Keresés

Moziajánló

2014. október 21., kedd 17:54
Az oldal saját fejlesztés, és nem biztos, hogy a spoiler-gombot olyan könnyű leprogramozni...
0
2014. október 21., kedd 17:51
A "font color" paranccsal a háttér színéhez (#EEEEEE) igazítottam a betűk színét. Azaz Szöveg, "_"-k nélkül.
0
2014. október 21., kedd 17:47
Miután spoiler gombot több éves nyaggatás után sem kaptunk...
0
2014. október 21., kedd 17:46
HTML topic kb 6090-es hsz-tól bővebben...
0
2014. október 21., kedd 17:44
Fehér bötűkkel kell vésni és jó. :)
0
2014. október 21., kedd 17:38
Akkor neked hogy a brantba lett láthatatlan a szöveg?
0
2014. október 21., kedd 15:10
Nem baszhatod el, ami itt nincs :).
0
2014. október 21., kedd 13:51
Csak elbasztam a spoiler kódot :D
0
2014. október 21., kedd 13:19
Ennyire nem akartam részletezni azok miatt, akik még nem látták, de tökre egyetértek.:)
most posts by TM
0
2014. október 21., kedd 13:08
Szerintem tök egyértelmű.

[spoiler]Amy egy kibaszott elmebeteg volt, nulla realitásérzékkel. Ergo simán kiválthatott belőle egy ilyen reakciót is a TV műsor. Elég emlékezetes a jelenet, ahogy játszik a szemével, miközben nézi a férjét nyilatkozni. Szóval kettyós volt, na :) Úgy értem, hogy lehet, hogy csak az a világkép él az ő fejében, amit ő elképzel, tehát amikor nyilatkozott Affleck, akkor ő úgy volt vele, hogy "igen, ez az erre vártam drágám" és nem esett le neki, hogy az egész egy színjáték, mert az nem passzolna a világképébe...[/spoiler]

Na ez kicsit nyakatekert lett, de nekem abszolút semmi gondom nem volt semmivel a filmben, a fenti részt pedig én így láttam...
0
2014. október 21., kedd 12:37
Nem erre gondoltam :). Amikor a szereplők használják a médiát, akkor a közhangulatra akarnak hatni, a saját ügyüket kedvezőbb fényben feltüntetni, vagy éppen jobban bemártani a másikat.

SPOILER! a Holtodiglan c. filmhez (kijelöléssel válik láthatóvá):
Mi más lenne a szerepe a "terhességnek" vagy a két órás hazaautózásnak véres ruhákban :)?
Azt meg nem sikerült bevennem, hogy Amy-t annyira meghatotta a férje szerelmi vallomása, hogy "megkegyelmezett" neki, és azért tért vissza hozzá.
0
2014. október 21., kedd 10:59
Így van! Akció-reakció. Amikor az egyik szereplő "használja" a médiát, akkor az hatással van a másikra és vice versa.
most posts by TM
0
2014. október 21., kedd 10:50
Ez fordítva is igaz: a szereplők dróton rángatják a médiát.
0
2014. október 21., kedd 2:10
Ellentmondásnak tűnik, de a média alatt nem a korábban másodlagosnak tartott ház előtt rostokolókat értem, hanem a tévében futó műsorokat. Két csatornán is mutatnak be olyan programokat, melyek egyaránt hatással vannak a szereplők cselekedeteire.
most posts by TM
0
2014. október 21., kedd 1:58
Az idézett szövegrészre leírtam  a magyarázatot.
Akkora nagy felhajtás meg nem volt, arányaiban pl. egy Stohl-botrány vagy egy Kovács Béla-ügy nálunk simán volt ugyanilyen horderejű.
Mellesleg a média egy fontos felületete a filmnek, hiszen általa következik be az egyik fontos fordulat. Anélkül nem alakultak volna úgy az események, ahogy.
most posts by TM
0
2014. október 21., kedd 1:49
"A fő problémám nekem azzal a metódussal volt ahogyan tálalták. Az idegesítő és életszerűtlen hisztéria (műsorvezetőnő, tömegek megjelenése, a szülők elnökválasztásokat idéző kampányolása stb.), a kissé ismert írónő szálat gondolom azért is tették bele - mindamellett, hogy az alaptörténések szempontjából teljesen lényegtelen - hogy ezt a fajta sajtó és médiaspirált belevihessék. Persze mondhatjuk amerika, de ez még így is túlzás ennyire ott sem reagálják túl a jelentőségét egy ilyen ügynek"

Hogy ebben mennyire egyetértek veled, el sem tudod képzelni...

A többiben inkább TM nézetét osztom, az egész házasságosdi, minden, ami e filmben reeől van, önmagában borzongató. Ahogy írtam: kissé távolabbról nézve zseniális az egész, csupán ez a hercehurca, meg az izzadt hónaljú Affleck zavart kicsit.

Különben is: mi van, ha minden egyes perc (a rablást leszámítva) Amy terve szerint van??

