Keresés

Moziajánló

2014. augusztus 31., vasárnap 14:34

most már igen, de amíg be nem mutatták, mindenhol a lehetséges negyedik részről lehetett olvasni. még Pierce Brosnan szereplését is szóba hozták.
0
2014. augusztus 30., szombat 21:48
Pont, hogy arról van rengeteg cikk, hogy mekkorát bukott és nem lesz folytatása.
0
2014. augusztus 30., szombat 21:24
The Expendables: A feláldozhatók 3 - The Expendables

A Feláldozhatók visszatérnek Barney Ross-szal (Stallone) az élen, hogy eddigi legbrutálisabb ellenségükkel nézzenek szembe. Barney, a profi főnök már megszámlálhatatlan bevetést vezetett, rengeteg szövetségest szerzett, és ellenségei számát is szépen gyarapította. Ám akivel most kell megbirkóznia a veterán zsoldosnak, arra ő sem számított. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Gibson) akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag, a könyörtelen fegyverkereskedő egyszer már megmenekült Barney karmai közül, és most bosszúra éhes: végleg le akar számolni egykori bandájával, célja, hogy kiiktassa a Feláldozhatókat. Ám Barneynak is megvan a maga terve. Fiatal zsoldosokkal frissíti a csapatot, akik gyorsaságukkal, technikai tudásukkal felrázzák a berozsdásodott gépezetet. És megkezdődik az eddigi legszemélyesebb Expendables hadjárat.

Kritika:

Sylvester Stallone sikeresen trilógiává dagasztotta akciónyuggerekkel telepakolt szériáját! Le merném fogadni, hogy az első rész idején még senki nem gondolta volna, hogy ekkora siker lesz ezekből a filmekből! Persze itt aztán adódik is a kérdés, hogy bizony ki az aki nem látna együtt, egy filmben ennyi nagy akciósztárt(?), akik hosszú évek munkájával megdolgoztak azért, hogy úgy tekintsünk rájuk, mint a ma már klasszikusként aposztrófált filmek hőseinek megformálóira.
Az Expendables harmadik része egy nagyon gyors ám annál nagyobb felütéssel kezd, ahol nem mást mint Snipes karakterét kell kiszabaditani egy Pénz...ööö...akarom mondani, börtönvonatból. Itt aztán adódik is a lehetőség elsütni pár olyan poént ami a nézői kikacsintásra ad okot a készítőknek. Megjegyezném ugyanakkor, hogy ezekből a poénokból szerencsére visszavettek, mert bár a második rész legjobb poénja az a bizonyos Chuck Norris vicc volt magától Chuck Norristól, de majdnem odalett az a komolyabb éle filmnek, hiszen mégiscsak egy bajtársukat kellett megbosszulniuk. Bizony vigyázni kell mert, a jó viccnek mindig ára van!

De kanyarodjunk is vissza. Szerencsére a záró darab is hozza az elvárható színvonalat és végig feszült, izgalmas valamint szórakoztató marad. Rengeteg a jó beszólás illetve az önreflexió sem marad el a szereplők szájából, de azért nekem senki ne akarja nyugdíjasnak eladni például a 47 éves Jason Stathamat. Stallone hihetelenül jó karban tartja magát, Schwarzenegger trottyosodik, hiába míg Stallone feltámasztotta poraiból Rocky Balboát és Rambót is, addig rajta nagyon meglátszanak a kormányzóként töltött évek. A filmben van még néhány egész nagyszerű arcközeli, amiket inkább Stallonenál és Gibson karakterénél alkalmaztak. Kiemelném külön Mel Gibson monológját és hogy jó volt őt látni egy negatív figura bőrében.

Gibsonon kívül van még néhány új szereplőnk akiket öröm volt látni, ilyen például Antonio Banderas aki valami elképesztően fitt még mindig, filmbeli antréját sok fiatal megirigyelhetné. Harrison Ford áttvette Willis szerepét (Willisnek nem volt elég az a napi 750ezer dollár amit ajánlottak neki, amúgy 3 napot kellett volna forgatnia, valószínüleg a Sin City 2- beli 22 másodpercéért jobban kapott! De ki tudja!) De feltűnik még Kelsey Grammer és a már korábban említet Wesley Snipes is. Friss hús is került a gépezetbe Kellan Lutz, Ronda Rousey, Glen Powell és Victor Ortiz személyében

Az Expendables: A feláldozhatók 3. a nyár egyik igazi csemegéje, a rajongók imádni fogják de természetesen mindenkinél megtalálja majd a helyét!

