Keresés

Moziajánló

2014. október 10., péntek 12:09
Hát ja... Brosnan nőt fektet, a forgatókönyvírók meg "kábelt".
Pont a felemlegetett Bond-film környékén untam meg egy jó időre ezeket az ukránluvnyás akciófilmeket, és ahogy olvastalak, rájöttem, ez az idő még mindig nem múlt el.
0
2014. október 10., péntek 11:32
A hónap bukása. - NOVEMBER MAN kritika:

http://filmbook.blog.hu/2014/10/10/november_man
0
2014. október 9., csütörtök 10:17
A nagy sztori ára. - JOBB, HA HALLGATSZ kritika:

http://filmbook.blog.hu/2014/10/09/jobb_ha_hallgatsz_265
0
2014. október 8., szerda 14:06
Ha valakit érdekelnek az ilyen kuriózumok...

https://www.mupa.hu/program/kertesz-mihaly-a-tolonc-2014-10-13_19-30-bbnh

0
2014. október 7., kedd 2:05
Lavina

Remek svéd filmdráma egy négytagú családról, azon belül is a szülőkről, akik Franciaországban síeléssel töltik a vakációjukat, de egy váratlan, veszélyesnek tűnő, de végül ártalmatlannak bizonyuló helyzetben az apa személyisége megmérettetik... és könnyűnek találtatik.

8,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p395-niwrok-irasai#4195
0
2014. október 5., vasárnap 10:20
A séf

Igazából csak egy jó főzős filmet szerettem volna látni, és azzal elégedett lehettem, mert azt megkaptam. Amikor a Chef főz, az jó. Hogy emellé az apa-fia egymásra találás is alapjaiban kellemes, az már csak hab a tortán... amit viszont elront a többi része. Az egy kotyvalék, Favreau pedig van olyan jó és népszerű rendező, hogy bármilyen agymenéséhez annak minőségétől függetlenül kapjon pénzt... jelen esetben egy olyan forgatókönyvhöz, ami beleerőszakolt epizódjelenetekből és mondvacsinált konfliktusokból áll, ráadásul magában a központi sztoriban sincs sok értelem. Vannak jó hozzávalói, feltálalva látványos is, de az íze így egyben...

4,5/10
0
2014. október 4., szombat 17:45
Jó, hogy odaírtad, csak nem most fogják/fogjuk továbbolvasni.
0
2014. október 4., szombat 17:00
Ezt mindenki maga dönti, ha nem írom oda akkor az a baj!
0
2014. október 4., szombat 15:25
Szerintem mindenki csak addig fogja elolvasni, hogy "apró spoiler", ahogy én is.
0
2014. október 4., szombat 14:18
Holtodiglan- Gone Girl

Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet.
Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.

Kritika: (apró spoiler veszéllyel)

David Fincher simán letette az asztalra az év legjobb krimijét.

Egy házasság nem egyszerű dolog! Vannak akik semmitől sem riadnak vissza, hogy egyáltalán csak a puszta látszatot fenntartsák. A Holtodiglan főszereplői pontosan ilyen emberek, hazudnak, manipulálnak...sőt! Fincher a film kvázi felénél lerántja a leplet a feleség eltűnésével kapcsolatban és nyugtázhatnánk, hogy igen, ez a nő megérdemli az új élet lehetőségét. Ám ekkor történik egy fordulat ami a tökéletesnek hitt tervet hazavágja! Amikor a néző nem számít arra, hogy is lehet egy még jobb történetet tálalni, akkor esik le az álla. Rá kell jönnönk, hogy Amy Elliott Dunne nem egy ártatlan angyal!

A Gone Girl egy piszok jól megírt történet. Az atmoszféra kézzel tapintható. A történet Csavaros, körmönfont, jól átgondolt karakterdráma. Mindenre figyelni kell, az apró, narratívában elejtett mondatokra, a szereplők mimikájára és mozdulataira, a váltott nézőpontokra, mindenre! Mondhatni egy gyönyörűen beteg film lett a Holtodiglan. A rendező beveti a megszokott stílusjegyeit. Fincher képes arra, hogy a filmnyelvre lefordítva még árnyaltabban hasson a nézőjére ez az amúgy is jól kidolgozott történet. A jelenetek bevilágítása, a kamerakezelés, a zene mind nagyszerűek. Egy felesleges kép nincs a filmben. Az pedig, hogy az írónő Gillian Flynn mint a film forgatókönyvírója is egyben, átdolgozta a történet végét, még sötétebbé teszi és egy egészen új szintre emeli a filmet. A lezárás kegyetlen módon bánik el a férj karakterével...

