Keresés

Moziajánló

2014. november 6., csütörtök 20:35
Interstellar (Spoilermentes)

Kegyetlenül bejött a Nolan tesók új filmje.Nem is tudok elfogulatlanul nyilatkozni.
Direkt szabit vettem ki ma.
Nem Imax-ben néztem de így is fantasztikus élmény volt.Majd megbeszéljük ha már mindenki látta,mert így most elég nehéz lenne.
Hans Zimmer olyan a tesóknak,mint Spielbergnek John Williams.A német zeneszerző ismét zseniális taktusokkal kápráztat el minket amitől a film még jobban a zsigereinkbe tud hatolni.
Ha negatívumot kéne említenem akkor az a szinkron milyensége.Nem zökkentett ki de nem is volt jó,olyan jellegtelen az egész.Szerencsére nem nagyon zavart,mert a történet eléggé leköti az embert.
Kapott már olyan kritikát,hogy ha 30 perccel rövidebb lenne akkor feszesebb lenne az egész.Én nem éreztem soknak a 169 percet.
A történet negyon jó,fordulatos és végig érdekes.A látvány meg olyan,hogy minden egyes cent látszik a vásznon amit ráköltöttek.

Fincher után Nolanék is hatalmasat alkottak ismét! 10/10
0
2014. november 6., csütörtök 13:10
Oké, majd figyelem! :)
0
2014. november 6., csütörtök 13:06
Kösz, de azért még ne tegyél le róla, elvileg jövő hetén lesz az országos premier!
0
2014. november 6., csütörtök 13:00
Jó írás, gratulaa!

Érdekel is a film, de ezért nem megyek Pestre... Pár hónap és úgyis elérhető lesz - ha már nálunk ilyet nem hoznak moziba.
0
2014. november 6., csütörtök 11:13
Pszichopata kamerával. - ÉJJELI FÉREG kritika:

http://filmbook.blog.hu/2014/11/06/ejjeli_fereg_106
0
2014. november 5., szerda 17:11
Nincs gondom azzal, hogy van egy olyan trend is, ami nem az érzelmek húrjain át pengeti végig a sztorit, korábban is voltak ilyenek, pl. Mátrix. Na meg legyen joga a mai tiniknek is leszarozni mondjuk a "szirupos szpilperget", istenem, ilyen hajtások nőnek, csak hogy visszakanyarítsam, a  Nolan név alatt futó filmek eddig nem nagyon tudtak lelki síkon érinteni, ezért várom hendikeppel a premiert.
Ami végül is jó kiindulási pont, hiszen nagy valószínűséggel jól jövök majd ki belőle. :)
most posts by TM
0
2014. november 5., szerda 14:24
Gone Girl (Holtodiglan, 2014)

"Rose, Ben, srácok, egy elképesztően összetett és provokatív, nem kevésbé gondolatébresztő és kiszámíthatatlan fordulatokkal teletűzdelt filmet fogunk forgatni, amelyre a többség azt gondolja, egy sötét thrillert lát majd, pedig valójában egy mérhetetlenül cinikus fekete komédiát készítünk elsősorban a házasság intézményéről és az ostoba média emberre, emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásáról."
Ha tippelnem kéne, milyen hangvételben történt a stáb első közös megbeszélése David Fincher vezényletével, akkor a fentiek mellett tenném le a voksom. A Puskin nagytermében esett vetítés során észrevétlenül úszott el a száznegyvenöt perc, hisz Fincher az a rendező, akinek összekötő jeleneteit is ámulva bámulom, színészeinek ráadásul nem ritkán olyan oldalát is megmutatja, amely mindeddig rejtve maradt. A film szövegezése egyébként kifejezetten izgalmas és csípős, magyar szinkronja kiemelkedően jó. Némely alakítás mellett a hangvágás ezúttal is Oscar-jelölésért kiált, Reznorék score-jára pedig nem tudom nem használni a zseniális jelzőt. Amennyiben lehetőséged van rá, tiszteld meg mozirajongó énedet azzal, hogy elhurcolod magad a legközelebbi nagyvászon elé.
0
2014. november 5., szerda 13:29
Van benne valami..

Ilyen oldalról nem is vizsgáltam Nolan munkásságát, de visszagondolva az Inception, Batman trilógiában azért érintette a lelket szerintem.

De ezt nem éreztem a Prestige, Álmatlanság, Mementó esetében (holott zseniális filmek szvsz., főleg a Prestige).