Értékelésem 8.5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 126 perc, 2014 (16)

rendező: Patrick Hughes
forgatókönyvíró: Katrin Benedikt, Dave Callaham, Creighton Rothenberger
zeneszerző: Brian Tyler
operatőr: Peter Menzies Jr.
producer: Les Weldon, John Thompson, Kevin King Templeton
vágó: Sean Albertson, Paul Harb

szereplő(k):
Sylvester Stallone (Barney Ross)
Jason Statham (Lee Christmas)
Antonio Banderas (Galgo)
Wesley Snipes (Doc)
Mel Gibson (Conrad Stonebanks)
Harrison Ford (Max Drummer)
Arnold Schwarzenegger (Trench)
Kelsey Grammer (Bonaparte)
Jet Li (Yin Yang)
Dolph Lundgren (Gunnar Jensen)
0
2014. augusztus 30., szombat 21:22
Az üldözött- A Most Wanted Man

Egy csúnyán megkínzott, félig csecsen, félig orosz fiatalember, Issa Karpov bukkan fel Hamburg iszlám közösségében, hogy édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonát megszerezze. Természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb: vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges?

Kritika:

Akik kémfilmek terén nem James Bondon szocializálódtak és nem feltétlenül fogadják el azt ha egy kém állandóan csak akciózásból meg jobbnál- jobb nők hanyattdöntésével foglakozik, akkor azon nézők elgondolkodhatnak majd olyan dolgokon, amiket Az üldözötthöz hasonló filmekben is boncolgatnak.
Az üldözött cimű film John Le Carré (A panamai szabó, Az elszánt diplomata, Suszter, szabó, baka, kém) azonos című, 2009-ben megjelent regénye alapján készült, tulajdonképpen vetülete annak ami kémkedés szintjén folyik napjainkban, reflektálva főként a szeptember 11-i eseményekre. A film rengeteg kérdés feltesz mind morális, mind humán szempontból és ezáltal egyfajta bírálati intenciója is ezen hírszerző szervezeteknek.

Nem hiába mondják és való igaz Philip Seymour Hoffman elképesztően nagy színész volt, eléri azt a célt, hogy tudjunk vele azonosulni, annak ellenére, hogy rá kell jönnünk, hogy a kémek valószínűleg a legmagányosabb emberek a világon. Munkájuk szinte sosem ér véget és a nap 24 órájában csakis annak élnek. Grigoriy Dobrygin Issa Karpov szerepében teljesen eszköztelenül játszik és a nézőnek fogalma sincs sokáig, hogy mit is gondoljon róla. Játéka minimalista, filmbeli személyisége introvertált. Rachel McAdams mint ügyvédnő, végre egy neki való szerep. Willem Dafoe pedig elegáns és visszafogott a bankár szerepében.

Érdemes a filmmel egy próbát tenni, legkevésbé az akción van a hangsúly mindinkább az emberi drámán. A film lényegi része a iróasztaloknál, személyes találkozókon, megbeszéléseken és a monitorok elött ülve történik. Mindezt izgalmasan tálalva kapjuk, hogy aztán a végén arcul csapjon minket a kegyetlen realitás szele.