A szereplők egytől egyig nagyszerűek! Ben Affleck elképesztően hiteles Nick Dunne szerepében. Karaktere motivált, jól kidolgozott, sosem tudhatjuk mikor mond igazat. Rosamund Pike csodálatos, beteg és züllőtt. A legjobb karakter a filmben. Széles az érzelmi skálája, ördögi és veszedelmes, úgy mozgatja az embereket maga körül mint a bábjátékos a marionett bábukat. Az utóbbi évek legjobb női karaktere! Szállitja is az év legjobb (szex)jelenetét Neill Patrick Harrissel közösen.

A Holtodiglan megérdemelten az év legjobb krimije, ha nem a legjobb filmje. Hangulatos, perverz, humoros és élvezetes! Tipikusan az a film amit újra és újra meg akarsz majd nézni!

Értékelésem: 10/10

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 145 perc, 2014 (16)

rendező: David Fincher
író: Gillian Flynn
forgatókönyvíró: Gillian Flynn
zeneszerző: Trent Reznor, Atticus Ross
operatőr: Jeff Cronenweth
producer: Leslie Dixon, Bruna Papandrea, Reese Witherspoon
vágó: Kirk Baxter

szereplő(k):
Ben Affleck (Nick Dunne)
Missi Pyle (Ellen Abbott)
Rosamund Pike (Amy Dunne)
Neil Patrick Harris (Desi Collings)
Tyler Perry (Tanner Bolt)
Kim Dickens (Rhonda Boney nyomozó)
Casey Wilson (Noelle Hawthorne)
0
2014. szeptember 28., vasárnap 16:07
Nem a film értékelésére mondtam. Hogy jön ide a nick-em? Vlki használja? Mer akkor beperlem!
0
2014. szeptember 28., vasárnap 11:51
Annyira nem volt beteg szerintem, sőt, a túlzottan stilizált szimbólumok is -számomra- túl egyértelműen és egyszerűen lettek közölve. Persze így is voltak benne zseniális ötletek ("Ne aggódjon, nyom nélkül felszívódik.", vagy éppen az Édes 3some :D), de összességében én egy Taxidermia-kaliberű művet vártam, de ez közel sem tudta azt nyújtani.
0
2014. szeptember 28., vasárnap 11:41
Így igaz, de akkor még nem tudtam, hogy Corvinusnak hívnak. :)
0
2014. szeptember 28., vasárnap 11:33
Elírtad! Szerintem 80%-ra gondoltál.
0
2014. szeptember 28., vasárnap 11:04
Szuperhős stopperrel. - A VÉDELMEZŐ kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/09/28/moziajanlo_a_vedelmezo
0
2014. szeptember 26., péntek 22:01
A védelmező- The Equalizer

Robert McCall-ról (Denzel Washington), a nyugodt életet élő bostoni állampolgárról senki sem gondolná, hogy egy visszavonult volt kommandós. De a saját halálát megjátszó ügynök újraéled önálló száműzetéséből, hogy megmentsen egy fiatal lányt (Chloé Grace Moretz) az erőszakos orosz gengszterektől. De a bosszúhadjárat nem csak a bosszúról szól, hanem folyamatosan felfedi, hogy a törvény néha nem elég és át kell lépni a határokat. Ha valaki bajba kerül és nincs hová fordulnia, McCall-ra biztosan számíthat, ő a tehetetlenek védelmezője.

Kritika:

Denzel papa mindenkinek odabasz!

Antoine Fuqua rendező, eddig megbízható iparos módjára szállította az éves akcióadagjait. Filmográfiája nem tartalmaz ugyan kiemelkedő fontosságú alkotásokat, azonban filmjeit a maga nemében szórakoztató módon tálalja. A nap könnyei, Orvlövész, Támadás a Fehér-Ház ellen...mind korrekt munkák.