Majd csütörtökön meglátom, este 9-re megyek a párommal a Lurdyba.

Premier előtt vetítést ennél a filmnél nem találtam se a MiMozinknál, se a Cinemacity-nél.
0
2014. november 5., szerda 12:49

Harag

Szívesen mondanám azt, hogy a Harag a legjobb háborús dráma a Ryan közlegény megmentése óta, de sajnos nem tehetem. Egyrészt mert – bár nem szigorúan film – de ott van az Elit alakulat/Hős alakulat című zseniális sorozatpáros, másrészt meg a Harag nem egészen lett annyira jó, hogy ezt a címet kiérdemelné…

Folytatás itt:

http://filmforum.hungarianforum.com/t11p833-r2-d2-irasai

Sírok között

Aki ennek a filmnek a trailerjét összevágta, az elmehet a jó büdös ****-ba… Kétlem, hogy a moziba járó közönség még ne látta volna, ezért talán már késő a figyelmeztetés, hogy ne nézzétek meg – mindenesetre sok bosszúságot megspórol magának az, aki nem látja. Egyszerűen hemzseg kulcsjelenetektől, amik alá ráadásul teljesen más szöveg van keverve, mint ahogy az a film dramaturgiájában szerepel. Így simán lelő olyan jeleneteket, amiket nem kellene, miközben értetlenül nézi az ember a filmet, hogy nem az történik, amit vár. A hab a tortán pedig az, hogy én a Soundgarden Black Hole Sun dalának feldolgozása miatt többször is megnéztem…

Folytatás itt:

KÜLSŐ LINK
0
2014. november 4., kedd 1:39
Még egyelőre aggódom e film miatt, mert Nolan korábbi munkái eléggé érzelemmentesek, sterilek voltak, itt meg pont a léleknek kellene dominálnia, ha jól vettem le a moziban látott előzetesből, ami egyébként hidegen hagyott. Persze ez nem jelent semmit, egyébként sem tartom sokra az előzeteseket, nem is nagyon nézem azokat, inkább csak filmeket.
most posts by TM
0
2014. november 3., hétfő 19:19
Sírok között- The Walk Among the Tombstones

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

Kritika:

A Sírok között Lawrence Block azonos című regényének filmváltozata. Liam Neeson még az Elrabolva 3 előtt hozza új filmjét, amely egy kellően sötét tónusú, fajsúlyos alkotás lett. Az atmoszféra nyomasztó, néhány egész jó jelenettel megspékelve. A film zenéje pedig felidézi a régivágású krimik hangulatát.

A Sírok között persze nem az a tipikus akciófilm, inkább egy jól felépített karakterdráma. Liam Neeson karaktere jól kidolgozott. Kissé emlékeztetett az Elrabolva- beli Bryan Mills karakterére, de ezen nem kell csodálkozni. Mikor telefon volt a kezében, már vártam mikor mondja, hogy "Megtalállak és megöllek". De neki ez jól áll, tőle pontosan ezt várják az emberek. A bűntudatával, lelkiismeretével örökösen vívódó karakter az övé. A film előnyére válik, hogy a negatív karakterei, mind David Harbour mint Ray, mind Adam David Thompson mint Albert szerepében nagyon jó választások voltak. Van bennük valami megmagyarázhatlanul perverz kisugárzás.

Értékelésem:8.5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 114 perc, 2014 (18)

rendező: Scott Frank
író: Lawrence Block
forgatókönyvíró: Scott Frank
operatőr: Mihai Malaimare Jr.
producer: Danny DeVito
vágó: Jill Savitt

szereplő(k):
Liam Neeson (Matt Scudder)
Marina Squerciati (Hostess)
Sebastian Roché (Yuri Landau)
Mark Consuelos (Reuben)
David Harbour (Ray)
Boyd Holbrook (Peter Kristo)
Dan Stevens (Kenny Kristo)
0
2014. november 3., hétfő 19:18
St. Vincent-St. Vincent

A nemrég elvált Maggie és 12 éves fia, Olivér, a háborús veterán Vincent mellé költöznek. Már a bemutatkozás sem alakul problémamentesen, de a kisfiú egyik nap kizárja magát lakásból és kénytelen a barátságtalan szomszéd segítségét kérni, aki kénytelen beletörődni, hogy a fiúra neki kell vigyázni, amíg az anyja haza nem ér a munkából.