Értékelésem: 9/10

színes, feliratos, angol-amerikai-német politikai thriller, 121 perc, 2013 (12)

rendező: Anton Corbijn
író: John Le Carré
forgatókönyvíró: Andrew Bovell
zeneszerző: Herbert Grönemeyer
operatőr: Benoît Delhomme
producer: Andrea Calderwood, Stephen Cornwell, Gail Egan
vágó: Claire Simpson

szereplő(k):
Philip Seymour Hoffman (Günther Bachmann)
Rachel McAdams (Annabel Richter)
Robin Wright (Martha Sullivan)
Willem Dafoe (Tommy Brue)
Daniel Brühl (Max)
Nina Hoss (Erna Frey)
Kostja Ullmann (Rasheed)
0
2014. augusztus 30., szombat 16:10
Úgy olvastam 4. rész is lesz, legalábbis rengeteg cikk van erről az interneten.
0
2014. augusztus 29., péntek 17:04
Ma én is megnéztem. Kifejezetten tetszett. Igen, talán kissé jobb volt a második rész, de ez is szorosan a nyomában van. Banderas volt a legjobb! :) Mel Gibson-t nem igazán értem. Miért gyúrta ki magát annyira? Egyetlen jelenet sem volt amikor látszott volna a fáradtságos munkája. Persze attól még sportolhat, csak számítottam olyan jelenetre amikor látszani os fog valami. Ford jópofa volt ebben a szerepben, tetszett. Azért jó sokat öregedett ő is. Arnold-ot sajnálom, nem sok szerepe volt. Szerintem inkább csak barátságból és mert az előző részekben szerepelt, azért volt ebben is szerepe. A film végi "szobára menős" beszólás és a hozzá tartozó jelenet aranyos volt. :D

A film végi dalolással úgy érzem tényleg végleg lezárták a Feláldozhatók szériát. Bár nem értettem, csak valami old boy-t, de ez már bőven elég volt. Az utolsó rész tiszteletére jó nagy zúzást rendeztek a film végén.

Nekem kifejezetten tetszett a film.
Az értékelésem: Megveszem eredetiben amikor megjelenik! :)
0
2014. augusztus 29., péntek 11:10
A "másik" Herkules miatt ódzkodtam kicsit ettől, de az írásod rávett, hogy megnézzem, s tényleg kár lett volna kihagyni.:)
most posts by TM
0
2014. augusztus 29., péntek 10:48
Na, örülök, hogy megnézted.
0
2014. augusztus 29., péntek 3:57
Tini nindzsa teknőcök

Ettől vártam a legkevesebbet, ennek ellenére ez tetszett legjobban. Pont annyit vállal, amennyi várható tőle, annak maradéktalanul megfelel. Ha feleennyi idős lennék, most teleposzterezném vele a falaimat. Így csak beülök majd egy következő vetítésre, ahogyan azt már A galaxis őrzőinél is tettem.
most posts by TM
0
2014. augusztus 29., péntek 3:53
Feláldozhatók 3

Írhatnék róla akár rosszat is, de fiatalabb korom filmikonjainak osztálytalálkozóját már csak a szándék miatt sem bántom. Ez olyan "harmadik részes" volt, de még lehetett élvezni. Megadtam a tiszteletet, moziban néztem meg, nem lúzermódra. Banderas, Gibson és Ford tetszett.
most posts by TM
0
2014. augusztus 29., péntek 3:44
Egyetértek.
most posts by TM
0
2014. augusztus 29., péntek 3:44
Egyetértek.
most posts by TM
0
2014. augusztus 22., péntek 14:21
22 Jump Street: A túlkoros osztag- 22 Jump Street

A rossz rendőr is hasznos - ha tejfeles képű. A kopasz osztag tagjai különlegesek: olyan éretlenek, hogy feltűnés nélkül elvegyülhetnek a fiatalkorú bűnözők között.

Jenko (Channing Tatum) nem túl eszes, de legalább kemény, társa Schmidt (Jonah Hill) még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így főnökük, Dickson kapitány (Ice Cube) új bevetésre küldi őket. A páros ezúttal egy nagyon gyanús főiskola felé veszi az irányt.

Kritika: Spoilert tartalmaz!!!

2012-ben az év egyik legjobb vígjátéka volt a 21 Jump Street: A kopasz osztag. A két eltérő karakterre építő vigjátékok mintájára készült filmek egyik legújabb gyöngyszeme. Mind a colos, de kissé ostoba Jenko (Channing Tatum), mind a köpcös, de eszes Schmidt (Jonah Hill) karaktere a kiapadhatlan poénok forrása.

