselkedési mintáiról és azok hatásairól. Egy filozófiai és egy tényleges galaxissal a fejemben, Nolan életművének kvázi betetőzéseként, aminek az elemeitől és az összképüktől is nem egyszerűen mosolyogtam a gyönyörtől, hanem hangosan nevettem... ez nekem nem is lehet más, mint "tető". Nem azért, mert hibátlan, hanem mert nem a hibái érdekelnek.

100%

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p437-niwrok-irasai
0
2014. november 9., vasárnap 23:52

tőled ilyen rövid "kritikát" még talán nem is olvastam :)
0
2014. november 9., vasárnap 21:08
Csillagok között

Tetszett.
most posts by TM
0
2014. november 9., vasárnap 18:49
Ja, azt elfelejtettem hozzátenni: nekem a film közben nem a Mézga Aladár kalandjai jutott eszembe, hanem a Távkapcs. Ha nem lenne egyértelmű, a családtól elszalasztott idő volt a párhuzam alapja.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. november 9., vasárnap 18:48
R2-D2!

Már megint egyezik a véleményünk. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. november 9., vasárnap 13:59
Nem volt szándékos, de jól jött ki... :)
0
2014. november 9., vasárnap 12:47
Főleg két s-betűvel :P
0
2014. november 9., vasárnap 12:40
Kissé szigorúnak tartom a pontozásod, de ezt betudom a hirtelen felindultságodnak. ;)

Amúgy értem, miről beszélsz, nem ennyire élesen, de hasonlóan gondolom én is - viszont mi leszünk majd kissebbségben.
0
2014. november 9., vasárnap 10:25
Nolan elszállt. - CSILLAGOK KÖZÖTT kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/11/09/moziajanlo_csillagok_kozott
0
2014. november 8., szombat 15:46

Csillagok között

Ment volna el a f*szom megmenteni az emberiséget…

Bővebben itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p857-r2-d2-irasai

Bocsánat, hogy kicsit belerondítottam a nagy egyetértésbe.

Egyébként aki beszélni akar róla, az vagy nálam, a Filmfórumon megteheti, vagy jamánál az aeonfuxon. Előbbinél van spoiler gomb, utóbbinál nincs rá szükség, mert az egész kibeszélő alapban az:

KÜLSŐ LINK

Ha már ezen fórum/oldal keretein belül mindezt nem lehet megtenni. :(
0
2014. november 8., szombat 12:43
Csillagok között- Interstellar

A Föld haldoklik! A NASA, illetve ami maradt belőle, embereket kűld a csillagok közé, hogy felderítsenek más galaxisokban olyan bolygókat, melyeken lehetséges lenne az emberiség továbbélése....

Kritika:

Christopher Nolan testvérével Jonathan Nolannel, egy roppant jól átgondolt, képeiben gyönyörűen megkomponált, látványos Science-Fictiont hoztak össze. Nolanék, a film elején a karaktereiken keresztül mutatnak be egy újraszervezett társadalmat, aminek egyetlen feladata a túlélés, egy olyan jövőbeni Földön aminek atmoszférája a tényleges pusztulás felé sodródik. Amikor az anyatermészet az ember ellen fordul, átértékelődnek az emberi szerepek.

A Csillagok között lényegébe véve, valós tudományos alapokon nyugvó, mély elméleti és metafizikai kérdéseket is boncolgató, konklúzióját tekintve pedig már-már Kubrick, a 2001: Űrodüsszeia című alkotását illetve annak filozófiai magasságát is megütő alkotás lett!

Christopher Nolan új filmje, egy magasszíntű karakterdráma és olyan zsigerig hatoló nagybetűs FILMÉLMÉNY, ami fekete lyuk módjára szívja magába a nézőjét és nem ereszti 2 óra 50 percen keresztül. Néhány jelenet valóságtartalmába még csak belegondolni is szörnyű, nem még- esetlegesen- átélni azokat. Nem egy alkalommal durván meg fogsz lepődni azt garantálom! A forgatókönyv tele van elképesztő okos ötletek egész garmadájával. Az érzelmi faktor nagyon magas! A látvány monumentális, hiszen gyönyörűen fényképezett képeknek lehetünk szemtanúi. A kamerakezelés néha nem az a megszokott filmmes élményt nyújtja, ezáltal közelebb hozza az eseményeket a realitás talajához. A földi lét egyhangúsága, a bolygók látványvilágának megalkotása, maga az űr végtelenségének és veszélyekkel teli bemutatása, mind-mind nagyszerűek. A zene szintén nagyon jól működik a filmben. Hans Zimmer egyfajta orgonajátékot komponált, amely az űrben játszódó jelenetek alatt néha megidézi a már fentebb említett Stanley Kubrick filmet. Nolanék nem feledkeztek meg humort is csempészni a filmjükbe, ezek többségét a két, nem éppen megszokott kinézetű robotnak köszönhetjük.