Mivel Vincent szemmel láthatóan nyakig ül az adósságban és igen nagy szüksége van a pénzre, ezért Maggie felajánlja neki, hogy legyen Olivér bébiszittere és vigyázzon rá minden nap az iskola után. Vincent nem mondható egy szentéletű embernek, és ebből a rá bízott kisfiút sem hagyja ki: Olivérnek alkalma nyílik megismerkedni a szerencsejátékkal, az alkohollal, és férfi barátnőjével, egy orosz prostituálttal is

Kritika:

Mielött a Műkincsvadászok fapofája után bárki is temetné Bill Murray-t, annak elmondanám, hogy a St. Vincentben Murray tehetségének egy új oldaláról mutatkozik be. Na persze a történet ezerszer látott klisékre épül, de mindezt még mindíg szórakoztató módon tudja tálalni a rendező Theodore Melfi. Karakterei jól kidolgozottak. Murray utálnivaló, mogorva, olykor szánnivalóan tahó, de mélységében szerethető és kedvelhető alakítása révén a film sosem fogy ki a humorból. Murray egyenrangú társa a szomszéd, Oliver nevű kisfiút alakító Jaeden Lieberher, akiből még nagy színész lehet. Mellissa McCarthy végre nem idegesítő és szerencsére jelenléte nem lett túlhangsúlyozva. Amin meglepődtem, az Naomi Watts prostiszerepe. Akcentussal, terhes sztriptíztáncosnőként egy ilyen szerepben látni, egészen hihetetlen látvány nyújt. Egész jó poénok kötődnek hozzá.

Értékelésem: 8/10

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 102 perc, 2014 (12)
rendező: Theodore Melfi
forgatókönyvíró: Theodore Melfi
zeneszerző: Theodore Shapiro
operatőr: John Lindley
producer: Peter Chernin, Fred Roos, Jenno Topping
vágó: Sarah Flack

szereplő(k):
Bill Murray (St. Vincent de Van Nuys)
Naomi Watts (Daka)
Melissa McCarthy (Maggie)
Chris O Dowd (Geraghty testvér)
Terrence Howard (Zucko)
Kimberly Quinn (Ana)
0
2014. november 3., hétfő 19:17
A bíró- The Judge

A nagyvárosi, nagyszájú jogász (Robert Downey Jr.) az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával (Robert Duvall). Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják.

Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a szülői házban, és egyre jobban érti, miért is szökött el innen örökre. Ám család ellen nincs orvosság: a szeretet is felébred benne a rokonság iránt, melyet olyan nagyon igyekezett elfelejteni.

Kritika:

Rég nem láttam ennyire szomorú filmet! Persze ez majd senkit ne riasszon el attól, hogy megnézze a filmet! Valamint szintén régóta nem láttam Robert Downey Jr-t olyan szerepben ami nem képregényfilmes szuperhőshöz kapcsolódik. A bíró-beli szerepe tökéletesen illik hozzá. A nagyszájú, laza, de mégis elegáns ügyvéd karaktere mintha csak érte kiáltana. Robert Duvallal fantasztikus párost alkotnak. Szinte öröm öket egy jelenetben látni. Karaktereik jól eltaláltak, a dialógusaik életszerűek. Mintha csak egymás ellentétei lennének, de mégis ezért egészítik ki egymást az apa-fia szerepkörében.

A The Judge nem bírósági, mindinkább családi drámaként működik igazán. A sok elfojtott, kimondatlan szó, düh és keserűség filmje. Kicsit szirupos, kicsit érzelgős, kicsit szentimentális, szem nem marad szárazon a film végén. Bizony, ha kissé érzelgősebb vagy, te is együtt sírsz majd RDJr-al.

Duvall és Downey apa-fia karakterei mint mondtam nagyon eltalált drámai szerepek, de itt látszik, hogy sajnos a film nem tökéletes, hiszen a többi karakterre már nem fordítottak ennyi erőt, azok bántóan kidolgozatlanok maradtak. Megtudunk róluk persze részleteket, de semmi egyéb. A kisvárosi milliő hangulatos, a film szépen fényképezett, a zene is jó lett.