Ez első rész mintájára itt is rengeteg önreflexív utalást találunk, érdemes figyelni Hardy parancsnok monológját az elején. Ugyanakkor tiszteleg a régi nagy nevettetők elött is. Itt kiemelném az a jelenetet, amikor a két főszereplő egy sisak alakú kocsiban menekül a rosszfiúk elől, majd egyszer csak felcsendül a Benny Hill show ismerős dallama, a háttérben egy épülettel rajta egy felirattal: Benjamin Hill Center for Film Studies. Illetve érdemes még figyelni a film esetleges folytatásaira tett utalásokat. (Az épülőfélben lévő 23-as épület a Jump Streeten, illetve az ott elhelyezett felirat, miszerint: Coming Soon!  A végefőcim elejét is tessék még végigülni ugyanis felsorolják a készítők a további lehetséges folytatásokat csak a poén kedvéért! Mondhatom zseniális!

Míg az első filmben Schmidt karaktere volt a menő arc, jelen esetben ez megfordul és itt már Jenko lesz a társaság középpontja. A készítők most sem felejtik ki úgymond kihangsúlyozni e két karakter, Schmidt és Jenko kapcsolatának "romantikus" mivoltát. Ezt néhány egészen nagyszerű és zseniális jelenettel ábrázolták ( lásd: párterápia a pszichológusnál.. ) Ice Cube nagyobb szerepet kapott, nézései, megnyilvánulásai, SMS-sei élményszámba mennek és garantált a röhögés!!!

Tessék megnézni,nem érdemes kihagyni a nyár eme igazán kiváló vígjátékát!

Értékelésem: 9/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 112 perc, 2014 (16)

rendező: Phil Lord és Christopher Miller
forgatókönyvíró: Michael Bacall, Jonah Hill, Rodney Rothman
zeneszerző: Mark Mothersbaugh
operatőr: Barry Peterson
producer: Jonah Hill, Neal H. Moritz, Channing Tatum
vágó: David Rennie

szereplő(k):
Channing Tatum (Jenko)
Jonah Hill (Schmidt)
Ice Cube (Dickson kapitány)
Jillian Bell (Mercedes)
Wyatt Russell (Zook)
Craig Roberts (Spencer)
Joe Chrest (David Schmidt)
Dax Flame (Zack)
Johnny Pemberton (Delroy)
Caroline Aaron (Annie Schmidt)
0
2014. augusztus 20., szerda 16:09
Hercules (Herkules, 2014)

Az utóbbi idők egyik legkellemesebb meglepetése lett ez a hazánk földjén is forgott, alapvetően semmitmondónak tűnő fantasy-akció-kalandfilm, lévén szimpla térhatású szempihentetőként ültem be rá még a premier hétvégéjén a Corvinban, ám meg kell vallanom, kiválóan szórakoztam. A tempós történet kifejezetten látványos csatajeleneteket megörökítő fényképezésen keresztül jelenik meg, melyet a hatásosan érvényesülő 3D-s technika a csúcsra emel, s a legkilátástalanabb pontokon is belefér egy humoros beszólás, vagy egyéb, viháncolásra alkalmas gag. A figurák jól ismert panelekből építkeznek ugyan, de mentségükre legyen említve, a legerősebb sablonokat sikerült összehordani, a produkció tónusa pedig abszolút könnyed és pozitív, amolyan "tudjuk mi, hogy nem az évszázad blockbusterét szállítjuk, de legalább nem is teszünk úgy, mintha" típusú hangnemet megütve. Ehhez alkalmazkodik a kimondottan jól sikerült magyar szinkron, épp ezért reménykedem egy hazai térhatású korong forgalmazásában. Örömmel veszem a bemutató hazai sikerét, egyúttal maximálisan ajánlom bárkinek, aki egy habkönnyű popcornmoziban gondolkozik.
0
2014. augusztus 20., szerda 15:16
A galaxis őrzői- The Guardians of the Galaxy

A Marvel a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után újabb szuperhős-csapattal "támad". Ez a látványos és akciódús űrkaland a "Galaxis őrzői" amely szó szerint kiterjeszti a Marvel univerzum határait. A történet a kalandor Peter Quill körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége lesz, ha épp bőrrel akarja megúszni a kalandot. Ennek érdekében kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal - Rocket, az állig felfegyverzett mosómedve, Groot, egy élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő, Gamora, és a bosszúszomjas Drax, a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Amikor Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek mekkora ereje van és milyen veszélyt jelent az univerzumra nézve, elkeseredett végső összecsapásra hívja társait, a tét pedig óriási, mivel az egész galaxis sorsa múlik rajtuk.

