Keresés

Moziajánló

2014. október 18., szombat 2:53
Tetszik!
most posts by TM
0
2014. október 18., szombat 1:21
Kár. Azért meglessük majd.
0
2014. október 18., szombat 0:46
Annabelle

Ha valaki azt szeretné tudni, hogy mitől működik egy horrorfilm, és mitől nem, csak megkérném, hogy nézze meg az Annabelle-t meg a Démonok közöttet, és a különbségeikben benne lesz a válasz. A legritkább esetben várom, hogy egy horrorfilm kellékei újak legyenek, de azt igen, hogy a megszokott eszköztár egyedi kombinálásával és egy-két új ízesítővel meg pár jól elhelyezett riogatással képes legyen feszült hangulatot teremteni.

Az Annabelle esetében egy kezemen meg tudom számolni, hányszor borzongtam, és egy ujjamon azt, hogy hányszor rettentem meg (ez az egy a csukódó ajtó felé rohanó kislány volt), ennek oka pedig az, hogy legfeljebb "baljós"-nak mondható eszközökkel operál, amiknek csak az adott jelenetben van szerepe, és utána el is tűnnek, így nincsenek hosszasan felépülő feszültségforrások (mint amilyen a tapsolás vagy a szekrény döndülése volt a Conjuringban). Ráadásul ki a franc ijed már meg egy visszakapcsolódó lemezjátszótól vagy varrógéptől, ha utána azt szépen kikapcsolhatják a szereplők, és békésen elmehetnek csicsikálni?! A legnagyobb baj, hogy a szereplők majdhogynem érdektelenül fogadják az eseményeket, ráadásul az első támadás után fél órán át szinte csak zajlik ennek a katalógusba illő családnak az élete, amiről előbb jutna eszembe egy misztikus családdráma, mint horror. Az utolsó fél órára pörög fel valamennyire a dolog, de abból is a legjobban Alfre Woodard történetszála tetszett, így tulajdonképpen miatta lett...

5,5/10
0
2014. október 16., csütörtök 14:52
Rosamund Pike-ot leszámítva én még keresem a magyarázatokat az egy-egy esetleges jelölésekre. .)
0
2014. október 15., szerda 16:40
Holtodiglan (2014)
Ha benne lennék az aranyszobrot odaítélő zsűriben, Fincher tuti kapna tőlem egy voksot.
http://blugeek.blog.hu/2014/10/15/mozi_ajanlo_holtodiglan
0
2014. október 15., szerda 15:13
Olvastam most bátya és egyet is értek abszolút!! :)
0
2014. október 15., szerda 14:27
Ugyehogyugye?!:)

Ki mit néz most?
tchabee 2014. április 30. - 13:54

- Isteni műszak - 100%
0
2014. október 15., szerda 14:23
Látom, igen, köszi. Sajnos elkerülte a figyelmemet.
most posts by TM
0
2014. október 15., szerda 14:06
Figyelj, volt egy kétkörös interjú.... :)
0
2014. október 15., szerda 13:58
Megesik az ilyen, hogy nem nő fel a közönség a mondanivalóhoz.
most posts by TM
0
2014. október 15., szerda 13:53
Ezek szerint sokan nem tudnak elvonatkoztatni NPH korábbi sorozatszerepétől? Én például totál hitelesnek tartom a Holtodiglanban. Pont azért volt jó, mert egy teljesen más karaktert alakított. Sajnálom, hogy nem tudnak elszakadni ettől.A hiteltelenséggel kapcsolatban pedig azt vallom, hogy sokszor a való élet még ennél is hihetetlenebb dolgokra képes.
0
2014. október 15., szerda 13:53
Ezek szerint sokan nem tudnak elvonatkoztatni NPH korábbi sorozatszerepétől? Én például totál hitelesnek tartom a Holtodiglanban. Pont azért volt jó, mert egy teljesen más karaktert alakított. Sajnálom, hogy nem tudnak elszakadni ettől.A hiteltelenséggel kapcsolatban pedig azt vallom, hogy sokszor a való élet még ennél is hihetetlenebb dolgokra képes.
0
2014. október 15., szerda 13:28
"pedig engem aztán ráz a hideg a magyar filmektől még mindig... :)"