Értékelésem: 7,5-8/10

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 141 perc, 2014 (12)

rendező: David Dobkin
forgatókönyvíró: David Seidler, Nick Schenk
zeneszerző: Thomas Newman
operatőr: Janusz Kaminski
producer: David Dobkin, Susan Downey
vágó: Mark Livolsi

szereplő(k):
Robert Downey Jr. (Hank Palmer)
Robert Duvall (Joseph Palmer bíró)
Leighton Meester (Carla)
Vera Farmiga (Samantha)
Melissa Leo (Margaret Stevens)
Vincent D Onofrio (Glen Palmer)
Billy Bob Thornton (Dwight Dickham)

0
2014. november 3., hétfő 14:25
Holnaphoz négy hétre lesz vetítése nálunk, majd megsasolom!
most posts by TM
0
2014. november 3., hétfő 12:50
Így Halottak napja tájékán egy "Sírok között" című film már nem is lehetett volna nyomasztóbb hangulatú annál, mint amennyire az volt. Egy házaspár két kiskölyökkel nézte végig a 18-as karikás filmet. Volt olyan jelenet, ahol a nő a férfi vállához dugta az arcát, hogy ne lássa a durvaságot a vásznon. A gyerekek biztos jól aludtak este...
Nem egy sokszornézős film, de Neeson miatt kipipáltuk ezt is.
most posts by TM
0
2014. november 3., hétfő 11:33
S végre elérkezett a hét, amire kb. 1 év óta várok..

Budapesten premier előtt hol tudnám megnézni szerintetek?

Cinemacity-nél lesz premier előtti vetítés, de semmi információ a weboldalukon, a MiMozinkat pedig most kérdezem levélben.

Ez a zene pedig..
Könnybe lábad a szemem..

0
2014. október 30., csütörtök 13:25
Tetszett nekem is.
most posts by TM
0
2014. október 30., csütörtök 9:34
Bill Murray megint tapló. - ST. VINCENT kritika:

http://filmbook.blog.hu/2014/10/30/st_vincent_589
0
2014. október 25., szombat 21:46
Az ismeretlen Drakula- Dracula Untold

1462-ben járunk, amikor Erdély már jó ideje élvezi azt a békét, amelyet a harcedzett III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena (Sarah Gadon) bölcs és igazságos uralkodása biztosít.
Ügyes politikájukkal elérték, hogy országuk ne sodródjon háborúba, és népük védett legyen a hatalmas Ottomán Birodalomtól, amely világuralomra tör.
Ám amikor II. Mehmed szultán (Dominic Cooper) ezer havasalföldi fiút követel - köztük Vlad gyermekét, Ingerast (Art Parkinson) -, hogy janicsáriskolába küldje őket, a fejedelemnek döntenie kell: követi apja példáját, és odaadja a fiát a szultánnak, vagy egy szörny segítségét kéri, hogy legyőzhesse a törököket, ezzel örök kárhozatra ítélve önnön lelkét.

Kritika:

Egy vámpírfilmtől nem vár sokat az ember, de hogy még ezt is sikerül alúl múlni....! Tipikus eset, mikor a három forgatókönyvíró nem ér egyet!

Gary Shore elsőnagyjátékfilmes alkotása tele van logikai bakikkal, tévéfilm-szagú jelenetekkel és teátrális színészi játékkal! A film után azon gondolkodtam, hogy elaludtam- e film közben vagy sem, de rájöttem, nem bennem van a hiba. Két jelenetnél is észrevettem, hogy úgy követik egymást események, hogy azoknak előzményét valószínüleg a vágószobában felejtették, igy ez a néhány jelenet totál érthetetlen lett. A színpadiasság pedig nem megengedhető egy nagyköltségvetésű (70 millió dollár) filmben. Amit az egyszeri mozinéző nem biztos, hogy kiszúr, egy avatottabb szem rögtön észrevesz. A forgatóköny szar, pedig jól kezdődik a történet. Shore színészvezetése rossz, a jelenetek következetlenek. Legalább az effektek elfogadhatóak voltak, de itt is sok jelenet az ötlettelenség oltárán lett feláldozva.

Luke Evans karakteres színész, én nagyon kedvelem, de ezt a filmet hagynia kellett volna a francba, néha elképesztő hülye szövegeket adnak a szájába. Dominic Cooper katasztrofális castinghiba, nem értem miért erőltetik rá a negatív karaktereket. Ő, ahhoz képest, hogy 36 éves, tipikus kölyökképű színész. A Need for Speed után egy plusz szakáll miatt nem lesz hitelesebb. Charles Dance viszont a vámpír mester szerepében egészen pofás volt.