Matthew McConaughey ismét bebizonyitja, hogy korának egyik ténylegesen meghatározó drámai színésze! Eszméletlen nagy színészí tudásról tesz tanúbizonyságot. A videóüzenetes részt érdemes figyelni...sírni fogsz! Karaktere összetett figurát takar. Elszántság és önzetlen önfeláldozás jut neki osztályrészül, aki csak a családja sorsát tartja szem elött. Anne Hathaway szintén csodálatos, nemhiába kapott Oscart. Továbbá Fontosabb szerepben a többszörösen Oscar-jelölt Jessica Chastain, Nolan kedvenc háziszínésze Michael Caine, akit immár hatodik alkalommal rendez. Illetve feltűnik még egy rövidebb epizódszerepben a szintén Oscar- díjas Matt Damon is.

A tavalyi Gravitáció valóságtartalmától ugyan az Interstellar története jóval elrugaszkodottabb, de mindenképpen érdemes vele próbát tenni. Megtekintése után sokat lehet majd vitatkozni. Mondhatnám azt, hogy kötelező megnézni ezt a filmet, moziban meg pláne! Megtekintéséhez nagyfokú nyitottság kell, de ha ezen képesek vagyunk túllépni, akkor egy óriási filmélménnyel gazdagodhatunk....

Értékelésem:10/10

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi, 169 perc, 2014 (12)

rendező: Christopher Nolan
forgatókönyvíró: Christopher Nolan, Jonathan Nolan
zeneszerző: Hans Zimmer
operatőr: Hoyte Van Hoytema
producer: Christopher Nolan, Emma Thomas
vágó: Lee Smith

szereplő(k):
Matthew McConaughey (Cooper)
Anne Hathaway (Brand)
Jessica Chastain (Murph)
Wes Bentley (Doyle)
Casey Affleck (Tom)
Michael Caine (Dr. Brand)
Matt Damon (Dr. Mann)
Collette Wolfe (Ms. Kelly)
0
2014. november 8., szombat 1:53
Csatlakoznék Pitekészítőhöz és Kalap Úrhoz! Ez a film elhozta újra azt a csodát, amit nagyon régen éltem át a mozivászon előtt! Jelenleg még a film hatása alatt állok, de ahogy igény mutatkozik rá, marha szívesen beszélgetnék róla bárkivel, aki már látta!
A nagybetűs FILM, ilyenekért éri meg "végigszenvedni" egy évet közepes és rosszabb filmeket nézve! :)
0
2014. november 7., péntek 15:09
Gondolom nem látta még(józanul) leírva a szót! :D
0
2014. november 7., péntek 14:31
:-D
0
2014. november 7., péntek 14:31
A fenébe..

Azért köszönöm az információt! :)
0
2014. november 7., péntek 13:27
Biztos török ajkú az illető, ott hívják úgy a vodkát h jól tudom.
0
2014. november 7., péntek 13:19
Máris ötletelek, hogy mi lehet az a "votka". :)
most posts by TM
0
2014. november 7., péntek 12:57
Remek :D Akkor irány a mozi, ha nagy felbontásban szeretnénk látni. Azért remélhetőleg eljut majd hozzánk BD-n. Ha mégsem, innen lehet ötletet meríteni :P
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__3421190-mi-a-legjobb-recept-a-molotov-koktel-elkeszitesehez
0
2014. november 7., péntek 12:21
(Régiónkban a Warner stúdióhoz tartozik a film, így az InterCom csak mozis forgalmazásban gazdája a filmnek, a hazai megjelenés alkalmára a Pro Video felelős a megjelenésért.)
0
2014. november 7., péntek 12:14
Tegnap megnéztem én is, csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni.

Az írást meghagyom másnak, de annyit elárulok, nálam a #1 film jelenleg, a történet, a látvány (űrbuziknak, mint nekem, külön öröm), a zene, a színészi játék, mind a TOP-n van.
Külön öröm, hogy egy két dolgot leszámítva a jelenlegi tudományi állás szerint nem szakadtak el a valóságtól az elméletek bemutatása során.

Nem tisztem a hasonlítás, de a film a legjobban a 2001: Űrodüsszeiához hasonlítható (erre Nolan egy pár jelenetben utal is egyébként).

Ha kicsit is szereti valaki Nolan munkásságát, vagy az űrt, vagy a sci-fi-t, esetleg egy jobb drámára vágyik, vagy csak a színészek miatt, az nézze meg a filmet, mert nem fog csalódni!

S Blu-ray megjelenésre is öröm, hogy az Intercom forgalmazza, tehát nagy esély lesz egy jó árasított steelbook megjelenésre 2015. márciusban.
0