0
2014. október 21., kedd 1:23
Szerintem nem értetted meg eléggé a történetet.
Mindennek az az alapja, hogy a feleség mivel foglalkozik, hogy hogyan alakult ki ezáltal az élete, a személyisége, hogy az élete során történtek hogyan befolyásolják a későbbi eseményeket. Az, hogy a sajtósok ott állnak a ház előtt, pont egy lényegtelen eleme a filmnek, azért vannak ott, mert a feleség az, aki. De ez csak okozati tényező, ami a hitelességhez kell. A lényeg a nő előéletén van, vagyis az alaptörténés szempontjából ez a legfontosabb elem. Rosamund Pike brilliánsan alakítja a vásznon, elhomályosítja Afflecket, aki "csak" jó, a neki megírt figurából kihozza, amit lehet.
A házastársi hatalmi harc, a romantikából induló ám pokollá érő kapcsolat, az egyszerre élvezetes, de borzongató; magával ragadó, de megdöbbentő (és még lehetne sorolni a kettős hatást demonstráló jelzőket) történet minden, csak nem szokványos. Az ember idétlenül felnevet közben, de ez nem az a jóérzésű öröm, hanem a sötét titok okozta borzongás váltja ki, hogy "bakker, ilyet!"
Jól jellemzi az egészet az alábbi idézet, ami, ha jól emlékszem, a 2012-ben világszerte óriási sikert arató regény fülszövege volt:
"Nyugtalanító, ha az ember felidéz egy szívet melengető emléket, és közben fagyos hidegség tölti el."
most posts by TM
0
2014. október 21., kedd 0:47
De, a barátnő tetszett :))) Na de viccet félretéve igazából a történetvezetés tetszett valamelyest, Ben Affleck játéka kiváló volt. Olyan filmek idéződtek fel bennem mint pl.: A kéz amely a bölcsőt ringatja, A leskelődő, Meghalsz újra, Bűnben égve, A vér szava, Ne szólj száj, amikor a thrillerek és krimik fénykorukat élték. Lehet a mércém volt magas a trailer és a tartalom ismeretében. A fő problémám nekem azzal a metódussal volt ahogyan tálalták. Az idegesítő és életszerűtlen hisztéria (műsorvezetőnő, tömegek megjelenése, a szülők elnökválasztásokat idéző kampányolása stb.), a kissé ismert írónő szálat gondolom azért is tették bele - mindamellett, hogy az alaptörténések szempontjából teljesen lényegtelen - hogy ezt a fajta sajtó és médiaspirált belevihessék. Persze mondhatjuk amerika, de ez még így is túlzás ennyire ott sem reagálják túl a jelentőségét egy ilyen ügynek. Mégsem az USA elnökéről volt szó. Számomra a főhősnő játéka inkább zavaró volt mint jó. Bár hozta a figurát, de nem tetszett a játéka. Persze mondhatni ez szimpátia kérdése. Az a csavar mikor kirabolják meg számomra teljesen kilógott az egészből, gyenge volt ahhoz, hogy egy ilyen eltökélt és fifikás nő ezért menekült volna a következő helyzetébe. Az abból való kijövetel már jobban sikeredett. És bár a filmet kegyetlen hosszúra húzták túl sok olyan betéttel melyek hiánya egy vágott verzióban pörgősebbé és ugyanúgy érthetővé tehették volna a filmet, mégis a végét összecsapottnak éreztem. Nem a tényszerű lezárást hiányoltam, hanem olyan érzésem volt mikor egy zeneszámot 2-3 másodperc alatt lekevernek. De persze ez csak az én nézőpontom.
0
2014. október 20., hétfő 23:46
Nem igaz, hogy semmi nem tetszett a filmben?
0
2014. október 20., hétfő 9:54
Az semmi, képzeld az enyém... :)))))
0
2014. október 20., hétfő 2:29
De az én apukám...
most posts by TM
0
2014. október 20., hétfő 1:12
Most jöttem a vetítésről. Én is oldalakat tudnék írni, de nekem más a véleményem. Az időt sem érdemli meg hogy írjak: pocsék!
0
2014. október 19., vasárnap 14:57
Holtodiglan

Oldalakat tudnék írni róla, s az első szó ez lenne: zseniális!
most posts by TM
0
2014. október 18., szombat 18:26
Nos érdekes. Jól sikerült. Ez a posztapokaliptikus környezet (vajon melyik leállított lakópark építkezésen forgattak) ad egy alaphangulatot és jól felvezeti a film tartalmi mondandóját is. Janus eredeti művével csekély párhuzamot vélek felfedezni, a film második felében jobban előjön mint kiindulási alap. Igaz említik is a leírásban: "verse alapján", érdemes ennek tükrében megtekinteni. Janus amennyire ismerem nem igazán zsúfolta tele analógiákkal a műveit így ennél messzebbre kell nyúlni az indíttatásban, de ha Feronia alakját vesszük alapul és azt amit megtestesített, már teljesen stabilan áll az egész. Ha kellően elgondolkodunk rajta mindenképpen ad egy aha-élményt. Én így láttam.
0
2014. október 18., szombat 12:59
Bár nem mozifilm, csak rövid, azért ajánlom :)

https://www.youtube.com/watch?v=0zH85ZoLcX8
0