Értékelésem: 5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 92 perc, 2014 (16)

rendező: Gary Shore
író: Bram Stoker
forgatókönyvíró: Matt Sazama, Burk Sharpless
operatőr: John Schwartzman
producer: Michael De Luca
vágó: Richard Pearson

szereplő(k):
Luke Evans (III. Vlad Tepes)
Sarah Gadon (Mirena)
Art Parkinson (Ingeras)
Dominic Cooper (II. Mehmed)
William Houston (Cazan)
Diarmaid Murtagh (Dimitru)
Ferdinand Kingsley (Hamza Bey)
Noah Huntley (Petru kapitány)
Joseph Long (Omer tábornok)
Paul Kaye (Lucian testvér)
Zach McGowan (Shkelgim)
0
2014. október 25., szombat 16:19
Legalább nem az az elvont tipikusan magyar hülyeség amit már megszoktunk :)
0
2014. október 24., péntek 21:56
Harag- Fury

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester (Brad Pitt), becenevén Wardaddy és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és a németek által elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman (Logan Lerman) Wardaddy négy fős legénységéhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben levő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka, Wardaddy szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba (Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal). Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek.

Kritika:

Kegyetlen, brutális, lélekőrlő, nyers! Ezekkel a szavakkal lehet jellemezni David Ayer új filmjét! A rendező egy őszinte, olykor talán hatásvadász háborús drámát tett le az asztalra, de ez persze nem probléma talán egy ilyen kaliberű alkotás esetében. Ayer cseppet sem szépelgi el dolgokat. A Harag egy húsbavágó élmény a szó legszorosabb értelmében. A háború borzalmai, a szereplők személyiségén nyomot hagyó lelki terror szinte depresszív hangulatot sugároz, amely a nézőre is kihatással van és garantáltan lesz is. A Fury az utóbbi évek legkiválóbb háborús drámája melyet mindenkinek látnia kell! Hőstőrténet és remek karakterdráma! Kapunk néhány egész elképesztő jelenetet, kiemelném a meghökkentő haláljeleneteket, a mezei tankpárbaj a Tigris-harckocsival, a vacsoraszcénát a két német nőnél és természetesen a filmvégi zseniális csatajelenetet.

Brad Pitt mint mindig most is hihetetlen erős figurát hoz, eszköztelenségével a legerősebb drámai karakter a filmben. Shia LaBeouf és Logan Lerman pontosan  és eszméletlen jól játszanak, Lerman karaktere fontos jellemfejlődésen megy keresztül a történet során és mindvégig hiteles marad szerepében. Továbbá John Bernthal és Michael Pena is nagyot alakítanak
.
A fényképezés elsőosztályú, a zene felemelő, Steven Price zeneszerző a Gravitáció után ismét alkotott, a látvány lenyűgöző, nagyszerű jeleneteknek lehetünk tanúi. A dramaturgia és a párbeszédek is nagyol jól lettek kidolgozva és megírva.

A Harag az év legjobb drámája mindenkinek ajánlom megtekintésre, nagyon erős karakterdráma a háborúról, fájdalomról, túlélésről és az emberi természet határairól, a lélek felmorzsolódásáról!

Értékelésem:10/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 134 perc, 2014 (16)

rendező: David Ayer
forgatókönyvíró: David Ayer
zeneszerző: Steven Price
operatőr: Roman Vasyanov
producer: Bill Block, John Lesher, Ethan Smith
vágó: Jay Cassidy, Dody Dorn

szereplő(k):
Brad Pitt (Wardaddy (Vén Róka)
Logan Lerman (Norman Ellison (Harci gép)
Jon Bernthal (Grady  Coonass  Travis (Tuskó)
Shia LaBeouf (Boyd  Bible  Swan (Káplán)
Michael Pena (Trini  Gordo  Garcia)
Scott Eastwood (Miles)
Xavier Samuel (Parker)
Brad William Henke (Davis)
Jason Isaacs (Waggoner)
Eugenia Kuzmina (Hilda Meier)
0
2014. október 22., szerda 18:10
A húsdaráló mélyén. - HARAG kritika:

http://filmbook.blog.hu/2014/10/22/harag_667
0
2014. október 21., kedd 21:54
Akkor nem kérték elegen :(.
0
2014. október 21., kedd 18:21
Bablevest sem olyan könnyű főzni, de ha sokan kérik, megcsináljuk. Hozzáállás kérdése az egész. :P
0
2014. október 21., kedd 18:01
Ja jól van ennyi energiát nem akarok belefeccölni, inkább telebaszom spoilerrel az írásaim, aztán szophat aki ráfut :DDDDD
0