A megfelelő ember a megfelelő feladatra... :))))))))))))))))))
0
2014. október 15., szerda 11:28
Most, hogy elindult a Magyar Filmhét és nem titok, hogy ingyen be tudok menni a filmekre, megnéztem ezt az Isteni műszakot. Kegyetlen jó gyerekek én rég nevettem ennyit, egy szürreális, aberrált szaron :) Ajánlom mindenkinek de tényleg, pedig engem aztán ráz a hideg a magyar filmektől még mindig... :)
0
2014. október 15., szerda 11:14
Komolyabban nem olvastam utána a körítésnek, így Vajna, Szabó István, a fogadás nekem meglepetések voltak. A sztorizgatásokat még hallgattam volna szívesen :)
Egy keveset voltam a fogadás részén is. :)

Rendezhetnének több ilyen élőzenés némafilmvetítést is. Személyszerint nekem ez már nagyobb élmény mint a 3D vagy az IMAX.
0
2014. október 15., szerda 9:19
Úgy vettem ki, a kínos nevetésük oka legtöbbször a hitetlenkedés volt, hogy "Mi ez a szar?!", amúgy meg talán nem Barney Stinsont kellett volna kasztingolni egy ilyen szerepre :) .
0
2014. október 15., szerda 2:28
"több izgalmasnak vagy feszültnek szánt jelenetet is hangos hahotával fogadott a közönség"

Akkor elég gyökér közönséggel nézted meg a filmet! :)
0
2014. október 15., szerda 1:31
Holtodiglan

Remek hangulatú thrillernek indult ez a film, amiben ugyan csak egyetlen kérdés maradt már eleve a tizedik perctől vagy bármilyen előzetes tudástól kezdve, de közben jó karaktereket dolgoz ki, és tök jól működnek a naplóbejegyzések, a "kincskeresés" és az egyre gyarapodó gyanús jelek, a drámai feszültség, ami két embert ilyen helyzetbe juttathat... csak éppen azt az egy dolgot nem tudja elhitetni, amire a film eredetileg épül. Ennél is nagyobb baj, hogy a film második fele eltolódik az abszurd felé, így több izgalmasnak vagy feszültnek szánt jelenetet is hangos hahotával fogadott a közönség, és ha ott lett volna vége, ahol kell, és nem követi húsz percnyi teljesen felesleges túlmagyarázás a nyilvánvalóról, akkor adtam volna plusz egy-két pontot simán. Így viszont az utóíz keserű, és bár az elején még igazán élveztem a filmet, utólag csak a Csodálatos Amy fog megmaradni kellemes emlékként, az viszont akkora drámai telitalálat, ami kevés történetben akad.

7/10
0
2014. október 14., kedd 13:26
Én szóltam időben!!! :)
0
2014. október 14., kedd 13:25
Örülök neki, nekem is nagyon tetszett!!!! Összefostam magam Vajna sztoriján, hogy milyen kamerával forgatta az első filmjét, meg Szabó Istvánén is, hogy hogy került haza a film... A fogadáson nem voltál a végén? Bárkit beengedtek... :)
0
2014. október 14., kedd 10:58
Erre szívesen elmentem volna én is. Meg az "Öreggel" is már rég találkoztam.:)
most posts by TM
0
2014. október 14., kedd 10:10
Köszi a tippet! Hatalmas élmény volt ez a tegnapi előadás. S nem utolsó sorban végre élőben láthattam/hallhattam Szabó Istvánt. :)
0
2014. október 11., szombat 23:56
Akkor arra is mennem kell majd. :)))
0
2014. október 11., szombat 23:48
Az Alien után jön az Aliens is a Corvinba drágáim!!!!

http://aeonflux.blog.hu/2014/10/11/exkluziv_az_alien_utan_az_aliens_is_ujra_a_magyar_mozikban#comment-form
0
2014. október 10., péntek 12:35
"Brosnan nőt fektet, a forgatókönyvírók meg kábelt."

Ez talált. :)
0