Az Augusztus amúgy sem gyenge filmekben, de kijelenthetem, hogy a Galaxis őrzői egy minden szempontból kiemelkedő alkotás lett. Vérbeli Marvel-film, szórakoztatás felsőfokon!

A film egy könnyezzős, drámai kezdéssel nyit. Majd felcsendül a Redbonetól a Come and Get Your Love és onnantól bizony megalapozódik a hangulat és körülbelül belőhetjük azt a vonalat amin a film haladni fog. A zenei aláfestés tehát elengedhetetlen szereplője lett a filmnek, a nyolcvanas évek legjobb slágerei csendülnek fel egymás után. Van itt minden: David Bowie, Jackson 5, Blue Sweden még Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain t No Mountain High Enough-ja is. A látványvilág első osztályú, a Marvel filmek megszokott igényességével. A trükkök fantasztikusak. Valamint el kell mondanom a nyilvánvaló kötődést és leendő közös ellenséget a Bosszúállók című filmmel.
Tessék figyelni Taneleer Tivan, aka The Collector gyűjteményének egyes darabjait is, felismered-e őket?

A film karakterei elképesztő üdítően hatnak. A Star Lordot alakító Chris Pratt ismerős lehet a filmrajongók körében hiszen feltűnt anno Everwoodban illetve a Zero Dark Thirty- A Bin- Láden hajsza és a Pénzcsináló című alkotásokban is. Űr Lord szerepét mintha csak neki találták volna ki, vicces, komolytalan, némi bűnözői hajlammal, de a szíve a helyén van. Zoe Saldana Gamoraként már lassan az idegen karakterek egyik állandó alakítója, gondoljunk csak az Avatárra Neytiryjére vagy a Star Trek Uhurájára. Drax, a Pusztító szerepében Dave Bautista egykori WWE- pankrátor szintén telitalálat. Illetve a két CGI karakternek Grootnak Vin Diesel és Rocketnek azaz Mordálynak Bradley Cooper kölcsönzi a hangját. A galaxis őrzőinek antagonistáját Ronant pedig Lee Pace, A Hobbit- filmek Thranduilja alakítja.

A galaxis őrzői tehát mindenképp ajánlott megetekintésre, a nyár egyik kiemelkedően jól sikerült Marvel mozija. A stáblistát pedig tessék végigülni a plusz jelenet miatt, egyik rögtön a film után, aztán még egy "a sok betű" után. Nem kell azonnal kirohanni a teremből. A 3D-s vetítésen csak én néztem végig a pluszjelenetet! De a Marvel-filmeknél mindig van végefőcim utáni jelenet! Ráadásul ez a jelenet egy gyerekkori klasszikus- filmmet idéz meg!

A filmet lehet nézni 2 illetve 3D-ben is!

Értékelésem: 9.5/10

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 122 perc, 2014 (12)

rendező: James Gunn
forgatókönyvíró: James Gunn, Chris McCoy, Nicole Perlman
zeneszerző: Tyler Bates
operatőr: Ben Davis
producer: Kevin Feige
vágó: Fred Raskin, Hughes Winborne

szereplő(k):
Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord)
Lee Pace (Ronan the Accuser)
Bradley Cooper (Rocket Raccoon hangja)
Vin Diesel (Groot hangja)
Zoe Saldana (Gamora)
Dave Bautista (Drax, a Pusztító)
Karen Gillan (Nebula)
Benicio Del Toro (The Collector)
Michael Rooker (Yondu)
Djimon Hounsou (Korath the Pursuer)
Glenn Close (Nova Prime)
John C. Reilly (Corpsman Dey)
0
2014. augusztus 16., szombat 12:54
Az élet íze