A védelmező sem annyira rossz film, de vannak hiányosságai. A főbb karakterek bántóan kidolgozatlanok. Maga Denzel figurájának hátteréről például semmit nem tudunk meg, egy rohadt egymondatos expozíció nincs a filmben, amiből kiderülne mi is volt jelenlegi munkája (áruházi alkalmazott) előtt. Élete egyhangú, monoton, mindig ugyanazt csinálja, ugyanakkor, a kiszámíthatóság mintaképe. A későbbiekben megtudjuk, hogy valamilyen oknál fogva képzett, harcos illetve próbál az ellen küzdeni, hogy felszínre törjenek nála az efféle képességek, de mint lenni szokott nem tud parancsolni saját magának. Chloé Grace Moretz karaktere arra elég, hogy elindítsa emberünket ezen a tulajdonképpen inkább igazságosztói és kevésbé védelmezői pályán. A magyar cím már itt nem fedi a valóságot. Marton Csokas a film rosszfiúja, pedig csak egy karikatúra, minden negatív tulajdonsággal felruházza a forgatókönyv és pont ettől lesz olyan egysíkú, kétdimenziós szereplő. Neki nincs más dolga mint végigbrutálkodni a filmet majd elnyerni a rosszaknak szánt bűntetést. Happy End és kész!

Az akciójelenetek egész jók lettek, de nem igaz, hogy nem tudtak meglenni egy olyan sablonszcéna nélkül miszerint a rettenthetetlen főszereplő sétál a kamera irányába, miközben a háttérben hatalmas robbanások láthatók!!!
A film próbálja a lyukas és egyszersmind hiteltelen forgatókönyv marhaságait, néhány szépen fényképezett, magasabb korhatárbesorolást érdemlő jelenettel kompenzálni illetve az egyhangúság megtörése érdekében Mauro Fiore operatőr bevet néhány érdekesebb kameramozgást, a rendező pedig Tony Scott- szerű szűrőzött, gyorsra vágott jelenetekkel operál, jelezve Denzel "bekattanásait"!. Valamint a zenehasználat próbál valamit dobni az összképen.

A védelmezőbe csupán maga Washington visz némi színt a szomorú szemeivel és - ha éppen nem akciózik- egészen visszafogott alakításával!

Értékelésem:6.5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 131 perc, 2014 (18)

rendező: Antoine Fuqua
forgatókönyvíró: Richard Wenk
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Mauro Fiore
producer: Todd Black, Mace Neufeld, Michael Sloan
vágó: John Refoua

szereplő(k):
Denzel Washington (Robert McCall)
Chloé Grace Moretz (Teri)
Vladimir Kulich (Vladimir Pushkin)
Melissa Leo (Susan Plummer)
Marton Csokas (Teddy)
Haley Bennett (Mandy)
Bill Pullman (Brian Plummer)
0
2014. szeptember 24., szerda 8:42
Haha, nagyon kíváncsi leszek a véleményedre :) Van benne pár undorító jelenet :)
0
2014. szeptember 24., szerda 2:14
Pálfi első olyan munkája, amire már a kezdetektől fogva kíváncsi vagyok.
most posts by TM
0
2014. szeptember 24., szerda 2:04
Ha megengeditek:

http://zartosztaly.fenti.hu
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. szeptember 24., szerda 1:36
Na igen, ebben most én is csalódtam.
Szerintem fáradt. :))
0
2014. szeptember 24., szerda 1:19
Ááááá... ezt nem lehet DVD borítóra írni. Semmi extra nincs benne. :P
0
2014. szeptember 24., szerda 1:12
Gyerekek ez az új, Pálfi-féle Szabadesés, rohadt beteg film, teljesen aberrált, de imádom :) Most jöttem a vetítésről és egyszerűen zakatol a fejemben a sok baromság... :) Erősen ajánlott moziban, mert otthon lehet nem nézném azért végig... Egy laza 4/5.
0
2014. szeptember 23., kedd 20:35
"Sráckor" az Aréna teraszán az egyik padon találtam egyet. :)
most posts by TM
0
2014. szeptember 20., szombat 17:07
Nálam sosem a célközönség a lényeg, hanem a végeredmény. A befogadást ugyan nehezítheti a mindenkori közönség összetétele, de tegnap hellyel-közzel kuss volt a nézőtéren. Mindenkit lekötött, hogy mi a túró fog kisülni a sztoriból. :)
most posts by TM
0
2014. szeptember 20., szombat 16:34
Szívesen! :)

Bár a mai trendben ciki, de nekem többnyire bejönnek ezek a tinifilmek. Ez van.
0