Egy kicsivel kaptam kevesebbet, mint vártam, mert nem éreztem annyira szenvedélyesnek, mint amit akár az örömből való főzés, akár egy idegen környezetben kialakuló románc nálam jelentene. Maga a történet kellemes a francia Michelin-csillagos étteremmel szembe költöző indiai vendéglátósokról, ami a kezdeti rivalizálás után persze átfordul "fúziós konyhába", amit szép provance-i tájakról készült látványos felvételek és egy ifjú indiai tehetség felemelkedése körítenek. Ami nem tetszett, hogy kétszer is feleslegesen erőszakosan próbálnak konfliktust szítani a szereplők között, viszont egyszerre riasztott és megmosolyogtatott a konyhák közül a párizsinak a bemutatása, ami már inkább volt laboratórium és műhely, mint konyha.

Jó volt, de inkább maradok Remy-nél és a Csokoládénál.

7,5/10
0
2014. augusztus 16., szombat 12:18
Ami még jó a film előtt Az öt sereg csatája szinkronos teaserje ment le. :)
Nekem már meg is adta az alaphangulatot, aztán jött a 2 óra nevetés. :)
0
2014. augusztus 16., szombat 0:51
Ma voltam én is és csak megerősíteni tudom amit írtál. :)
0
2014. augusztus 16., szombat 0:41
A galaxis őrzői

Ez valami bitang jò volt. Ennyit filmen moziban még nem nevettem. Egymást licitálták felül a poénok, nem volt perc amikor a mozi nem nevetett volna fel egy emberként. Hihetetlen ilyen talán a Lego kalandon volt legutòbb, de ez még azon is tùltesz.
Lendületes üresjárat nélküli film, talán kicsit rövidebb is lett a kelleténél.
Vasárnap ùjrázok eddig nekem a legjobb marvel film.
10/10

(Figyeljétek a kutyát, meg a kacsát :) )
0
2014. augusztus 15., péntek 21:32
Ma voltunk Zalaegerszegen CC-ben, de a film után elfelejtettem játszani. :)
Mentségemre szóljon, hogy a Lucy remek élménye teljesen feledtetett velem minden mást. Látszik, hogy nálam még lenne helye egy zacskó PCH4-nek. :))
most posts by TM
0
2014. augusztus 9., szombat 22:49
Én csak kinézek az ablakon most és már látom is. Egyelőre 3D, de ha kimegyek és szarrá azok, akkor 4DX.
0
2014. augusztus 9., szombat 22:40
3 éve volt egy kisebb de erősen koncentrálódó forgószél a faluban. Leszedte a kéményt(az meg napfénytetőt csinált azon az oldalon) és átdobta a szomszédba. Amikor a ház felé ért csak egy robaj hallatszott és úgy fújta a szakadó esőtt, hogy nem lehetett kilátni az ablakon. Ami akkora légnyomást kapott abban a pillanatban, hogy a függyöny elemelkedett 30 centire a faltól. Egy évvel előtte cseréltük műanyagra a nyílászárókat és nem bírták visszafogni azt a légnyomást.
Nem lett komoly baj csak órákig tartott vissza rakni a cserepet a tetőre.
Azóta nem történt ilyen izgis dolog. Mondhatni szerencsére mer nem lenne cserép hírtelenjében.
Szóval tapasztaltam, de ettől még lenyűgöznek a forgószelek.
0
2014. augusztus 9., szombat 21:32
Ha lenne felétek is egy ilyen vihar, az simán beröpítene. Bár akkor már élőben is láthatnád a vihar magját. :)
most posts by TM
0
2014. augusztus 9., szombat 12:03
Azt de jó lenne megnézni. Twister óta szeretem a viharokkal foglalkozó filmeket. Itt hónap végénlesz, de sszerintem senkit sem tudok befűzni, hogy bevigyen :/ Jogsi ha sikerülne meg kocsi nincs. Tiszta 22es :(
0
2014. augusztus 9., szombat 7:35
Az sem gyenge!
0